Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.

    ...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!

    Shadowhorn, Guardians of Maraya
  • Tak schválně kolik si myslíte, že místní redaktorská tiscalielita udělí při recenzi této přehypované sr*ce zvané TESO známku? Tipuji že pod 9,5 to nebude a to se ještě hodně držím při zemi :-)
    • 9/10 určitě.
    • Dostane to 10/10, aby se lidi mohli po*rat :D Par lidi mozna dostane infarkt, tak se to tu vylidni.
    • Jason_dinAlt
      sr*ce = srdce?
    • bude to 8/10, protoze vic uz by bylo napadne trapny a min by zase nevyvovalo zabavnej flame na foru.
  • Games.cz - diskuze plna hateru... Pokud vas hra nebavi, tak ji nehrejte :D Nechapu jak muzete travit zivot tim, ze whinujete a hatujete na diskuzich jak je pro vas hra totalnim zklamanim. Jde o to co jste cekali. Ja sledoval vyvoj hry a ocekaval jsem to co vyvojari rikali od sameho pocatku. Kdyz prijde na betu, tak lidi nadavaji jak je vsechno nahovno, ale vy si neuvedomujete, ze takhle to bylo zamysleno od prvopocatku + jeste hodne veci zmenili za chodu, protoze se divali na ohlasy komunity. Pak prijdou lidi co o hre vi absolutni ho*no a reknou si - "jé elder scrolls online, vyzkousim to - doufam, ze to bude podle "mych" predstav, anebo aspon skyrim online" a samozrejme, ze to podle jejich predstav neni, tak je to hned PROPADAK ROKU, NEJVETSI FAIL, DO MESICE F2P a nevim jake vsechny prizviska si hra od diskutujicich jeste pripsala. Neni to dokonala hra, ale ani propadak. Grafika je na MMO nadstandard. Na poli MMORPG toho moc dobreho v soucasne dobe neni - vyjadruju se jen k P2P titulum, ktere jsem mel moznost zkusit a hrat. Kdyby mel nekdo nejaky typ na dobre MMO, dejte urcite vedet.
    • To píšeš pořád dokola... Pokud si myslíš, že je tu spousta lidí co jen hatují, možná by ses měl zamyslet nad povahou haterů a nad faktem, že haterovi do duše nepromluvíš a že ho jen potěší podobný hysterický pláč, který si tu předvedl. *3*

      Dobrých MMO je řada, ale každýmu sedí něco jinýho. Se podívej na přehledy MMO a vem si ty dobře hodnocený. Nemá smysl, abych ti tu psal seznamy, když tu někdo napíše, že můj seznam je na nic a dal by jiný seznam.
      • Pisu to porad dokola a porad dokola to budu psat, protoze si myslim, ze lidi by chteli proste moc :D Jednoduse jejich bajne sny o revolucnim best mmorpg, ktere by "jim" sedelo, proste nejde splnit... A nikdo z vas mi tu nenapise jediny dobry MMORPG titul z dnesni doby, zase kupa whinu. Dejme tomu, ze jsem hral KO, L2, Anarchy online, WoW, GW2, Secret World, SW:ToR - vsechno to jsou dobre hry, ale uz to neni ono. Nekdo zminil WoWko - to uz ma nejlepsi leta za sebou, na WoD jsem samozrejme zvedavy, ale cekat jen na datac od WoWka? Vazne? :D To radsi stravim pul roku u nove hry a pak se uvidi, jak se to vyvine.
        • Nejlepší MMO mi přišlo LOTRO - ale spousta lidí ti řekne, že je to odpad. Já LOTRO srovnával s WoW, a přestože jsou v mnoha věcech téměř identické, LOTRO mi přišlo prostě lepší. Když k tomu připočtu fakt, že WoW hrajou miliony a Blizzard z něj má desítky milionů dolarů měsíčně zisk a LOTRO hrajou jen tisíce a zisk pro Turbine je mizivý, divím se, jak málo a vlastně vůbec je WoW lepší než LOTRO.

          Dobrý byl též Age of Conan - snažil se být unikátní. Smutné, že TESO není dokonce ani o moc unikátnější než dnes už starý Conan a dokonce ani graficky není o moc lepší.
      • Třeba WoW *1*
        • Zrovna teď WoW zase hraju - už po několikáté - a absolutně nechápu, jak je možné, že je to nejhranější MMORPG.
          • Pandy byly krok vedle, absolutne nesnasim asijsky styl, doufam ze WoD se navrati k pocatkum :D Sice jsem doexpil 90ku a zabehl si vsecky raidy, ale proste jednoduse me to nechytlo jako TBC nebo WOTLK. Asi me nejvice sralo to polobozstvi a docela nesmyslne exponencialne stoupajici HP, hra prakticky delala z hrace saska do lvlu 80 s cca 20k hp, a pak behem 10ti levelu mel najednou mnohdy i 1 milion HP.
          • Ja cekal kdo se chyti :), vetsinou je fajn pozorovat jak lidi vsechno srovnavaji s WoW :). Nekonecny kruh
    • Hater je každý kdo se opováží něco negativního napsat ? Když se mi hra nelíbí mám právo se vyjádřit. Přestaň už pod každou teso diskusi psát tyhle nesmysly na to máš ten fanboy web.
      *3*
    • eStar
      Nevíš co je to hater, zbytek příspěvku ani nehodlám dočíst, je to ztráta času.
  • Po cca 24 hodinách stahovani a cca 2 hodinách hrani mi prislo ze to za to nestoji.. questy se nedaji dohrat, z rogua muzu mit plaovyho manika se sekerou, graficky taky nic moc a když se mi hra sama od sebe oddinstalovala tak to byl vrchol..
    • Co ti přesně vadí, že z Nightblade si můžeš udělat oplátovaného cápka v Heavy?
      Někdy se mi zdá, že lidi neví, co sami píšou. Předtím se u MMOček nadávalo, že je na h*vno pokud si u jakékoliv class nemůžete vzít na sebe jakýkoliov armor či zbraň. Nyní to zase lidem vadí...Pokud by se přistoupilo k vzorci class=určený armor, tak se zase nadává, že tam není volnost.
      • Ja bych rek, ze ten blbej ses tu ty ... v kazdym aspon trochu normalnim RPG fungujou takovy zakladni veci, jako ze pokud chces kouzlit, tak nemuzes nosit hvy zbroj (pripadne kouzlit muzes, ale s obrovskou penalizaci) ... stejne tak bych chtel videt, jak v platovy zbroji strilis z luku ... Ona je totiz volnost a volnost, ale toto je naprosty kravinium. Muzes mi vysvetlit jedinej duvod, proc bych v tomhle mel nosit jakoukoli jinou nez hvy zbroj? Takze to nakonec presne podle toho skonci. Kazdej bude mit kouzliciho valecnika (luky nebude pouzivat nikdo, protoze sou nepouzitelny) v platovy zbroji.
        • Asi ti nedochazi princip a mechanika hry v Elder Scrolls. Tam klidne muzes mit heavy na kouzleni ale benefit z heavy neni dobry pro kouzleni a duvod?
          Light Armor (roba) - umoznuje treba lepsi regeneraci many
          Heavy Armor - nema zvysenou regeneraci many, ale zase vic vydrzi

          Pak uz je jen na tobe, zda vyhazis vsechny kouzla pokud na to mas manu a cekas az se ti za par let doplni a nebo si vemes robu a muzes kouzlit temer porad... Nebo vyhazis kouzla prehodis na zbran a mlatis hlava nehlava. :)

          Obdobne je to s medium armorem, kde se ti treba lepe doplnuje stamina oproti Heavy a lepe se ti uhyba utokum a jsi mobilnejsi, dokazes dele behat a pouzivat silnejsi utoky atd.
        • hloupy jsi ty, opravdu, evidentne netusis o cem mluvis *7*
      • tak ono jde o ,realitu, jak někdo muze hrat tichého zabijaka když ma na sobe pulku zelezarstvi?
        • Však ho hrát můžeš...někdo ho chce hrát s lukem, někdo zase jako supporta či tanka.
          • Niekomu tu unikla podstata, o com maju byt povolania. Nightblade tank??? To ako naozaj? Nemyslim si ze by som pocul okrem teba nadavat na to ze su obmedzene povolania na armor.
            • javorovej, ale ty classy tam bohužel jsou - zcela nesmyslné a nezapadající do původní koncepce. Jakoby udělali vývojáři jen půlkrok a máme takové classy ne classy a ještě k tomu bez zajímavého rozvoje.
            • Kozy: a vidíš...je to pozitivum a lidi na to stejně nadávají. Jednou nechtěj přímo určené classy a když nejsou, tak je zase chtějí :)
            • Kozy
              Proč ne. Tohle je zrovna jedna z mála pozitivních věcí na TESO.
        • tak i v realitě potkáš d*menty co by neukázali ukrást ani dítěti lízátko :)
  • Pro mě je TESO hrozným zklamáním. Vím, že se všude psalo, že to není MMO Skyrim, ale tohle jsem nečekal. Čert vem zabugovaný questy, textury v nízkým rozlišení a podivné nazvučení. Ale co udělali se soubojovým systémem, to mi hlava nebere. Žádnej kolizní systém, žádná interakce, žádná zpětná vazba ... bezpohlavní souboje jsou hlavním důvodem, proč mě žádné MMO nedokázalo zabavit na víc než pár hodin, ale TESO v je tomhle ohledu snad ještě horší. Možná to bude tím pohledem z první osoby (pro mě paradoxně největší lákadlo), ale takhle jsem si to teda fakt nepředstavoval.
    • Doporučuji TERA, tam by se ti mohly souboje líbit
      • Zase zabíjení pokémonů a šlapek v růžových sukních není pro každýho. *3*
        • Souhlasim.. ale nic to nemění na tom, že souboje tam jsou proti teso uplně jinde.
    • A čekal snad někdo něco jiného a méně Hamburgerového než tupý WOW ikonoklik s cooldownem a retardovanými spawny?
      Vždyť jasně psali, že systém se bude držet "osvědčeného modelu" = čti kopie WOW s TES lore.
      V první vlně betatestu jsem hrál jeden víkend, v otevřené po NDA další víkend - dost na to, abych věděl, že je to další "do půl roku" free-to-play wow clon, který si uzme pár set tisíc teenagerů z MMO korýtka.

      Na přechozích TES hrách byla vždy nejsilnější motivací MODerská komunita, která z lehce nadprůměrných ale velmi zabugovaných titulů udělala perly a každý si našel tu svou ideální směsku MODů, aby se mu hra líbila. Tuhle nejsilnější stránku TES ovšem tady nemáme a zřejmě hned tak mít nebudeme ani v omezené podobě.
      A další klon WOW? Fuj, nechci. A to mám všechny TES originálky včetně z Holandska dovezené původní disketové verze Areny a TES je má nejoblíbenější fantasy PC serie.
      • Ak je toto WOW klon tak som hral asi inu hru. Toto je cisty Neverwinter online a GW2 klon.. ale k wow to ma teda hodne daleko.
        • Ja nevim, ale podle me to je klon Hledani min a Dooma...
        • Stejne nechapu co lidi maji na terminu klon. Klon znamena, ze danou vec udelate 1:1. To, prirovnani ke klonu je vsak uplne neco jineho. Dotycna hra si bere z jinych her nejaky prvky a na zaklade toho vytvari novy produkt.
          Takto to funguje ve spouste odvetvi a nejvice patrne odvetvi tohoto druhu jsou i mobilni telefony, nyni konkretne smartphony.
  • tonnymontana
    Me prijde naopak fajn ze jsou tu tydeni aktualizace z fan webu ktere jsou pod games. Takove wow fansite maji casto exkluzivni informace a tvori hodne obsahu nad ramec popisu patchu.

    ke hre: kez by se chytla a placenej model se zase dostal na rok dva do klasickejch koleji. ale jsem si skoro jistej ze uz maji nachystanej f2p model a to mersicni placeni je jen financni injekce kde si x procent lidi koupi dalsi mesic tzn 300kacek nebo kolik + k cene plne hre. Konzolaci podle me urcite za konzol ucet + hru mesicne tolik platit nebudou. A vubec je desive ze hra bude jak pro pc tak pro konzole, takovejch hybridu bylo vice a nedopadlo to dobre :/ tak uvidime jake to bude s tema novejma krabickama
    • Sorry, ale tohle nema s informace nic spolenyho, tohle je klasicky PR, a verim i tomu, ze si to distributor plati (jinak nevim, proc byt to kdo delal, protoze je tu cela rada daleko zajimavejsich projektu).
    • Kdo chce, najde si fan stránku sám. Na webu typu games.cz to nemá co dělat.
      • tonnymontana
        v tom mas pravdu ale tady jde o to ze ty fan stranky bohuzel patri pod games tzn je to jakoby jejich jina sekce. sveho casu kdyz fans stranky nemelo games tak take davalo informace znich i kdyz ne kazdy tyden. Ja bych daleko radsi snesl dve newsky tydne kdyby zmizela obri reklama ktera otravuje jak zvukove tak graficky:)
  • Vtipnou maji ale instalaci v pripade nesnazi :) Ve ctvrtek jsem si pustil hru radeji at se opatchuje.. vse v poradku a v patek jsem se logl a chtelo to zacit stahovat nehorazny mnozstvi dat. Tak jsem se na to na chvili vykaslal. Vratil jsem se k tomu pozdeji na vecer, ze to necham stahnout a zjistil jsem, ze se to opet instaluje uplne od znovu. Vcera rano jsem to dal instalovat tedy komplet a trvalo to hodne dlouho i kdyz vim, ze by disk zvladl vic, proste pri napr. aplikovani patche (nepocitam download) to pracovalo max 3 M/s. Po uspesne instalaci a opatchovani, jsem vecer hral. Dnes jsem spustil launcher znova a chvili predtim jsem se podival na dane misto a hra tam byla v plne palbe. Po spusteni launcheru jiz neexistovala a chtelo to po me znovu instalovat. Vtipne :D
    • Staci si si cist doporuceni na ofic forech,pripadne procitat fora na fan strankach. Tenhle problem je tu uz hodne dlouho a na vyreseni staci bud prejmenovat adresar se hrou na EU,nebo jsi proste spatne zvolil v nastaveni US server misto EU a hra proste instalovala celou hru znova.
      • Což ale je zase otázka, jestli tohle je zrovna správné a já jakožto uživatel, si pak mám vyhledávat informace, jak opravit cizí problém.
        Jasně, spousta mladých lidí si ty fora přečte a bude o tom vědět, ale majorita lidí ne a tohle je na vývojářích, aby to bylo v pohodě.
        • Napsal jsme to spatne. Nebylo to na ofic forech ale v beta FAQ. Dohledatelne pomerne lehce. I me se to stalo a ve vchvili kdy se mi zacalo znovu stahovat 20GB dat jsem proste zasel na ofic stranky a za 5 minut jsem mel opraveno. Pri bete by meli lide pocitat s problemy.
          A nikde netvrdim ze je to spravne nebo idealni reseni. I me to nastvalo. Jen mi prijde zbytecne plakat nad necim,co slo lehce dohledat.
          • Ja nebrecim nad problemem, ze jsem to musel stahnout znovu, me stve hlavne ta posledni pasaz.. kdy jsem prisel kompletne o celou hru po spusteni launcheru hned nasledujici den (launcher ji proste smazal).
      • Mno tak problem v tom nebyl, protoze EU adresar jsem tam mel a Europe server jsem tam mel nastaven od zacatku a nekolikrat jsem ho kontroloval a nezmenil se.. Jde spis o ten paradox, ze se kompletne dneska smazala to je jako bonus navic (upozornuji po kompletni nove instalaci na EU)...
        Takze to neni ten samy problem. Zatim dle meho jedna z tech horsich instalaci a patchu. Jinak v puvodni instalaci jsem mel stazene oba servery jako US tak EU. Ano muze to byt zpusobeno nejakym bugem v instalaci US/EU, ale ne uzivatelskou chybou. Rozhodne bych byl nerad, kdybych hral tuhle hru a nahle se me dalsi den smazala a musel ji stahovat znovu a znovu.
  • Nektery ty lokace jsou nadherny, kazdy druhy quest je opravdu celkem zajimavy, rozhodne ne takova stupidita jako ve wow, cemu ale nerozumim, jsou ty bugy v questech , sam si tu hru asi koupim, ale pokud by byla ve stavu jako ted, tzn. ze zhruba ctvrtina questu se neda dokoncit, budu asi dost nespokojeny zakaznik ...3 tydny ored vydanim tomu nerozumim
    • Ja spis nerozumim tomu, ze ti nabidnu deravy boty, a ty des, zacalujes je, a pak si des stezovat, ze sem ti prodal deravy boty ... to mi teda hlava nebere.

      Na stavu ty hry se nic nezmeni - neni to technicky realny. Vyjde presne tak jak byla verejne predvedena. Takovejhle stav bych chapal a nemel bych s tim zadnej problem u projektu vyvijenyho komunitou gratis, pripadne za nejaky dobrovolny prispevky. Ale u projektu, kterej chce v dobe stovek f2p penize ... a to jeste zdaleka tim nejtvrdsim zpusobem (jak za hru tak mesicne) ... musel bych bejt magor, abych za takovej nedodelek utratil byt jeden jedine dolar ... a to nemluvim o kvalite hry jako takovy.
    • KingOfWorms
      já POKUD si to koupím a nepřijde mi to do Dragontail Mountains expres zdarma, což očekávám, tak nejdřív tak měsíc dva tři po vydání, kdy taky klesne cena za zakoupení hry, díky temnejm rituálům co už tu pár měsíců provádím.

      Jak vidim jak se hraje např. SWTOR rádoby F2P ale bez placeí nehratelný (nemáš ani banku, tzn. bednu kam si davat loot) tak mám z toho teoretickýho přechodu na F2P docela obavy, jakože se King Of Worms menuju!!! Mě se nelíbí, aby mě hra na KAZDYM kroku nutila dat nejakej poplatek, nebo si zaplatit subskripci bo co já vim co ještě. Sem zvyklej maximálně tak poplatky vybírat z mrtvejch těl chytráku, co se OPOVÁŽÍ prolízt tajnym hrobem až ke mě do dungu! Jejich řev slyšim až sem dolu, k obětnímu oltáři, což mě zase ruší u těch rituálů žejo, COŹ NEHODLAM AKCEPTOVAT!!!

      A nechci hrat zabugovanou hru, protože support case zasílám pouze po mejch nemrtvejch, z kerejch to vypadne až po setnutí mečem či seškvařením fireballem, choděj pomalu a odemně je to všude dost dálka, takže pruda, kterou NEHODLÁM AKCEPTOVAT!!!! *16* To radši setnu 10 pannen a nechám jejich krev vysát mejm Ancient Vampirum a Lichům, se pobavím rozhodně líp!! Pokud to ty amatéří zsrou tak na toho jejich šefika obratem kouzlim Banish Deadra a pak at si ty jeho nohsledi blouděj po kanclech jak chtěj! Jakože se King Of Worms menuju, tak urcity veci prostě NEHODLAM AKCEPTOVAT!!! *16* *16* *16*
      • "bo" neznamená "nebo"
        a dycky radši měsíčně platit hru, když je dobrá, než hrát parodie na F2P, kde si člověk kupuje schopnost být lepší než ostatní ;)
    • Hele vy WoW quest hateři, hráli jste to vůbec po Cataclysmu? Některý ty chain questy svým příběhem a cutscenáma zničí kdejaké AAA RPGčko...
      • Nedávno jsem si predplatil a dodelal 90ku.. Ale vubec nevim kamo o jakych Questech to mluvis *8* To se spis tesim na WoD, kde se objevi nejake ty random eventy ala gw...
      • Asharak
        Jenže tady každý zaškrtne tlačítko aby se mu zobrazil text questu instantně a mohl hned odkliknout Přijmout/Odevzdat *7*
        Jak bych asi tak mohl sehnad kančí maso k obědu... hmm jo! Megahustokrutopřísňáckou výpravou do chřtánu dračího doupěte, vykuchání draka a magickým svitkem přes hodinové přemlouvání a minihry u NPC. Ale taky proč ne *14* *1* (já vím špatný příklad :D)
      • no ja jsem to žacal hrat pred rokem a stupidita tech questu do levelu cca 40 je do nebe volajici, nejcasteji zabij 20 neceho ( napr spionu) a tech 20 spionu se mota vedle na poli:D
        Je to opravdu stupidni, a delany pro takovy konzumenty no
      • Ano a hráli, bohužel mě už wowko tak nenadchlo jako kdysi..i když teď jsem si vzpomněl, že si už 3 měsíce platim wow a ani jsem tam nelogl :)
    • walltar
      Hmm ono je to asi hodně podle zatížení serveru ... já sem v téhle betě potkal celkem 2 questy, které sem nemohl dokončit a musel jsem relognout. Co mě vadí víc, je jak jim laguje PvP zóna ... asi by tam měli pouštět míň lidí, když to ty 2k nezvládá.
      • Tak to jsi měl štěstí, za včerejší odpoledne jsem zkusil 12 questů a z nich se dali dokončit POUHÉ 3 (slovy tři). Vzhledem k tomu, že levelování ja založeno převážně na získavání expu z questů, tak je to závažný problém, protože Vám neroste level a tím pádem nemůžete pokračovat dál.
        • já včera v noci blbnul a skillil si bow a killoval jsem jen mobíky...50% levelu:) Teda dalo to velkou fušku a třeba ve wow by za stejný časový úsek byly 3 levely :)))
      • Mno to zrejme ladi diky tomuto poslednimu stress testu, ale kdo vi.
    • Mě to také vadí...sice většina bugnutých Q se vyřeší díky relogu, ale zase relogovat, abych splnil Q je docela mrzuté. Asi zatím největší mínus této hry. Avšak uvidíme, jak to bude vypadat za 15 dní :)
  • KingOfWorms
    no 3 betu uz nedávám, jako zkusil sem, ale vetsina questu co mi driv nesla stejne furt nejde, ale to by takovej problem nebyl, spis pocitam stim, ze si to budu chtit zahrat az to bude full, nejlip par mesicu po vydani, a nechci to pak cely procházet znova, jelikož postava nezustava... A bylo docela tezky se dotoho znova dostat, ale to je u jinejch her jeste tezsi, kor kdyz sou komplikovanejsi... vi Deadra jak to dopadne, já si to počekuju ze Scourgs Barrow, vidim sice jen 320*200 ale to mi stačí
  • Sna to nedopadne jako STWOR *9*
    • Dopadne to IMO jeste hur, swtor ma aspon uzasne dabovanej pribeh. Cutsceny fungujou, postavy hrajou svoji roli ... nic z toho TES nema, qsty sou sice (naprosto tragicky) namluveny, ale NPC se pri tom ani nehne. Stejne to ve finale nikdo neposloucha, protoze ho zajima co ze to a kam ma jit zabit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit