Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Fuj ta je tak ošklivá až vůbec není odulá ... je to vůbec Odula ? !!":L? *7* *8*
  • Magister_Peditum
    Jednička ještě s lore zacházela celkem v rukavičkách (tedy až na drobný detail, že Celebrimbor neměl s vytvořením Prstenu moci nic společného a ani s jeho pomocí nevytáhl do války proti Sauronovi), ale tady už z toho dělají hotový galimatyáš. Oproti tomu je i občas svérázný výklad Tolkienova díla ve filmech Petera Jacksona ukázkou vrcholného porozumění autorského záměru. *15*
    • TheGGG
      autorův záměr je žvatlat o chlupatých nohách a travce do dýmky, to je pak toho lore úplná škoda...
      • No nevim, jestli byl Tolkien ten, co to prehanel s travkou...a to se pak nedivim, ze vidis chlupate veci vsude...
      • Vzhledem k tomu, ze se porad tocis kolem techto dvou temat si dovolim odhadnout, ze jsi z knih precetl jen prvnich par stran. I tak se rodi literarni odbornici. ;)
  • TheGGG
    být to podle tolkiena, tak ve filmu se řeší 2 hodiny chlupatý chodidla a ve hře listí do dýmky... chlapec tolkien sice vymyslel skvělý lore, ale prostě pořádnou řež napsat neuměl a dnes jde hlavně o sex, krev, monstra, intriky a čistočistou husťárnu... nějaké tlachy o přátelství a poslelství, to si namaž na lembas
    • Coffin.Corner
      Při ADHD poruchách a nižší schopnosti soustředit se na čtení nabízíme komiksy podle věkové úrovně nebo krátké příběhy tištěné velkým písmem (jsou vydávány i knihy pro dospělé).
      • TheGGG
        takový ementálek jako ty určitě o poruchách něco ví, já radši budu číst Malaz, píseň ledu a ohně a podobné knihy, co se nesoustředí jen na chlupatá chodidla a cringe postavy ala tom bimbalil whatever....
        • Ale no tak, chudák se svojí retardací sotva umí číst a vy jste na něj takhle zlý *1* *1*
          • TheGGG
            no retardů je vás tady víc, to máš pravdu,
            • A ty jsi asi náš velký šéfík *1*
        • Ty jsi taaaaaak neskutecne cooooooooool, vole...
    • Femto
      Možná proto, že to je do značné míry epos? Vyprávění je úplně jiné od toho, co ty čteš, protože je to psáno krásným jazykem, zkus si to přečíst v angličtině. Teď nám vyšla další kniha a to Beren a Lúthien. Tolkien byl mistr slova, ne každý má to nadání.
      • TheGGG
        natahovaná ukecaná nuda... ale někdo kdo si chce připadat chytrý to asi ocení...
        GRRM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tolkien
        • Femto
          Tohle neobstojí ani jako trolling, protože GRRM je naprosto vyčpělý, už x let nenapsal dobrou knihu. Sérii není schopen ukončit, Tanec s Draky byl místy kuchařka, navíc celý svět je dosti feudální a příběhově je to Válka Růži. Tolkien byl daleko lepší spisovatel, měl větší talent, větší imaginaci. Jediné co můžeme vytknout, je ta křesťanská agitka, naivita a černobíle vidění světa(dobro vs. zlo) Tolkienovi ani nemůžu vyčítat patetičnost, protože je u LOTRa ta patetičnost prostě vznešená a nádherná.

          Já osobně mám nejraději Húrinovy děti, dle mého to nejlepší od Tolkiena. Temné, brutální, depresivní a s koncem, který tě uzemní. Doporučuji i Legendu o Sigurdovi a Gudrún, tomu se snad nedá nic vytknout, navíc Argo má ty knihy neskonale vymazlené.
          • corfer
            Už jsem zase dlouho v diskuzi neviděl člověka, který hodnotí co je lepší.:) Objektivita opět zasahuje, že?:D
          • TheGGG
            lotr byla prostinká pohádka s jedinou jednoduchou dějovou linií, bez skutečných zvratů a zajímavých dějových momentů. Bitvy pak byly popsány naprosto strašně a nebyl jim věnován téměř žádný prostor. Lore sice dobré, ale radši měl napsat jen encyklopedii a do nějaké story se ani nepouštět. GRRM rozhodně děj, postavy a zápletku zvládá na úplně jiném levelu než tolkien. Co omlouvá tolkiena je fakt, že v té době prostě dobrou knihu napsat něuměl nikdo...
            • jamar28
              Femto: Mě nezaujal. Prostě mě nudil. Navíc jsem měl nějaké pitomé vydání, ve kterém vůbec nebyly odstavce.
            • Femto
              Proces je super dle mého, dá se číst v pohodě *3*
            • jamar28
              GGG: No tak třeba Proces se fakt moc číst nedá, to souhlasím, ale co třeba Proměna? Ale budiž, u Kafky ještě chápu, že ho někdo nemusí.

              Ale co třeba Čapek? Hrabal? Steinbeck? Orwell? Doyle? Poe? Zweig? Huxley? Ti všichni prostě psali sra*ky a neuměli podle tebe psát? A nebo jen trollíš?
            • "Mordor má být dle mnohých Nacistické Německo."

              Lol. Že nejsem překvapený.
            • TheGGG
              tak třeba kafka je úplný patlal a totálně nečitelný overrated šunt. Ovšem se o tom z politických důvodů nesmí mluvit a musí se předstírat že jeho knihy mají nějakou hodnotu... a rusáky nikdo příčetný číst nemůže... ty jejich příběhy o ivánkovi z horní dolní, to je naprostý odpad
            • Femto
              *15* Aha, takže dobré knihy se píši jen teď, takže Dostojevskij, Camus, Joyce, Kafka, Lovecraft jsou vlastně jen průměrní škrábalové.

              Ještě že máme GRRM a ještě lépe, že máme seriál podle něho, co by jsme si bez něho počali, by jsme vůbec neměli co kvalitního číst a koukat.

              Období, kdy J.R.R. psal Pána Prstenů, se dá dobře pamatovat, jelikož to začal psát před Válkou a skončil pár let po Válce. Mordor má být dle mnohých Nacistické Německo.
            • jamar28
              Cože? Vždyť Pán Prstenů je někdy z roku 1950-60 ne? *1* Která kniha byla prosím tebe první na světě vlastně dobrá? *1*
      • Chtít od GGGumáka, aby ocenil stylistický um... lol.
    • jamar28
      Mám to úplně stejně. Knihu jsem poprvé četl někdy ve třinácti letech a ani jsem ji nedočetl. Vrátil jsem se k ní asi před rokem s tím, že jsem na ní asi byl moc mladý. Tentokrát jsem ji dočetl, ale byla to nuda k uzoufání. Přesně jak říkáš - má moc hezky vymyšlené pozadí, ale to vyprávění se mi nelíbilo. Nic se tam nedělo. A ani to nic neuměl Tolkien popsat nějak poutavě (dobří spisovatelé to umí).
  • Už se těším, jak zase nějakej rozumbrada napíše článek, že hra je kompatibilní s Tolkienovým lore a Tolkien by se určitě nezlobil atd.

    Odula jako krásná žena je naprostý nesmysl a kdo viděl někdy Tolkiena alespoň z dálky, to pozná na první pohled.

    Podle stejné logiky můžeme říci, že balrogové byli taky maiar, takže podle Silmarillionu na sebe mohli brát libovolnou podobu, takže určitě i podobu nahých sexy mladíků, takže můžeme natočit gay pornografii s balrogy a bude to 100% kompatibilní s Tolkienovým lore.
    • Veskoslav
      Minimálně Sauron tu podobu na sebe vzal, když se "domlouval" s elfy atd. O to přišel při pádu Númenoru.
    • danny_the_hound
      A Melkor a Sauron na seba peknú podobu brať mohli, keď chceli zviesť švárnych elfských šuhajov Feanora resp Celebrimbora ? *3*
  • Morraw
    Zajímalo by mě, s jakou licencí pracují, když můžou používat postavu Celebrimbora. Líbíla by se mi taková hra právě s prostředí Silmarillionu.

    Zrovna o víkendu jsem poprvé dohrál DLC Bright Lord a potěšila mě zvýšená obtížnost. Jinak na hru už jsem moc těším. Hlavně na otevřenější svět a rozšířený Nemesis systém. Momentálně trávím čas vytvářením nejlepšího Followera a Nemesis přes Nemesis Forge. Docela mě štve, že skřeti se tvoří náhodně (myslím vzhled/vybaení) a po několika hodinách hraní a desítkách zabitých skřetů jsem pořád nedostal vytouženou kombinaci.
    • danny_the_hound
      Práva majú jednak na filmy (pochopiteľne) a jednak na Hobbita a Pána Prsteňov vrátane jeho dodatkov. A keďže v dodatkoch sa spomína aj Celbrimbor, tak môžu použiť aj jeho.
    • Llour
      Myslím, že WB nemají práva na Silmarillion
  • Kravicka
    Nelibi se pribeh ? Ponauceni ? Nectete knizky.
  • kostejnesmrtelny
    "Přebývala tam věky, zlá stvůra v pavoučí podobě. [...] Byla tu dřív než Sauron a dříve, než stál první kámen Barad-dûr; nesloužila nikomu jinému než sobě a pila krev elfů a lidí, nadouvala se a tloustla nekonečným hloubáním o nových hostinách a tkala pavučiny stínu; neboť všechno živé jí bylo za potravu a její zvratky byla tma. Široko daleko se rozlézalo její slabší potomstvo, bastardi ubohých samečků, které sama zplodila a sama požírala, z dolu do dolu, od Ephel Dúath k vrchům na východě, k Dol Gulduru, do pevností Temného hvozdu. Žádný se však nemohl měřit s Velkou Odulou, posledním dítětem Ungolianty, jež soužilo nešťastný svět."

    První díl mě překvapivě hodně bavil, ale tady se fakt urvali ze řetězu a to ne v tom dobrým slova smyslu *10*
    • Ako pise Pechacek v clanku. Technicky vzate to Lore neporusuje.

      - ungoliant bola maiar (sice temnoty ale maiar) , ti podobu menit mohli, nikde nie je napisane ze by to po nej opucha zdedit nemohla
      - schopnost premeny na zviera nie je Tolkienovi cudzia , vid grizlovci , ci samotny sauron (tiez maia) ktory pokial mal telo , tak sa vedel premenit aj v netopiera aj vo vlka

      Rovnako je cele tolkienovo dielo postavene ako mytus a baj ktory sa zachoval ale ma x verzii. Takze neexistuje dovod preco by v jednej z nich nemohla mat opucha takuto schopnost (o ktoru kludne mohla neskor prist). O dejinach tretieho veku v mordore sa nevie dokopy nic (len to ze ho gondor strazil) , takze why not.

      Ked moze mat celeborn 3 uplne protichodne varianty povodu nevidim dovod preco by sa opucha nemohla premienat. ...
  • V nové hře Middle-Earth: Shadow of War se Odula mění v Millu Jovovich.
    • skaven
      v pokracovani Middle-Earth War of Shadow do bude presne naopak
      *1*
  • nejsem odborník na tolkiena ale myslím že zpočátku se Ungoliant proměnovat uměla, teprve později byla zkažena temnou mocí a zůstala uvězněná v tělě pavoučice. odula jako její dcera by se proměnovat neměla umět protože je pavouk od narození
    • JamesFaith
      Ungoliath o tu schopnost nepřišla, ona si zvolila, že bude pavoukem a pak už se nikdy neproměnila zpátky. Temnou mocí zkažená být nemohla, protože ona sama pocházela přímo z Temnoty.
  • Prasi to teda paradne...proc uz vlastne nevytvorili vlastni svet, tohle nema s Tolkienem pranic spolecneho...
    • tak to nehrajte pokud to nemůžete překousnout. Jde přece jen o zabavu a ta je dobra a nic jinýho u her není podstatné.
      • Dost omezeny pohled na hry, nemyslis? Me spise vadi, ze Tolkien je tady pouzivan jen jako navnada na kupujici...kdyz uz pouzivam neco jako predlohu, chtelo by to trochu citlivejsi pristup. Tohle mi prijde jako tolkienovska hra pro vsechny, kteri tolkiena neznaji...
        • "Tohle mi prijde jako tolkienovska hra pro vsechny, kteri tolkiena neznaji..."

          wtf, děláš si srandu? a co si myslíš, že AAA hry asi dělaj? Přesně tohle to

          to furt jen tady na Games jsou zarputilci, kteří si furt myslí, že AAA hry budou dělat vždy s věrností předloze a pak se strašně diví a brečí když se tak nestane

          já už jsem z toho tedy vyrostl
    • Pokud vím tak teoreticky pokud by udělali nějakej retcon tak by to mohlo fungovat i s existujícím lore.
      Tenhle pavouček nejspíše bude dítětem toho gigantickýho pavouka v silmarilionu(maia) tzn že mít na to moc by mít měl tak nebo tak.
      Spíše by mě zajímalo jak pořešej Balrogy jelikož pokud vím tak zrovna je Sauron neuměl ovládat(moc dobře si to nepomatuju ale tyhle ovládal melkor ne?)
      • JamesFaith
        Pokud se nepletu, tak balrogové měli víceméně svobodnou vůli, jen se Melkorem nechali zlákat a pak za něj bojovali, nebyli jím přímo ovládáni. Když byl jejich vůdce poražen a většina z nich pobita, ten zbytek se poschovával, ale Saurona už z té doby jako Melkorova zástupce znali a mohli by za něj bojovat také.

        Otázkou však je, jestli to nepřeženou s jejich množstvím.
        • Veskoslav
          Balrogové podléhali pánovi Balrogů, Gothmogi, který sloužil přimo Melkorovi a někteří ho stavěli na úroveň Saurona. Ale je pravdou, že balrogy jako takové zlákal přímo Melkor. Většina z nich zemřela během prvního věku. Sám Gothmog, padl při plenění Gondolinu. Stejné jméno je pak i ve 3. věku už když se odehrává LOTR. Jenom bohužel to není balrog, ale myslím velitel vojsk skřetů, co pochodovali na Minas Tirith.
          • JamesFaith
            Ano, právě Gothmoga jsem myslel tím velitelem.

            A protože v bitvě o Gondolin padl a ve Válce hněvu zahynula i většina balrogů, kdy se pak přeživší schovali hluboko pod zem jako "Durinova zhouba", nepřipadá mi až tak nepravděpodobné, že Sauron mohl některé z nich během svého vzestupu k moci vypátrat a uzavřít s nimi nové spojenectví.

            A ano, stejně se jmenoval i jeden velitel skřetů v Pánu prstenu, který byl krátce zmíněn v knihách a ve filmu pak jeho roli zvýraznili.
    • Stejně jako 1 a hra to byla dobrá, takže v tom nevidím absolutně problém.
      • Hra to sice nebyla uplne spatna, ale klasicke dilo kvuli tomu prasit nemusi. V prvnim dile to jeste nejak slo, ale v tomhle druhem uz to vypada na opravdu pekny paskvil (jakkoliv dobre se to muze nebo nemusi hrat). Dost se divim, ze proti tomu spravci prav neprotestuji jako v minulosti...
        • XorxoxTalarius
          Protoze dostavaji dost slusny baksis

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit