Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím jestli je to vec nastavení, ale když to hraju, tak je tam dobre videt (i ve videu je to tak). Na druhou stranu když se podívam na starší letsplaye, tak se hra odehrává jakoby v noci. Jakoby to v nejakým updatu presvetlili. Pro hratelnost je dobrý víc svetla, na druhou stranu ty noční mise meli lepší atmosferu. Bylo by dobrý kdyby se to strídalo.
    • Ahoj omlouvám se ze az ted ale povinnosti ... Bobe oni tam maji hrozně tmavě nastavení pro monitory .... jinak ja to mam v pohodě doma ale mam hodně dobry monitor .... pokud myslis u nich tak tam to sou denni mise .... nocni sou uplne jine ale to uz asi vis .... jinak gammu nepouzivam ale nastavil sem si jas a kontrast na monitoru a mam to opravdu moc hezké .....
      p.s.: dáme ? sem ted dost pryč ale obcas volný večer mám ....
      p.s.s.: omluva za diakritiku a tak pišu hodně narychlo ... díky
      • sry preferuju Single player
  • Thorleif_cz
    Bohužel, živák jsem nepostíhal, ale i tak musím říct, že to byla nádherná práce. Skvělý gamesplay!
  • Kdyby ta hra byla tak dobrá, jako ten gameplay, bylo by to super. Problém je, že to není tak úplně RPG, ale čistá multiplayerovka, něco jako WoT, ale s jeptiškama s kladivy a krysama s noži místo tanků, co se mlátí na tahy na mapách zničeného města. Singleplayer tam vlastně není. Teda je, ale skládá se z náhodně vygenerovaných potyček, kde se nesmí 4x prohrát, jestli jsem to správně pochopil. Takže prakticky si vymazlujete tank, pardon tým a posíláte ho na mapu a pořád dokola.. Další komplikace je, že některé prvky v použitém konceptu spolu neštymujou, ale jdou někdy i proti sobě. Viz tohle. Velká mapa, prostředí zničeného města, všude průchody, pasti a věci k lootu. To si přímo říká o prozkoumávání a prolézání, ale hra to jednoduše nedovolí, protože:
    - omezený počet bodů na pohyb. Za těch 5, 6 bodů za kolo tak maximálně vyšplháte schody nebo vyjdete z domu a zahnete za roh.
    - se zobrazuje pozice nepřítele a hráče (jeho vozíku na šutry a loot) na mapě a světelným sloupem. Tím pádem netřeba moc nikam chodit nebo protivníka ve městě hledat, protože každý ví, kde kdo je.
    - s tím souvisí, že nelze opustit vozík, protože na něm je vlajka, kterou nesmí nepřítel ukrást. Takže zapomeňte na pochodování po mapě, pěkně budete hlídat vozík, jináč gameover.
    - bitvy končí velice rychle. Než se rozkoukáte, zmasíte protivníkovi tak cca 2 postavy (nebo on vám), klesne morálka a vzdá se to. Vlastně budete rádi, když stihnete obrat mrtvoly, natož se někde courat po městě.

    Z hlediska taktiky na mapě v boji je to taky docela bída. Na to, kolik mají postavy skillů toho na mapě jde dělat velice málo. Postavy mají na začátku podobné vlastnosti, +/- nějaký bodík, nejde si vytvořit vlastní, která by se vymykala průměru, později levelujete, ale nepřítel leveluje s vámi, takže se na mapě mastí pořád podobné jednotky. Výherní strategii nastínila už recenze - v přesile se vrhnout na postupně přibíhající jedince nepřítele a ubít ho k smrti a hlídat vozík. Nic jiného nemá moc smysl.
    • tohle jsi vydedukoval z toho gameplaje nebo jsi to hrál?
      • Hrál, resp. zrovna hraju a bojuju s prolézáním mapy. Právě mi např. trvalo 4 kola, než jsem v jednom zbořeništi prohledal 2 truhly a další 4, než jsem se vrátil do výchozího bodu.. Jenom takový malý dodatek k výše popsanému - že jsou ty trosky domů tak pěkně "postaveny" je pěkné, co už pěkné není, že lze cenné body pohybu poztrácet ve snaze se z nich vymotat nebo naopak vmotat. Mapa je totiž přehledná asi jako daňové přiznání.
        • nejak nechápu proč se chceš vracet do vychozího bodu, není nutné to hrát jako socka a chtít posbírat uplne všecko. Ja to delám tak že mám 1-2 útočné týmy a pak jednoho skavena jen na sbíraní. Skaveni jsou dost rychlí, ale mají jen 3 sloty v inventári. Jiné rasy jsou zase pomalší ale unesou víc.

          Jiank víš o tom že se mužeš vracet a vydat se jinou cestou? Hledání napomuže perception (nevím jestli to mají i jine rasy, ale skaveni to mají) nebo mužeš na mape nastavit tzv beacon, který ti pomuže v hledání.

          Co se týče neprehlednosti map a obtížneho hledání, pridává to na atmosfere. Muj názor.
  • Hra mne velice chytla. Diky tomu že jde o hradcore zážitek a diky rpg vývoji vašeho warbandu si k postavam vytvarite vztah, tak je každa mise dost napínavá. Protože proste mate strach abyste o nekoho neprišli.
  • no tak jsem koupil ten mordheim
    • P.S.
      co nechápu, proč mne hra nedovolí vylootovat wyrdstone když porazím neprátele
      • ahoj je to proto že v normální stolní hře až na vijímky žádný chaotit na ploše není (kromě některých speciálních misi ) a hra tam normálně končí po 7 kole a pak se teprve u vítězů řeší loot z akce . tady byl podle mě přidám proto aby mělo smysl se hýbat po mapě a řešit tam i jiné věci než zabití soupeře .... tudíž bych řekl že jde o " Bonus za taktiku " kromě standartního chaotitu ktery dostáváte za správné splnění primárního úkolu mise .
        • diky za odpoved
    • no, hned v prvním zápase došel muj hrdina o nohu a ted ma drevenej pahyl
  • Ahoj
    Díky za ohlasy a cením si toho ;) jen přihazuji odkaz na stránky výrobce kde jsou komplet pravidla v textu a stoji za to si je vytisknout .... je to přehlednější ;)
    http://mordheim-cityofthedamned.com/en/news
  • výborný čtenář. Hodně dobré! Tohle bylo na úrovni .)
  • stoupeek
    Reakce na Bob: Ale ale Bobečku, tvoje hloupoučká existence ani nezná slovní obraty?
  • stoupeek
    Tímto univerzem jsem nepolíben, ale dost mě to zaujalo. Kvalitní gamesplay se spoustou relevantních informací pro neznalce, jako jsem já.

    Ale jedna věc mě trápí obecně, ne jen u Mordheimu. Proč si vývojáři nedají práci s animacema útoků/obrany. Myslím tím to, že každá jednotka by měla hezky animovaný útok, který by byl jiný pro každého nepřítele, každou zbraň atd.
    • hele moc rád bych se k tomu někdy dostal a mohl to ovlivnit , ale tady mi to až tak nevadí .... já to znám jako plastové figurky takže já tady hraju na svoji fantasii ;) ale díky ;)
    • Proč? Protože peníze. Animace holt stojí čas a tedy i peníze. Ale souhlas, je to škoda.
  • Konečně někdo, kdo byl schopen dobře mluvit. Předchozí "čtenáři" by byli bez pavla naprosto v háji. Takže dík.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit