Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rusové mají výbornou selektivní paměť. Ty zvěrstva se jim z makovic nějak vytrácí. Viz Katynský masakr, který 60 let házeli na Němce a ve finále se ukázalo, že tomu tak není a vyvraždění polské elity mají na triku oni rusáci. Prostě neskutečná svoloč Rusáci.
    • TY minusy tady musej davat urcite nejaky RUSACI *1*
      • Nene, mínuska ti dávají pitomci. Ti jsou přítomní ve všech národech a kulturách. Pitomec pokud vidí, že svět nevypadá jak by chtěl, tak se proti realitě brání, místo aby ji poznal a pochopil. A proto bohužel zůstává pitomcem.
  • Nevím, co si Rusové stěžují. Ta hra je ještě dost mírná ohledně kritiky sovětů. Koneckonců v trailerech bylo pořád o tom, jak hrdině se Sověti obětovali, aby zastavili nacisty.

    By mě zajímalo jak by reagovali, kdyby finální mise byla znásilnit milion žen/dívek po dobytí Berlína.
    • nevim, jakej hňup dává mínusy, vždyť je to pravda! to na games do diskuzí choděj ruští hráči coh2?
      • No jak vidím, tak 20 let po pádu komunismu pořád tu jsou tendence obhajovat komunisty resp. sověty i přes dávno prokázaná fakta jejich zvěrstev. Jinak si nedokážu vysvětlit tyhle brigády mínusáků pro každý příspěvek kritický vůči nim.
  • napoleona probirat nebudete?..historici? *1* *1*
    • ale jinak tohle je celkem slusna reklama pro hru která prosvištěla hernima analama a za chvili by po ni nestekl ani pes. Kontroverznost ji muze udelat pro plno lidi zajimavou
      • přesně, uhodil jsi hřebík na hlavičku. To co ostatní mouly tady v diskuzi ani nenapadlo. Samej chytrák a odborník na válku *11*
  • Hitler byl pouze nastrojem v rukou stalina takzvany ledoborec revoluce.Proc myslite ze zautocil tak brzo na rusaky a mel obrovske uspechy?Cela ruska armada byla nachystana na vpad do evropy a zavedeni komunismu v cele evrope.Takze ano ocenuji snahu obycejnych vojaku bojovat za maticku rus o tom zadna ale byli pouze zneuziti pro idely stalina.
    A navic sodruzi historii pisou vitezove ne porazeni
  • Najprv som sa dozvedel, že gameplay je te istý a tak som si povedal "OK, kúpim si to kvôli kampani, ale max za 10 eur". No keď čítam toto, tak si hovorím, že už to nechcem vôbec.
    Games.cz, toto ste mali napísať už v recenzii.
    • nenech se odradit jedním ruským rádobykomikem, který nedokáže překousnout historii svého hnusného národa
      • Keby bol jeden, tak OK, je to jeho názor, ale aj na metacritic.com sa to dosť spomína. Aj na Steam diskusiách je veľa threadov(tento fakt je spomenutý aj v tejto diskusii). A aj článok hovorí o viac aok o jednom Rusovi.
  • Jak ten Rus na youtube rika ze je nesmysl aby Rusove zabijeli Polske dustojniky, ted jsem si vzpomel na Katynsky masakr, kde Rusi na Stalinuv prikaz zlikvidovali polskou elitu, ktera by pozdej mohla branit zavadeni komunizmu
    • Jasne, vsechno si to autori vymysleli. Stalinuv rozkaz 273 je jen propganda...

      http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozkaz_%C4%8D._227

      Ale co, nechteji to hrat, tak at to nehrajou.
    • Ale ano, tie veci sa vsetky stali, ale otom ta hra nieje, to boli politicke rozhodnutia. Bezny vojak na fronte nestrielal poskych dostojnikov, tak ako bezny wehrmachtak nestrielal zidov v zakopoch. Treba rozlisovat ocom je hra a co sa stalo inde/v inom case.
    • Katyn, deportácia Čečenov, napadnutie Fínska, celá kopa odpadu pácháneho Rusmi. Jednoducho paktom Ribbentrop-Molotov boli spoluzodpovedný za začiatok vojny. Niekto tu ide glorifikovať zločinný režim zďaleka nie iba jedného blázna, ale jeho tisícov posluhovačov. Nemci aspoň odsúdili nacizmus, vedia kam ich to priviedlo, ale Rusi nie, tí sú pyšní na svoju strašnú minulosť a to ich robí debilnými až no.
      • Toto je klasický názor s předsudky, nereflektující dějinné souvislosti. Pakt Ribbentrop-Molotov vznikl jako reakce na Mnichovskou dohodu, kterou se západní státy snažily získat čas k obraně. To samé musel udělat Stalin, přestože už dlouho před podepsáním paktu věděl že se je Německo chystá napadnout.
        Zajímavé, že západní historikové tohle berou jako jediný logický krok, který mohl Stalin udělat, kdežto v postkomunistických zemí většinou stále převládá názor, že to byl zlovolný akt.
        • Stalin neveril, že ich Nemecko napadne, aj keď boli 200km za ruskými hranicami. Svintstvo vždy ostane svinstvom, to že sa Rusi nedokážu vyrovnať so svojou otrasnou históriou je ich problém a ja ich ľutovať ani chápať nebudem. To ako nepomohli Poliakom vo Varšavskom povstaní, ako nasadzovali agentov NKVD, kde sa dalo. To čo sa robilo za svinstvo po vojne v krajinách pod ich vplyvom. Zato sa tí smradi nikdy neospravedlnili, a ani to nikdy neurobia. A my by sme na to nemali nikdy zabudnúť. Na Heliodora Píku, tisíce ľudí zavlečených na Sibír... Nikdy som rusofilom nerozumel a rozumieť nebudem.
          • Pokud je pro tebe každý, kdo se snaží nekoukat na svět černobíle, nějaký ...fil, budiž. Je to jen tvůj boj.
        • Veskoslav
          Ano chystal se na obranu tím, že napadl Polsko, Finsko a Pobaltské státy.....
          • Netvrdím, že to bylo správné, ale opakuji, dívej se na to v širších dějinných souvislostech a v kontextu doby. Co víš o historických sporech o území, která jsi tady jmenoval? Co víš, o předsunutém území z hlediska strategické obrany?
            Kritizovat sporná rozhodnutí, s odstupem desítek let, lacinými, černobílými argumenty, dokáže každý hospodský tlučhuba.
            • Aha, takže tehdy fašistické Finsko bylo předsunutou linií proti Hitlerovi a polské židy vyvraždil Stalin... Hmm... *7*
            • Veskoslav
              Finsko je zcela předsunutá obranná linie proti Hitlerovi, zabrání Polska a vyvraždění Polských Židů, důstojníků atd. taky. A mohl bych pokračovat. To ty a zdejší klikači nezměníte. Stalin byl, je a bude jedno z nejhorších prasat, co peklo vyplivlo. Nic neospravedlňuje jeho masové vyvraždění Ukrajiny atd.
      • Veskoslav
        Loni jsem byl poblíž místa narození našeho "Rusa" Stalina. Samozřejmě Gruzinec s komplexem. No jestli Hitlera uctívali za 3. říše blázni, tak nevím, co je pak tam. Vlastní ulice, obchody po něm pojmenované, skoro všude jeho portrét jako svatý obrázek. No jako zajímavost bláznů pěkné, ale to je tak všechno....Aspoň jsem si o dva dny později spravil náladu v Petrohradě. Fakt nádherné město.
        • Hitlera uctievajú niektorí Nemci dodnes. tiež by si tam niekde našiel "oltáriky" ich milovaného vodcu a dodnes sú presvedčení, že mali morálne právo zvíťaziť a vládnuť svetu. U Rusov je tento "kult osobnosti" zažraný až do krvi. Ale opakujem Rusko nie je Stalin, Rusko má rovnaké brávo byť patriotické a hrdé na svoju minulosť. Všetci si na nich vylámali zuby. Napoleón, Hitler. Oni sú pyšní na Veľkú vlasteneckú vojnu, nie na Stalina, tívojaci tam v najvňčšej miere zomierali za svoju vlasť anie za stalina,alebo preto, že by na nich niekto mieril zozadu. So Stalinskou minulosťou sa vyrovnávajú zložito a ťažko , rovnako , ako sa Američania ťažko vyrovnávajú s Ku-klux- klanom (zajdi si niekedy na juh USA a uvidíš o čom hovorím.) , Vietnamom a inými zložitými obdobiami vo svojích dejinách. Stačí si tu svoju optiku nadstaviť na objektivitu (Stalin bol syfilitik a poloblázon a Busch mladší bol abstinujúci alkoholik a narkoman s IQ hojdacieho koníka - to iba ako príklad, ak by som chcel rýpať). Ale táto debata mala byť o tom , či má niekto právo skresliť a pokrútiť celé obrovské nasadenie jedného mohutného národa na obranu svojej krajiny a pretvoriť
          ho do akejsi tragikomédie, akoby všetci Ruskí vojaci bojovali iba z donútenia pod hlavňami samopalov. A to už je bezprecedentná urážka všetkých, čo tam šli dobrovoľne a padli. Na to nemá nikto právo. Tobäž nie nejakí šaškovia zo zábavného priemyslu.
  • Manažerské selhání.. vstupuji-li na zahraniční trh s něčím takovým, měl jsem v dlouhodobém plánu a při vývoji titulu reflektovat tamní obyvatelstvo, zvyky, chování apod.

    Na druhou stranu je to sakra jenom hra, která zobrazuje i jejich hrdinské činy a hlavně ukazuje pravdu. To, že stříleli do vlastních řad a to, že popravovali vlastní vojáky za "neuposlechnutí" sebevíc absurdnějšího rozkazu, by snad v tý dnešní rádoby demokracii měli přece vědět.
  • Jack1947
    Jo, jak to neni ruske ci tam jsou rusove spatne vykresleni, musi to pryc z byvale sovetske skumpy. ( Vzdyt oni byli hrdinove, nemuzou a nesmeji se nechat zesmesnit nejakymi vyvojari priblble hry, kde je historie naskrz prekoucena .)
  • Ta hra mi přijde jako opravdu nechutná propaganda s cílem pošpinit SSSR a naopak zamlčovat hrůzy spáchané nacistickým Německem na východní frontě. Němci vedli proti SSSR vyhlazovací války, vraždili civilisty po milionech (jak zastřelením, tak i upalováním - jak je ve hře připsáno Rudé armádě (wtf???!), nebo odesláním do vyhlazovacích táborů) a to s konečným cílem vyhubení více jak poloviny všech slovanů a vysídlení těch zbylých (o židech, romech atd. ani nemluvě). Jistě, vojáci SSSR střileli dezertéry - ale situace byla opravdu zoufalá a navíc se to týkalo opravdu relativně velice nízkého počtu vojáků. Někteří vojáci SSSR se dopouštěli znásilňování, ale rozhodně to nebyla oficiální politika a jednalo se o individuální excesy. A takové blbosti jako nesmyslné popravy partyzánů, nebo vlastních vojáků, jsou už tak mimo, že asi ani nemá cenu reagovat. Prostě zcela nevyvážený pohled, který zdůrazňuje, zveličuje (a mnohdy si i vymýšlí) jen to špatné, aniž by ukázal cokoliv dobrého. Trotlům, co tu tvrdí, že SSSR a Německo byly stejně špatné bych rád připomenul, že by v případě vítězství Německa byly nejspíš jejich předci dávno mrtví, nebo by do téhle diskuze přispívali ze Sibiře.
    • Hmm a co takhle zminit se o tom, jak byli do 21.6.1941 Adolf a Pepa velci kamosi? Co se zminit o tom, jak si rodelili Polsko? Co se zminit o tom, ze SSSR az do samotneho 21.6.41 zasoboval Nemecko strategickymi surovinami (jeste o pulnoci 21.6.41 jel z Ruska vlak plny surovin a obili).
      Co se treba zminit o tom, ze Pepa Krutas nechal postrilet vsechny schopne velitele pri svych cistkach v roce 1937? A na jejich misto nastoupili neschopni a zbabeli, ale politicky spravne uvedomeli? Co treba Stalinuv rozkaz c.227 http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozkaz_%C4%8D._227 A uz se nezminuji o tom, ze podle Pepy Krutase zadni sovetsti zajatci neexistovali. Vojak, co se nechal zajmout prestal existovat. Neco takoveho ani ti Nemci nemeli...
      Takze nerad beru vitr z tvych rusofilnich plachet, ale hra jen presne zobrazuje situaci jaka byla a za jakou si mohli rusove ve velke mire sami.
      • Tikov
        Já tedy nevím ale všechno tohle se tu již řešilo
        - Pakt Riebentrop-Molotov byla nutnost, protože Britové odmítali uzavřít se Sověty slušnou smlouvu. Fašistické Polsko bylo vůči SSSR nepřátelské a vítaný nárazník.
        -Postřílení "schopní velitelé" byly pozůstatky občanské války a byly ochotní fungovat v rámci liniové taktiky, moderní předpis se objevil až v roce 1939.
        -Co je s rozkazem 227? Co si ten rozkaz přečíst? http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7_%D0%9D%D0%9A%D0%9E_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0_%D0%BE%D1%82_28.07.1942_%E2%84%96_227 Dokument je uvozen tím, že Němci postupují hluboko a část jižního frontu se zhroutila jen kvůli panice. Že lidé přestávají věřit armádě, která jen a jen ustupuje. Že nejde ustupovat donekonečna. Že SSSR do té doby přišla na ztraceném území o 70 milionů obyvatel, 10 milionů tun oceli a 12 miliard tun chleba. Že je třeba navrátiti disciplínu. Vážně je na tom rozkazu něco špatně?
        • Ne, to nebyla nutnost, to byla vychcanost. Pepa totiz cekal, ze valka na zapade bude podobna te prvni. Ze se potahne dlouho a totalne vycerpa obe strany. On pak jen prijde a prevalcuje ten zbytek. Proto byl opravdu nemile prekvapeny, kdyz bylo na zapade po jednom mesici po vsem.
          Co znamena pozusatky z obcanske valky? To, ze tam nasbirali zkusenosti? To, ze napriklad Tuchacevski jako jeden z prvnich spravne odhadl budouci nasazeni tanku, zatimco ostatni jak v rusku, tak jinde porad trvali na te uchylnosti, ze tanky museji podporovat pechotu a ne obracene? Tak to potom jo, posvrazdit takoveto lidi se opravdu vyplati...
          Ano, a proto ten ustup zastavime tim, ze postrilime ty, co ustoupili. Co na tom, ze ti vojaci nemaji vyzbroj, nemaji munici a nemaji co jist. Tim, ze hrdinne zemrou pro nic urcite nepritele zastavi...
          • Tikov
            Zkušensoti jsou fajn do té doby dokud mi nejsou úplně na nic, protože konflikt probíhá úplně jinak než ten minulý a nejde prostě nahnat linii pěchoty proti zákopu. Ano i ten Tuchačevský, který sice chápal převahu tanků, ale zároveň navrhoval postavit tankové sbory z opancéřovaných traktorů.
            Ano útěk z pozic se dá řešit zastřelením. Pokud ji nezahodili tak výzbroj měli (doporučuji se kouknout na nějaké archivní materiály z října 41. Mám tam jednu střeleckou divizi z leningradské oblasti, která dostala totálně na frak (z 14 300 předpisových mužů zbylo asi 2100), ALE divize stále měla víc než dost zbraní (asi 5000 pušek a 150 kulometů). Zásobování municí a potravou (každý voják s sebou měl táhnout stravu, která alespoň mně stačí na 3 dny) je věc jiná a tam mohlo docházet k potižím, ovšem stále to není omluva k útěku z pozic. Jednotka která by je měla na křídle by z jejich "opodstatněného ústupu" měla určitě radost.
    • Typický pohled na válku, který ji zná jen z dokumentů v televizi, kde ti řeknou jen to, co chtějí aby lidé věděli. Kdyby ti totiž začali valit do hlavy pravdy o tom, co vše se dělo v Rudé armádě, byl by jsi zmatený a nevěděl, kdo byl vlastně horší. Dnes se tu ale trošku rozmáhá neonacismus a tak ti všude zdůrazňují jen zločiny Německa, o Rusech ani zmínka.
    • Veskoslav
      Nízkého počtu? Proč lžeš? Rusové sami sebe stříleli jako zvířata a mnohdy Stalin prostě rozhodl, že ta armáda pomře do posledního jenom proto, že se mu její velitel znelíbil. Takže pakliže řveš o zkreslování, tak se toho sám ksakru vyvaruj.....Stalin vyvraždil tolik, kolik ani Hitler nezvládl a mimochodem ještě před válkou Stalin nechal povraždit všechny schopné generály, vojáky atd. a o Gulazích ani nemluvit.

      P.S: V případě vítězství Německa byly 3 scénáře: 1. Poněmčení, 2. Pomocná rasa a nakonec Vyvraždění. Mimochodem. Co si myslíš, že by udělal Stalin, kdyby Hitler na Západě prohrál? Převálcoval Evropu a vyvraždil lidi tak, jak to udělal například v Polsku. Já nevím, ale zastávat se jednoho jenom proto, že byl na straně vítězů mi přijde dost ubohé. Jeden z největších masových vrahů v dějinách a přesto je propagace hnutí, které to způsobilo legální;)
      • Relativně nízký počet - cca 150 000 takto zastřelených ku zhruba 30 miliónům, kteří běhěm WWII narukovali do Rudé armády (říká to i v tom videu). Souhlasím, že Stalin byl strašnej tyran, ale Hitler byl ještě daleko horší. Během Stalinovy vlády od r. 1922-1953 se odhaduje něco přes 10 milionů obětí (zahrnuje to i oběti hladomoru), zatímco jen během WWII bylo zabito přes 15 milionů sovětských civilistů.
        Nikoho se nezastávám, ale nepřijde mi správný klást mezi Třetí říši a SSSR rovnítko. A co se týče propagace hnutí - problém je podle mě v tom, že nacismus je otevřeně rasistický a antisemitský, zatímco u komunismus stojí "jen" proti svým ideovým odpůrcům.
        P.S: "Co si myslíš, že by udělal Stalin, kdyby Hitler na Západě prohrál? " - nechápu, co tím myslíš, asi by udělal, to co udělal, když se to stalo:)
        • Veskoslav
          150k? Jenom u Stalingradu bylo Rusy postříleno odhadem cca 200 000 příslušníků Rudé armády, oběti celkově byli dva miliony. Ty jsi godně špatný lhář...........
        • To je jen hra s čísly, které jsou navíc dost nepřesné, docela by mě zajímalo, jestli opravdu počítali každou mrtvolu, co našli, nebo prostě po válce střelili od pasu "Hele Vláďo, 10 milionů je málo, napiš tam 15"... A samozřejmě nikdo neví, kolik z těch 15 milionů zabili sami Rusové, kteří byli tak zmagoření, že při osvobozování svého území stříleli civilisty jen za to, že se nechali okupovat. Než nějakým číslům raději budu věřit očitým svědectvím a všichni, se kterými jsem mluvil, popisovaly Rusáky jako totální chuje
          • Já znám Rusů několik a intelektem značně převažují většinu lidí na této diskuzi...
        • Převracení historie ti jde dobře lháři. Hitler rozhodně nebyl horší než Stalin, který je do dneška největším vrahem všech dob. Rusové vedli válku špatně, posílali jen tak na smrt své vojáky a nevážili si lidského života, takhle přeci nevedou válku lidé (bavím se o frontovém bojování), zatímco Němci byli praví stratégové a bojovali opravdu takticky a velmi inteligentně, jejich vojáci nepadali jako hrušky na bitevním poli, velmi opatrně postupovali vpřed. Vyspělá německá technika v každém směru válcovala ruské popelnice. Rudá armáda byla tím nejhorším vojenským kolosem v historii lidstva. Stačí se podívat na jakýkoliv válečný dokument a porovnání je jasné.
          • Vyspělá německá technika :D
            Co vy víte co druhoválečné technice?
            Němečtí odstřelovači když mohli používali ruské pušky mosin-nagant, Němci okopírovali SVT-40, PPŠ-41 byla výbavou každého druhého až třetího samopalníka německé strany, DP-28 spolehlivostí převyšovala německé MG-34 a německá G41 je snad nejhorší poloautomatická puška druhé světové války. Na KV-1 ze začátku museli Němci volat letectvo nebo dělostřelectvo, protože neměli nic, čím by to prostřelili a z T34 si minimálně vzali silnou inspiraci.

            Rusi měli při nejmenčím stejně dobrou techniku jako Němci. Souhlasím, že organizace Německé armády byla mnohem lepší ale znalosti o vojenské technice vám zjevně chybí.

            Mimochodem zajímalo by mě na jaké dokumenty se díváš.. americké?

            Kdo o zbraních něco ví musí mu být jasné, že Rusi měli jedny z nejlepších na světě ve své době. A co se týče ztrát tak Rusi měli poměr ku němcům 2:1. Císelně 10 000 000 Rusů a 5 000 000 Němců... a malá perlička - západní spojenci měli poměr asi 3:1 - tedy mnohem horší. Když vezmete v úvahu, že velkou část Ruské armády tvořili penalizační divize které byli posílány na smrt tak byste měl při vašem vyjádření "padali jako hrušky" šetřit domýšlivost. Mimochodem - za dobu za jakou padla Paříš se Němcům ve Stalingradu pouze podařilo překročit ulici.
            • Ohledně DP je to věc nározu.. vedle MG-34 je DP mnohem lepší.
            • Tikov
              Penalizační, tedy trestné, jednotky netvořily nějakou výraznou část armády. Šlo o roty (150-200 mužů) zřízené u jednotlivých armád pro řadové a poddůstojníky a prapory (po 800 lidech) pro důstojníky u frontů. Wiki uvádí 65 praporů a 1037 rot, kterými prošlo 427910 lidí.
              Mimochodem DP je pěkně mizerný kulomet.
            • Omlouvám se za nepřesné údaje :

              Ztráty Rusů ku Němcům byli v poměry 13:10
          • Tikov
            :D Ta německá propaganda je nějaká zažraná, to by chtělo "vyprat na 1940". Němci taky padali jak hrušky, všichni padali jak hrušky a německá taktika se od sovětské moc nelišila (taky se od nich Němci před válkou hodně přiučili- v těch dvou oknech, kdy, spíš z donucení než pro co jiného, spolupracovali).
            • Tikov
              Luther: já se snažím být objektivnější, proto mne vytáčí když lidi se znalostma Nepřítele před branami jsou najendou experti na sovětskou taktiku, strategii, geopolitiku a výzbroj. Němci převzali taktiku výsadkových vojsk od Sovětů, stejně tak je "napadly" poloautomatické pušky až po konfrontaci s SVT. Němci jen za období Barbarossy ztratili stejné množství mužů jako za všechny operace do té doby a nebylo to kvůli tomu, že by narazili na mentálně zaostalé, neozbrojené, nevycvičené mužíky, kteří bojovali jen kvůli chlápkovi s pistolí v zádech.
            • Tebe ještě to adorování Rudé armády pořád baví? Chápu to, každý máme nějaký koníček, ty si hraješ na ruského vojáčka, ale když už tu probíhá diskuse, tak zkus být trošku objektivnější *3*
            • smejki
              No nevím, Tikove, o těch hruškách, více než dvojnásobné (vojenské!) ztráty na Sovětské straně jsou docela výmluvné, a to se Němci ještě babrali se západní a africkou frontou.
      • mužeš zdrojovat? nebo jen sproste citujes goebbelsa
      • asi tak.. jich mnogo *5* rozdíl mezi hitlerem a stalinem byl ten, že stalin byl na straně vítězů. bestie to byli oba dva.
  • calwin
    ano ano... rusovia jednoducho POTREBOVALI na svojich dezertérov gulomety... toľko ich bolo pri kursku že aj protitankové delá si pritiahli len aby svojich dezertérov v tankoch postrielali... to že východný front bol mlynček na mäso neznamená že rusi chceli prehrať... ten chalan aspoň podľa môjho názoru určite netrepe úplne odveci...

    a ty čo si mi dal to mínusko by si mohol aj argumentovať v čom vlastne so mnou nesúhlasíš... s tým že rusi ktorí vynaložili nespočetné množstvo ľudských prostriedkov na to aby premohli nemecký blitzkrieg? samozrejme amíci... oni k tomu nepotrebovali 14 000 000 mŕtvych... mali dosť čo robiť s japoncami...
    • Heh, moc bych ty rusaky neidealizoval, kdyby je Hitler nenapadl, nikdy by proti nemu nebojovali, vzdyt s nim meli uzavreny pakt a jak pekne se podileli na prepadeni polska ale o tom se nikde moc nemluvi a strileni dezerteru ? do prvnich rad pekne vezne z gulagu a davaj.Rusaci jsou a vzdycka byli barbari, zasatrej v minulosti a co se tyce chovani jejich vojaku "ojedinele excessi" ? Mrkni na knihu tusimze se jmenuje ZENA V BERLINE
      • calwin
        ja len poukazujem na to že západ má čo kecať do toho aké zverstvá boli páchané na východnom fronte... určite si uvedomujú tú zúfalú situáciu aká tam bola... to čo vytvorili v tejto hre je naozaj kopa historicky prekrútených blbostí a nech sa radšej pochvália otvorene kedy oni vlastne pridupkali do európy ako osloboditelia a akú veľkú armádu nám sem vlastne boli schopní poslať...
      • Rusaci by Nemecko napadli pozdeji.. staci si o tom neco precist a hned by tam byla videt ta spojitost.. To ze hitler zautocil jako prvni melo vyhodu a to moment prekvapeni (a moznost vitezstvi), ktera by po napadeni ruskem opravdu nehrozila.
        Nechapu proc je ma spousta lidi za hrdiny, to jak se chovali po evrope za moc osvobozenecky nepovazuju. Nerikam ze neudelali ve valce svuj kus prace, nicmene postradali jako koliv logiku, strategii.. vzdycky tezili z toho ze jich bylo vic a hnali tam ty lidi pod tlakem, problem je ze s timhle dokaze vyhrat valku i cvicena opice...
        • Tikov
          Ano Sověti by pravděpodobně nacistické Německo napadli (ne dřív než v roce 1943, kdy měla být dokončena reforma armády a spíš až po vypršení paktu Riebentrop-Molotov v roce 1949). Proč nezaútočit na někoho, kdo se vůči vám vyjadřuje a priori útočně a již ukázal jak "uznává" komunistickou stranu ve své zemi?
          Logika a strategie bylo to co vyhrálo. S hnaním lidí do útoku by válku nevyhrál nikdo (a obvzlášť ne někdo kdo má jen o půlku větší armádu než nepřítel)
        • A to nemluvim o tom jak USA,UK zasobovali rusko letadlama.. (P39,P40, spity, A20, B25 atd.) vetsina techto letadel byla na uplne jine urovni nez meli rusaci... a minimalne na zacatku valky to melo pomerne velky vliv
      • Tikov
        O napadení východního Polska/osvobození západní Ukrajiny (nehodící se škrtni) se mluví už na ZŠ. O čem se nemluví je, že ten "zlý, ošklivý, nedemokratický a jánevímjaký" pakt uzavřeli Sověti s Němci poté co selhaly (doslova pár dnů předtím) jakékoliv pokusy o rozumnou smlouvu s Brity. Ti "barbaři" vynalezli, ovládali a používali jednu z nejvyspělejších technologií své doby (ať už jde o dálkově ovládané tanky, noční vidění, bavlněné uniformy (k tomu se ostatní armády doklopýtaly až během války), roty automatčíků, maskovací převlečníky, neprůstřelné vesty...).
        Do prvních řad se rozhodně nedávali vězni. To si pletou s tím, že na některých úsecích (zpravidla těch nejhorších) působily od roku 42 trestné roty a trestné prapory.
        • Jack1947
          Hlavne kdyz byl Chlad zbrani, mneli to germani pekne promysleny ( utok ktery nikdo necekal, tak je podcenil a to se nevyplaci.) Skoda ze jejich Vudce se pak nechal prilis pohltit pomyslnou moci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit