Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    Ronda Babochlap Rousey by tam měla bejt s čelistí na křivo a hubou od krve. Holt machruje a pak se nechá tak hloupě kicknout... Ale UFC pořád zábavnější jak box, kde se Kličko s tím cigánem objímali na body.
    • Cigánem?? *15*
      • http://xman.idnes.cz/tyson-fury-c80-/xman-styl.aspx?c=A151130_160405_xman-styl_fro

        jinak to samozřejmě není cikán, ale kočovník :)
  • Furt se tady řeší box vs mma a jak by boxer dostal od mma zápasníka a já nevím co ještě. Jasně, dostal by, ale box, potažmo muay thai je pro stand up stále top. Viz teď Ronda vs Holly Holm. Ronda špičková judistka a dostala na držku od profi boxerky/kickboxerky. Ano, mma je super, ale pro praktické využití v sebeobraně stále hraje prim box. Však si někdy zkuste někoho na ulici někoho sejmout takedownem. Jednak budete špinaví jako prase a druhak nevíte, zda vám jeho kamarád nedá krýgle přes hlavu, až to do svého soupeře budete sypat. Dále na ulici používat kopy, no na to už musíte být Pan kopáč, jinak si koledujete o pořádnou nakládačku. Na box se mi nedívá v TV hezky, MMA je mnohem komplexnější a zábavnější podívaná, ale na ulici je box top.
    • del0
      "Ronda špičková judistka a dostala na držku od profi boxerky/kickboxerky."

      Judo je judo a jiu jistu je jiu jitsu. Myslím, že Royce Gracie dokonale ukázal, že v ringu čistej striker proti měkkýmu stylu nemá moc šancí.

      "Ano, mma je super, ale pro praktické využití v sebeobraně stále hraje prim box. Však si někdy zkuste někoho na ulici někoho sejmout takedownem."

      Ground není dobrý pro street, jenomže MMA není jen ground, ale z pricnipu je to kombinace bojových umění, takže i box, thai atd.

      "Dále na ulici používat kopy, no na to už musíte být Pan kopáč, jinak si koledujete o pořádnou nakládačku."
      Tohle platí spíš pro vysoký kopy, který jsou pravda dost těžký a zkoušet je, pokud to nemáš slušně natrénovaný, je kontraproduktivní. Nicméně round kick, low nebo push jsou naprosto v pohodě. Decentním low kickem můžeš celkem snadno překvapit boxera (boxer je silně závislý na přední noze). Jinak souhlasím, že (thai) box je na sebeobranu ideální, hlavně při obraně proti více útočníkům.
      • "Judo je judo a jiu jistu je jiu jitsu. Myslím, že Royce Gracie dokonale ukázal, že v ringu čistej striker proti měkkýmu stylu nemá moc šancí."
        To bylo v dřevních dobách MMA. BJJ je krásný sport a je velmi zábavný, ale Fabricio Werdum naopak ukázal, že dokud se nenaučil bušit, tak samotné BJJ na tom není nijak zvlášť dobře. Hlavní důvod je samozřejmě to, že postoj má přednost před bojem na zemi (myšleno v tom, že rozhodčí vždy toho dole postaví, než aby toho nahoře instruoval k tomu, že má jít do guardu).

        "Ground není dobrý pro street, jenomže MMA není jen ground, ale z pricnipu je to kombinace bojových umění, takže i box, thai atd."
        je tam jiný postoj, musí se počítat s takedownem, postoj vychází z toho, že je občas třeba udělat sprawl. i když je v principu mma stand up muay thai, tak pokud se laik podívá na postoj Bukawa a třeba Jonese, najde tam hned 10 rozdílů. není to tak mobilní, ani nemůže být. v boxu chceš být mobilní.

        "Tohle platí spíš pro vysoký kopy, který jsou pravda dost těžký a zkoušet je, pokud to nemáš slušně natrénovaný, je kontraproduktivní. Nicméně round kick, low nebo push jsou naprosto v pohodě. Decentním low kickem můžeš celkem snadno překvapit boxera..."
        Dovolím si nesouhlasit. Trefit round kickem játra je těžký, navíc člověk není nahej, má na sobě i několik vrstev, takže tiché ko je těžký udělat. když se push nebo low nepovede dostatečně efektivně, tak to může být katastrofa. rukama nic neriskuješ, pokud jsi ready jich nasypat více a myslíš u toho i na vlastní ochranu. neříkám, že to nelze a občas je to asi i nutnost, ale furt si myslím, že musíš přesně vědět, co děláš, jinak je to příliš riskantní.

        Nakonec ještě napíšu, že souhlasím s tím, že top je mít rychlé nohy - kdo uteče, vyhraje. jen jsem měl potřebu rozebrat situaci, kdy není z jakýchkoliv důvodů ústup možný a veškeré diplomatické možnosti již byly vyčerpány.
    • Ronox
      Ulice je ulice a je to čistě o reflexech a rychlým myšlení. Viděl jsem dostat na držku rváče od totálních amatérů. Musíš udělat něco nečekanýho ... plivnout do ksichtu, naznačit kop, ale narvat mu pěstí na ohryzek, dát mu facku na ucho a rozhodit ho, zamáčknout palec do oka ... prostě hromada věcí. Bojový sporty tě naučí hlavně obranu a ta se ti určitým způsobem dostane do podvědomí, ale všechno se stejně většinou semele tak rychle, že nestihneš použít polovinu toho, co tě naučí na tréninku.
      • del0
        Tak ulice je hlavně o tzv. "sucker punches" což s uměním boje moc nesouvisí. *1*

        "naznačit kop, ale narvat mu pěstí..." - To je běžná a provařená technika fightu (z pohledu bojového sportu).

        "dát mu facku na ucho a rozhodit ho" - Hmm. Facka je jednodušší na block a counter.

        "zamáčknout palec do oka" - To už ale musíš být "hodně" blízko. Tak blízko, že si sám na bombu. :] Pokud teda nedostaneš nějakej kop ještě dřív, než se do tý vzálednosti vůbec dostaneš.
    • TheGGG
      na ulici zásadně volím Krav Magu nebo systemu... Jen když potkám maxe a jacka, tak utíkám, to jsou oba černý pásky...
      • Del má taky černý pásek, kdysi tady někomu vyhrožoval, tak pozor na něho, ať na něho nenarazíš, když půjde z noční směny ve fabrice
        • TheGGG
          no jo, del0 a delO, ti maj trénink z šamšulínského chrámu, těm se radši taky vyhnout. Leda by mi pomohl veskoslav, je to můj největší bro...
    • Na ulici je TOP mít rychlé nohy.

      Protože jakmile se budeš rvát tak: Hrozí, že budeš mít trvalé následky (tam se nehraje na pravidla)
      Hrozí, že protivník bude mít trvalé následky (poté půjdeš na 90% před soud)
      Nevíš kolik lidí se do toho zaplete a co budou mít za zbraně

      Když už bych řešil co teda. Tak máš asi pravdu. Tam je lepší pohyb a být na nohou. Jakmile si dole, tak tě někdo přetáhne něčím a to můžeš mít TOP "groud fighter" (to je teda název). Krav Maga pro tohle byla určena a pro nováčky je nejlepší. Rychle se naučíš používat co je po ruce a agresivně vyžít všeho. Klidně mu strč prsty do očí apod. Hlavně když se ubráníš. Tohle tě Judo nenaučí.
  • Kravicka
    PC nebo navsteva teroristu
  • Simulátor upocenych chlapů, kteří po sobě lezou v kleci a diváci u toho řadí, jako u předem daného wrestlingu.
    Na box se kouká lépe díky tomu jak má omezena pravidla. Nějak to vypadá a trvá to déle.
    Tohle stejně neukazuje kdo je nejlepší bojovník bezezbrane. Nemohu se všechny věci jako třeba kop do kouli apod. Který se v boji používá.
    • del0
      Hmmm. Kop do koulí byl dřív v UFC povolen, dokonce i údery do krku a spánku. Stejně jako tuna různých stylů a kombinací. Nechytlo se to. Všichni ti trapní ninjové, yip mani a krav magoři s rádoby magickými údery dostali na prd*l od ground fighterů a thai boxerů. Jestli si myslíš, že vyhraješ tak, že kopneš do koulí trénovanýho MMA fightera, tak si radši pusť Call of Duty a už se nevyjadřuj.

      Co se týče boxu, tak ten je sice super technická podívaná, ale dej do klece takovýho Klitschka nebo Tysona proti MMA fighterovi těžký váhy a jsou na zemi v krvi po 2 kolech...
      • TheGGG
        tady někoho nechali rodiče koukat na kabelovku a teď je z něj expert přes UFC... *7*
      • Opičí zápasy v kleci....

        Nikdy z toho nebude sport, kde zjistíš kdo je nejlepší bojovník, protože tam máš pravidla. A když se něco podělá tak máš pravidla nějaké země kde budeš souzen. Jinak by jsi ho tam mohl i zabít. Což je třeba rána na hrdlo apod. A nějaký "ground fighter" *1* to jen upocený chlap v latexových trenkách co provádí judo?

        Což třeba Krav Maga také praktikuje. A prý trapnej yip mani *15* Přečti si, co je bojové umění a co bojový systém. Tyhle kecy slyším často od nějakých opic v kleci. V reálu to je pořád stejně: Technika, psychika, znalost protivníka, fyzička, co máš za zbraň a štěstí. Z omezeného zápasu v kleci podle pravidle a právním státě toho nic moc nezjistíš. Maximálně kdo je nej boxer, mma a tak dále. Jen u toho můžeš řvát a fandit jako fandové hraného Wrestlingu.... Což asi děláš. tak v tom pokračuj a machruj dále.
        • del0
          Teď nevim, jestli seš tak hloupej, nebo si děláš srandu, že do 1v1 fightu pleteš zbraně. Ty seš určitě takovej ten kecálek, co u sebe nosí teleskop a myslí si, jakej je fighter. Děláš machra, že bys kop do koulí, ale před skutečnym fighterem by ses pos*al strachem. Klasika.

          "V reálu to je pořád stejně: Technika, psychika, znalost protivníka..."

          Pěkně sis nas*al do úst. V reálu znalost protivníka? Tyvole... *15* Jestli je něco, co odlišuje ring a street (kromě pravidel), tak je to právě nemožnost (poznat) protiviníka. Radši si dej to Call of Duty, protože tady očividně nevíš, o čem mluvíš.

          Takovejch Krav Magů a military týpků, co už dostali v MMA do huby, už bylo. Logika, že když někdo trénuje v ringu, tak v reálu nemůže použít zákeřnej úder a porušovat pravidla, je typická pro kecálky tvého typu, který jen kecaj, ale skutek utek, důkazy žádný. Naopak v UFC bylo dřív kromě úderů do očí povolený snad všechno (kop do koulí, krku, spánku, manipulace zápěstím...) a ukázalo se, že to prostě nefunguje, což je narozdíl od tvých trapných teorií celkem solidní důkaz. Nejenom, že fighter ty zákeřný údery dobře zná a může v klidu použít, když bude chtít, on tě může zabít i normálním úderem, protože kinetický energie u trénovaných fighterů dosahujou několikanásobku hodnoty dostatečný k prolomení lebky.
      • aby si nebol prekvapený, kto by bol na zemi v krvi
    • Koukám ze rozumíš MMA jak koza petrzely, ale hlavně že plodis moudra
      • Určitě tomu rozumí více, než ty českému jazyku,
        • Pěkně vemeno *1*
        • Proto si říkáš vemeno co? y je samozřejmě špatně ;-). Můžete to oba přijít vyzkoušet, zda mma rozumím či nikoliv ;-). Rad vás pozvu na trénink či sparing, ty vemeno!
  • Lima
    Nemýlím-li se, tak tahle holčina hrála v Expendables 3, celej film se tam hrozně mračila, aby jako vypadala drsně, ale spíš to působilo marně *15* Hrát moc neumí, prát se taky ne, čímž ale neříkám, že bych se s ní klidně utkal na férovku. Asi by z mýho skoliózního těla vytřásla duši *1*
    • axell1990
      No a mimo to, je to taky do nedávna neporažená UFC šampionka známá tím že většině soupeřek dala KO do pul minuty.
  • to nejsou boxeři ani jeden, ale věšáci, Klička mám docela rád, proto že je to boxer a je inteligentní ale jako boxer stojí za prd...
    • nightborne
      Tak na druhýho Rockyho Marciana si asi budem muset počkat.. i když ten taky boxoval stylem "Homer Simpson", kdy v podstatě utahal soupeře vlastním ksichtem a pak ho dorazil *1*
      • To již nebude, dnes mají lépe vymyšlenou taktiku aby omezili svoje zranění. Ne jak když boxoval ali,tyson apod.
        Kdy má delší ruce, tak je dá vpřed a konec. Jen tak se tam nedostane nikdo. Také mají dnes větší rány. Viz rána kterou dal Fury. Klicko byl otřesen. Kdyby dal 2-3 tak ho klidně složí.
      • poslední opravdu dobrý boxer v těžké váze Lennox Lewis.

        https://miltonluban.files.wordpress.com/2010/11/lennox-lewis-photo-2.jpg
        • nightborne
          Tak Lewise mi nemusíš představovat, to byl pan vrah, souhlasím =).

          Ale Marciano... 49-0. To hovoří samo za sebe =).
          • mayweather má tiež 49-0
          • jj
  • nightborne
    Jojo, Ronda, jistě správná volba na přebal *1* .
    • Draken69CZ
      Teď nějak dostala namláceno ne hvězda *15*

      /Kličko dostal taky na budku a dostal 0,5 miliardy tak se vydělává *5*
      • nightborne
        Jojo, pro realističnost by ji bylo potřeba dophotoshopovat tu rozbitou hubu =)).

        A Kličko... no, na to, že mu je 39, prohrál s 27letým mlátičem - na body a dost těsně, a hned to sportovně uznal, že nebyl lepší. Pro něj mám pořád jen a jenom respekt =).
        • Fury byl psychicky připraven. Jak si dovoloval během zápasu....Ruce za zády :)
        • Draken69CZ
          Tak o tom žádná já bych si házel do kalhot už při pozdravu, jen mě překvapilo co inkasoval bych chtěl vidět co by dostal kdyby vyhrál.

          /myslím že upravená fotka už někde na webu bude
          • nightborne
            Hele, teď nevím, jestli neblábolim nesmysly, ale nejsou honoráře za zápas daný předem? Už při podpisu smlouvy o zápase?
            • MrSanta
              Žiju ve víře, že u těhle velkejch zápasů jsou prachy daný předem a výhra/prohra na to nemá vliv. Bonus bude zřejmě v možných prachách od sponzorů, reklamy a v neposlední řadě větší síla při vyjdnávání honoráře za další zápas.
            • tak ona motivace byl hlavne titul. mimochodem kdyby rozhodci zbytecne nenapominal furyho v predposlednim kole, tak klicko dost mozna skonci na zemi. v tu chvili byl pekne nahulenej a to napominani do konce kola ho imho zachranilo.
            • Draken69CZ
              Netuším, ale na druhou stranu jakou by měli motivaci se pořádně seřezat když by měli peníze jistý, čekal bych třeba nějaký "základ" plus bonus za výhru, ale plácám nevím třeba nám to tu někdo osvětlí.

              /možná že ten bonus jsou sponzoři v pozadí a vidina nějaké reklamy či jiné výdělečné spolupráce

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit