Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, můj názor je v podstatě nepublikovatelný už na Civ V, která z té hry udělala frašku. Ale evidentně jsem je podcenil, fraška přijde až teď. IV byla něco jako pomyslný vrchol série, navíc mám dojem asi poslední, kde se aspoň zlehka angažoval i velký Sid. Z mnoha pohledů by se za vrchol dala považovat asi spíš i III. Jo a tohle je tabletovej hnus, kterej vypadá jak Revolution-mnohem hůř než původní Civilization jak jsem ju hrál na Amize před víc jak 20 lety. Protože ta byla v tehdejší technologii zobrazována s určitou vážnosti, ne s komediální trapností, což přesně vystihuje ty VI screenshoty.

    Mimochodem pokud nedojde zpět na logický bojový systém, kdy může být více jednotek na sobě, nemá smysl se tím zabývat. Sorry, ale ze mě nikdo nebude dělat kokota, že na políčku, který představuje možná desítky km čtverečných může stát jen 20 lukostřelců, nebo jen 20 sekerníků a těch dalších 20 musí stát 30km daleko.
    • Je to jenom hra, neni to realny simulator a ani to o sobe nikdy netvrdil. Z hlediska hratelnosti je daleko lepsi bojovy system z petky, nez ve starsich dilech, kdy clovek mohl mit na tom jednom policku desitky divizi apod.
  • Jinými slovy kouknuli na Endless Legend a okopírovali, co šlo. Inovace...
  • Graficky mi nevadí to, že to není vyspělé, ale že je to kreslené. Nikdy jsem nebyl pro to se honit za přílišnou reálnou grafikou, ale ta kreslená stylistika je prostě sprosťárna. Jednak proto, že kreslenou grafiku dnes hry využívají hojně z důvodů lenosti a šetření, takže je to facka do hráčova obličeje a jednak se to k té hře nehodí, degraduje jí to na nějakou tabletí nebo browserovou online hru, už jen stačí přidat blikající ikonku nějakého Marketplace s mikrotransakcema. Navíc když se hra zabývá spíše vážnou tématikou pro spíše dospělé hráče.
    • Povedzte Kefalin, čo vy si predstavujete pod takým slovem kreslené?
      • A čím je "cartoonish" stylizace lepší pro vývojáře? Především tím, že se nemusí zaměřovat na reálnost, vytváří se tak jednoduché meshe, které by jinak neprošli. Třeba strom nemusí mít listí, stačí,udělat kouli na tyčce nebo kužel. Ale kromě zjednodušení většinou přijde i prznění proporcí, třeba velikost a tvar mečů se bláznivě vymyká realitě a tak dále...
      • Pojmem "kreslené" myslím anglický pojem "cartoon", nebo rozmáchlejší pojem "cartoonish".
  • Dycha z toho name trochu Endless Legend. Vubec bych se nezlobil, kdyby Civ udelala nejaky rekneme fundamentalnejsi posun.
  • Snad ten soubojovy system, budovani cest a dalsi veci, ktere v petce jednoduse drtily starsi dily nepodelaji a nehodlaji se vracet k trapnym systemum ze starsich dilu protoze si to cast komunity, ktera odmitala u boju zapojovat mozek, vymodlila *8*
    • 5 byla nejvíc zjednodušený díl, buď jsi nehrál, nebo jen trollíš
      • V mnoha aspektech, ktere osobne preferuju je naopak daleko promyslenejsi a propracovanejsi. napr. omezeni pohyblivosti, kdy se v ramci imperia nedostane jednotka po kolejich pres cely svet behem jednoho kola je zasadni plus. Stejne tak bojovy system jedna jednotka na jedno policko nuti hrace daleko vice premyslet. Budovani specializovanych jednotek pomoci upgradu za zkusenosti a dalsi a dalsi veci jsou daleko lepsi, nez ve starsich dilech. A ten pravy rozdil se pozna v multiplayeru, kde se musi hrat uplne jinak, nez proti hloupe AI. 100 lidi, 100 chuti. Chapu, proc nektere "strategy" neni petka zajimava, ale kdyz vemu v uvahu, kolik lidi hraje MP petky a kolik starsi dily, tak neni o cem. Pokud jsi zaryty singleplayerista, ktery nedokaze unest porazku od zivych souperu, tak se nimrej ve svych starsich dilech. To je pro tebe to prave. Kdo se neboji vyzvy proti zivym hracum, hraje petku.
  • obávám se že další díl Civilizace bude podle tradice od třetího dílu HORŠÍ A HORŠÍ
    • XorxoxTalarius
      Tak Civ4 byla do Beyond The Sword taky hodne spatna, ale tech veci co tam pridali ji pak stricilo do kapsy. Bohuzel mi prijde ze v petce takovy nejaky datadisk ktery by tak razantne rozsiril hru a dal hraci obrovske moznosti zkratka neni.
      • ten "datadisk" se jmenuje multiplayer, ktery nabizi vetsi moznosti, nez starsi dily a taky to rychleji odsejpa. *3*
  • Na jednu stranu, jupí, na druhou jsem doufal že neopustí BE tak rychle a v jakési nepsané tradici minimálně dvou velkých rozšíření pro každý díl, jej doladí dalším datadiskem...
  • myslim, ze kdyz se to trochu odzoomuje, tak to bude v pohode...navic tam pribudou tovarny a zeleznice atd...
  • Do akejkolvek diskusie tu na games pozriem, VSADE same frflanie... Vsetko je prilis jednoduche a zaroven prilis zlozite...prilis realisticke a prilis nerealne...prilis farebne... Malo farebne....toto citat je horsie ako ist s frajerkou do obchodu s oblecenim..:)
    • jamar28
      A není normální, že i hráči se dělí do několika názorových skupin, z nichž každá má na věc jiný pohled? Kdyby takhle frfňal jeden člověk, bylo by to divné, ale tohle je úplně normální.
      • Však to je především max/bob s 20 nicky co tu trollí pod každým článkem, přehazuje si proxy a naklikává svým blábolům stovky lajků, takže s tim jednim člověkem jsi to skoro trefil
    • cmd42
      dnesna mladez nevie co chce :)
  • Graficky to nevypadá nic moc, tak snad alespoň z hlediska hratelnosti to bude odklon od zbabrané pětky a návrat zpátky ke čtyřce (grafika rozhodně čtyřku připomíná).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit