Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím hráči, chystám se na PC pořídit tuto gamesku protože jak z recenzí tak z komentářů jsem se neubránil dojmu, že jde u super zábavu ale chci se optat...koupit steam verzi nebo krabicovku? Případně je nějaká speciální edice v krabici? Jinak vlastním přirozeně myš+klávesnici tak i Xbox gamepad jaká je dle vás lepší volba?

    Předem díky za odpověď
    • Já si před pár dny koupil Prepare to die limitku v JRC za necelých 6 kil, dokonalá koupě. Jinak doporučuju jednoznačně xbox 360 gamepad, tohle je hra, kvůli které se vyplatí si ho i pořídít. S klávesnicí a myší se to prakticky nedá hrát, resp. rozhodně ne pořádně, je to utrpení a to i ve srovnání se samotnou hrou :-) S gamepadem je to pak ještě lepší, než na konzoli, jelikož po aplikaci fanmodu to máš ve full HD
  • Zdravím mám dotaz? Asi po 70 hodinách hraní jsem šel do New Londa a zabíjím si takhle duchy ale najednou zjištuji, že mě vubec nedávají žádné souly (peníze) to samé se mi děje když bojuji s kostlivci, z ostatních protivníku souly padají nevíte co je to za chybu bug? Je to tak pořád i když hru znovu nastartuji mám to na PS3. Díky za odpověd.
  • I já jsem si hru naprosto zamiloval. Grafika - hratelnost / souboj systém - online obsah - atmosféra. Pro toho kdo se jako já ještě nenabažil hry - docela podrobný průchod s vysvětlením - http://www.youtube.com/watch?v=lllBdkfeoLo Enjoy! *3*
  • To catie:počej,když z něj vyskáčou čísla,to už budou ale Borderlands,ne? *3*
  • Jsem jedinej, komu to z videa naprosto neuveritelne pripomina Severance: blade of darkness? Hra, na kterou sem cekal, akorat gamepad bohuzel nevlastnim, ach, proklety svete >.<
    • Jo, tahle hra je Dark souls dost podobná, už je přirovnávalo víc lidí.
  • Pro Pierre:
    Objektivně vzato, ta hra si 10/10 zaslouží, osobně ta hra je na hodnocení 11/10, ale nechci sem tahat svoje názory.
    Ještě bych podotkl, že ta hra byla, je a navždy bude konzolová, JEDINÝ důvod proč ji autoři udělali na PC je ten, že se sepsala petice a měla, překvapivě, dost podpisů. Žádné finance určitě získat nechtěli, protože podpisů na to bylo i tak málo.
    Hru JE nejlepší hrát s gamepadem, protože na k+m se to těžko převádí (a dopadlo to přesně tak). Nechceš gamepad? Nehraj. Vyšlo nějaké fixy pro k+m ovládání, ale přesto se doporučuje ovladač.
    A že hra vypadá zastarale? Není to crysis a nevadí mi to, hra má jiné přednosti (i když by to šlo samozřejmě vylepšit). Pokud je někdo tak omezený, že ho to odrazuje od hraní, prosím, ale to je čistě jeho věc.
    Co se týče mapy, považuji to pouze za pomůcku pro naše dementnější spoluhráče, kteří si cestu nedovedou najít sami. Tady se dá cesta najít jednoduše: nepřítel tě dá na 1 ránu? Tak tam fakt nelez.
    Poznámka o tom, že je na palici systém: projdu levelem - bojuji s bossem - zemřu - ukážu se na začátku levelu - projdu levelem znovu a znovu bojuji s bossem (to se opakuje x krát podle úrovně neschopnosti hráče). Vždyť to je jeden z nejdůležitějších systémů hry. Jak už jsme se zmínil, trénuješ si své schopnosti, nalézáš novou výzbroj a farmíš duše. To není zbytečné, IMHO.
    Krom toho, pokaždé, když projdeš level až k bossovi, nalezneš zkratku (teda měl bys), která zkrátí cestu k případnému bossovi na pár metrů (je to tak u KAŽDÉHO těžšího bosse), takže žádné nudné prolézání levelem se nekoná. Netuším, kde jsi na něco takového přišel (možná recenze od nějakých neschopáků, nevím...). Kdyby sis mohl hru před bossem savenout, hra ztratí své kouzlo a obtížnost, protože pokaždé, když vlezeš k bossovi, víš, že můžeš chcípnout a už se tam nemusíš vcelku vrátit.
    O to jde. V Dark souls i Demon's souls jde hlavně o strach ze smrti. Nejde jen o ztrátu duší, ale i o fakt, že se objevíš zase na začátku. A to jsem nezmínil tu hororovou atmosféru.
    • Je to tak.Už je ale k smíchu to,jak někteří pořád nedokáží pochopit,že DS prostě NENÍ určena pro K+M.Zrovna jsem dohrál Demon´s Souls za nějakých ccac 70 hodin a říkám,že to byl jeden z nej herních zážitků,co jsem zažil!!!Jsem taky PCčkář,tzn.,že hraju na PC,ale i na konzoli,a ovládání hry volím podle potřeby.Už jste s tím svým K+M forewer trapní.Vyřvali jste si port DS a některým z vás hra ukázala vaše vlastní limity,což vás pěkně štve *3*
      • Dobře ty, Demon's souls je taktéž výborná hra a podle mě mnohem atmosferičtější (v tower of Latria jsem se bál jak malej kluk), nicméně Dark souls je pokrok jak ve hratelnosti, tak v technických záležitostech.

        A máš pravdu, stále se najdou zadubenci, kteří si budou mlít svou o nekonečné pravdě že k+m je lepší než ovladač. No, u strategií a stříleček možná. Ale u Dark souls rozhodně ne.

        O směšných narážkách na grafiku ani nemluvě. Já hraju hry kvůli úplně jiným věcem, když chci grafiku, tak se podívám na Avatara (nebo jakýkoliv jiný 3D film)...
        • Vidím to naprosto stejně,vč.Tower of Latria.Tento level jsem odmítal hrát,když jsem byl doma sám.A to je mi 40 *1* *1* *1*
          • Jo jo, proti tomu vypadá hrad Boletarie jak disneyland. *1*

            Nj Demon's souls. Asi si dám jednu hru, jen tak pro trénink. *3*
            • Pierre je dobrej:) hral vsechny rpg od pocatku sveta , a ma skvele bodove hodnoceni na hry ktere nehral. Tak muzeme jen doufat ze si dark Souls poridi a prvni nemrtvej mu rozhodi sandal az z nej vyskacou ty cisla vsude kolem a treba , az je znovu sebere , mu vyjde jine cislo nez ted:)
            • Ja hraji skoro vylucne RPG . Nikde jsem zatrolit nechtel, pouze jsem podotknul, ze se v diskuzich objevuji zjevne 2-typy lidi a co je hure i v recenzich. Recenzent by mel mit objektivni nadhled zhodnotit klady i zapory a nic nedarovat.

              Jinak z tech tvych her jsou kvalitni tak Dao1, G2 by se mel hrat pouze s datadiskem NOTR, jinak je detsky snadny a Zaklinaci. Deus Ex neni RPG, DAO2 a TES Oblivion(bez modu) je odpad, Skyrim a DS jsem nehral.

              Jinak Ti tam, ale chybi klasiky - Baldurs Gate 1/2, Planescape torment, Drakensang 1/2, Arx Fatalis, Fallout 1/2/New Vegas. Ze starsich Albion, Ultima Underworld 1/2, Star Trail 1/2/3, DM1/2 atd. aspon u nekterych by to chtelo doplnit vzdelani pro vetsi prehled.
              • Reakce na příspěvek:

                takže tu netrolíš, ale hlásáš "objektivní recenze" pomocí matematické indukce *7*
                Bohužel se mýlíš, rovnice nejsou vůbec potřeba (když už teda, tak je diletantský a zjednodušující nebrat v potaz vztah jedlotlivých částí k celku/tématu... tedy mapping:0, maping vzhledem k tématu hry: 1)
                Řadu lidí tu už léta číselné hodnocení u recenzí dost mate. Někteří, co nechápou, k čemu je matematika, pak horečnatě přemýšlí, jak se k tomu číslu autor dopočítal. A přitom jim nedochází, že to znamená tohle: http://games.tiscali.cz/tema/jak-hodnotime-hry-na-games-cz-56776
                Snad to napíšu po-lopatě. Místo 10 si představ:::
                "Nejvyšší hodnocení udílíme zřídka a pouze hrám, které v době svého vydání jasně vyčnívají nad ostatními. Posouvají hranice obecné představy o dokonalosti ve svém žánru i v obecném slova smyslu. U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé."

                přesto že se to tu snaží lidi vysvětlovat snad po 1005., stejně do týdne přijde někdo novej, komu ty čísílka nedávaj smysl.... *7*
            • Lol, takže tady máme velkýho kluka, který si chtěl zatrollit na diskuzi o hře, kterou nehrál a pouze viděl pár videí a četl pár recenzí. *1*

              Klasika.

              Nicméně za sebe podotýkám, že v RPG hrách kovaný moc nejsem, beru spíše adventury, strategie, střílečky a jiné.

              Ale co jsem dohrál: Dragon age 1, TES Oblivion a Skyrim, oba Zaklínače, Gothic 2 a 3.
              Zbytek je bohužel na konzolích: Dragon age 2, nový Deus ex, Demon's souls

              A samozřejmě Dark souls, na PC i PS3. To jsou cca všechny moje novější hry, na které si vzpomenu...
            • Drahy Souzo a Epicu, kdyz jste takovi Pc-kari muzete mi sdelit, ktere RPG jste na PC dohrali? Rekneme kazdy z Vas tech 10-15 nejlepsich, ktere jste hrali, protoze zacinam mit pocit, ze jste uplne herni lamy, at nestracim cas s joudama.
    • Tahle hra je zdaleka nejkomplexnější hra, kterou jsem kdy hrál. Tolik možností zraní, brnění a z toho vyplývající buildy (kterých je v podstatě nekonečno). Port zmršený není, FromSoft už ze začátku avizovali, že to bude port 1:1 z konzolí, což většina chytřejších lidí pochopila, ale i po půl roce se objeví lidé, kteří to evidentně nechápou (což mě šokuje).

      Hra by pro tebe byla nuda, protože bys musel opakovat pasáže kvůli své neschopnosti a učit se ze svých chyb? Nehraj, nikdo tě nenutí, zapomeň na ni a běž si hrát nějaké 71. RPG.

      A pokud chceš hrát opravdu těžkou hru, kup si Dark souls a dokonči celou hru pouze se základní výbavou a se základním levelem (pro skutečné masochisty ještě calamity ring). Garantuju ti, že nic těžšího jsi v životě nehrál. A to je další věc.

      Proč ve hře není volitelná obtížnost? Můžeš si ji přizpůsobit. Chceš easy mód? Začni jako pyromancer, vylepši si oheň a hru projedeš za hoďku a půl. Chceš opravdu hard mód? Projdi hru bez brňení a bez jakýkoliv zbraní (pouze pěsti). Takhle to funguje. Volba obtížnosti uměle (v menu) je podle mě přežitek a zaručuje to, že ne všichni hru dohrají (a že znám spoustu lidí, kteří na to neměli).

      Takže co tam máš ještě, Pierre?
      • Promin, ze jsem Te nechal cekat, ale byl jsem vencit deti. Takze jeste jednou:
        Nevidim duvod davat hre navic body do hodnoceni, jenom proto, ze je puvodne konzole. Pro me vsechny hry na dane platforme (PC) maji mit pri hodnoceni shodne podminky nebo snad chces naznacit, ze se na konzole vyvijeji kriplici, kteri se musi zvyhodnovat pri hodnoceni?
        Vezmeme si, na zacatku, ze hra ma sanci ziskat napr 30 bodu
        Pribeh vcetne stylu vypraveni - 3B, Souboje 4B, Rozhovory+interakce s NPC 3B, RPG system 4B, Questy - 2B, Hadanky 2B, Grafika 3B, Ozvuceni 1B, Ovladani 2B, Inventory 1B, Originalita 2B , Mapping 1B, Privetivost k uzivateli 1B, Quest book (Diary) 1B.
        Ted si sam za sebe dopln body pro DS a normalizuj si vysledek na 10B zaklad a uvidis jestli Ti vyjde znamka 10B.
        Ja pokud muzu extrapolovat z toho co jsem videl a cetl:
        Pribeh vcetne stylu vypraveni - 1-2B, Souboje 4B, Rozhovory+interakce s NPC 1-2B, RPG system 4B, Questy - 0-2B, Hadanky 0B, Grafika 1B, Ozvuceni 1B, Ovladani 0.5-1B, Inventory 1B, Originalita 1-2B , Mapping 0B, Privetivost k uzivateli 0B, Quest book (Diary) 0-1B

        Minimum je 14.5 a maximum je 21, z cehoz vyplyva, po normalizaci, ze DS by melo mit hodnoceni mezi 5-7. Asi tak.
        • Ne všechno se dá takto "cejchovat".Některé věci v životě totiž obsahují takové to NĚCO,co se slovy popsat nedá a přesto to tam je.A to je právě případ DS.Když se zamiluješ do ženský,budeš bodovat zvlášť účes,kozy,chůzi atd...?Asi ne:-)Zapracuje chemie a bude tam to NĚCO,jako v DS *3*
        • Jo ták, takže místo toho, abys vyvrátil/potvrdil moje tvrzení, či doplnil své další postřehy, tak mi tady dáš nějakou hodně ujetou matematickou úlohu, která je nejenže naprosto mimo, co se objektivity a výpovědní hodnoty týče, ale ještě mi tady předhazuješ své osobní hodnocení podle jakýchsi čísel.

          Asi takhle: můžeš mi, prosím, vysvětlit, kde jsi na něco takového přišel? To bodování je naprosto uhozené a na DS nemůže být použito.

          Takže ještě jednou: hra na PC je stejná jako na konzole, nikdo neříká, že musí dostat stejné hodnocení. Jelikož je však stejně dobrá jako hra na konzole, proč by ho nedostala? To si myslíš, že jen kvůli tomu, že je třeba gamepadu, snížíš hodnocení o 3-5 bodů?

          Jako promiň, ale musíš se snažit víc. Asi tak.
          • Promin, ale pokud Ti scitani a deleni dela problem, tak si jaksi nemame co rici, protoze ac mam par znamych mezi lidmi s ukoncenym zakladnim vzdelanim a rad si s nimi zajdu na pivko, tak jejich nazory jsou vetsinou velice zjednodusene.

            Jinak za ovladani jsem strhl 1-1.5 bodu z 30, coz je 1/3-0.5 z celkoveho hodnoceni.
            • A poslední věc. Nezaměňuj svůj osobní styl hodnocení her s objektivním. Recenze možná podle tebe objektivní nejsou. Ale to tvoje hodnocení také zdaleka není.

              Tímto ti přeju dobrou noc.*3*
            • Aha, takže vycucané z prstu. Neboj, já to chápu dokonale, jen jsem se ptal, jestli dokážeš svou rovnici nějak podložit. No, nemůžeš, ale to nevadí.

              Dovol mi, abych ti vysvětlil, proč toto hodnocení nemůžeš použít na Dark souls:

              Dark souls je především akční RPG. Z toho by se, dle mého, dalo vyvodit, že základem veškerého bytí této hry je akce. Pokud máš alespoň to základní vzdělání, musíš pochopit, že tvá rovnice je naprosto k ničemu. Abych to rozvedl, tak souboje + rpg prvky dělají tak 50% a více (cca). Tvé takzvané hádanky zde nejsou (kupudivu) a tak bych mohl pokračovat.

              Krom toho mám pocit, že jsi tu rovnici udělal z jediného důvodu, a to aby ti to vyšlo na to pěkné hodnocení 6-7/10. Jako promiň, ale hodnotit maping? Quest book? Přívětivost k uživateli? Cože? Příště se, prosím, nad svým výrokem zamysli...

              Abych to dokončil, nemáš absolutně žádné právo hru soudit, dokud jsi ji aspoň JEDNOU nedohrál. Osobně bych hru hodnotil až po 2-3 dohrání, kdy si prošel veškeré části hry, vše viděl a zkusil. Až to uděláš, tak nemůžeš té hře dát hodnocení, jaké jsi ji dal. Hodnoť hry regulérně a s objektivitou, protože to, co předvádějí někteří uživatelé a autoři hráčských recenzí, je hrozné...
            • Co presne nechapes? Vezme si vsechny prvky, ktere by melo spravne RPG obsahovat - technicke zpracovani cca 30% - grafika, ozvuceni, ovladani, mapa, quest book, user friedliness
              souboje + rpg system cca 30 %
              pribeh a vse cp se ho tyka cca 30% (pribeh, questy, konverzace)
              koreni vsech her 10% (hadanky + originalita)
              kazdou oblast rozdelis do podoblasti a pridelis ji body pricemz srovnas s tim nejlepsim co v dane kategorii je - napr. zaklinac v grafice, pribeh - planescape torment, BG1-2, zaklinac, konverzace - BG, Inquisitor,RPG prvky - Fallout, Drakensang, ROA serie; mapping - UW2; questy - G2, FNV, PT atd.
              Pak vyscitas ziskane body a vydelis 30 vyjde Ti cislo v procentech. To prevedes na bodove hodnoceni dle stupnice 1-10. Jinak se jedna o hodnoceni, ktere Ti dokaze jednotlive hry srovnat. Regulerne a s rozumnou objektivitou. Protoze to co predvadeji ruzni fanousci a recenzenti je hrozne, nedokazi si drzet rozumny odstup.
            • Nejde mi o ty tvé počty. Chci pouze vědět, kde jsi došel k systému tvého hodnocení. Jestli je kompletně vymyšlený, či se můžeš opřít o nějaký zdroj.

              Čekám...
  • Nevim, ale mam pocit, ze proste chybi objektivni recenze teto hry, na jednu stranu jsou tady lide, kteri hru ani nezkusi a pak jsou tady stejne neobjektivni ultra fans, kteri hre davaji 10/11 z deseti. Jenom, pokud je aspon neco pravdy na tom, ze hra v zakladu nepodporuje vyssi rozliseni, ma zastarolou grafiku, ze ma sprasene ovladani na klavesnici a mysi, nebo ze ma konzolovskou kameru a neda se nastavit pohled fixni pohled shora zpoza hrdiny, tak je to proste nepovedy port a hra si rozhodne pro tyto nedostatky na PC nezaslouzi 10/10. Za to jsou jasne body dolu a je jedno zda nejaky modder nektere z nedostatku odstranil, to muze byt zmineno na konci recenze, ale hodnoti se hra, vydana autory ne hraci. Dale nechapu proc se nekdo kasa tim, ze hra je hardcore, protoze ve hre chybi mapa, moznost savovat je nahrazena checkpointy nebo ve hre chybi moznost nastaveni obtiznosti. Napr. mapa byla jiz v Ultime Underworld 1, coz je hra vydana v roce 1992, stejne tak jako nastaveni obtiznosti, nebo saving. Chapu, ze jsou obtizni bosove a clovek je kiluje treba 15krat, ale proc ma clovek k nim jit 15 krat stejnou cestou, coz mu vezme napr.10minut a prosekavat se stejnymi bestiemi, to mi hlava nebere. To je snad nejaka forma masochismu.
    • Hru si, jak si psal, dosud nehrál. Kde tedy bereš své (zcestné) informace?
      • Hra me docela dost zajimala, proto jsem si prosel par recenzi, videi a diskuznich for a ted prosim napis, ktera z informaci mnou prezentovana se Ti zda jako zcestna? Ze v zakladni hre chybi moznost zmenit rozliseni, hra nema dobre ovladani na K+M, neni to graficka spicka, ze chybi automaping, neda se savovat, ze se musi opakovat cesty k bosum pokud Te bos sejme? Bud prosim konkretni
        • 1. ve hre rozliseni zmenit jde
          2. hra je koncipovana na joypad (da se sehnat do 500kc)
          3. grafika je normalni , hlavne designove a vykresluje fantasy svet naprosto dokonale.
          3. automaping hra nepotrebuje , a totalne by znicil koncept hry.
          4. hra savuje porad sama , opet manualni savy by znicily koncept hry. Treba z duvodu ze tva rozhodnuti co ve hre udelas,jsou nevratna , system tak si to zkusim a pak to loadnu tu nefunguje. Zabijes si NPC? A pak ho potrebujes ? Mas smulu , proste si ho zabil!
          5. existuji desitky rpg kde musis po smrti nekam dobihat , proc to tady vadi? Naopak na rozdil od jinych rpg ti tahle hra umozni najit zkratku aby jsi tam byl driv.
          Takze to bylo konkretne:)
          A velky fanboy DS nejsem , libi se mi a je to kvalitni hra s neotrelym konceptem , ale vyhrady bych k ni mel , ovsem spis osobniho vkusu coz nekomu vubec nemusi vadit.
          • Ano, s tím též souhlasím. Ale já jsem kovanej fanboy, to řeknu na rovinu *5*
    • objektivní recenze, to je jen bla bla... na pc si to každej stejně stáhne, než/jestli to koupí. Na konzoli to dostalo 10/10 a vychválené až do nebe.
      Ad, port... je to nejhorší port co jsem kdy viděl... Hru mám i na PS3 a prvních pár minut PC verze jsem fakt čučel s otevřenou tlamou, co si dovolí firma pustit přez "quality assurance"
      Pak jsem se vykašlal na myš, připojil gamepad, nahrál fanda mode rozlišení a bylo to zpátky na 10/10.
      Ano, dneska je hra hc, když v ní chybí mapa... má tam ten "automaping" být? Mrkni třeba sem, než si odpovíš: http://plagmada.org/gallery/main.php?g2_itemId=1330&g2_GALLERYSID=4605332c58e2b26e524788538e940bc7
      Nevyhovuje ti nastavení obtížnosti, saving, prosekávat se furt do kola k bossovi, kde stejně za tři vteřiny chcípneš? Tak to nehraj, ušetři si nervíčky. Nemusíš hrát a vyhrát každou hru a tohle není hra pro každýho. Sice někdo může říct, že už to xkrát dohrál tam a zpátky a že seš jen líná a zpohodlnělá lama...
      Zkus tohle, dobrej relax (chce to ale gamepad) http://volo-airsport.net/blog/
      • Promin, ale to je od Tebe hloupa pausalizace. Ja hru nemam a uvazuju nad koupi. K rozhodnuti by mi mela dopomoci kvalitni a objektivni recenze, ktera proste chybi. Jinak v dnesni dobe se nedivim, ze si lide neco stahnou na zkousku a pak si to jdou koupit, ja jsem se spalil treba s L.A. Noire, ktere jsem si koupil a nebezi mi doted - hra potrebuje aktulizaci, aby sla spustit vcetne registrace, jinak spadne. Jenze aktualizace vyzaduje registrovanou hru. Takze po 4 tydnech dopisovani s RockStarem jsem se na to vykaslal.

        Co se absence automapingu, tak je to zdechlost autoru, protoze se jedna o standart cca od roku 1992. Pokud nekdo nechce pouzivat, tak neni problem udelat prepinac, ktery ji vypne jako v LoG. Ja jsem si nekolikrat mapy delal na ctvereckovany papir u her jako EOB1-2, DM1, CHSB ale ta doba mi vubec nechybi.

        Co se tyce vysoke obtiznosti, tak ta mi nevadi, na konte mam dohranych pres 70 RPG, takze tam bych problem nevidel. Ale nevzpominam si, ze by v nekterem z nich se pouzival system checkpointu- spis se opet jedna o zdechlost autoru, protoze to snad pouzivalo kdysi na PC u plosinovek jako First Samurai nebo Prince of Persia. Opakovat bose a prichazet na jeho slabiny je ok, ale opakovat cestu k nemu je nuda a plytvani hracova casu, coz vzhledem k tomu, ze mam 2 deti, si nemuzu dovolit.

        Jinak cele pocinani autoru se mi zda spise jako nenazranost - rekli si, hru uz mame, tak jeste pumpneme PC, a ted si trochu rypnu do konzolistu, pokud jejich umyslem nebylo priblizit hraci PC hrani na konzoli *5*
        • Ty seš taky dobrej. Tahle hra bohužel není pro lidi, jako jsi ty. Tady checkpointy v podstatě nemáš, pouze ohníčky, na kterých si doplňuješ zdraví a po smrti se tam resneš. Checkpointy fungují kapánek odlišně. Řekni mi, jak bys dokázal porazit bosse, když máš problémy zabít i normální příšerky. Cesta k bossovi funguje jako trénink, jakmile se ve hře zlepšíš, můžeš se k bossovi dostat za minutu.

          A prej nenažranost. Hru udělali z dobré vůle k hráčům, jsou si celkem jistí, že hra nebude mít příliš velký úspěch.

          Takoví lidi mě opravdu baví.
          • K checkpointum - zalezi hra od hry, ja za checkpoint beru misto, odkud pokracujes ve hre, pokud Te sejmou, muzes nebo nemusis ztratit vybaveni, a muzes nebo nemusis se uzdavit.
            K bossum - napr. v G2+Notr ohranicovala silna monstra uzemi, kde jeste nemas co delat. Jeden zasah a byl jsi mrtvy. Pokud jsi vydrzel zasahy 2 nebo 3, tak to znamenalo proste vic trenovat a pilovat techniku nebo jit objevovat jina mista,plnit jine questy a dostatecne si zlepsit statistiky a vratit se. Kazdopadne to neznamenalo, ze musis stejnou cestu absolvovat 10-krat. A pak si chces zahrat opravdu tezkou hru, tak si zahraj bez navodu Robinson Requiem. To byl simulator preziti - prakticky jedna rana od koholiv a jsi mrtvy.

            A nenazranost podle me je, ze se vyflakli na port. Ta hra mela sanci na uspech i na PC, protoze byla hodne ocekavana. Po zmrsenem portu si lide reknou, ze za to platit nebudou a koupi si to, az v akci, nebo si to stahnou.

            Jinak jedine co o hre tvrdim, ze si nezaslouzi 10/10 tak ji davaji funboys a fungirls, mezi ktere asi oba s Katie patrite. Objektivne vzato, kdyz si prectes pravidla hodnoceni, tak ta hra si zaslouzi neco mezi 6-7.
            • Objektivně vzato je objekt Ferrari horší než objekt Trabant, protože objektivně jsou v něm jen 2 místa. Nejel jsem v žádném z nich, ale objektivně vzato je to přece objektivní!
            • janchor
              Čistě technická: hodnocení ve videorecenzi je striktně přebíráno z recenze textový a ta hodnotila konzolovou verzi.
          • Tahle hra by s quick savem a automapingem ztratila smysl. Pro Piera je muj prispevek kousek niz , presne ten typ a to skuhra a jeste to ani nehral:)
            • Asi tak. Někde o hře četl, viděl pár videí (a možná ani to ne) a už si myslí, že ví přesně smysl hry a v čem je dobrá/špatná. Takovejch trollů už jsem viděl, netřeba o tom mluvit. *4*

              A osobně argument "hrál jsem xy RPGček a jsem husty typek" také neberu. U DS nezáleží na tom, kolikrát máte hru dohranou a jak velký jste skilly. Poděláš něco a prostě umřeš...
            • To ze nekdo dohral 70 RPG je bohuzel DS uplne jedno , proste budes chcipat a behat jeden usek 100x nez se to naucis , nedostanes mapu , nikdo ti nepomuze a neporadi. A lidi co dohrali 140 RPG to maji uplne stejne,neboj:)
    • Jeste jedna vec, pokud se ma hrat na gamepadu na PC a je urcena pouze na plazmu, tak tvurcum nikdo nebrani, aby je standartne pribalovali ke hre
      • k tvýmu pinďourovi taky nikdo nepřibalil to, do čeho má standardně zajíždět. Sežeň si to sám....
        • Drahy anonyme, pokud mas problem s erekci, tak se obrat na psychologa, protoze nechapu proc tady plantas neco o pindourovi. Jinak vlastnim 50 plazmu, ale nevim proc tahat dolu herni pocitac, kdyz mam na stole 30 LCD. Co se tyce gamepadu, tak jsem dohral na PC za 18 let pres 200 her a gamepad jsem nikdy nepotreboval, takze nemam duvod, proc si ke hre za 40 USD jeste kupovat gamepad. Jinak pokud mas dostatecne vykonny mozek, tak si CBA na tuto hru muzes udelat sam.
  • Hra je to perfektní, i když v některých místech s depresivní atmosférou (viz New Londo ruins, nebo Catacombs, kde je děsná tma). ale já si zvyk na její zákeřnosti a s některýma jsem se smířil. Je tu ale pár chyb, které jsem měl problémy zezačátku překousnout. První z nich je ovládání, konkrétně zaměřování nepřátel. Když si zaměřím nepřítele a omylem hejbnu myší, tak to přeskočí na druhýho nepřítele(tzn. k prvnímu jsem zády), mňo a R.I.P. A druhá věc, kvůli které jsem asi 9x chcíp na 1 místě, jsou lučištníci a kušníci. Nvm, jak vy ale když letí šíp nebo šipka do kuše, tak má přece letět rovně a ne, že za váma začne zatáčet jak řízená střela. V Anor Londu si to užijete v podobě dvou Silver Knight archerů, kterým se tuto chybu daří využívat na jedničku *4* .
    • Pozor,střela jako taková,nikdy neletí rovně,ale v tzv.trajektorii.Že by sledovala po výstřelu můj pohyb i kdybych zahnul za roh,to se mi nezdá.Spíš člověka vyděsí,že se střela pohybuje jinak než v Call of Duty *3*
      • Pozor, má pravdu. Šípy opravdu "kouzelně" zatáčí a mohou vás trefit i teoreticky za rohem. To samé s kouzly a vrhacími noži...
  • Je legrace cist jak hracum Asasin Creed ,Mass Effectu a jim podobnych tahle hra dava pres tlamu:) Cele to je jen o tom se to naucit , jo naucit , to se dneska moc nenosi ve hre se neco ucit. Neni to spatnym ovladanim ani gamedesignem , je to mezi pocitacem a zidli. Dnesni hry hrace hodi do nejakeho sveta s milionem pomocnych berlicek , jako je autoaim,autoheal,quicksave, ukazatelu kam ma jit , co ma kde zmacknout atd. Doplni to debilnim pribehem nejakeho grafomana a lidi to hrajou , zvyknou si ze to tak proste je. Mno a pak se objevi hra jako DS ktera z vyse uvedeneho nema nic a polovina hracske populace je v hajzlu,a breci jak je spatny port z konzoli , jak je spatne ovladani , jak porad nekam padaji a neco je zabiji. Je to fakt sranda..:)
    • Souhlasím s každým Tvým slovem.Momentálně hraju Demon´s Souls a dneska jsem u bosse cca 20x zdechnul a mám z toho radost.Je to super!!!
  • Jedna vec je,jak dobra je to hra,druha pak,jak si vubec neko muze dovolit vydat hru s takovym kurevskym ovladanim na PC. Nemam problem pouzivat gamepad tam,kde to je opodstatneny.Ale tady duvod vazne nevidim. Chtit za takovy zpraseny port prachy (40 ecek lolz),to chce vazne odvahu,GZ. Zarazilo me gamepad strongly recommended,takze sem si nastesti hru nejdriv stahnul. Presto,ze mam 360 controller a hrani s nim sem si oblibil (sporty,arcady atd),koupit si tuhle hru,okamzite bych to chargebacknul. Neoptimalizovat tuhle hru na k+m jakozto pomalu ani graficky cipy a chtit za to cenu jako za AAA,na aprila by to bylo mozna dobry. Oni ty porty asi delaji cestou do prace,kdyz v jedny ruce drzej rohlik s marmeladou a ve druhy kafe v hrnku ze zlata,nebo nevim.
    • Souhlasím. PC mouhou nabídnout lepší RPG. Tohle je zadkomrdka pro konzoláře :()))))
    • Mám pocit,že FS sami ještě před vydáním hry veřejně a na rovinu přiznali,že s tvorbou na PC nemají zkušenosti.Nevím,co pořád máte,mě se to na gamepadu hrálo bez problému.Ale asi je to o zvyku.Peace *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit