Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...
  • LOL ... hrat 10 hier naraz? Kde zijes? LOL LOL LOL
  • tak nekdo kupuje hry a nekdo srajdy na jedno zahrani.. ja preferuji hry.. :)
    dobre mas asi pravdu ne 100 ale 90%her se neinstaluje (volitelne zbytecne/ikdyz teda asi ne, ona ta xbox dvdrom nebude asi moc rychla/) :D
    br je zbytecna pro chudsi jedince urcite, ostatni si vychutnavaji jeji prednosti(dat. prostor, zivotnost, rychlost, nenachylnost na poskrabani atd..)
    tak mi tu napis presne oznaceni hdd co mas v xboxu, muzeme porovnat s rychlosti br, jo a jen tak mimochodem ja si do ps koupil super tichy disk 720gb 10k ot/m... :)
    • A je zaujimave, ze DVD-ROM v Xbox360 cita disky aj 15 MB/s ... LOL ... a nie ako slabuckych 9 MB/s na BR mechanike v PS3 :-)
      http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_hardware#DVD_storage
      • hehe ty fero, never vsemu co kde pisou, slysel jsi nekdy o ulozeni mista na disku /dvd,br/ on xbox sice ma na papire krasnych 15MB/s ale to neni prumerna hodnota... koukej a uc se...
        PS3 : 2x Blu-ray Drive, CLV - Constant Linear Velocity
        SL/DL - 72Mbps .. neustále 9MB/s
        xbox : 12x DVD-Rom Drive, CAV - Constant Angular Velocity
        SL - min/max .. 9.25MB/S-15.85MB/s .. priemerne 10.57MB/s
        DL - min/max .. 4.36MB/s-10.57MB/s .. priemerne 7.93MB/s
        poklesy na 4.36.. wtf? *8*

        a kdyz k tomu jeste vezmeme random seeky na druhou vrstvu dvd disku tak si pokazde pripocti minimalne 100ms dvd, kdezto br disk ma celou vrstvu stejnou takze tam nehrozi zadny poklesy v nacitani... ted ti to prelozim abys tomu rozumel ok.. dvd ma malou kapacitu a vyvojari jeste musi sakra premyslet kam dulezite stremovaci data napali na disk, nejlepe do prvni vrstvy aby se nacitani z disku nezpomalovalo, tzn na druhou vrstvu davat mene dulezite data /filmecky, kod hry/ ktere nejsou tolik potreba...
        staci ti to takhle... *1*
        • A co mas stale s mechanikami, ked sa hry instaluju na HDD (PC, Xbox360) ... HEHE
          • hehe ty asi nemas oci... rozdil v 7 a 9 je docela rozdil a co pady na 4.. :D
            • A ja vidim 8 MB/s a nie 7 MB/s ... LOL
            • HEHE ... ty asi nevies co je priemer .... a to moze byt jedno, ked z HDD sa data nacitavaju rychlejsie ako z BR mechaniky :D
              Kazde HDD da vyssiu rychlost nacitavania ako je posratych 9 MB/s z BR mechaniky ... HAHA
        • Akoze ty vidis nejaky velky rozdiel medzi 9 MB/s a 7.93 MB/s? :D
          Nechaj to tak, lebo sa iba strapnujes s tou tvojou BR mechanikou ... HEHE
        • a mala ukazka z praxe... http://zoome.jp/ps360/diary/322/
    • BR na hry je nezbytna? :D
      Tak preco vydavaju hry na PC este stale na dvojvrstvovych DVD?
      A BR mechaniku na filmy? Dalsia blbost :D stiahnem MKV a na to nepotrebujem BR mechaniku/prehravac.
      BR prehravac kupis uz aj za 100 EUR, to je ako zadarmo ... a predsa by mi bol zbytocny ked nekupujem BD filmy :D
      Na priblblej PS3 sa nedaju instalovat hry na HDD?
      A BR mechanika v PS3 cita maximalne 72 Mbit/s co je slabych 9 MB/s ... HA-HA
      http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_hardware#Disc_drive
      To dokaze hocijaky low HDD :D
      • Protoze PC hraci jsou zabrzdeni a nemaji blue ray mechaniky.

        Treba L.A. Noire je na XBoxu na 3 DVD a puvodne melo byt na 6 DVD. U PS3 se to krasne vejde na jeden blue ray disk. A treba Kojima rikal, ze by dokazal vyuzit i vyssi kapacitu, nez nabizi blue ray disky.
  • a jeste neco pro ty kteri neveri uspechu BR tak cisla z USA jsou jasne, kazdy posledni rok se prodeje BR filmu zdvojnasobyli a dosahuji uz skoro 40% procent trhu prodanych filmu.. to jen my tu jsme tak jako vzdy o par let pozadu. :)
  • Jclanek o 3D a vy tu resite media..

    ale abych taky neco prihodil... je verejne zname ze MS zaspal dobu kdyz dal do xboxu dvd, dat tam hddvd byl moc velkej risk a sam MS si nebyl jist ze valku novych medii vyhrajou, udelal spravne a upustil od hddvd a nabidl stare zname "super levne" dvd..
    vemte si jen kolik v te dobe byla maloobchodni cena dvd mechaniky, cca 500az1000kc kdezto BR mechanika kolem 15000kc ne-li vice.. vte dobe nabidla ps3 nejlevnejsi BR prehravac na trhu s kterym se konkurence nemohla rovnat (ve stejne cenove kategorii, coz mimochodem plati dodnes, lepsi BR prehravac za cenu 6000kc proste nekoupite).. tzn ze sony kazdou prodanou ps3 dotovala z vlastni kapsy (pro hnidopichy toto uz cca dva roky neplati) coz neni nic prijemneho, zatimco MS si pekne od zacatku mastil kapsu s levnym dvd v xboxu.. bylo zrejme ze do budoucna to musi mit na hrace nejaky dopad coz nastalo uz v roce 2008 kdy Rockstar kuli dvd v xboxu museli osekat obsah GTA4 (sam jeden z prednich vyvojaru to potvrdil cca pul roku po vydani, kdyz uz hype splasknul a byli si jisti obrovskym vydelkem, abych byl presny vyjadril se v tom smyslu ze je skoda ze MS nema BR a museli komprimovat a komprimovat ale takhle to nejde donekonecna takze plno veci vypustili, nevesli se..)
    DVD uz dnes na hry nestaci, uz jen vyjimky dnes jsou mensi nez 8GB nehlede na to ze prenosove(cteni) rychlosti jsou daleko mensi nez u BR(kdo neveri at si zahraje uncharted 2, nacte se vam pocatecni mise a pak uz loading neuvidite do konce hry, ani pri smrti/cca 2vteriny cerna obrazovka/ ani pri prechodu do dalsihl levelu/renderovsne filmecky se daji preskoci a ne opravdu zadny loading/ tomu se rika umeni vyuziti BR media (hra bez instalace)...

    nechci videt GTA 5 na dnesni genraci konzoli zvlaste na xbox protoze nevim kolik bu muselo byt dvd disku (5 ci 8? :D )...
    osobne si myslim ze MS nejpozde do roka oznami novej xbox protoze takhle uz to dal nepujde...

