Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • musim říct, že jsem celkově kritičtější, podle mě jasně nejslabší díl trilogie s tunou nejasností a podle mě i nelogičností po skončení - víc v diskuzi tady https://www.databaze-her.cz/hry/dreamfall-chapters-book-five-redux/
  • konečně to bude snad uzavřené. Asi před 10-ti lety jsem hrál TLJ a dodnes to považuju za nejlepší adventuru jakou jsem doposud hrál (v závěsu je Gabriel Knight trilogie, Broken Sword, klasiky od Sierry, Posel smrti...). Dohrál jsem to absolutně bez návodu, i ten pitomý puzzle s tou gumovou kachnou jsem vyřešil zkoušením všeho na všechno.

    takže je nejspíš čas rozehrát to znovu od prvního dílu. Druhý díl jsem nehrál. Jinak je zajímavé, že autor v recenzi nedoporučuje druhý díl vůbec hrát, přitom ten tady dostal 8/10 a tento třetí díl 7/10? Tak jak to je? Je opravdu tak špatný nebo je na 8/10?
    • Syberia !!!
    • Tiež som odchovanec prvých dvoch dielov. A to že zabili hneď na úvod April ma odradilo. Keby sa jej zbavili na konci, OK. Ale hrdinku prvého dielu takto rýchlo vyškrtnúť?To nemali scénáristu, čo by vedel ako ju zakomponovať do príbehu? Miesto rozvíjania jej príbehu, alebo aspoň emocionálnej nadstavby k jej smrti proste zbohom.
      • nightborne
        1) hodil bych to do spoiler tagu, a btw, není vše, jak se zpočátku zdá
        2) tebou zmiňovaná událost se stala na konci Dreamfallu, úvod z Chapters je v podstatě "v minulém díle jste viděli" =).
        • Na tak starú vec ma ani nenapadlo dať spoiler. By som asi ani nespoileroval "Luke som tvoj otec".
          Hej, máš pravdu. Toľká doba prešla, že som už zabudol. Ale stále bola šanca, že ju magicky oživia vo svete mágie. Nuž, sklamanie.
          • nightborne
            Jak jsem říkal, nevěš hlavu, ona není až tak mrtvá, jak by se mohlo zpočátku zdát =))
    • nightborne
      Hele, sto lidí, sto chutí, znáš to. Osobně je podle mě TLJ nejlepší adventura s přehledem, a úplně nejvíc osobně nejspíš i nejlepší hra vůbec, kdybys mi přiložil pistoli k hlavě a donutil mě si vybrat jenom jednu.

      Druhej díl radši dělám, že nikdy nevyšel. Ale to neznamená, že tě nebude bavit, akorát prostě ten boj a stealth... to v TLJ hře zkrátka nemá co dělat.

      Chapters jsou podle mě daleko lepší než Dreamfall, a celkem očekávatelně horší než TLJ.
    • Za mě osobně ti ten druhý díl doporučuji, i když musím se přiznat že jsem první nehrál(musím to někdy dohnat), takže nemůžu srovnávat.......Jediné co mě osobně nevyhovovalo je soubojový systém, který je dělaný pro gamepad, ale i tak se to na klávesnici dá
  • danny_the_hound
    Plne sa podpisujem pod recenziu. Krásna atmosféra, pekný príbeh, ale po hernej stránke to škrípe. Prvé tri epizódy sú zbytočne rozťahané a hráč sa neustále motá v dvoch hlavných lokáciách (Mercuria a Propast), ktoré sa vizuálne len trochu menia. Hlavný príbeh sa poriadne nakopne až so 4. epizódou a piata epizóda už prakticky nie je hra, ale len jedna dlhá animačka sem-tam prerušená chvíľkou chodenia ako od Telltale.

    Nejaké adventúrne puzzle si tiež zobrali dovolenku. V celej hre sú možno 2 - 3 náročnejšie hádanky (a aj to náročnejšie treba brať s rezervou), ináč ide len o veľmi jednoduché zbieranie a používanie predmetov, ktorých bude mať naraz v inventári vždy len zopár (dosť čast len jeden či dva).

    Statická grafika je síce krásna, ale akonáhle sa hra dá do pohybu, je vidno malý rozpočet. Animácie sú až na pár výnimiek (Zoe) vyslovene tragické, mimika je len veľmi biedna.

    Na druhej strane atmosféra je presne v štýle predchádzajúcich hier a koniec, hociže nahustený, má vďaka tomu aspoň poriadny spád. A aj vďaka super-nostalgickému úplnému v záveru v House of all worlds som od hry nakoniec odchádzal vcelku spokojný. 7/10 ako vyšité.
  • Jack1947
    Za mně 8/10, parádní hra a chvílema i docela těžší.
    • Veskoslav
      Co ukradl, jak se zvykem?
  • Konec nejlepší adventurní série. S tím koncem to recenzent trefil, taky se mi zdá, že to docela ustřihli, strašná škoda, po 17 letech čekání by se slušelo celou ságu ukončit lépe, ale i tak to není vůbec špatné... Kdyby tak ještě RTG vydalo The Longest Journey: Home, ale podle toho co naposledy tvrdil Tornquist se ji nejspíš nedočkáme :(
    • danny_the_hound
      No ono tak úplne nie je jasné, či ide o koniec. Sami autori už počas Kickstarteru spomínali, že v prípade úspechu Dreamfallu chcú spraviť aj regulérny druhý diel The Longest Journey, tentokrát ale tradične 2D. A ja dúfam, že im to vyjde *5*
      • Právěže Ragnar někdy v červnu se vyjádřil, že TLJ: Home nejspíš nebude z mnoha důvodů, které nejmenoval, i když je mu to strašně líto.
        • danny_the_hound
          Oj, škoda. Tak toto som nejako prehliadol *7*
          • http://tlj.wikia.com/wiki/The_Longest_Journey_Home Ten poslední odstavec
      • Když vezmu v úvahu, jaké mají problémy splnit naslibované věci na Kickstarteru, myslím, že si budou chtít od TLJ odpočinout na pěknou dobu :) Stačí se kouknout na diskuzi pod novinkami na Steamu. Navíc teď pracují na nové hře v U4 enginu. Moc se o něm neví, ale prý je opět částečně dotovaný nějakým projektem a čekám, že se také časem objeví na Kickstarteru.

        Jinak z DC mám rozpačité pocity. První čtyři kapitoly se tváří, jako by měly následovat další čtyři, a pak následuje pátá kapitola složená jen z cutscén. Snad bude jejich další hra lépe rozvržena 6.5/10
        • danny_the_hound
          Tie hry sú konkrétne dve: jednak Draugen, a potom robia aj na čomsi s pracovným názvom Svalbard (to si mal na mysli asi ty -- je to podporované nórskym filmovým fondom).
        • .. o ní neví... :))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit