pro Lukáše: jedna podstatná věc ohledně těch čísel ve článku. mluví se tam o zjištěných pirátských verzích. ale teď je otázka, jestli jsou započítání i lidé, kteří jen spustili a smazali nebo kteří se dostali ve hře dál...
za pořádný test bych totiž považoval dát takové zjištění někam dál do děje, tedy aby dotyčný tu hru hrál alespoň dvě hodiny. ano, pirátů je velké množství lidí. hodně hry prostě stahuje. ale hodně těchto lidí jsou notoričtí stahovači, co stahují vše, zkoušejí vše (ale většinou hrají strašně málo těch věcí). pokud by byly v těch číslech započítaní i lidé zjištění pouze ze spuštění cracklé verze, jsou takové statistiky bohužel k ničemu, ačkoli myšlenka na udělání takových statistik je zajímavá.
Numen jsem ještě nehrál, až se k němu dostanu, budu vědět víc, jak je na tom, co jsem četl názory v zahraničí, není na tom ta hra vyloženě špatně. určitě mu ale neprospělo to prostředí a doba vydání, už je to holt vcelku ohraná tématika a pokud ve hře není vyloženě nějaký unikátní herní prvek, který by něčím zaujal, převálcují hru ostatní hry a přitom by to nemusel být vyloženě propadák, ani špatná hra... já věřím, že pro dobré nápady je v herním průmyslu ještě stále dost místa a že lze udělat zajímavý titul a pořádně se s ním prosadit...
(editováno v 18:31)
5.3.2011