    a na MS a 3D sem zvedavej, ale jestli nebudou 3D novy gearsy a fm4 tak je to pro me fail kdyz sony uz ma svoje(tim myslim only ps tituly) AAA tituly ve stereoskopickem 3D...
    • O com tu placas?
      GTA5 na 5 ci 8 diskoch? To aj na PC bude na 5 ci 8 diskoch? LOL
      A co je to za debilnost hrat na konzolach z mechaniky? Vsetky hry by sa mali instalovat na HDD a ziadny problem. Takze tvoja uvaha o BR a DVD-ROM je uplne zbytocna. LOL
      • Ferko, ty asi nemas doma konzoli.. 90% her (na xbox mozna 100%her) se neinstaluje a hraje se primo z disku.. obracene by to byl krok zpet.. a jestli si myslis ze GTA5 bude na pc tak si hodne naivni po tom fiasku se ctyrkou.. :)
        • Mam Xbox360 a instalujem vsetky hry na HDD :-)
          Si vedla jak ta jedla :-) Si zaostaly ... a je jedno ci instalujes z BD alebo dvojvrstvoveho DVD HA-HA
          • jo a mas tam disk 2Teragiga ne(neni u xboxu max 320?) ? :) Uplna blbost instalovat neco na hdd a tim si ho zasirat... a dvouvrstve dvd je 3x mensi nez jedno vrstve BR takze to je celkem podstatny rozdil, nehlede na to ze cteci rychlost je u BR vyzsi nez u nejakeho lowend 2,5disku co ti tam stricek gabe strcil.. :) a o zaostalosti bych ferko pomlcel kdyz dokazes srovnavat nesrovnatelne.. :D ale timto te nechci urazit, umim se vyjadrovat slusnou formou.. :)
            • No LOL, me je malo 250 GB disk na PS3 a to tam ty hry na ten disk neinstalujeme :-). A neustale instalovat a odinstalovavat hry? Kde zijes? Ja na PC i PS3 hraju hromadu her soucasne, podle chuti, strategii, strilecku, taktickou hru, nejakou sportovni, move a podobne.
            • A HDD na Xbox360 je pripojeny cez rozhranie SATA :D
              Este sa mas co doucovat :-)
            • LOL .... a naco mat 2 TB HDD? Staci napr. 120 GB, nainstalujes hru, zahras, a potom deletnes.
              A nabuduce nepis, ze "na xbox mozna 100% her se neinstaluje" :-) LOL
              Si ma dobre rozosmial.
              BR mechanika je este zbytocna, aj na PC sa vydavaju hry na dvojvrstvovych DVD ... HA-HA
              A BR mechanika cita rychlejsie data ako nejake HDD? Si dokonale vtipny :-)
  • Je zajímavé, jak někteří shazují BD, že je zbytečný, že jim stačí velká flashka a přitom by horko těžko stáhli nějaký film ve fullHD, kdyby tenhle formát neexistoval a nebylo z čeho ripovat;] Nic nepřispělo rozšíření HD tolik jako BD, ačkoli to paradoxně většina lidí ani nemá doma. Nejde zkrátka ani tak o tu fyzickou placku jako spíš o existenci formátu = prostředku pro distribuci HD filmů... A HD-DVD s poloviční kapacitou nemá smysl zmiňovat - už takhle se některý filmy navejdou ani na BD (nic není otravnějšího než měnit disky uprostřed filmu).
    Podobné je to s 3D. Mnohým se zdá jako zbytečný luxus, ale je to hlavně kvůli aktivním brýlím, což je hlavní brzda rozšíření 3D mezi masy. Až bude levnější pasivní polarizační technologie (LG, IMAX) nebo použitelné 3D bez brýlí, tak se rozšiřování 3D zrychlí (podobně jako se zrychlilo rozšíření BD s rozmachem FullHD televizí a monitorů).
  • Budoucnost je BD stahovat a přehrávat přes externí HDD na TV *2*
    • Jednou mozna jo, sam jsem zvedavy, kdy bude bezne stahovat stovky giga dat z internetu, aby se to kvalitativne vyrovnalo blue ray filmum. Ale dnes jinou moznost nemas.
    • hlavne to je piratska sousanost *1*
      • Přesně tak. Když se budeme pohybovat v legální rovině, tak flashka je na nic.
        Pokud neexistuje hodně rozšířená digitální distribuce FullHD filmů, o tom nemám informace.
  • Jenze naopak to neplati, ne vse co je placene je take kvalitni, takze od toho nemuzes nic odvozovat :-).
    • reagoval jsem na trosku hloupy nazor typu "nejake odpadni hry zdarma nechci, ty kvalitni zadarmo nejsou"...
      • To je ale pravda, hry zadarmo kvalitni nejsou. Ukaz mi kvalitni hru jako treba Zaklinac 2 zdarma. Za takove se proste plati a s horsimi nechci ztracet cas, i tak je ho malo na hrani kvalitnich her.
        • tak pokud si to vyzne myslis, asi nema cenu te presvedcovat o opaku, lec kvalitnich her zdrama je spousta, v mem pripade je to treba dneska uz staricky ETcko(enemy territory) u kteryho sem kdysi travil nemalo hodin...a bylo zdarma...kvalita neznamena kvantitu a pro mne kvalita u hry znamena hlavne hratelnost...se zaklinacem zkusenosti nemam, ale nazor na kvalitu je hodne individualni zalezitost, takze tezko takhle srovnavat(hledat stejne kvalitni). Pokud se do vyvoje nasype nevim kolik milionu, da se ocekavat kvalitni hru, ale pravidlo to urcite neni....stejne tak naopak...kvalitni hry zdarma existujou *3*
          • ET je starej neuspesnej kram.
        • Jestli to náhodou není jeden z pochybných názorů, kdy "zdarma" rovná se mikrotransakce. Kde lidi většinou nakonec zaplatí víc než na měsíčních poplatcích.
          • Dokud lidem nedojde že hry typu "free to play" jsou v reálu "pay to win", budou hloupě utrácet.
  • Je to tady teorie chaosu v praxi

    Jedno malé žirafčátko vytlačilo z pusy bobek a vyvolalo tím flame jako prase
    *1*
  • Tyvole,co to meleta za hov.. všici ?! Napadáte zbytečně uživ. suchac! jste horší jak ty cikáni!Na jednoho se vrhnete jak sraček hoven! Na co je NADUPANEJ externí hdd?! asi na vaše blbý makovice,že?! Nepotřebuješ BD ! Zatím není třeba a bez toho taky vše funguje ,když se chce a někdo není líný tak hry budou i na dvd medium !Zdar a běžte si dát kašičku :-))))
    • A dalsi socialni pripad, ktery nepochopil vyznam blueray disku :-).
      • Každému maminka nekoupí vše, na co si vzpomene. Někteří už pracují a nemají peníze na ty disky současné budoucnosti. Těžké tak pochopit, že každý nemá za rodiče v poslanecké sněmovně?
        • Nekteri jsou holt hloupi a vydelaji si malo a jsou z nich socialni pripady. My chytri si na blue ray filmy vydelame. A dokonce financne podporujeme sve rodice. My chytri proto take chapeme vyznam blue ray disku na rozdil od tech hloupych. Vsechno to do sebe hezky zapada.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit