Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vzdy sa kradlo a kradnut sa aj bude. Kto kradne musi cakat, ze raz moze byt pokutovany. Ked si stiahnem hru cakam, ze multiplayer si asi nezahram ak si chcem zahrat multiplayer tak si hru kupim. A pokutovanie ako tu uz bolo spomenute im predaje nezvysi. A ta suma mi pride prehnana. Nepoznam sice ich pomery ale aj tak.
    • Kto nekradne okrada rodinu :D
  • Tady by se měly páni mistři vývojáři a distributoři malinko zamyslet. Od chvíle kdy Zaklínač 2 vyšel uvažuji o jeho koupi. Budu si hrát na podctivého občana. Všude na to slyším chválu, soubojový systém, dospělý příběh atd. Ok to by nemusela být špatná hra. Ale co baví jiného nemusí bavit mě že. Zjišťuji s nelibostí, že nemám možnost jak to zjistit. Tak nevadí je to přece jen hra a já se z toho nepo..seru.
    Nevím do jaké míry by to bylo technicky možné, ale uvítal bych jednu z možností dema, časově omezené možnosti nebo něco podobného. Když to šlo dříve, tak proč by to nešlo teď.
    Btw ta slavná DRM ochrana tu taky nebývala a teď budou dělat jaký jsou hodný strýčkové že ji tam nedali. Nevím jestli mám brečet nebo se smát.
    Ale to je pořád dokola jak u blbých na půdě. A jestli si myslí, že když potrestají pár děcek, že jim stoupnou zisky z prodeje, tak jsou na omylu. Jak již bylo mnohokrát zmíněno, když si hru někdo chce koupit, tak si ji koupí. Jenom jim možná ubyde počet zpirátěných kopií. Nic víc.
    • Přesně tak: ...když si hru někdo chce koupit, tak si ji koupí. Jenom jim možná ubyde počet zpirátěných kopií. Nic víc. --- 1*
    • Represe není systémovým řešením bohužel to je pravda. Obávám se ale toho nejhoršího časem a vůbec bych se vyvojářům resp. vydavatelům nedivil. Při číslech typu na 1 koupenou kopii 4.5 stáhnutou lze pomalu kalkulovat u některých her, že vyvoj na PC se prostě nevyplatí a lidí, co bude vyvíjet na PC z lásky k platformě bude ubývat. A tím ztrácíme všichni aneb nekupováním her si kadíme do vlastního PC hnízda. Ono at se to pirátíkům líbí nebo ne, lidé např na PS3 hry kupují i tak a neknourají a nevymlouvají se, to jen socialistický PC trh s tím má "problém" (v komunismu jsem pár let žil a proto mně některé výroky přijdou skutečně úsměvné a vrací mne před listopad), byť si jsem vědom dlouhodobého positivního multiplukačního efektu pirátění na prodej PC her, radši bych bral skutečně čistý trh (vzhledem k digitální distribuci prakticky ekonomicky ideální), což je samozřejmě ideál pro všechny...
      • Plno ludi hovori že na konzole sa pirati stejne ako na pc a možno aj viacej. Ak je to pravda ako je mozne ze na konzole vydavatelia a vyvojari furt nepiskuju, ale len na pc?
        • calwin
          odpovedz si sám na otázku keď si presnoríš HDD... nechcem ťa z ničoho obviňovať... ale tak to vyzerá skoro v každom domácom PCčku... a vezmi si že čo z toho si vlastne zaplatil... ale neviem či by sa mi zrovna oplatilo moralizovať... mám PS3 ale tak či tak by som išiel proti samému sebe ohladne PC platformy... každopádne netrpím výčitkami typu že som nikdy neprispel do herného biznisu...
          • tohle není individuální problém, i hříšník může mít pravdu, ačkoliv hřeší ;). Ale svědomí mám z 95 procent čisté co se týče her ... mám samozřejmě legální Windows 7 a 80% her mám ze steamu, zbytek krabice. Těch 5 procent co hřeším jsem stáhnul pro test jestli mně hra poběží hratelně ... ale tohle není o mně ani o tobě, ale o principu redukování socialiasmu na PC herním trhu, který nás poškozuje a to zcela jasně, když se objevují takové články ... když si občas někdo něco v tichosti stáhne včetně mě, vem to čert, i vydavatel nad tím mávne asi rukou ... ale 4-5 kopií na jednu originálku u hry, která vydrží i desítky hodin dobré zábavy, to je přeci šílené ... a uplně šílené je to, že to je schopen někdo obhajovat a osobně pro mě bylo hrozné, že jsem musel dcerce co přišla ze školy vysvětlovat, že není normální si hru stáhnout, jak říkají spolužáci, ale normální je si jí koupit ... a to je už naprostá patologie, jinak se to říct nedá.
        • čísla neznám ... na Xbox pirátit jde, na PS3 ale efektivně nejde, což je první faktor. Druhej faktor je podle mne hlavně rozložení prodeje konsolí ve světě. Většina konsolí se bude prodávat v Americe, Japonsku apod., kde lidé nežijí v postsocialistickém pásmu, nežijí v komunistickém duchu všechno elektronické patří všem lidem, protože to jde volně šířit a ani je hlavně napadne si říct, že hra je jiný produkt než rohlík jako to dělají místní nadšenci aneb za každý produkt se má řádně a zcela přirozeně zaplatit jako na normálním trhu pokud o ně mám zájem a když ne, tak si ho prostě nekoupím, ale zároveň si ho neukradnu ;)
  • stahnul, zistil ze je to picczovina, smazal a je klid. Kdo? Zlobivej známej IP 89.292.172.13
    • Akorat ses netrefil do realne IP adresy. Priste zkus aspon tracert...
  • A já mám koupenou i staženou verzi (staženou jenom kvůli tomu, že na forech se tvrdilo, kde jsou jaké chyby atd., tak jsme s bratránkem hledali oproti originálu a skutečně byly). Jinak nelituji peněz, hra mně stála 899 a za ty peníze, to bylo skvělé:)Mimoto knížka a soundtrack v pěkné krabici:)
    • jj ukazuje se, teda aspon doufám, že odměnit platící hráče i neherním obsahem navíc se vyplácí a motivuje. Jen tak dál :)
  • Tleskám pánům z CDprojektu. Nebáli se a chytili piráty, jak se říká: "pořádně za koule". Teď si piráti dovolí méně, než kdy dříve.
    Jen doufám, že se tento trend nedostane do ČR, protože skromě řečeno bych byl v oněch místech, odkaď není návratu. I když Zaklínače 2 mám org, protože za kvalitu se platí a ti hoši si to zkrátka zasloužili.
  • Mne by se libil system, kde byste si mohli bud hru koupit na neomezene uzivani nebo jen pronajmout na urcitou dobu. Pronajem by byl samozrejme podstatne levnejsi.
    Chces to vyzkouset? Prvni 2 hodiny zdarma. Pak zaplatis pomernou castku za hodinu. Pokud te bavi, doplatis zbytek, pokud ne, nechas byt.
    Rekl bych, ze hlavne americanum by tenhle system vyhovoval. Producenti by z toho tolik nadseni nebyli. Urcite by se naslo dost her, ktere by vydelaly mene, ale zase by bylo vice spokojenych hracu. Ja bych byl diky takovemu systemu o par set dolaru bohatsi.
  • Docela by mne zajímal psychologický profil zde často existujících kňouralů pirátů :) (Skutečné sociální případy, kde lidé skutečně nemaj prachy ani na pívo neřeším, at si klidně něco stáhnou). Oooo Bože, já v dnešní době se bojím o své stokoruny ... nedejbože kdyby náááhodou se mně hra nelíbila, kterou si můžu proscanovat z tuny webů a dokonce kouknout na gameplay na youtube ... jak bych se asi vyrovnal s tím, že jsem si špatně vybral ? O boožže přeci po mně nehceš, abych se stal dospělým a nesl případně následky svých rozhodnutí a neměl pak na pívo :). Ale neboj bože, jestli hra bude dobrá, JÁ jí koupím :D. A bože ... jdou takhle předem stáhnout partnerky, zaměstnání, nemovitosti ? Když budou ok, tak je SLIBUJU zaplatím a nechám si je :). Vzpamatujte se proboha, hry dělají pro nás, je třeba někdy i obětí, to je ale život ;)
    • Nevím, proč by jsi měl platit za hru, kterou po půl hodině "hodíš do koše". Existují demoverze, jenže ty už se tak často nedělají. Možná proto, že hráči by o případné koupi takové hry ani nepřemýšleli. Jako z trailerů a cinematics už se nikdo na pr..l neposadí.
      Mimochodem Ty jsi myslíš, že je úplně v pořádku, že jsou volně přístupná videa na youtube z her?? To jsi docela naivní, ty moralisto.
      • jinak ale co se týče hraní samotného, což je zde na serveru nejdůležitější ... právě takové články ukazují a obhajují trend vydávání na her především na konsole na úkor PC a tedy jejich mainstreamování, zjednodušování a oklešťování. Což mne sobecky jako PC hráče, který generačně kopíroval vyvoj PC her od SOPa na XTčku, přes Dooma 1 na 486 až doteď docela rozčiluje... Btw by mě zajímalo, je vám líto PS3 hráčů ? Ti jsou asi pro vás totální pitomci, když jsou ochotni bez keců zaplatit za hru často 2x víc než co stojí na PC co ? Čím to asi bude, že to někde jde 2x dráž a někde ne ... ale to my moralisté asi nemáme možnost pochopit co ;).
        • Ty si nejaky nabrusený čeče. Copak ježíš nerekl at ten kto je bez viny prvý hodi kamenom? Ak si nikdy žiadnu hru nestiahol, tak si kludne tlachaj dalej, ale ak ano bud ticho prosim ta.
      • hmm pán umí rozsoudit a nazvat člověkem moralistou přímo naivním po pář řádcích, klasika ;). Youtube mně přijde ok, neb tvůrcům přijde ok. Tvůrce je ten, kdo obětuje velkou část svého života pro hru, pakliže on s tím nemá problém, proč bych měl mít jako konzument. Koukat na hru a nebo hrát ji asi stejnej rozdíl jako koukat na péčko nebo souložit, vyber si ;). Stejně jako když tvůrce hudby řekne, stáhněte si, pak je vše ok, jestliže řekne, že to nechce, protože na to má právo, ano minimálně morální, pak slušný člověk to bude respektovat. O ničem jiném to totiž není. Na jedné stránce o respektu k práci druhého, na druhé o kňourání. Kdyby aspon lidi co ty hry kradou měli tu soudnost a drželi hubu a tiše si v koutku někde pařili, tak jí držím taky, nikdo není čistý ... ale možná jsem naivní moralista, protože jsem také vývojář co ? :). No nic :)
        • Nechci nikoho poučovat, je to Tvůj názor. Ale doporučuji Ti si přečíst pořádně u každé hry nebo software EULA. Jako vývojář určitě víš, že bez výslovného souhlasu nemůžeš s hrou jako takovou nakládat jak se Ti zlíbí (tzn. že i pořizování záznamu ze hry je porušením těchto práv a takový záznam ze hry můžeš ukazovat veřejně pouze se souhlasem autorů). Takže mi prosím věř, že videa na youtube určitě z právního hlediska ok nejsou. Druhá věc je, že prostě těch videí je tolik, že by vývojáři nedělali nic jiného, než blokovali videa na youtube. Jinak opravdu někdy si dej práci a přečti si někdy celou licenční smlouvu s koncovým uživatelem, možná se budeš divit kolik nespočet různých omezení je zde uvedena. Celkem zábavné čtení licenčního ujednání, co se týče omezení jsou např. u zřízení emailového účtu u google - gmail.com.

          Všem se omlouvám za offtopic příspěvek.
          • Vsuvka: mám pocit, že tykat se nedá s velkým písmenem. Jestli jo, tak bych prosil odkaz. :)
            • No né, a já myslel, že už to zapadlo do hlubin zapomnění. Děkuji za objasnění.

              Ale jo, jedno to víceméně je. Jednou si udělám den , společensky se unavím a tu budu všechny otravovat se základní gramatikou.
            • Je to v podstatně jedno zvlášť u této diskuze. Tady je odkaz.
              http://www.mojecestina.cz/gramatika/velka-pismena/c2008090301-velka-pismena---vas-nebo-vas-.html
  • DRM alebo nie, faktom je, ze by ta hra bola aj tak na torrentoch. *7*
  • Až budu moct tu hru do 14ti dnů od zakoupení vrátit, jelikož zjistím, že mi nevyhovuje/nelíbí se/nebaví mě, tak pak můžou distributoři brečet nad pirátstvím, jenže to by museli vydávat hry, který těch 14 dnů alespoň vydrží.
    • rodneymckay
      Tvůj příspěvek je docela vtipný *1* Protože klidně i nějakou hru můžeš do těch 14 dnů dohrát. No každopádně jsi mě pobavil.
    • Taky nejdřív ochutnáš maso z obchodu, než si ho koupíš?
      • Pokud je to maso zkazene tak ho jdes vratit a pozadujes penize zpatky. Pokud hra co si legalne koupis je zabugovana tak, ze je nehratelna tak se muzes jit leda klouzat, protoze svoje prachy uz nikdy neuvidis. Proto nemam moralni problem s tim nejdriv hru vyzkouset stazenim a podle toho se rozhodnout jestli si hru koupit nebo ne.
        • Keď tak vravíš, už si si kúpil niektorú z hier, ktorú si predtým scucol z netu? Čudoval by som sa...
        • No jo, stažená hra se ti bude třeba zdánlivě bezdůvodně rozmazávat nebo něco a pak budeš šířit hate. Mnohem lepší přístup je trochu níž od pana Z.Z..
          • Nechapu proc. Mam uz takto koupenych nekolik desitek her, takze vyvojari her, ktere za to stoji sve oceneni dostanou. Vyvojari co delaji sh*t maji holt smulu. Prijde mi to tak spravne. Prece po me nikdo nemuze chtit abych platil za sh*t, ktery po jednom odpoledni smazu. Za sebe muzu rict, ze vsechny hry ke kterym se vracim mam koupene.
            • Jo, to já taky. A taky proto pořád nemám ani Skyrim, ani Lonesome Road. Ani Bethesda, ani Steam ani Cenega nevedí proč jsou hry od Beth nedostupné v tomhle regionu.
            • a par perel mam teda i na gog.com :-)
            • Taky nevim, jsem prilis pohodlny na to abych si pro hru sel do obchodu ... nakupuju pres steam a pres direct2drive.co.uk
            • Způsob to je, dokonce je i morálně v rovnováze (víceméně). Věřit tomu to už je věc jiná. Pardon, víra v lidskou inteligenci mě opustila už dávno :)

              Vlastně jde o princip. Proč by měli mít pirátící kupující takovou obrovskou výhodu, když ostatní, dodržujíce zákon, se musí spokojit s informacemi od kamarádů, webů a podobně? Vím, z tvého úhlu pohledu je to nejspíš banda idiotů, ale něco na tom je.

              Mě tak napadá, nedá se hra vyzkoušet v obchodě? Už jsem v kamenném nebyl ani nepamatuji, ale něco takového tam myslím bylo...
      • Irisis
        docela často jo. navíc u masa neni problém když nevíš, tak si koupit třeba 50 gramů od více druhů a večeři druhý den udělat z kilovky.
        • Jo? Pokud by si někdo kupoval maso po pěti dekách, vypadalo by to dost zvláštně. Nikoho jsem to ještě neviděl dělat a motám se v obchodě dost často. Jako zákazník teda.

          Samozřejmě, způsob tu je. Stejně tak ale platí vyzkoušet starší hry od dotyčné firmy a podle toho se rozhodovat. Jen je s tím víc práce.
          No a nebo riskovat zátah warezáku, který si podle mého zaslouží každý, kdo používá různá úložiště.
    • a klidně bych byl ochoten zaplatit určitý poplatek za "vyzkoušení", ať nejsem příliš přísný *3*
      • seš blbec, nic z toho neřeší pirátění... max to řeší nějaký tvůj osobní mentální problém
        • *1* evidente jsi to nepochopil, zkus si to precist jeste alespon trikrat a az budes jednou strasi, tak treba pochopis ze problem pirateni se momentalne vyresit ani neda, tohle je jedna z moznych cest, jak umoznit hracum si hrut vyzkouset pred zakoupenim, aniz by kupovali zajice pytli
  • Asi udělám hru. Počkám pár měsíců ve kterých budu sledovat torrenty a až ji stáhne pár set lidí pošlu na ně soud. Takhle se mají vydělávat prachy podle vás?

    Opiště kód z obrázku: FKM - Fuck me. xD xD
    • tak sup...uz by jsi mel zacit, po 2 letech programovani ti pak treba konecne dojde, jak tezce to jsou vydelane prachy, zvlast kdyz te o ne jeste nekdo nepravem pripravi
      • To je prave to pokrivene uvazovani, ktere dava rovnitko mezi pocet stazeni a usly zisk. Ja si naopak myslim, ze warez je pro hru dobra reklama. Spousta lidi si pak svou oblibenou hru, kterou ziskali warezem koupi a lidi co si ji nekoupi by si ji nekoupili ani tak, jinak by to uz udelali.
        • presne tak, obdoba by byla kdyby vyrobce televizi sledoval kolik se jejich pouzitych televizi prodalo v bazarech ci darovalo a vypocitaval tak ztraty s oduvodnenim, ze vsichni kdo si ji z druhy ruky koupili by si ji koupili i novou v prodejne
          • calwin
            nemyslím si... niektorí budú pirátiť stále... ku kúpe hry ich donúti jedine multiplayer... jedného takého vidím každý deň a pochybujem že sa zmení... zastáva totiž zaslepený názor "nebudem platiť darmožráčom" a jednoducho končí debatu na túto tému...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit