Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zombytrooper
    Ihned jsem si vzpomel na starsi hry. 2h skakani, bonusy, strasne moc zbrani+modu, zadne reloading atd pro me hra roku nebo jsak tomu rikate. zdrejme to nechytne mladsi co neznaj tyhle hry ala skakacky ani ty co cekaji podobu s doom3. tophle je je jina cesta neco mezi wuake live a unrealem. paradni hra konecne:)
  • firebug
    Parádní videorecenze! Lukáš to má vážně v malíku a obecně mi tento formát videí dost chyběl. 3x děkuji celému Games.cz a jednou navrch Lukášovi.
  • Asi před týdnem tu byl nějakej retrospektivní článek na historii Doomů a různých módů. Pustil jsem si bez ostychu hubu na špacír a v negativním duchu napsal pár negativních postů.....jistě, že jsem se tím pár postarších bardů nemálo dotknul - ostatně ani nebylo mým cílem původní díly glorifikovat, prostě jsem je od mala neměl rád (důvody už znova psát nebudu, aby tu zase pár zarytejch FPS pařánků nekvičelo jak raněný čuně s hubou plnou pekel, dáblů a ohně......)

    Tenhle díl mě ale po shlédnutí video recenze příjemně překvapil - zase je to primitivní rubačka, ale s pěkným vizuálem a level designem, což mě subjektivně stačí. V 90. letech mě vadilo to "nadčasové 3D"........stejně to bylo odporný a po 6 hodinách člověka z těch kostiček bolela hlava.

    Mimochodem v DOOMU 1 a 2 jsem strávil jako malej capartr určitě 300h+ - tady se často o DOOMOVI 1 vyjadřují pochvalně 13 letý kluci, který tu hru viděli na obrázku a 4 minuty na gamesplayi a nejradši by tě ukřižovali, že si dovolíš nepsat pochvalně....
    • Strávit u nečeho co "jsem od mala neměl rád" víc jak 300h, to už musí být nějaká diagnóza, ne?
      • ne, v 90. letech těch her nebylo tolik - respektive nebylo tak jednoduché se k nim dostat. Takže jsme jako malý měli při výběru víc svázaný ruce. Stejný jako s cigárama - z mladický nerozvážnosti začneš kouřít, i když ti vnitřní hlas řiká, že to neni dobrý. Doom jsme hráli, protože nic moc jiného nebylo - i když nám vnitřní hlas záhy říkal "kurňa, je to ale řádná ptákovina"......Mezi slepými jednooký králem......
      • Hodně mě pobavilo, že mu vadila nadčasovost. *1* Nebo výrazy typu "aby FPS pařánci nekvičeli". To bude nějaká trollí elita, co hraje jen silně duchaplné hry. Potom si ovšem spletl fórum, možná i stránky. *15*
  • Black_Hand
    Lukas a videorecenze no. On to proste umi.
  • kulhy_parici_spici
    Tak ok, trochu jsem si to chtěl zahrát, ale tahle Glory Review mi utrhla virtuální ruku i s posledními penězi. Několik hodin jsem trápil pekelnými teplotami svůj milovaný pracovní Macbook v Bootcampu a tetelil se jak malé dítě – pravda na nejnižší detaily a v nízkém rozlišení (o to víc si člověk všímá té hratelnosti). Vždycky když je Lukáš z něčeho nadšený, tak je to jak volání starých hříchů, na které už dnes není moc času, ale právě touto selekcí můžu drahocenný čas věnovat jen zážitkům, které mi sednou.

    DÍK.
  • No vídíš Lukáši, že to jde. Nevyslovuje se to "id" hned lépe? Aplaus si to opravdu zasloužilo. *1*

    Konečně zas videorecenze! To tu chybí. Jen tak dál!
  • novej doom 4 mam dohranej a ma to celkem 13 misí takže velke zklamání final boss byl spider jinak na doom 2 to nemá doom 2 ma 30 levelů ! takže noveho dooma si raději nekupujte zbytečně vyhodite 1 199kč zlaty gzdoom ! anebo doom 3 *5*
    • Ty hlavně idi*te nepiš spoilery když už máš potřebu tady brečet.
    • kazdej dil měl min levelu nez ten predchozi, jde taky o to, jak je ten level velkej a promakanej, ze? Doom 2 je totální pařba, o tom nic. Neexistuje pro me osobne lepsi zazitek, nez Brutal Doom + Project Brutality + nejakej super metalovej Wad a Doom 2 levely. To je prostě PEKLO! Ale Doom 4 mám čéče tak tuze rád a za vyhozený prachy bych to teda - jakožto hráč přez family sharing :) - nepovažoval. Doom 4 je prostě pekelně dobrej a nedělej že ne :)
  • Trochu se místním diskutérům a jejich stěžování divím. Doom 1 a 2 byly parádní hry, ktere (ruku na srdce) měly v podstatě nulový příběh. Jen vyvražďovačka všeho co se hýbe. A všechny to nesmírně bavilo včetně mě. D3 bylo trochu odbočení do klasickěho masakrózního stylu, bl ti určitý příběh, důraz více na atmosféru, sci-fi prostředí atd. Mě D3 velice sedl a bavil mě moc, RoE jakbysmet. Toto odbočení mě napak potěšilo. Teď tu máme Doom (2016), kde se nehraje na příběh (stejně jako 1 a 2), hraje se jen na vyvražďovačky (jako v 1 a 2), nechybí secrety a tajné dveře (stejně jako v 1 a 2) + bonusová kola, výzvy, staré levely + výborná vizuální a zvuková stránka, téměř bezchybná optimalizace. Menší věci jako glory kills nebo upgrady už jsou na každém, jak se mu líbí/nelíbí (já osobně bych to klidně vynechal). Nicméně sleduju, že hru většinou hejtujou ti, kteří ji ještě nehráli, protože kdo ji hrál, tak se většinou velmi bavil. Nebráním hru jako takovou, to je čistě subjektivní věc, spíš nechápu ty kydy stylu "to není klasika". Jí vím, že mě nový Doom bavit bude, protže si ho kupuju s tím, že jde o Doom, nekupuju Talos Pronciple. Vešjeré informace před vydáním hry říkaly jasně - vysoké tempo, tuny nepřátel, zabíjení a zabíjení, upgrady a runový systém. Mimochodem kdyby udělali nový Doom přesně jako první dva díly akorát v nové grafice, tak by to skoro nikdo nehrál a plival by na to naprosto každej jak se to nikam za 20 let neposunulo a bla bla bla..
    • souhlas, jen podle mě i ten doom 1+2 pribeh mel. Prostě že si marinák na marsu a sou tam démoni který musis zkosit. To pribeh je. + v dvojce byla ta mapa, kde si chodil po ruznejch továrnách atd, a nejakej te wall of text tam taky proběh. Já to za příběh považuju. Hra bez příběhu je pro mě tetris a pod.
      • Ok, příběh v Doom (2016) je naprosto totožný - jsi na Marsu (D2 byl teda na Zemi), musíš vykosit démony + sekrety, upgrady, staré levely, sbíráš mapy a colectibles.:-)
  • Coffin.Corner
    Lukáš je zkrátka dobře namluvený člověk... *4*
  • corfer
    Lukáš je top a málokdo ze současné videoherní žurnalistiky má na jeho stylisticky geniální kompozici. Takhle spatra mě napadá třeba Jan Vrobel jako příklad naprosto zapomenutelného autora, jehož články jsou přehlídkou těch nejhorších klišé. Třeba jeho recenze posledních Dark Souls v LEVELu byla naprosto příšerná a nedala se číst. Proč to ale říkám... Autorů jako je Lukáš opravdu mnoho není a pořádně mi se*e dnešní výběrové řízení, podle kterého se rekrutují noví autoři. Stará garda je parádní a v podstatě cokoliv dál od Poláčka včetně prakticky nestojí za řeč snad až na Honzu Olejníka. Je to škoda a byl bych moc vděčný za nějakou tu renesanci v českých médiích, která se věnují hrám.

    EDIT: Mimochodem co má znamenat to portfolio autorů, kteří píší do LEVELu recenze? Nesliboval náhodou někdo návrat legendárních autorů. Mně přijde jakoby se mi někdo smál do ksichtu... Recenzenti posledního čísla: Václav Pecháček, Jiří Pavlovský, Vilém Koubek, Aleš Smutný, Daniel Kremser, Adam Homola, David Ryneš (možná hardcore hráč... v žádném případě recenzent...), Jan Slavík, Pavel Válek... Vážně? Děláte si srandu chlapci?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit