Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak to tady čtu, někdy pochybuji o zdravém rozumu lidí, co tohle vychvalují. Opravdu vám nedošla jedna podstatná věc? Po přečtení recenze jsem to okamžitě vyzkoušel. Teda se simulací MHD v reálu to nemá nic společného, je to pouze grafická NEFUNKČNÍ paráda. Proč?

    K čemu je vám nastavení jízdních řádů, když vše ve hře plyne stejnou rychlostí jako v realitě, jenom ne ten ČAS! Minuta tu trvá 2 sekundy. A to je kámen úrazu. Jak někdo může tohle recenzovat aniž by si to vyzkoušel! Interval 15 minut ve hře (reálně 30 sekund) je zde minimum. Pošlu tramvaje na odpolední špičku a ony se mi do depa vracejí po půlnoci. Opačný směr zcela neobsloužený. Depo 16 tramvají maximum. Hrůza! Zkoušel jsem to různě obcházet, honit tramvaje zpět po dálnici, bez úspěchu. Linka řádově jednotky Km projíždí tuto trasu několik hodin. Při stavbě trati vám to píše i délku pokládaných kolejí, a 60 metrů jen např 15 minut času ve hře, reálně 30 sekund, to je opravdu rekord. Zastavení v zastávce na 10 sekund a více se rovná ve hře času 5 minut a více. Jdu z práce v 16:00 a domů se dostávám kolem 1:00 ráno, ale jděte! CO TOHLE JE ZA NESMYSL?! Snad teď je jasné proč to nemůže fungovat. Čas musí plynout stejně jako v realitě, pak tahle hra má něco do sebe a pro největší nadšence se dá přežít i těch mnoho chyb řečených v předchozích komentářích.

    Opravdu jsme takové LAMY co tohle nevidí a mnozí tenhle paskvil i finančně podpoří? Proč myslíte, že se takové věci programují? Protože lidi jsou hloupí, koupí si to a spokojí se s tou neustále probíranou grafikou. No jo, grafika to je na 1. místě. Hanba vám! Divím se, že tahle firma ještě nezkrachovala. Jednou stranou je to nádherná ukázka toho, že když jste chytří a umíte programovat, umíte udělat grafiku, vždycky se najde stádo, které si to koupí.
    • Rozuměl někdo tomuto příspěvku? *1*
      • Já a má pravdu, vnímání času tímto způsobem je pitomost. Tvůrci by si měli zahrát JBSS Bahn než vymyslí simulátor veřejné dopravy
        • A jaký to má vlyv na hratelnost? Neříkám že nemá pravdu ale jak by se to dalo řešit? Plynutí času 1:1 a zrychlením že by ses pak koukal na zrychlene plynoucí hru? To by vypadalo nehezky a nedobře by se na to koukalo.
  • Zdarec,já jsem tedy hrál i CIM1 a pokud si dobře vzpomínám, tak základní CIM1 (bez upgradu,stahovatelnych casti od nadsencu a original dlc) bylo uplně hrozné.Až po přidání výše uvedéného to byla opravdu skvělá hra.Nechápu proč se vývojáři nepoučili ve CIM2.Myslím, že po vydání několika upgradech tato hra bude opravdu hoodně dobrá.Jen opravdu nechápu proč vývojáři vždy vypustí skoro betaverzi této hry a nepohrají si sní pořádně,když už má takhle skvělý potenciál.
  • Co kdyby se na "zapade" zacalo mluvit i o A-Train? Ta hra strci do kapsy vsechny ty Simcity, Cities XL, Cities in Motions a poruzny dalsi budovatelsky strategie ... momentalne se venuju rozsireny devitce a postavit jednu fungujici trat, to vyzaduje pomalu vyssi divci :D
  • jo, suhlasim. presne vystihnute. CiM nie je taka zla, ale proste prestava bavit. to traffic g. bavit neprestaval...
  • Hrál jsem jedničku, Byl jsme nadšený z toho, že někdo oblékl budovatelskou transportní strategii konečně do hezkého 3D. Ale to je asi tak vše. Trochu jsem to hrál, kochal se grafikou ale po dvou dnech to přestávalo bavit. Neskutečně rychle to omrzelo. A přitom by to šlo udělat jinak - tento typ her má největší potenciál hráče chytit a už nepustit. Proč někdo neudělá hru, chytlavou stejně jako transport tycoon a graficky hezkou jako CIM ?

    CIM 2 se mi nepodařilo spustit. V pořádku nainstaluji a když spustím, tak vyskočí okno, že CIM2.exe přestal fungovat a program bude ukončen. Nevíte někdo čím to může být? Nemám sice nejnovější komp, ale jednička mi běží bez problému 25fps, a jedu na win 7 32.

    Ještě k těm transportním hrám: CO takhle založit své vlastní herní studio, kde bychom si vytvořili vlastní transportní hry? (budovatelské, i simulátory, všeho - metra, tramvaje, vlaky, busy, ..) Protože CIMka, i když vypadá hezky, je prostě nezábavná :(
    • palcov
      Jo, to je klasický problém. Minimální požadavek hry na paměť je 3GB a 32bit operační systém podporuje max. 3.25GB nebo tak něco a tak hráči na 32b systémech, i když hru spustí, tak jim po pár minutách buď hra spadne nebo nedovolí ukládat hru kvůli problémům s pamětí. To byl i můj případ, musel jsem přeinstalovat Windows na 64 bitovou verzi.

      Jinak, podle tvého popisku (cim1 jsem nehrál) se dvojka hraje podobně. Hrál jsem ji týden, teď dohrál kampaň a nic. Čekám, až fanoušci vytvoří nějaké mapy nebo vyjdou DLC či nové patche. Ale to neznamená že hra je špatná, osobně bych hře dal 7/10 a záleží na budoucím obsahu.
    • A máš zakoupeno přes Steam?
  • Hraju to už nekolik hodin a je tam tolik chyb který mi žerou nervy že to nema hodnotu ani zadarmo nejhoší je asi problém s depama. Zkuste si vylepšit linku na novejsi depo zjistite že je lepší celou linku uplně zrušit a delat uplne od nuly jinak se autobusy/tramvaje cokoliv například teleportují mezi depy do kterých už linka dávno nevede nebo hlasí plne depo i když v něm nic není. Zadná možnost jen prejet s nějakým autobusem z jine linky z depa do depa proste musite v jednom depu prodat a v druhem koupit novy. Fakt Fakt přišerna hra 3 body jsou hodne a to jen za to jak se chova doprava
    • Tak to není pravda, je tam možnost přesouvat autobusy mezi depy... *3*
      • Ta moznost tam opravdu je,ale stejne nechapu proc tam musi byt depo u kazde linky a navic jeste nesmyslne z nej musite udelat zastavku. V prvnim dilu tohle fungovalo skvele.
  • Deever
    Traffic Giant hraju sem tam do dneška, je to pecka. První Cities in Motion byly úplně strašný - neodladěný, zbytečně graficky náročný, zabagovaný až hrůza. Ale dvojku koupím a možná sesmolím i nějakou recenzi. Těším se!

    Dvě výtky k recenzi:

    "Vždy ale musíte mít na mysli, že v každém městě v rámci Cities in Motion 2 platí teorie chaosu." Být recenzentkou bych neoperoval s termíny, kterým nerozumím. Skoro bych se vsadil, že CiM2 obsahují kopec náhodných výpočtů (jako všechny podobné hry).

    (ad multiplayer) "...stejně jako už většiny spíše pomalejších strategií v něm příliš zábavy nenajdete." Určitě není pravda - plné servery OpenTTD a koneckonců i zmiňovaného problematického SimCity potvrzují opak.
    • Tak zrovna SimCity bych vubec nezminoval. Mozna hodne lidi hralo na MP mapach,ale v realu to vypadalo(vypada?) asi tak,ze si tam nakonec stejne kazdy hraje na svem pisecku a prinos MP je temer nulovy.
      U podobnych her smysl MP zcela postradam. Nejaky globalni zebricek by ho myslim zcela nahradil
      • Deever
        Jak říkám vyzkoušej multiplayer u Open TTD... je to zábava. Jak jsem napsal, SimCity je problematické.
  • Mel jsem moznost hru kratce vyzkouset. Prvni dojmy? Kamera mirne neprehlednejsi nez v prvnim dile,grafika pekna,mapa velka,autobusy stale vozi malo lidi jako v prvnim dile(ale uz vydelavaji nepatrne vic-alespon se mi zdalo). Dal nez k autobusove lince jsem se nedostal. A zminovany herni inteface? Pro toho kdo hral prvni dil,prakticky zadna zmena. Budete se citit jako doma,pouze umisteni se zmenilo. Okny se ted navic da zcela volne hybat(coz v predchozim dile tusim neslo). Ostatni si zcela urcite budou chvili zvykat.
    Co jsem nasel noveho? Moznost upravy jizdniho radu vsech vasich linek(jestli mi ted nekdo rekne ze to bylo i v prvnim dile,tak mam ostudu *2* ). Sami si nastavite jak casto autobusy jezdi v pracovni dny,ve vikendy,ve spicce,v noci....
    • Jeste k tem autobusum-autobusy ve hre jsou 10,20 nebo 30 (poschodovy)mistne,takze stale velmi nerealne. Prijemnou zmenou ale je,ze pokud je lidi na zastavce hodne,proste se tam vecpou a vas desetimistny autobus poveze treba 15 lidi. Samozrejme pak klesa spokojenost cestujicich,ale lepsi nez dratem do oka *3*
      • palcov
        Hm, tak kapacita autobusu 10-30 lidí a metra 60-120 není reálná, ovšem taky ve velkém domě jich bydlí/pracuje max 30. Měřítko ve hře je prostě zmenšené, tak, aby hra byla vyvážená ovšem nemusela modelovat tisíce pajďuláků - jsou to v podstatě "agenti" něco jako v SimCity :). Už tak se mi na některých přestupních uzlech z těch pajďuláků seká počítač (což je ovšem slabotou hardwaru).
        • Tade ale nejde o realnost/nerealnost. Zminoval jsem to jen proto,ze kazdy kdo hral prvni dil narazil na fakt,ze sebelepsi a sebepreplnenejsi autobusy za sebevetsi jizdne proste nevydelavaly. Mohl jsi mit 50 preplnenych linek a nic.
          V druhem dile to vypadalo ,pri mem letmem otukani,o neco lepe.
          • palcov
            Jj, jo tak. Hm, pravda, autobusy ve 2 vydělávají.
      • Kapacita šla editovat přímo přes texťák u jedničky (stačilo prošťourat herní soubory - kdo hledá, najde), pokud to půjde i tady, tak nevidím problém. Jediné co bylo horší. Pokud jste nastavili reálnou kapacitu, tak dopravní prostředky dlouho nakládaly/vykládaly - pokud byl poloprázdný tak pak čekal na každého opozdilce, respektive panáček se znázornil jako ve stanici, ale ještě na ní nebyl, např. autobus trpělivě čekal, až ten člověk nastoupí, jenže ejhle, už tu byl další člověk, a než se dopajdal do soupravy, tak tam naskočil zase jeden. Takže v praxi autobus čekal dokud nebyl plný...
  • pomohlo by to viac porovnat s jednickou, a hlavne s povodnym traffic giant. ale nie som si isty, ci ich autor hral. povodne traffic giant je megabomba, aj ked ma, samozrejme, svoje problemy. CiM1 je ine, zaujimave, ale bavi ma urcite menej. a CiM 2 som spustil a bol som zdeseny, ze som to na cas odlozil. uz len to, ze linka musi viest cez depo a depo treba budovat niekde v meste ma sokovalo tak, ze az. rovnako prehladnost vdaka grafike (preco to musi byt vsetko tak 3D sakra) isla rapidne dole. tym, ze to nie je "grid" to prinasa tiez vela veci na zvyknutie si. zatial mi to proste nesedi...
  • ja bych na to mel chut ale počkam na nejake gameplaye a komenty, ješte ted me mrzi 60 e za simcity *4* ani jedničku jsem nehrál tak nevim co čekat a tahle recenze je taky takova nemastna neslana, jako proč 7? takove hry prece nikdo nehraje kvuli kampani. to by simcity muselo dostat 1/10
    • Smetana.pavel
      Ok, ale CiM 2 stojí 362,-, já už čekám až to dorazí :-)
    • Simcity nema kampan,takze ji nemuzes hodnotit. Logicke ne? Ale jinak souhlasim-u dobrych budovatelskych strategii me kampan vubec nezajima

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit