Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • species
    Mno tak snad to bude dobry, po DA2 a konci ME3 maj BioEAware asi posledni sanci.
  • flash789
    konecne poradny rpg na který se da i koukat, snad to nezmrvej..nemeli by..
    • species
      jak by mohli, EA copak nekdy neco zmrvilo? oh wait
      • flash789
        první Mass Effect a první DA nebyli spatny...v ty bide co dneska vychazi..to nemeli by jsem myslel tak ze by se nemel opakovat prusvih z DA 2, a co jsme videl gameplay atd, tak nebude..muj názor.
  • Jsem poslední, kdo by si stěžoval na grafiku, ale díval jsem se na youtube na gameplay videa z DA:I a z Witchera a grafika DA:I mi přijde že zaostává za současným standardem. Minimálně v porovnání s Witcherem je mnohem horší. Ale to je jen postřeh, hratelnost je nakonec mnohem důležitější a této hře dám určitě šanci.
    • celoush
      Však taky Witcher 3 se nechystá na PS3 a XBOX360, kde si DA:I ještě máš mít možnost zahrát.
      • aha, to bude ten důvod. Nemám nic proti konzolím, na hry nejsou špatné, ale hodí se spíš na střílečky a akční hry, kde je vhodný ten jejich joystick. Na komplexní RPG a strategie to chce PC. Chápu firmy že chtějí vydělat, a tak dělají hry multiplatformové. To je asi něco s čím musíme žít.
        • flash789
          na konzolich jsou nejlepší rpg co jsem hral, ale to by lidi nesmeli zamrznout na zapadni vlne fantasy a delat ze nic jiného neznaji a tudíž to neexistuje..pak se clovek docte nesmysly typu ze konzole jsou vhodne na akcni hry atd..
          • Proč mám dojem, že si pleteš příběhový jrpg se skutečnými RPG.
            • flash789
              Ok..tohle co jsi napsal uz je celkem akceptovatelne, i když by se jiste dalo dal diskutovat. Problém ve zdejších koncinach je ten ze plno lidi vidi japonsky rpg dost zkreslene, jako něco bizarního, podivného a nehratelného a cele to prameni jen z neznalosti. Rozumis, ja taky nechodim kazat moudra na fora o Sims, protože to nehraju. Pekny priklad jsou například Dark Souls, stacilo to jen hodit do podoby blizke zapadni rpg forme a hned to je pro plno lidi hra desetileti, samozrejme kdyby to vypadalo jako typicka japonska hra ale jinak by to bylo uplne to same nikdo by si toho moc nevsimal. Otazka je kdyby třeba takove Xenogears měli podobu západního rpg, jestli by se o nich nahodou nemluvilo vic nez o hrach co jsi jmenoval...no proste...diskutovat by se dalo, ale lepsi bude to uzavřít:)
            • del0
              Když pominu ten typický manga dětský vzhled, tak Star Ocean: Second Story (možnosti volby) a Xenogears (inteligentní příběh) jsou možná vyjímky, o tom nebudu polemizovat (i když počet konců ještě neznamená kvalitní roleplaying, jde i o možnosti volby projevující se během hraní), nicméně obecně mají west RPG drsnější světy a dospělejší dialogy plus hlavně větší možnosti roleplayingu (Ultima, Wizardry, Planescape, Fallout, Daggerfall...). West RPG se mnohem blíž drží konceptu skutečných stolních RPG (RPG má kořeny na západě) a to je fakt, bez ohledu na to, kolik JRPG sem hrál, narozdíl od JRPG, které si jdou svojí vlastní cestou.
            • flash789
              Star Ocean: Second Story - hra ma přes 100 ruznych koncu, v zavislosti na tom co kde clovek udelal neudelal, tolik k linearnim pribehum v JRPG. Xenogears - pokud to co tam pisou povazujes za uroven 12ti lete emo holky, tak sorry, zrejme potrebujes ve hre něco ve stylu manualu k atomove elektrarne aby te to intelektualne uspokojilo. Pokracovat nebudu, protože proste nevis o cem mluvíš.
              Hochu ja nehraju jen jrpg, ale mam odehranych i spoustu zapadnich rpg, a nektera mam velmi rad, ale presto vim, ze to co pisu je pravda. Jo a wiki k tomu fakt nepotrebuju, ty pojmy na které odkazujes, jsou mi znamy z vlastní zkusenosti. takze, az odehrajes tak 10 nebo 20 jrpg, stejne jako ja jsem odehral desitky zapadnich rpg, tak prijd polemizovat..ted si bez vybirat ty jrpg a dej pokoj.
            • Dík, že mi dáváš za pravdu. Teď si běž doplnit základní znalosti roleplayingových her, než začneš někoho označovat za blbého, působí to směšně.

              "rozvoje postav atd o kterých se běžnému hraci zapadnich (samozrejme tech pravých a jediných) rpg v zivote ani nezdalo"

              Typická desiluze jrpg fanoušků, vzhledem k tomu, že JRPG obsahují v drtivé míře jen bojové mechaniky a velmi lineární dialogy / příběhy. Tomu řikám rozvoj postav - odklikávat animačky a dialogy často psané na úrovni 12 leté emo holky, které obsahují asi tak nula nic možností volby a vlivu nebojových schopností (morálky, reputace) postavy na ně, nebo na řešení nebojových situací. Takový Fallout obsahuje víc roleplayingu, než 10 JRPG dohromady. Teď čekám reakci mistra argumentů ve stylu, co si to já blbec dovoluju, JRPG má nejlepší příběhy a tahové módy, emoce a je to prostě od Japonců, takže to musí být nejlepší RPG.

              Očividně si typický JRPG fanboy, který sežral moudrost světa, přitom ani nedokáže rozlišovat mezi příběhem, narací a roleplayingem. Abych tě ušetřil dalšího znemožňování sebe, tak ti doporučím si pročíst aspoň základní informace z wiki ohledně RPG a JRPG, jinak nemá smysl vést ani elementární debatu.
            • flash789
              protože jsi blby a vis o tom prd?..mozna proto..protoze kdybys vedel v zivote bys tohle nenapsal :) jasne ze jrpg mají pribehy, a jsou většinou super, ale navrch k tomu nabizej herni systémy, rozvoje postav atd o kterých se běžnému hraci zapadnich (samozrejme tech pravých a jediných) rpg v zivote ani nezdalo.

              PS: ale zase oceňuju ze jsi poznal ze myslim japonsky rpg,
          • Náhodou som sa dostal k PS3 (nechal mi ho spolubývajúci keď sa sťahoval). Zašiel som si teda do obchodu, že kúpim nejakú hru a z toho "výberu" mi bolo do plaču - samá strielačka, hopsačka, koridorovka poprípade kombinácia už uvedených. Jediné hry, čo ma naozaj zaujali, som mal už dohrané na PC.
        • species
          koukam ze si jeste nikdy nehral FPS na gamepadu :)
  • Co jsem videl spolecniky,tak jejich vzhled me desi. Jsou mi vylozene nesympaticti. A spolecnici jsou pro muj styl hrani RPG extremne duleziti. I to byl jeden z duvodu proc me nebavil druhy dil (ktery ma samozrejme mnohem dulezitejsi chyby/problemy). Protoze i v druhem dilu jsem spolecniky nesnasel.
  • vonTossis
    Asi nejsem moderní *4*, ale zatím se mi nové DA líbí dost. A to jsem nedávno dojel Divinity a hraju aktuálně Wasteland 2.
    • To je uplne OK. Takych nas je vela. Najhlasnejsie je vzdy hejtujuce publikum ;)
    • celoush
      neboj, pár normálních lidí tu stále je. Jen musíš ignorovat ty svaté bojovníky za ty pravé RPG bez homosexuálů a bez tvorby postav.
      • Nevim co myslis tim RPG bez tvorby postav,protoze RPG bez tvorby postav jsou opravdu vyjimky(Gothic).
        • celoush
          Zaklínač? *3* Ale však si najdi nedávné reakce, že je to zbytečnost, že stejně hrají s default apod.
          • Tady si někdo plete tvorbu postavy s kosmetikou obličeje.
            • a) podmnožina, která nemá vliv na gameplay
              b) nemá vliv na gameplay = pro některé lidi zbytečnost = default

              logic 101
            • celoush
              Hraní si s kosmetikou obličeje je podmnožina tvorby postavy. Stačí ti to takhle nebo ti to mám namalovat?
      • přesně jako pan del, takový uber nerd, internetoví hrdinové, ve skutečnosti nuly...
    • Inquisitor
      Origins jsem dohrál s chutí a tohle si mi zatim taky líbí, takže uvidíme jak to dopadne, ale zatim to vypadá dobře.
    • Ne, ty jsi normální a naprosto obyčejnej člověk, kterej má právo, aby se mu líbilo co chce a nikdo ti to nesmí výčítat a mlátit tě ptákem, že to, co se ti líbí, je kravina. To jen ti chudáci tady, místo "žíj a nechej žít" si musí něco dokazovat tím, co za hry hrají/nehrají a jak jsou hrozně mimo mainstream díky tomu. Hluboký povzdech...
    • No šéfe, řeknu ti to takhle tady v komentářích na těchto stránkách to není o tom, že nejsi moderní. Ty jsi přímo zralý na upálení. Jak si jen můžeš dovolit říct, že si ti líbí něco od Bioware zvlášť, když tam straší strašák EA???? Sral pes, jestli hra je tvořena proto, aby se lidi dobře pobavili, že má 200 hodin hrací doby, že se snaží jít vlastním směrem a né se pořád nostalgicky obracet do minulosti kde Baldurs gate to a Planescape torment ono (dohráno 10x a 5x pro ty co budou jak jinak než negativně reagovat). Hra ještě nevyšla, ale už rok předem se tady v komentářích vědělo, že to bude propadák, totální fail. Už několikrát, ať už v několika ukázkách nebo slovy či písmem, nám vývojáři ukázali, že se opravdu zasadili o to, aby tam bylo co nejvíc z toho co chtěli fanoušci, ale stejně si najdem vždy něco pro řízený hate. Je to bohužel smutné, a většina těch bláznů, kteří tady už půl roku či snad rovnou rok předem věděli, že to bude propadák si hru upirátí a budou nad ní doma vařit klávesnici a myš desítky hodin. Ale tady samozřejmě budou hlásat jak by si to nikdy nepořídili, že EA je zlo, že BW je dávno v loji.
      Hra stejně jako tobě se mi líbí, z videí a ostatních ukázek naopak shledávám, že se do toho vývojáři opřeli a postavili se k tvorbě této hry čelem a né prdelí.
      • Já sem nechodím tak často, takže to nevím. Bioware je nemoderní? Pro mne to je společnost, která dělala tradičně ty NEJ hry. Nevadil mi dokonce ani Mass Effect 3 a nechápal jsem to vztekání se fanoušků nad jeho koncem. Možná to bylo tím, že jsem žádný vliv rozhodnutí na konec hry nečekal, chtěl jsem se prostě bavit příběhem. Z mých TOP10 her co jsem v životě hrál by minimálně 3-4 z toho zabírala Bioware, víc než jakákoliv jiná společnost
        • vonTossis
          DA:O se mi líbilo hodně, Mass Effect trilogie patří do mého osobního "nej", největší srdcovka je poslední Bioshock, mám hodně rád Assassins Creed (kromě trojky) ... vidím to tak, že budu upálen *1* Já mám prostě rád hry. Hraju to, co mě baví. Mám tady recenzi na Divinity, které bylo boží a i tak se mi líbí i to, co jsem uvedl dříve...
          • Hele vonTossis, a Tačůd, pochopili jste, že to co jsem napsal s tím upálením bylo myšleno v sarkasmu a že naopak hry právě jako trilogie Mass effectu a DA chválím? Dvojka DA měla určitě své chyby, ale příběh mi připadal jako životní thriller Hawka, velice povedený. Na DAI se velice těším bude to pecka :)
            • vonTossis
              Já to pochopil a jsem rád, že nebudu na té hranici uvázaný sám *1*
  • Takže po "príliš detailnom" character creatore sa tu už kritizujú aj čisla armoru a damagu...Čo bude ďalej? Škaredý font? Zlá farba pozadia v inventári? Existuje vôbec v tejto hre bajt, ktorý vám nevadí? Že vás to ešte baví...
    • "Takže po "príliš detailnom" character creatore..."

      To máš asi na mysli ten detailní creator obličeje, čistě kosmetickou věc, která nemá vliv na gameplay.
      • celoush
        Podívej se jak některé holky hrají RPG a změníš názor.
        • Proč? Že to nemá vliv na gameplay není můj názor, ale fakt.
          • Na gameplay to možná vliv nemá, ale rozhodně to má vliv na vžití do děje hry .. pokud si postavu sám vytvoříš k obrazu svému je jednodušší se do postavy a hry vžít .. a to mi pro novodobí RPGéčka přijde SKORO nutností .. jsou rpgéčka u kterých to prostě jinak nejde (Witcher)
            • Dragon Age má dost možností jak hru hrát a je jen na tobě jak se toho chopíš .. tvá vlastn postava podle tebe tomu napomáhá ať chceš nebo ne .. a hrát RPG bez čtení dialogů je jako hrát střílečku beze zbraní .. já osobně neznám moc lidí kteří hrajou silně příběhové RPG bez čtení a rozhodování
            • Možná se do ní líp vžiješ, ale v obou případech (Witcher i DA) je to furt jen vizuální záležitost. Roleplaying není o vizuálu, ale o tom, jak tu postavu hraješ a možností jako tu postavu hrát bohužel v těch tvých novodobých RPG ubývá, protože lidi dneska radši dají přednost tomu si udělat svůj obličej, než číst dialogy.
            • To jinak jsem myslel, že není nutnost si vytvořit postavu vlastní protože postavě už dal ,,tvář'' autor knižního světa
    • a ano, vacsina veci ktore ukazuju, mi na tejto hre vadi, lebo vidim degradaciu zanru na dialogy s 3mi odpovedami(good/neutral/evil),manga subojmi, metrosexualnymi postavami, chujovym ovladanim, degradaciou magov a magie
      • Tak ty manga souboje mají aspoň nějakou hratelnost na rozdíl ok klikání jednoho tlačítka myši jak u starých RPG, metrosexualní? Přece bys nechtěl hrát za ošklivé lidi? Příběh mělo Bioware vždy pod průměrný i Baldurs Gate je příběhově průměrné, jedině KOTOR bylo geniální po všech stránkách...
        • "Přece bys nechtěl hrát za ošklivé lidi?"

          Typický člověk, co ví o RPG kulové. Btw, takový Wizardry nebo Ultima byly fakt jen o klikání myší. Ve skutečnosti několikanásobně komplexní hry, než ty tvoje mangoviny, které většinou ani nejsou RPG, protože obsahují těměř nula nic roleplayingu.
          • ty si co? Třicetilitý panic? Tlustý nerd, který sežral všechnu moudrost světa a vše co není o klikaní myši není RPG, no jasně, kdo jiný by tu mohl vykřikovat o Wizardy, tak si to nainstaluj a masti si u toho pérko, já zůstanu u mangovin a je mi jedno, co si myslí nějaký zakomplexovaný chudák...
            • mad mad mad *6*
            • zavři tlamu nerde a spláchni po sobě a už sem radějil nelez, nikoho nezajímá kydy nějakého zamrzlého panice. Kde se vy chudáci rodíte?
            • "ty jsi přišel s tím jak BG je nejlepší věc ve vesmíru s nejlepším combatem"

              Nejen děcko, ale ještě totální vymatlanec. O BG si se tu začal bavit ty, komiku. Řekni mamince, ať ti dá prášky, protože tvůj mad status začíná nabírat na obrátkách.
            • Určitě se takhle tvrdě chováš i v reálu frajere. Njn, děcka a přístup na net...
            • takže dokonce i internetový kulturista, tvl ty jsi ubožáček, takový jako ty mám předčtené. Jinak si přečti tu diskuzi tupoune, já tu nikoho neodsuzoval, ty jsi přišel s tím jak BG je nejlepší věc ve vesmíru s nejlepším combatem, což je samozřejmě nesmysl až na půdu, jelikož každému sedí něco jiného ty fakane. Takový ty historický RPG- imbecily bych banoval okamžitě...
            • To sedí, od děcka, který tady předvádí full retarda za to, že má někdo jinej názor. Btw, s tim tlustym nerdem a nulou v reálu si pobavil. Já myslim, že v reálu bys akorát tak sklopil hlavu a držel krok. *6*
    • prepac ze nehykam a netlieskam po kazdej chobotine co ukazu, ano, chapem preco tam su hodnoty v stovkach, uz vidim mainstream hraca, ako krici: dal som 1500 critical damage, ty pyyco
      a citi sa ako king
      je to len na pohladenie ega
  • devalvacia cisel - armor rating 186, damage deal 270...kde su tie krasne casy baldurov:
    mec 1d8+1-5, kladivo 1d4+1-5
    uber paladinsky mec max 1d12+1-7(jediny kus v hre)
    • Ty čísla jsou ale údaje o kostkách atd. Dragon Age není vytvořeno na základě pravidel pro pen&paper rgp tak proč by to tam mělo být?
      • On spíš myslel tu devalvaci. U hodů kostkou to byly malá čísla, takže se s tím snáz počítá (theorycrafting) a každý bod damage/hp má trochu význam, narozdíl třeba od Diabla 3, kde máš 500 000 life a dáváš criticaly za desítky mega. :]
        • No, ale pocitat se to da porad stejne ne? Zalezi na tom systemu jehoz se ta hra drzi. Nevidim rozdil jestli hazim sestistenkou nebo tisicistenkou. To je preci jen otazka radu.
      • Touche...
    • ty časy jsou naštěstí dávno pryč..
      • *cough cough* PiIlars of Eternity *coug cough* Torment
  • Už se nemůžu dočkat infa o DLC a seson passech, pak bude totalne jasny, ze hru porizuju az v nejakych steam sales.
    • Otázka ode mě je: nač pořizovat vůbec?
    • kym vide Pack, tak budes piratit a potom vlastne zistis ze uz to ani nechces kupovat. takymito vyhovorkami sa ohana hocikto
      • Hele, nevim kdo je hocikto, ale ja nemam potrebu zrovna tuhle hru ted krast. Porad hraju Wasteland 2 a na dvere uz mi klepe Dead State a Pillars of Eternity, takze mam co hrat a budu mit co hrat.
        • aj tieto hry si kupis az ked vydu vsetky updaty ? :)
          • Jaky updaty? Mluvim tady o DLC planech, ktere ted ma kazda AAA HRA, ty update...
            • DLC je věškerý obsah navíc ke stažení. Nemusí být nutně placený. A Pillars of Eternity připravuje nějaký addon. Jestli to bude o velikosti dlc nebo klasického datáče to zatím nevím.
            • Koukam, ze tady vytocil vic lidi *1*
            • dlc je technicky update ;) takze pre nechpavych sa opravim:

              aj tebou spomenute hry si kupis az ked k nim vydaju vsetky DLC ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit