Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hodně dobře popsané, díky za článek... tak nějak mě utvrzuje vtom co si otom sám myslím;)
  • frag.ment
    Já jako obyčejný casual hráč na PS4 (dříve jen PC) si hraní na VR dost dobře nedokážu představit. Během hraní si občas odskočím pro pití, na WC, na cigárko, nebo se jen tak trochu protáhnout, když např. nemůžu pokročit dál. Pak se zase v klidu vyvalím na gauč (pc hráči do křesla) a hraje se dál. A to si myslím, že u VR bude problém, protože když např. 2x do hodiny sundáte brýle, tak z toho bude mozek pěkně zblbej. Připadá mi, že tohle snad zatím nikdo ani nerozebíral..
    • Tojo to mě nenapadlo.. spíš to furt nevidím na hodiny paření ale tak hoďku.. aby ztoho jednomu nejeb*o ;)
  • Chtěl bych, aby VR byla revoluce a opravdu se to povedlo, ale mám velké obavy ohledně dvou věcí - ohledně her a ohledně interaktivity. Co se týče her, mám prostě dojem, že to vše bude jako kinect - hry, které budou většinou stát dost peněz, ale přitom Vás zabaví maximálně na jedno až dvě zapnutí na 1 hodinku nebo maximálně ještě na ukázku pro někoho známého, ale tím to končí.
    Druhá věc, která je podle mě zásadní a která u VR zatím chybí a je to otázka pro budoucnost, je nějaká forma "ovladače", který by fungoval na bázi rukavice a simuloval by tak Vaše ruce. Protože člověk je vjemově vtažen do hry, ale pak vše musí kazit to, že v ruce držíte gamepad nebo nějaky motion senzor s tlačítky viz ps move nebo ta HTC či oculus obdoba. To musí ten zážitek dost narušovat a kazit, ale uvidíme no. Jsem zvědavý.
    Pro mě jsou ale největší problém brýle. Čočky bohužel nemůžu nosit, takže nevím jak si s tím poradit. Asi jedině si koupit nějaké extrémně malé brýle ve všech rozměrech, tak, aby Vás to omezovalo co nejméně.
    • Se divim, ze nemas aspon milion minusek ...

      Pokusy o VR tu uz byly, a tenhle skonci stejne jako ty minuty. Mrkni na 3D televize, uz se ani nevyrabej, proc? Protoze si na tom kazdej pusti par demicek, 2-3 filmy, a pak zjisti, ze to vlastne nanic nepotrebuje, a je to tak maximale vopruz (nejaky brejle, sehnat neco ve 3D ...)

      V pripade VR je pak hned druhym zasadnim po vopruzu ... cena. Lidi, kteri jsou ochotni calnout 50k+ je proste naprosty minimum a za min to neporidis. Kdybys k tomu chtel jeste rukavici, tak si primaluj klidne 1 pred tu castku. Aby to totiz fungovalo, musi mit ta rukavice i zpetnou vazbu, nestaci abys ji videl ingame, potrebujes i cejtit ze neco drzis. To uz tady vsechno bylo taky, ale potrebuje to obrovskej vykon a je to proste nakladny. Ve finale je to pak naprosto vzdy vopruz, protoze ti z toho vsude vedou tlusty kabely (a ne, vzduchem ty kvanta dat vazne neprotlacis).

      Mozna by to jakous takous sanci na uspech melo v podobe, ze cvaknes telefon do papirovyho drzaku a... jenze to takhle nefunguje.
  • Počkat aspoň rok je myslím rozumné. Ani tak ne kvůli ceně, ale spíš proto že až se jak Oculus, tak Vive nebo Sony dostanou mezi lidi e velkém počtu tak se objeví kde jsou největší slabiny každého kterého systému a počítám že příští rok vyjdou verze 2.0, které toto budou řešit. Ať už půjde o opotřebení, komfort nebo optimalizaci.

    Oculus DK2 jsem vlastnil a u Oculusu je asi výhoda, že jej podporují hry u kterých já osobně bych strávil desítky hodin a jsou to plnohodnotné tituly, kterým VR přidává na zážitku opravdu dost.

    Zkusil jsem spoustu demíček a her, nakonec Elite Dangerous a Euro Truck Simulator vyhráli co se playtime týče.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit