Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechapem preco tu rozoberate kolko hraje ludi realne alebo nehraje. Aj tak si to kupi ten kto chce ci bude hrat raz alebo 2x mesacne. Faktom je ze to riadne ozilo tym novym datadiskom, je to urobene svizne, zabavne nikto vas do nicoho nenuti. Vsetko sa zjednodusilo prave koli tim hracom co hraju 1x mesacne.Podla mna to dost pomohlo a co to hravam uz 2tyzden po veceroch tak tych ludi tam je fakt hromada okamzite ide jedno bg za druhym ci rated alebo nie asran je perfektny aj ked vela ludom sa nepaci vsade beha plno ludi nikde nie je mrtvo pre mna ako pvpckara spokojnost a podarene pokracovanie. Jedine co im posramotilo tu spokojnost su prve dni ked to fakt bola katastrofa s pripojenim a frontami. Dalsiu vec na ktorej by mali zapracovat je vyvazenost postav.Tie patche co sledujem navysili alebo znizili clasam aj 30% dmg na konkretne ability cize v poriadku to zo zaciatku urcite nebolo. A rusov tam je ako koza bobiek chcel by som vediet pomer hracov ruska a eu to by bolo zaujimave cislo. Pre mna osobne ten datadisk prekonal pandy aj cata a ozivilo ta zdochynajucu rybo co podla mna malo kto cakal.... *5*
  • 10 000 000 x 15$ = 150 mil dolaru mesicne. Tomu rikam panecku ranec... o takocem hrubem prijmu si vetsina studii muze nechat ledatak zdat. Bohuzel ,ale ani s takovymi prijmy nemate jistotu,ze nam Blizzard vyprodukuje vymazlene hry viz. Diablo 3, ktere se po dvou letech stale potaci v problemech.
    • kdo hraje wowko ví že napr. v evrope je funkčních tak 10-20 realmu, kde realne potkáš najednou tak stovku hráču (když máš štestí a je víkend), to same USA. tak nevím kde by tech 10 milionu nabrali. spíš to vidím reálne tak na 10 tisíc
    • xH4wK
      Obrat =/= Zisk
      • Příště čti pozorněji. Hrubý příjem :-) O čistém zisku jsem nespal ani slovo.
  • Masivní reklama a hype udělalo sve spoustu hráčů se vrátilo z nostalgie otázka je na jak dlouho.

    A že se blizzard nepochlubí tim, jak mi již 10 den nefungují garisny obzvláště ve večerních hodinách neustále jsou fronty, atd. Ale co vždyť chudáci blizzardi jsou na trhu teprve 10 let a vydávají teprve 5 datadisk tak kde mají brát zkušenosti? ???
    • Hmm, já nevím, ale já osobně už problémy v Garrisonu nemám. *1*
  • Bože, na trolly fakt nereaguju, ale XY je král všech mamlasů, takže musím udělat výjimku *1* jako chápu hate, ale co je moc, to je moc... tak, už jsi nám všem svůj názor řekl, my ho všichni akceptujeme a.... už drž HUBU'!' *14*
  • Jack1947
    WOW is forever.
  • Datadisk je super, ale už dva dny se nemuzu pripojit se svym mainem do hry *15* Asi sem ho nechal stat v garrisonech kruci...
    • Copa, ono neco nefunguje? A ja se vedle docet, ze je vse slunickove krasny a jen si vymejslim. Sak co bys nechtel, jen si za to platis.
      • Jojo, onlinovky obcas nefungujou. Tak uz to na svete chodi *3*
  • Zajímalo by mě co na tom ty lidi ješte tak baví.
    Já hral od zacatku do Cataclysm a pak už sme uplne ztratil zajem to hrat dal a to z hodne duvodu třeba - mtis of pandraria byla proste kokotirna pro cinsky trh a s pribehem to nemelo nic spolecnyho a to je proste pravda idkyž tu muže tisic lidi brecet že tam byli, proste jen promyslienej blizz marketing.
    - Na hru sem mel cím dál tim mín času s vetší věkem.
    - Stalo se z toho jen farmeni honoru nebo dungeonu.
    - PvP proste už není ani omylem co byvalo.
    A proste časem se mi ta hra libila porad min a min, bylo to porad to same dokola jen jine lokace a equip a to me proste omrzelo za ty 2-3 roky co sem je měl predplacene a nechapu že to nekoho bavi hrat tu samou hru 7 let to de proste mimo mě už.
    • Ja to koupil, zaplatil mesic, pustil, zeblil se, vypnul, smazal, zatratil. Uz jsem na to moc starej.
      • Veskoslav
        Aha. Takže ty vyplázneš měsíční poplatek, koupíš datadisk a nic? Ještě tu o tom, že červená je vlastně modrá a Karkulka je vlastně Sněhurka a černá je barva lásky.
        • Hele já třeba nemám problém se dostat k originálu zadarmo klidně i týden před ofic. launchem (pochopitelně mi nejde aktivovat), nebo k alfa/beta klíčům některých vydavatelů - EA, UBISoft, Activision (pochopitelně měsíční poplatky pak už musím platit normálně). Občas je pak i dáváme jako výhry do soutěží, turnajů atd.... Pár klíčů jsem rozdal i tady na Tiscali.
          Wowko jsem pro sebe ani nechtěl-neláká mne, SC2: Legacy of Void alfa je zajímavější.

          Cena her je relativní. Někdo je má zadarmo v rámci zaměstnání, pro jiného je to pár drobných a sklenka whisky, co si dává každý večer na žaludek je 2x dražší než celý datadisk i s poplatkem.
        • Je to cista pravda. Ja jsem jednoduse myslel, ze me to bude zase bavit, ale byl to cely naprostej omyl. To se ti nikdy nestalo, ze jsi byl na neco nalakan okolim a pak akorat litoval, ze to nedokazes pochopit ?
          • Veskoslav
            Jediná hra, co mě "hype" zlákal byla GTA IV na pc. Jinak mohl jsi vyzkoušet 7 trial. Založit si nový účet a vyzkoušet hru. Mechaniky se nezměnily.
            • No nahodou jsem taky chvilku uvažoval o zakoupeni noveho datadisku, a mesice na hrani, ale bojim se toho že by me to už urcite nechytl a nechci za to davat takvoy prachy.
              Ale v 7denim trialu fakt nic nezjistit co se zmenilo za tu dobu, mas tam strasny omezeni a do tech novych lokaci se proste nepodivas takže uvidis jen hezky uvodni lokace, ale co se doopravdu zmenilo .
    • Asharak
      Jj taky ty jidi nepochopím, pokud teda nehrají RP, 2-4 měsíce každý datáč 1x - konec/start, podruhé 2měs poslední patch by mi uplně stačilo, posledně jsem měl pár měsícu po posledním patchi a moc to nebavilo už z hlediska end-game. Jinak přiběh anduina a Wrathiona byl dobrej :) ASle taky si myslím že to byla vsuvka a mohli to posunout rovnou dál :/ (jinak)
      • Jn myslim si, že hodne lidi se vraci jen za tim datacem, ale ja bych proste nevyhodil 1200 za novej datac a 3 mesice minimalne aby jsi se nekam dostal a to je pak pres 2000 a tohle by jsi mohl delat pomalu každej rok, protože blizz ted zacne vydavat jeden datadisk za druhym ješte rychleji než kdy předtim.
        To si rači za ty 2k koupim nakych 5-6 dobrych her až budou ted o vanocich ve slevě. A ty mi uricte vydrží dýl než 3 mesice.
        • Polovina, mozna vic, z tech 7M ale nehraje. Uvedom si, ze na zapad od nasich hranic je tech 15 dolacu tak pulka obeda. Takze to proste neresej. Sak se podivej kolik serveru proti stavu, kdy hra mela tech 10M (a ani tehdy pochopitelne nehrali vsichni), bylo slouceno.

          Jeden datac zadruhym == zcela automaticky nicotnej obsah. Co asi tak chces zmastit za 2-3 mesice (pokud by meli dostat tomu, co naslibovali).
          • Veskoslav
            Takže 3,5 mega hráčů má předplatné a nehraje?
            • Nějaké % těch lidí určitě bude a v státech s vyšší životní úrovní než Čechistán Vytunelovaný jich bude určitě víc.
              Já osobně mám v rodině jednoho pana bankéře, co bere 60tis čistýho a platí to celých 10 let a to má dva herní účty, ten druhý půjčuje kamarádům. A klidně měsíc dva nelogne ale platí to, "kdyby náhodou měl chuť si zahrát" a ten druhý platí "kdyby si náhodou chtěl zahrát s někým z kamarádů". A tyhle "drobné" neřeší.
              Aktuálně hraje, protože datadisk. Ale za pár týdnů se to vrátí zpět do starých kolejí.

              Pro značné procento předplatitelů z bohatších krajin je ta cena "pár drobných co neřeší" a někteří z nich opravdu nehrají a udržují si placený účet "kdyby náhodou". Ale kolik % nehrajících platících je by dokázal říct jen Blizzard. Určitě by byla zajímavá tabulka, kolik těch platících spadá do skupiny <10hod měsíčně 10-50hod atd... Jenže tyhle statistiky nám nikdo nedá :)
            • Jop, a muzu samo prihodit i zjinych. Kamos ma lifetime acc do lotro. Logne se tak 1x rocne, protoze na to uz nema cas/nebavi ho to. Presto ve stats spada pod platici hrace.

              Ja osobne mam ucty do minimalne nekolika desitek online her. Kupodivu si me kazda extra zapocitava mezi hrace. Cca 15 z nich mam na disku a aktualizuju je. Abych to moh patchnout, musim se "lognout" => jsem "hrajici" hrac. Realne hraju tak 2, 2-3x mesicne (a podle aktualniho rozpolozeni je cas od casu prostridam).

              Presne stejne to maj kupodivu vsichni lidi, kteri hrajou. Nekteri si !plati! i 5 MMO, a lognou se 2x za rok do 1-2. Neresej to. Berou to tak, ze v ty hre kdysi stravili par chvil a obcas se k tomu chtej vratit. A ze to "obcas" = nekdy taky nikdy, o tom nepremejslej.
              • Reakce na příspěvek:

                :-D
            • Znam celkem osobne cloveka, kterej za posledni rok byl lognutej 2x. A plati si sub. A takovych je hromada. Ja sem odehral z mesice gratis dve vikendovy odpoledne. Pak me to prestalo bavit. Presto je ten muj mesic v tech tvych 10M.
          • To hlasí čtvrtletně jako!!! *16*
            *15*
  • Když vyšlo první WOWko, tak mi bylo jedenáct a naši mi to odmítli koupit, protože bych z toho prý zblbnul. Postupem času jsem si k wowku vypěstoval odpor, jelikož se v mém okolí pohybovalo dost "wowkařů" a všichni do jednoho byli tragédi bez jakéhokoliv života.

    Nicméně, s věkem jsem poznal wowkaře, kteří jsou strašně super "normální" lidi s kterýma by mě to fakt bavilo hrát. Jenže teď už se mi fakt nechce prokousávat se deseti lety vývoje.

    Jestli ovšem Blizz vydá někdy nějaký nový MMO, tak do toho už rozhodně půjdu.
  • uvidíme jak se hra vypořádá s novou konkurencí a to Dragon Age: Inquisition
    • To není konkurence *7*
  • tyhle čísla si cuca blizzard z prstu
    • To ani nemusi, jen nerika celou pravdu, jak je v PR bezny. A pisalci jim to pochopitelne zblajznou i s navijakem.
      Abys byl schopen realne shodnotit, tak bys potreboval vedet
      1) kolik lidi si koupilo datac
      2) kolik z nich si zaplatilo cas
      3) kolik lidi realne hraje
      Vem si, ze vsichni co meli zaplacenej cas, dostali automaticky pandy => minimalne 50+% !hrajicich! hracu (=! platicich, tech bude mozna pres 70%) nema posledni datac, a hraje pandy.

      Co vic, posledni dobou je spousta vsemoznych akci. Nemas hru vubec? za $3 si koupis (vcetne pand) a vcetne mesice v cene. Hromada lidi dostala mesic zcela gratis, proste jen tak (vcetne me). Nema ani hru koupenou, takze dalsi mesic muzu mit za dalsi $3. Ne nehodlam si to platit, ale do stats samo spadnu jako sub, protoze kdyz sem se podival na acc, tak je tam proste standardni sub na mesic.

      Takze dopad datace jako takovyho je HOOOODNNEEE zkreslenej. Jak sem psal jinde, uvidime za rok. Od novinare (nikoli od pisalka samo) bych ocekaval, ze to aspon zmini. Vse pomerne snadno verejne zjistitelne.
      • Shania
        Blizz o tech cislech lhat nemuze, je to protizakonne, nejsou pro verejnost, ale pro akcionare.

        10 milionu jsou aktvni ucty ktere maji zplaceny herni cas (tzv i ty co maji 1 mesic zdarma),celosvetove, v cine predplatne neni, tam se pocitaji aktivni ucty, nepocitaji trial ucty, nebo ty co dostali bonusovy herni cas.

        MOP dostali uplne vsechny ucty (takze asi 100 milionu+) bez ohledu na to, jestli jsou aktivni nebo ne.

        3,3 jsou aktivni ucty s WOD (minuly tyden), takze ted aktivne hraje v EU a US minimalne 3,5 milionu lidi + jsou lidi co si datac zatim nemaji a maji zaplaceno (je fuk jestli hraji)

        Ostatni hraci jsou v cine, ke se datadisky nekupuji a hra tam vychazi 18.11. takze je dost mozne, ze cisla pujdou jeste nahoru.
        • A po měsíci pujdou dolů-Dojde měsíc "zdarma" lidem dojde, že je to to stejné v bledě modrém a adios.
          • SnakePlisken
            Nikdo není tak naivní a nečeká, že počáteční boom neopadne. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit