Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Včera večer jsem vyzkoušel třetí epizodu a musím tedy říct, že za Claire a Moiru to je hodně dobré, dost fajnových hlavolamů, měl jsem pocit, že jsem v pevnsti Boyard XD Za Berryho to je z počátku takové trochu nudné, přeci jen to lezení po ochozech s Natalii a Barrym ve vypuštěné kanalizaci trochu jednotvárná a předvídatelná nuda. Jako celek je ale třetí epizoda dost dlouhá a dost zajímavá. Příběh je celkem dost zajímavý a poutavý. Osobně se tedy těším na poslední část :-)
  • Cítím tu zase další osmičku a to je ta hra fakt slabá. Nechápu, jak tohle může někoho uspokojit. Ale zase to stojí pakatel, takže bych zvedl bodík nahoru na slušných 6/10.
  • ZvacA
    Jak je tenhle titul považovaný pro značku za odbočkový, s menšími náklady, bez přílišných ambicí a distributorsky jako experiment, a taky podle všelijak působících ukázek před vydáním nijak povzbuzující, o to víc si dovolím tvrdit, že zatím dobře celkově překvapuje. Přesně, jak vystihl kolega autor, jasnější prototyp kompromisu mezi starým a novým, za kterým stojí tvůrci s mozkem a slušnými i když ne nějak originálními nápady, to je jeho zásadní charakteristika. A podle mýho to funguje. Základy žánru ve svých počátcích tu jsou sice dávkovány jakoby mírně, ale jsou tu. Munice navzdory hledání je poskrovnu, není problém ji spotřebovat v jedné blbé situaci, kde se to zvrtne a tvůrci to pakování se zásobami nechávají hráče třeba za chvíli pěkně vyžrat. Dokonce i ty části za logicky víc vyzbrojenějšího Barryho nejsou žádnou předvídanou řezničinou, ačkoli se tu samozřejmě stále střílí. Nepřátelé občas dokáží slušně překvapit a ve větším počtu už představují výraznou hrozbu. Někteří z nich taky i přes na první pohled neškodnost dokáží postavu zaslat dost narychlo do kytiček. Puzzly nejsou sice nějak extra komplexní a mozek nebude mít nějaký velký otáčky, jak bylo řečeno, ale hráčův postup není zase tak úplně zadarmo, navíc se mi líbila vskuvka například hráče přinutit se trochu dívat na předměty kolem sebe, na jejich umístění, a popřemýšlet, zda očividný jednoduchý rozhodnutí s něčím zahejbat nemůže vést třeba ke zničení jinak cenných takových předmětů. Nic, co by mělo vytrhnout, ale rozhodně neurazí, tím spíš, že je s tím spojeno menší pročesávání prostředí. No a prostředí a jednotlivý lokace? Ty sice jsou nevýrazný, ale musím říct, že mají zajímavý feeling a některé z nich napříč rozmanitostí od otevřených lesíků po průzkum rozpadajících se paneláků působí velmi dobře. Nic z čeho by si měl člověk zadělat na hřišti, ale na napětí a atmosféře mají svůj podíl. A to je taky věc, co Revelations 2 dělá zajímavý, má dle mého atmosféru.

    I ta kooperace má svůj smysl. Umělá inteligence je sice jednou neschopným tágem, jednou překvapí svou činností, ale obě postavy se při postupu vhodně doplňují, mají svý výhody pro získávání řady věcí a průzkumu lokací, a navíc při boji je jejich role výraznější. Tvůrci téhle roli sice přizpůsobují prostředí i nepřátelé, ale ohánět se třeba zbraní a zkoušet střílet za jednu ozbrojenou postavu do zjevnýho prázdna, zatímco vám druhá díky svým "schopnostem" zkouší radit, kam střílet, protože to je jako jediná schopna vidět, to má něco do sebe.

    Takže, u mě osobně po dvou epizodách velký překvapení a musím říct, že ze strany gameplaye jsem nadšenej, bez ohledu na příběh, ten pravda sice není oskarový drama, ale pro fanoušky univerza má z řady důvodů svý jasný místo. Na druhou stranu, stejně jako první Revelations i přes svý ambice být starým a novým skrz žánr, hratelnost i podání téhle značky, je to pořád věc, na které by se dalo co zlepšovat a ukutit jinak, něco tomu prostě k dokonalosti obecně pořád schází. Navíc, ortodoxní zastánci prvních dílů taky nemusí být zrovna tímhle nějak extra přesvědčeni, ale jinak se Revelations 2 prozatím zejména ku poslední Resident evil produkci projevuje jako slušná záležitost s potenciálem.
    • Prozkoumávání prostředí s baterkou by bylo lepší v lepším grafickém hávu, ten low-polygon modelový design mi na dnešní dobu moc nesedí, grafika mi připadá dost slabá. Slabě působí i animace, zejména pohyb jednotlivých částí těla, viz RE HD Remaster, kde animace působila nádherně živě. Třetí epizoda je dle mě prozatím nejvtší nářez a krok tím správným směrem, ke kterému se musíme dopracovat, a který je jakou si odměnou pro staré dbré hráče. Osobně mám pocit, že tvůrci tímto sledují, co hráči chtějí. Už se teším na recenzi třetí části a na středu, tj. čtvrtou poslední velkou epizodu. Hra jinak jako celek mojí osobu těší :-)
    • Jack1947
      Jop, souhlas konečně survival jak má být. *3*
    • tl;dr *9*
      • aeiou;bflmpsvz

        Jseš robocop nebo zaseknutá pračka nebo co? Mluv jak člověk, vole.
  • Zatím opravdu výborné, těším se na středu na třetí epizodu. Dokonce mě to donutilo stáhnout a dohrát první dil Revelations, na kterým jsem nějak neměl dřív čas. Samozřejmě hraji staženou verzi od CODEX, za hry už nějakou dobu neplatím a nikdy ani platit nebudu. Hry jsem kupoval jen když jsem byl mladší a hloupější, dodnes těch mnoha vyhozených tisícovek lituji.
    • Přesně důvod, proč by měly hry vycházet pouze na konzole a né na PC kde se to jen hemží sockama jako ty.
      • Nestěžuji si že na to nemám - nekupoval bych je ani kdybych byl milionář, asi tak ti to řeknu. A takových lidí je v ČR drtivá většina, to jen pár debílků, kteří platí tisíc korun za hru, kterou dohrají za pár hodin a která se o rok později dá koupit za pár korun, se schází v diskuzích na Tiscali a mastrubují nad svou nadřazeností a dokonalostí. Protože ten kdo platí za hry je bůh a kdo je stahuje je socka či zloděj (ani jedno není pravda, ale to je zbytečná diskuze).
        • Hlavně že máš prachy na chlast a cigára. No naštěstí je v čr velice silná skupina skutečných fandů počítačových her (a konzolových) kteří si hry kupují a nepirátí (stále ještě jsou u nás slušné prodeje).
          Běž si radši někam zachlastat a nedělej hráčům ostudu.

          Ty nejsi hráč.
      • maros.goc
        som PCckar ale suhlasim s tebou ..je to fakt hanba pocuvat nieco take ....kiez by nebolo take lahke piratit na PC :(
        • OK, beru tě za slovo - můžeš teď a tady předložit důkaz, že tuhle hru máš pořízenou legálně? Dle příspěvku níže jsi ji už hrál. Jsem moc zvědavý.
        • já mám taky hodně her na PC, ale tady vystupuji jako konzolista, aby nebyli v menšině.
      • Die filthy peasant. Miliony stažených kopií GTA V na xbox 360 a PS3 není sockování, že ? Když peasants nechtějí platit dokonce ani za takovou hru, něco je zle.
        Nechci flamovat, že každý konzolový hráč = debil, ale ty to zrovna potvrzuješ.
        • LoL prej miliony stažených kopií. Ty už asi taky ve svým věku to máš v mozku trochu pom*daný že?
          Schválně kde budou vyšší prodeje, na PC nebo na konzolích pak se ukáže.
          • Kolik si myslíš, že mi je chlapečku ? A bereš v úvahu i Ps3 a xbox360 nebo jen "next gen" konzole ?
            A je taky pravda, že hromada lidí si nebude chtít na PC koupit hru, která je technicky vzato skoro 2 roky stará a několikrát odkládaná.
            ALE ! U multiplatformních titulů je míra pirátství konzole vs. Pc vcelku vyrovnaná. U několika titulů vybočuje ve prospěch konzolí u dalších ukazuje pro pc.
            A ano, miliony stažených kopií, co je na tom tak k smíchu, to, že to je pravda ? *7*
          • nightborne
            Já sice brojím za sounáležitost PCčkářů a konzolistů - protože jsme všichni hráči, tudíž nechápu tu řevnivost, nicméně tenhle argument zrovna u GTA5 nemůže moc fungovat, vzhledem k časovému odstupu. Mraky lidí už má GTA5 prochozené horem dolem, tudíž si ho nebudou kupovat znova. Pak tu zbývají zoufalci, jako jsem já, kteří mají dávno předobjednáno, ještě to nikdy nehráli, a nezbývá, než se poněkud zamračeně dívat směrem k Rockstaru. Ale takových je, řekl bych, ne až tak moc.
        • "Když peasants nechtějí platit dokonce ani za takovou hru, něco je zle."

          Co to je za p1čovinu? Když ji nechtějí hrát je něco zle. Když nechtějí platit jsou to obyčejní zloději.
  • rami.cz
    Mne osobne (az na tu prisernou optimalizaci) se hra libi (atmosfera je super) a to mam rad klasicky RE1-3. Zatim jsem hral 1. epizodu a jsem spokojen :)
  • maros.goc
    Olejnik to prostr znova pos.al.....druha epizoda je ovela lepsia ako prva...pribehovo je to spicka teda pokial ide o seriu Resi, rovnako aj dabing postav... Hratelnost je konecne poriadne survival horor a revelations 2 kraca jasne za titulom naj resi od 4ky...... Uz len to ze kritizujete ze hra ma malo animacii dokazuje ze recenzent tohoto titulu asi nebol vybrany najlepšie
  • Jack1947
    Njn, taky nějaký ten patch na optimilizaci za Barryho v těch tunelech s těmi prasaty to byla trhavá jízda a defakto se trhalo i nadále... ty monsdtra tam strčily na efekt nebo co protože pak asi bude následovat konec epizody, takže to trpí trochu kvantitou protivníků řikám trochu protože na survival obtížnost je i málo munice.

    Já jen doufám že Resident 7 půjde alespon tímto směrem a né 6tky ale to ví už i sami tvůrci. Že to není wannabe střílečka ani ve hře za Chrise.
    • Ukradneš hru a pak máš ještě drzost se něčeho dožadovat?
      • Jack1947
        Já se něčeho dožaduji? *7* nauč se číst lol
        • "Njn, taky nějaký ten patch na optimilizaci ..."

          "Já jen doufám že Resident 7 půjde alespon"

          Kálíš si akorát do huby.
          • Jack1947
            Vždyt je to pravda, kdyby sis nějakou hru koupil a protože je původně konzole s špatnou optimilizací tak by tě to otravovalo a s Residentem 7 to je taky pravda, to fandové nechtějí.

            Hlavní je že by se člověk neměl, vůbec podle tebe vyjadřovat pokud si hru nekoupil... protože prostě w@rezí jen děti ubožáci a mentálové, co na to nemají - kdyby neměli tak by stejně nekoupily ( viz ten nahoře) nebo je těší že že obechcali nějaký systém...Hlavně že se vynoří někdo jako ty, aby nám vyřkl pravdu.

            Protože ten kdo "krade" z internetu nemá svědomí je zloděj a bla blá... pokud si rád naklikáváš tak si naklikej a už neotravuj. Škoda slov ale za prvé se tím nijak nechlubím ani nevychvaluji - jo jenom chválím ti crackery atp... těm poklona jinak ok. POčkej slyšel si co jsou anonymové pro lidi (legitimní uživatele) ? slyšel že takže chrmpf chrmpf... *7*
            • Jack1947
              Z tebe mi je taky smutno, jestli takhle soudíš lidi... ale tak už to necháme no. To si ten Resident Evil nezaslouží takovouhle diskuzi.
            • Je mi z tebe smutno.
            • Jack1947
              Te případ byl jeden, byla to crack stažený z veřejného kanálu (torrentu) takže nevím čím se tady oháníš. Tak mně nesleduj ne, "zásadně ovlivnit chod hry" jo to můžou když tu ochranu neodstraní úplně atp...
            • Sám sis nedávno stěžoval na zpomalené PC, přitom si vůbec neuvědomuješ, že díky těm tvým crackerům můžeš mít nevědomky PC přeměněné na Bitcoin miner a nebo svým zásahem můžou zásadně ovlivnit chod hry.

              Navíc pokud zvolíš cestu krádeže, měl by jsi zůstat dole ve warezáckém kanálu a vůbec se neozívat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit