Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Holldir
    Ano Markus Heitz je jeden z nejlepších spisovatelů fantasy knih. Hned vedle Paolliniho. jestli napsal, že ho nebavila tak ho asi nezajímá fantasy. Jestli ho to nezajímá nemá to číst šašek jeden.
    ''Takže co stránky špatně nesly může hra prezentovat dobrým způsobem.'' zábavná fráze pro knihu jenž byla bravurně napsaná:D
    Celá serie je velmi temná na rozdíl od jiných knih a dosti skličující což jí dává jedinečný nádech oproti jiným seriím. Jsem velmi zvědavý zda hra bude věrohodně napodobovat knižní serii.

    Snad to nedopadne jako film Eragon jenž byl adaptací též dle knihy s doprzněným scénářem který by mnohonásobně lépe zvládl jakýkoliv čtenář. Když už je řeč o dvojčatech a jejich stylu boje no vybavuje se mi moment kde Boindil řval, že toho skřeta zkrátí aby byl dlouhý jak on...no doufám, že ve hře bude boj ztvárněn stejně či alespoň tento prvek by mohl napodobit knihu. Doufám, že tam trpaslíci nebudou ze země rubat skřety po palici jak kdyby měli stejnou výšku. Snad tam bude Boindil vykreslený věrohodně i s jeho slovníkem a tím jeho věčným oink oink sviňuchy...

    Jak se, ale dívám na to video mám docela pochyby. Převážně tam byli vidět nějací malí sráčové (pravdepodobně gnomové) přičemž hlavní voj byl tvořen skřety a hlavně ti krugashové jenž byli vyšší než ostatní jimž velel toboribor. A během celé knihy trpaslíků nebojovali ani proti jednomu gnomovi, ale vždy jen proti skřetům.

    Takže doufejmě, že to vykreslí věrohodně
    • Tilwaen
      Ano Markus Heitz je jeden z nejlepších spisovatelů fantasy knih. Hned vedle Paolliniho.

      Troll detected. Paolini je všechno možné, jen ne jeden z nejlepších spisovatelů fantasy.
  • Hmm. Klise je, kdyz takovy bambula jako je pan Smutny si dovoli napsat takove blaboly o trpaslicich.
    Pane Smutny, radeji se venujte vsemu jinemu nez recenzim,ty prenechejte nekomu jinemu.

    Dekuji
  • Pane Smutny, venujte se prosim prekladani tsikovych zprav a oznameni. Zdrzte se vsak jakychkoli Vasich recenzi a nazoru. Je to hnuj. No, nebo muzete zacit psat na iDnes tam se zaradite.
  • TheGGG
    hmm *9* Sem vždy slyšel, že trpaslíci jsou dobrá série, ale když tomu erudovaný novinář z games dá takovou sodu, asi budu muset to přečtení zvážit a radši si přečíst nějakou hodnotnou literatůru. Nějaké filozofické: "Koukání do zdi a poznání sebe sama" od Kung Paa, politologicko lékařské svazky: "Hemeroidy a kapitalismus, dvě strany jedné mince" od RasPutina Vodkoviče, nebo uznávané starořecké spisy "Se sandálemi do bláta" od Bezkulakyse.
    PS: sem trochu opilí, dal jsem si jednu rumovou pralinku, sorry za OT *5* *14* *1*
    • Jack1947
      Já sem byl opilý na silvestra kdy jsem měl džus s vodkou, rumovou pralinkou so pít fakt nedá hochu. *7*
  • corfer
    A co je mi do toho, že Smutnyho nebavila knížka Trpaslíci? Proč tyhle totálně irelevantní informace musíte štvát do každý zpravy?
  • na trpaslíkov nesiahaj boha"Vracas"ti....bo ti vrazím havranízobák až po ri... otvor do lebeni a zlatourukou dám spakruky kres papuľu..:D *16* jedna z máááála dobrých kníh o trpaslíkoch!...
  • Llour
    Sérii Trpaslíci i Legendy Alfů mám komplet. A možná je to mnohé, jenom ne klišé jak píše Aleš. Když nemám knížky načtené, tak se k nim nevyjadřuji a popisuji pouze info o hře. První díl je sice o klasickém "sehnat artefakt, porazit zlo" ale další 3 (respektive 7) díly už je originální a málokdo se věnuje trpaslíkům tak, jako Markus Heitz. A alfové a jejich společenství se žádným temným elfům nepodobají ani náhodou *7* *7* .
    • Četl jsem celé Trpaslíky a nejvíc se mi líbilo jak v prvním díle jsou trpaslíci vyobrazení jako parta nabušenejch Chucků a z každou další knihou dostávají víc a víc na zadek *1* *1* . Taky ta Darth Vader proměna byla značně osvěžující.
  • Jack1947
    To sse bude vážně tak lesknout i ve hře? fůůůj *11* *12*
  • Málo rozsekaných stehen! Taky tam mohli více pojmout rozdíl velikosti soupeřů a k tomu jejich styl boje. Zatím ten boj nic moc a hlavně jsem tam neviděl dvojčata v akci, jelikož ty nejde přehlédnout ani v knize. *3*
    • Veskoslav
      No jelikož je to úvodní scéna z knihy, která se odehrává ještě před narozením Dvojčat a všech postav 1. knihy na území Pátých a Dvojčata byli Druzí, tak by byl nesmysl, kdyby tam byli. Bitva o Bránu, která chránila Skrytou zemi padla v roce 5199 slunečního věku, Thungil a spol se vydávají na výpravu pro Ohnivou čepel někdy na začátku 6000 slunečního věku.
      • jéžiš, Peckoslavovi vypršel BAN za rasistický pindy a zase se už činí....tobě bych ty trotle dal trvalej ban....běž se realizovat někam ven vocasi....
        • Veskoslav
          Ban jsem neměl, takže co chceš? Máš něco ke hře? Ne? Raději si jdi věnovat, jak ze státu vytřískat více peněz na dávkách.
        • tomocz
          Aspoň píše k věci, na rozdíl od tebe, kterej si tu jen honíš ego :D
      • Mně to došlo až jsem to napsal, že jsou to Pátí. Já to video mám bez zvuku a neviděl jsem ho celé, jen proklikal. I tak tam mohl být záběr s dvojčaty, když to došlo až k Tungdilovi a Dvojtému. :)
  • Veskoslav
    Jací temní elfové?! Alfové mají s elfy společnou akorát krásu a to, jak vypadají jejich oči v noci....To nejsou žádní temní elfové. Orkové tam také nejsou, ale skřeti. Klišé u trpaslíků? Jasně, takový kmen Třetích, tedy vrahové trpaslíků jsou klišé od začátku do konce...Jde vidět, že opět se ukazuje, že sehnat si pár informací, aby článek byl kvalitní, je nad možnosti autora a sérii o Trpaslících evidentně četl z přebalu knihy.
    • bezny normalni clovek vidi dark elfa. fantasy nerd to prejde mavnutim ruky
      • TheGGG
        ano, já taky vidím jen přeplacený nagelovaný bu*ny, ale kdybych o nich psal, musel bych jim říkat Messi a Ronaldo. Proto je novinář novinářem a né nějaký wanna be blogískář co si plete pojmy a dojmy.
      • Veskoslav
        Bože....Když už dělám z něčeho report, tak si nevymýšlím. Je to samé jako psát motorový meč u Warhammeru 40k, si plést Tau a Eldary či Sarumana se Sauronem. Novinář sice nemá povinnost si ověřovat informace, ale pak to vypovídá o jeho práci. Mimochodem Maxi, tvůj styl by poznal i mrtvý Jack.
        • Souhlas. Je to o profesionalitě. Dneska můžou díky internetu dělat recenze lidé, kteří chtějí dělat recenze, ale nemají základ (kde jsou doby tištěných časopisů, kdy tištěný časopis s CD byl svatý grál a k recenzentům jsme vzhíželi v tiché úctě). Je to prostě totálně NEPROFESIONÁLNÍ (caps je na místě). Je to jak s právníky. Dneska na internetu o zákonech může plkat každý, ale když neví, že zákon zná pojem, že vlastník pozemku nemusí být automaticky vlastníkem stavby na příslušném pozemku, pak prostě není právník. To samé lze aplikovat i na psaní recenzí. V tomhle případě prostě člověk nemůže být recenzent příslušné hry. Ano, semtam všichni vypustíme blbosti, ale na těchto stránkách neznalost je snad tradiční ignoratismus lidí, co k něčemu přišli jak slepí k houslím. Je to jako když si milióny vyděláte sami nebo Vám padnou ve sportce...
    • kostejnesmrtelny
      Cokoliv jinýho je u Heitze plýtvání časem. Strašný mrdky, co von píše.

      To není trollpost, přečetl jsem Ritus, Sanctum (v podstatě z donucení) a Stíny nad Uldartem (abych se přesvědčil, jestli se zlepšil. Nezlepšil)
      • Veskoslav
        To tak má spousta autorů. Jedno jim sedne a zbytek raději zavřít do trezoru a hodit do sopky.

        Stíny se mi docela dobře četli, ale řadil bych to na silný průměr ve fantasy (něco jako některé série ve Warhammeru). Neurazí, ale taky nenadchne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit