Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nazdárek lidičky :-)
    Aspoň že davájí i retru svojí část výstavy, prostě hrajeme pomalu pořád do kola to samé. Kdo říká, že né tak nemá pravdu. Mají sice výrazně horší grafiku, než dnešní hry, ani nemají tolik schopností a výbavy na postavě, ale co je podstaný mají mnohdy mnoem vyšší zábavnost, než dnešní tytuli. Ono není důležitá grafika, mnoho věcí ve hře, ale samotná hratelnost hry a její jednoduchost.
    S pozdravem!
    • "TYTULI"

      Já bych tu teorii o jednoduchosti ještě zvážil, ale jak myslíš no...
      • Nazdárek :-)
        Jednoduchost nebyla myšlena samotným dohraním hry, ale jejím ovládáním a prvky, které dané hry nabízeli. Mnohdy jsou starší hry težší na dohrání než dnešní hry, ale na ovládání jsou výrazně jednoduší a není tam ani tolik možností k rozvoji postavy, nebo dokonce rozvoj není vůbec žádný, akorát s tím, že se hra postupně stěžuje.
        U dnešních her sice obtížnost hry stupá nahoru, ale postava stoupá přibližně stejně rychle, drží krok s obtížnosti, to způsobuje že obtížnost dnešních her je prakticky plochá vůči tomu co bývalo jako standart před deseti či ještě dvaceti lety.
        Dalším zjednodušením je ukladání v samotné hře, to taky dříve nebylo běžné, prostě hra se hrála od začátku do konce na jeden zátah.
        S pozdravem!
  • mdkGT
    Ja sbiram PSX hry, neni nad to kdyz vlastnite hru "fyzicky". Je jen vase a uz nikdo vam ji nevezme a muzete si s ni delat co chcete, treba ji za 50 let prodat za 10ti nasobek ceny, takze takove duchodove sporeni *3* mozna...

    Kde asi budou za 50 (nebo i za 10 ci 20) let soucasne digitalni kopie na steamu, greenmangaing, PSN atd).
    • Sbíráš hry, abys je pak před důchodem prodal? Tak to asi nebude ta pravá sběratelská vášeň, ... spíš to vidím na vychcanost. *12*
    • Já zase sbírám hry na konzole a handheldy od SEGY a Nintenda.
      Několikrát už jsem se s dalšími sběrateli zamýšlel nad tím, jestli se to skutečně dá brát jako "investice" do budoucnosti, anebo je to jen koníček který stojí peníze..
      Veskrze jsme se shodli na tom, že se jedná pouze o drahý koníček.
      Momentálně znám pár desítek lidí, kteří by se dali označit za sběratele. Ať už sbírají pouze hry na GB, Segu, Nintendo nebo třeba jen konkrétně hry na NES. A všichni jsme v podstatě nostalgici, kteří si to pamatují z mládí a z určitého sentimentu se k tomu vrací a jako bonus je dostupné větší množství titulů (všem je kolem 25 až 35 let). Kolem toho roku 90. to v Česku nebylo zrovna snadné a levné shánět. (ještě když to sháněli naše rodiče jako dárek pro děti)
      Dnešní mládež to vůbec nezajímá. Jednou jsem pustil bratrovi přítelkyně, kterému tou dobou bylo 13let, Super Mario Bros. na NES, a Sonica na Mega Drive 2, oboum těm hrám se vysmál. Tak jsem mu říkal, že mám naprosto skvělé bojovky, vybral jsem Mortal Kombat 1 na SNES.
      Situace se samozřejmě opakovala.
      Můj tip je, že se za +-10let bude opakovat situace z let, kdy přišel první X-box a PSX na scénu, staré 8 a 16-ti bitové konzolé najednou byly bezcenné krámy. Lidé byli schopni vyměnit kompletní sbírky her za jedninou hru na PSX atd. My, kteří to sbíráme budeme mít tou dobou už spousty věcí, takže my sběratelé už to ani nebudeme mít komu prodat. Mladší generace si to nekoupí, takže tu zůstavají jako možnost jen nějací nostalgici jako my, kteří se k tomu budou chtít vrátit na "stará kolena". A tomu moc nevěřím.
      To jen můj pohled na to "důchodové spoření". :)
      Pokud je někomu z Vás náct, a máte na to jiný pohled, podělte se. Budete první. *1*
      btw. a pokud někdo máte něco na prodej, zkuste mi sem napsat kontakt na sebe. *1* (ten limit na odstavce z toho dost možná ve finále udělal nečitlný text.)
      • mdkGT
        Musi se taky brat na vedomi, ze pocet kopii starych her neustale klesa, neroste, lide se toho nevedomne zbavuji, nebo se nici pouzivanim. Pocet kopii hry, ktere se prodalo v roce 95 treba 100 tisic, uz v dnesni dobe muze existovat treba jen 10%, za dalsich 10-15 let to muze byt par stovek kusu.

        Ze nactilety pubertak bude hrat radeji nove "super cool" NFS nez nejaky z prvnich dilu to neni nic prekvapiveho, asi nikdo nebyl jiny. Pro moznou vidinu zisku v budoucnosti, proto prece hry nikdo nesbira :)
        • Stejně jako klesá počet zájemců. Příští a dnešní generace k tomu nebudou mít žádný citový vztah, takže to nebude komu prodat.

          Nesbírá to sice nikdo kvůli zisku, ale to tys o té vidině začal. Já se k ní jen vyjádřil. :)
    • Pravdepodobne budou funkcni, na rozdil od tvych medii :-).
      • ringmancz
        https://www.youtube.com/watch?v=dmfVbzUmhNw
      • No když si kupuju něco na gamersgate, steamu a podobně, tak jedině že je to zrovna v akci a hrozně levné. A vždy mě přitom napadá otázka, jestli to třeba ještě za 5 let bude existovat. Tady máš nejistotu v tom, že když prostě skončí ten server nebo ti zmizí účet tak máš po. Jenže originál ti nikdo neveme. A nesnaž se mi říct, že po toliak letech tu hru stejně už hrát nebudu. Mám tu mnohem starší kousky, které hraju po čase znova a znova. Třeba originál Battle Isle 3, nebo třeba A-10 Cuba! a taky jsem nedávno hrál Simon the Sorcerer 2... jo když je herní sucho vytahuju své zálohy z dob minulých:-) a třeba takové Diablo 2, které dohraju minimálně jednou ročně už od data vydání a nepochybuji, že ještě dlouho hrát budu...
      • mdkGT
        Tomu sam neveris a lisovana CD (orginalni) narozdil od tech palenych zub casu nenahlodava.
        • *1* K neuvěření.... První média u kterých se nahlodala odrazová vrstva byly u mne originálky Baldurs Gate 1 z Anglie , a pak teprve přišly Multidisky .. ;)
          • mdkGT
            Smula, disky ulozene ve spravnych podminkach maji zivotnost 100 let, co jim ublizuje nejvic je prime slunecni svetlo.
            • :) A pak dávej CD do poličky .....
        • Je to zvláštní, ale i originální diskety jsou docela držáci. Nedávno jsem objevil starý instalačky Windows 95 a Office 95 na disketách. Ty Windows jsou na 14 disketách a ty office na 20. Všechno to jde přečíst úplně v pohodě.
          • mdkGT
            Pokud je nepolozis na stary CRT monitor tak je to v pohode *15*
    • Pravdepodobne budou funkcni, na rozdil od tvych medii :-).
  • Co má společného M.Rybka s výstavkami v Alze ?
    • mdkGT
      Jsou to jeho konzole/pocitace/nebo co tam vystavuji, je sberatel (nebo byl), sam jsem mu jeden kousek prodal, proto to vim *4*
      • Kdepak asi skončil můj Zbrojováček Server ( Consul 2715 ....) Já ho dal za odvoz a teď koukákm na aukro :DDD Je fakt že za tu cenu to už musí kupavat jenom opravdoví fandové ...
        • davidBray
          nedávno jsem doma našel 3Dfx :))) a ZX Spectrum nedám nikomu :))
      • Upřímně Wolfovi jeho sbírku závidím. Je to jeden skvost vedle druhého. A je na něm i po letech vidět ta radost :), tak to má být.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit