Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak hrát předchozí díl Conquistador? Jsem to zkusil, ale nějak nevím, jak dát vojákům lepší výbavu, případně, jak jí vyrobit nebo koupit *9*
    • Lepší vybavení se pro ně získává tak, že do nich strkáš ty 'výstrojové body' a ta jejich aktuální zbraň se tak nahradí nějakou lepší.
    • to jsem dohral na normal i na nejtezsi a zadnej problem jsem nezaznamenal...
      • A jdou časem vybavovat vojáci vlastními zbraněmi, armorem a tak? Já to zatím nenašel.
        • JamesFaith
          Pokud si dobře pamatuji, tak se u vojáků vylepšují pouze vlastnosti a vyrábí se jen podpůrné vybavení jako pasti, takže kdo má na začátku mušketu nebo luk, tomu to i zůstane.
        • uz je to dyl... nevylepsujou se tam jen panacci a jejich ability?
  • h0p3
    Konečně mi hra, po dnešním patchi, dovolila dokončit poslední souboj. Takže 35 hodin na medium a první průběh za mnou.
    Ano, technická stránka hry je hnus fialovej, ale i tak za mně 10/10. Protože tohle je prostě moje krevní skupina, dlouho tu nic takového nebylo a nehrál jsem Conquistador, takže nemůžu porovnávat. Za 600,- podle mě super koupě.

    Ale popravdě, během hraní jsem se porád nemohl zbavit myšlenky, kdyby tak nějaký AAA studio mělo zatmění a rozhodlo se udělat takovouhle hru s pořádným rozpočtem. Kde by všeho bylo prostě víc a tak na 150h. Jó to by se mi líbilo.
    Nicméně mi bohužel nezbývá nic jiného, než to rozjet na novo a na vyšší obzížnost. Far vel.
  • Chtěl jsem se zeptat - pokud zvolíte například průchod hrou za "obchodníka" nebo se pokusíte s brity uzavřít spojenectví, bude to čistě konverzační hra bez soubojů? Předpokládám, že asi ne. Jak to tedy je? Bojuje se vždy, akorát když se rozhodnete hrát jako bojovník, tak jednoduše bojujete více? díky moc
    • h0p3
      Jestli se chceš ze "situací" vykecávat a vyhnout se tak soubojům, tak jako staty vymaxuj Sense a Perception. Jako skilly pak Diplomacy a Leadership. Rozhodně se nevyhneš všem soubojům, ale hra ti naštěstí dá solidní partu hned ze startu, takže se můžeš celkem v klidu (pokud hraješ na medium) zaměřit na tyhle skilly. Pokud budeš poctivě dělat všechny questy, tak to nebude trvat dlouho a budeš se moct začít rozmýšlet co dál.
      Já bych v tomhle případě dal Strength a Endurance na minimum, jak jsem říkal vymaxoval Sense + Perception a zbytek dal do Finesse. Potom co bych vymaxoval "kecací" skilly, tak bych se zaměřil na luk (nebo už v průběhu bych to držel na stejných úrovních) ať nejsi useless v soubojích a luky jsou zrovna docela op podle mě.
      Já upřímně na konci už pomalu nevěděl co se skill pointy a to jsem jel 3 combat skilly: meče, sekery a dual wielding + jsem měl na max leadership a diplomacy + slušnou hromadu passive skillů.
      • takhle jsem to presne rozjel (v conquistador to docela za okecavace slo) a teda hned v tom prvni najezdu na vesnici dostavam desnej kour

        obtiznost jsem nemenil
      • Díky moc a určitě na tvé tipy budu do budoucna myslet, ale možná jsme se malinko nepochopili. Já hru ještě nemám, uvažuju o ni a když se v recenzi zminovalo, že hru můžete hrát v podstatě třemi způsoby (jakoby 3 "povolání" hl. hrdiny) a sice bojovník, obchodník nebo diplomat tak mě zajímalo jak hodně jsou ty tři cesty odlišné. Jestli ty tahové souboje jsou součástí pouze u cesty za bojovníka (což mi nepřipadá pravděpodobné) nebo jestli i v případě, že bych volil obchodníka, bych nebyl o souboje ochuzen a mohl bych si občas zabojovat :)
        • h0p3
          Aha.. hmmm.. rozhodně budeš taky bojovat jako diplomat/obchodník i když asi né tolik pokud budeš mít vymaxované "kecací" schopnosti.
          A povolání to ani tak nejsou, jako spíš ty cesty.
          Obchodník = uděláš ze své vesnice obchodní hub (budeš v ní stavět budovy které zvyšují prosperitu, domlouvat obchod v Británii a ) potřebuješ 100+ bodů prosperity.
          Bojovník = (jak jsem hrál já) stavěl jsem budovy na Power, pomáhal oběma stranám v Británii poté co jsem měl dostatečnou Power, tak jsem je zradil a dobyl. Zase potřebuješ 100+ bodů power abys mohl začít dobývat.
          Za Diplomata budu spíš spekulovat. Ale myslím, že pomůžeš jedné straně v Británii se kterou uzavřeš spojenectví a ta ti zajistí vojenskou pomoc. Je možný, že budeš schopnej zajistit mír mezi oběma stranami a obě ti pak pomůžou. Tím si ale nejsem jistej.

          Edit: Ještě dodám, že obchod je hlavně o hromadění cenností, které pak vozíš do své vesnice. Můžeš si je tam ukládat po 10 000,- a následně ti přidají nějaké body do prosperity.
          • Super, díky moc. A jestli můžu ještě jednu poslední věc. (zkus prosím bez spoilerů) cíl hry / konec hry je řešený dějově nebo řekněme splněním určitých podmínek (např. třeba získat XY uzemí, XY peněz, porazit XY nepřátel atd)
            • h0p3
              Tady máš příběhovej začátek, kterej tě vyžene za vybudováním slávy svého kmene. V podstatě hned po úvodu víš co je tvým cílem a na kterej máš časovej limit. A je na tobě jak se k tomu cíli dobereš: obchod/diplomacie/dobývání. A ano určité podmínky tě posouvají v ději. Já potřeboval nastřádat 100+ bodů power, abych mohl pokračovat ve svém tažení. Nevím ale jestli tě jako obchodníka někam příběhově posune 100 bodu prosperity nebo těch 100 bodů je tvůj konečný cíl pro "úspěšné" zakončení kampaně.
  • Zir074
    Osobně se přidávám ke kladnému hodnocení. Musím říct, že mě hra táhne více, jak například Pillars of Eternity, a to jsem vždy víc sázel na fantasy zasazení. A přesto, je to celkem zajímavé, hlavně jsem rád za ten tahový soubojový systém, který mi příjde daleko příjemnější než ten, který používají třeba vývojáři z Obsidianu.

    Vzhledem k chybám je hodnocení sraženo a tak nějak odpovídá. Sám jsem se divil, když jsem se po nějaké době podíval do nastavení co na mě vyskočilo za obtížnost, jako "casual" jsem se přes pár soubojů dostal, ale pak už jsem to nevydržel. A také to padání mno...
  • Hra asi bude fakt dobrá, ale ty bugy..........já to třeba dotáhl do prvního rozhovoru ve hře, kde už to prostě nešlo jinak a odinstaloval jsem to. Na 4K monitoru mi to vypisuje nějaké rozlišení 1331x něco nebo tak nějak, ale písmenka jsou tak titěrná, že mě z toho po 15ti minutách rozbolela tak hlava, že to nešlo dál. Navíc mi to rozlišení ani nejde změnit, ať nastavím co nastavím, je to stále stejné, takže nezbývá než počkat na nějaké opravy a pak to zkusím znova. Rozhodně ale hru nehážu do pytle s paskvilama nebo tak něco, jen si prostě na nějaké hraní počkám o trochu déle....je to škoda.
  • No, recenze vcelku odpovídá stavu, zakopaný pes je ovšem jinde - bugy, bugy, bugy bugy. Hlavní město (Ribe) je oblast, kde mi hra padá cca co minutu (jinde ne). A nejen mě, Steam recenze jsou plné nářků, protože kromě pádu občas hra zničí i savy (musím zaklepat, mě ještě ne). Vývojáři se už omlouvají a pracují na patchi. Dále obtížnost nastavená defaultně na Insane (taky bug) - a já si pořád říkám, proč mi 2 kamínky z praku vypálené z druhé strany pole složí vymakaného vikinga ve zbroji. Oproti Expeditions Conquistador je největší změna v cestování na mapě - nemůžu říct, že by to bylo jednoznačně pozitivní. Na jedné straně to má výhody v dalším zkoumání v lokacích, na druhé straně je pryč svoboda pohybu a pohyb na mapě je umožněn jen do lokací a nocovacích táborů, přičemž lovení a další interakce z mapy jsou částečně v lokacích a částečně se dějí při nocování. A ten obrázek mapy je fakt hnusný. Vůbec ovládání tábora se změnilo k horšímu. Prvky, které byly v prvním díle intuitivní a výrazné jsou nyní mdlé a hůř identifikované. Soubojový systém naštěstí autoři nezvrtali, víceméně odpovídá prvnímu dílu. Každopádně dokud neopraví bugy, je hra nehratelná. A to za cenu od 600.- výš fakt vyplatí.. Inu daň pro nedočkavé hráče za koupi hry hned po vydání.
  • miccckel
    Bez češtiny je mi tahle hra ukradená *10*
    • Čeština se začala dělat.
    • A nám je ukradené, že ti je hra ukradená, protože jsi nebyl schopnej naučit se anglicky.
  • Na metacriticu je to uzivatelsky nejvíce hodnocena hra :
    http://www.metacritic.com/browse/games/release-date/new-releases/pc/userscore

    Za me 10/10
    • Ze 3 recenzí to není zas takový terno :D
  • Pro me prekvapeni roku. Naprosto paradni hra. Jak odstrani bugy (mel jsem zatím 2x) tak pro me lepsi nez Tyranny a Torment. Questy jsou super mají hodne moznosti.
  • jamar28
    "Strategií nabyté souboje" - To má být Strategií nabité souboje. Pokud mluvíme v tom smyslu, že je něco napěchováno, nacpáno, je tam toho hodně, píše se "nabít" (mám nabitý rozvrh). Nabýt znamená něco obdržet.

    Bylo by mi to fuk, ale takhle v podnadpisu to celkem praští do očí. *3* Jinak pěkná recenze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit