zavřít
...

Farming Simulator 17 - recenze

Dávno pryč jsou doby, kdy byla série Farming Simulator bizarní okrajovou zábavou pro hrstku podivínů. Nechápejte to špatně, pořád se jedná o projekt, k němuž je potřeba přistupovat s velice specifickým stavem mysli, ale dle neoficiálních statistik si tuto agrární eskapádu zahraje na Steamu momentálně...

Novější 1 2 Starší

  • UNIactvrtyznak facebook.com
    1 souhlasí, 0 nesouhlasí
    Tak faktem je, že u podobných "uchyl" her je nemalá část core fanoušků rekrutována z profesně sblížených hráčů, taková "profesní deformace".
    Já mám taky třeba rád Hitmana:)
    25.1.2017

    reagovat

  • xy (anonym)
    3 souhlasí, 1 nesouhlasí
    Simulator? No to asi nee ...
    Tenhle vytvor ma doslova nehorazny mnoztvi nedostatku a nedodelku, pricemz jen nektery z nich resej vsemozny addony. Cim zacit? Treba naprosto neexistujici fyzikou, coz vede ke spouste ruznych problemu - treba traktor ktery se vznese do vzduchu aby nasledne skoncil bezmocne na strese ... dalsi aspekt sou nedostatecny popisky jednotlivych nastroju, kde casto neni zrejmy, ze k valniku lze pripojit jeste dalsi valnik, pripadne ze (nektere)sekacky lze kombinovat a zapojit za sebe.
    Dal zcela tupa a imbecilni AI. Defakto jediny co jakz takz (nekdy) zvlada je obslouzit obdelnikovy pole, ovsem situaci, kdy se rozhodne dal nepokracovat z libovolnyho duvodu je pozehnane. Jakykoli jiny tvary pole vedou k tomu, ze AI proste nekde v polovine obdelavani zastavi, pripadne ze klidne 1/3 celkove plochy pole zustane neobdelana. AI si nezvladne poradit ani s tim, ze pole konci nesjizdnym svahem, takze k tomu obdelniku je treba jeste dostatek prostoru navic, na kterem se otoci nejdelsi pouzivana souprava. Otocit se na poli a pak couvnout sice (obcas) zvladne, ale tak z 80% zustane viset s tim, ze ji neco blokuje.
    O takovych vecech, jako ze by AI kdyz uz sklizi, tak taky urodu vyklopila do valniku a odvezla do sypky si muzem nechat leda zdat. Nebo, nedej boze, ze kdyz se ty sousedni, nevlastnena pole (telepaticky) obdelavaji, ze by po nich treba take mohly jezdit AI traktory, kombajny ... vazne nevim, k cenu je AI provoz na silnicich.
    Dal, pokud ma byt rec o simulaci, tak sem si nevsim, ze by zemedelec nahazel do secky "osivo" a pak si vybral jestli to bude sit jecmen, psenici nebo treba kukurici. Pokud mi skleroza slouzi, u starsich kousku se muselo pouzit to spravne, a pochopitelne se dalo vyuzit i predchozi urody. Totez se tyce hnojeni, kde defakto je uplne jedno cim se hnoji, rozdil je tak maximalne v cene. Poskozovani pole pri hnojeni je taky az v addonu, kterej navic funguje uplne spatne. Vysledkem takovyho pestovani s timhle addonem je, ze po trojim pohnojeni je pole z 40% a vice bez urody, misto aby na nem byly jen pomerne uzke stopy. Apropos, autor neumi pocitat, protoze hnojit se da 6ti vecma ... pevny/tekuty/mocuvka/hnuj ... zeleny hnojeni(je treba pockat az vyroste a zaorat) a ... voiala, plecka (byt s omezenim na prvni fazi rustu).
    Stejne tak soudruzi (uz nekolik verzi) nezvladaj delat brazdy ve smeru pohybu pluhu (a dalsich nastroju), takze kdyz si vyberete jiny smer nez je orientace mapy, tak se to klidne i co par metru bude menit prave v ramci te orientace mapy. Totez se tyce zcela obecne uplne vseho. I kaceni stromu je velice random akce, protoze i kdyz to vypada, ze pila je ve spravnym postaveni vuci kmeni, tak to neznamena, ze lze rezat. Dtto i kdyz rezacka kombajnu trefi kyzenou rostlinu, tak to jeste neznamena, ze ji sklidi. Asi nejvic se to pak projevuje na likvidaci parezu, kde je to proste o nahodnym mavani nastrojem v okoli viditelneho parezu, dokud se neobjevi animace jeho likvidace.
    Ad vlaky ... krasna ukazka prave te neexistujici fyziky. Staci se podivat, jak se chovaji v zatackach, soudruzi nezvladli implementovat ani neco tak primitivniho jako vlakovy podvozek, ktery se otaci, a drzi vagony v nejake vzajemne poloze, ve ktere se rozhodne neprolinaji jejich rohy. Jediny vyuziti pak maji v tom, ze na te mape je jedno vykupni misto, ke kteremu se jinak nez vlakem neda dostat. Sekundarne se na nadrazi da skladovat pomerne slusny mnoztvi urody pro pozdejsi pouziti.

    Autor pak jaksi vubec nezminil, ze to umi ... multiplayer. Coz sem nezkousel, ale pry je taky paradne zabugovany (kazdy hrac klidne vidi pole v jiny fazi rustu).
    24.1.2017

    reagovat

    • Blue.Shark tiscali.cz
      2 souhlasí, 1 nesouhlasí
      tl;dr *15* Nějaký moudra o Star Citizen tam nemáš?
      24.1.2017 upraveno v 23:42

      reagovat

      • xy (anonym)
        1 souhlasí, 1 nesouhlasí
        Tohle je clanek o sc? Ze sem si nevsim ... zato ze ty ses imbecilni kretеn je videt na prvni pohled.
        25.1.2017

        reagovat

    • Bob (anonym)
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Ten problém s obdelavanim máš na fanouskovskych mapách? Protoze v originálni hre jsou práve proto obdelnikove resp si je muzes upravit
      Jinak samozrejme souhlas ve vsem
      25.1.2017

      reagovat

  • Mart9 tiscali.cz
    2 souhlasí, 7 nesouhlasí
    Simulátor práce na poli považuju za největší zvrácenost v herním byznysu.
    23.1.2017 upraveno v 14:55

    reagovat

    • Bob (anonym)
      1 souhlasí, 4 nesouhlasí
      Ne ze by na tvem nazoru zalezelo, ale muzes napsat proc? Do stejne kategorie patri i eurotrack simulator, futbal manazer, simulator ridice mhd, flight sim, the sims a dalsi.
      23.1.2017

      reagovat

      • Mart9 tiscali.cz
        3 souhlasí, 3 nesouhlasí
        Tak buď na mém názoru nezáleží, tak tě to nemusí zajímat. Nebo na mém názoru záleží, tak tě důvod zajímá.
        23.1.2017

        reagovat

        • Bob (anonym)
          0 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Na tvem nazoru nezalezi v tom smyslu, ze hraci tu hru stejne budou hrat a vyvojari dal vyvijet dalsi dily a DLC. Ale zajima mne jaks to myslel. Kdyz napises neco takoveho, je slusne to i zduvodnit, jinak to muze byt povazovano za trolling a melo by to byt smazano...
          23.1.2017

          reagovat

          • Mart9 tiscali.cz
            0 souhlasí, 2 nesouhlasí
            To nezáleží, ani to neznamená, že je to špatná hra nebo by ji nikdo neměl hrát.

            Ale ještě naši rodiče dělali na poli, aby měli co jíst. Dneska mladistvý řekne, že jde zorat pole a sedne ke kompu. A ne není to stejné jako třeba fotbal. To je totiž stále hra.
            23.1.2017

            reagovat

            • Bob (anonym)
              3 souhlasí, 2 nesouhlasí
              nevím proč by nemohla být predmetem hry i práce, treba deti si hrajou na doktora, na učitele, hrajou si dokonce i na manuální práci od toho máš detské hrábe nebo lopatky. Jinak tahle hra je spíš o tom že sedneš do stroje který v reálu stojí skoro 400 tis. €.
              Já premýšlel že by nebylo od veci udelat i farming simulátor ze stredoveku, kde bys to pole obdelával na záprahu taženem voly a sklízel ručne. nevidím na tom nic špatného.
              23.1.2017

            • Mart9 tiscali.cz
              1 souhlasí, 1 nesouhlasí
              Ano, děti. Ale ne mladiství.

              Vážně je to o těch strojích? To chápu u Eurotruck simulatoru, ale tady obděláváš pole.
              23.1.2017

            • Bob (anonym)
              1 souhlasí, 2 nesouhlasí
              porad nechápu co je špatneho na tom když si nekdo hraje na obdelavani pole *7*
              23.1.2017

    • Lukyz tiscali.cz
      2 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Simulátor práce na poli je největší zvrácenost v herním byznysu, zatímco všechny ty pigeon (můžete dosadit v podstatě cokoli) dating simulatory, kterých je plný Steam jsou naprosto v pořádku *1*
      23.1.2017

      reagovat

  • Bob (anonym)
    0 souhlasí, 4 nesouhlasí
    Az na me prispevky a nekolik dalsich samy off topic. Doufam ze to cenzor cele smaze kdyz se neumite slusne bavit ke hre.
    23.1.2017

    reagovat

  • Jack1947 tiscali.cz
    1 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Já už si to opravdu musím zkusit když už je 2017 :D

    Když jsem ten bejvalej vesničan čili buran *4*

    Má to tak dobré ohlasy ale prostě nejsem zatíženej na orání obilí a trhání řepy. Uvidíme...
    23.1.2017

    reagovat

  • MickeyMutant tiscali.cz
    17 souhlasí, 13 nesouhlasí
    Proč má traktor budku vzadu?

    Jinak v Německu jsou farming simulátory tak populární, že moderátoři fekál pornostránek denně mažou až 650 postů, kde si virtuální zemědělci porovnávají farmy a odvádí diskuzi off topic. Došlo to tak daleko, že mezi zakázaná slova museli zařadit třeba pflügen (orat), Mähdrescher (kombajn) a všechna slova tvořená od slovního základu Landwirtschaft (zemědělství) jako třeba Landwirtschaftsausstellung, Landwirtschaftsmaschinen nebo Landwirtschaftsminister.
    22.1.2017 upraveno v 19:12

    reagovat

    • Bob (anonym)
      5 souhlasí, 11 nesouhlasí
      docela trapné (ostatne jako vždycky)
      22.1.2017

      reagovat

      • MickeyMutant tiscali.cz
        2 souhlasí, 6 nesouhlasí
        Nebrblej, Bobe, a vymysli, proč má traktor budku vzadu.
        22.1.2017

        reagovat

        • ja_nic_nevim tiscali.cz
          2 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Počkej, to myslíš vážně, tu svou otázku?
          23.1.2017

          reagovat

        • CursedSlayer (anonym)
          0 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Nevim přesně co tím myslíš, recenzi jsem nečetl, ale nebude to proto, že dozadu můžeš připojit i rypadlo? Pak obsluha vysune podpěry, přesedne na druhou židli (nebo jí jenom otočí?) a hrabe.
          23.1.2017

          reagovat

          • Jack1947 tiscali.cz
            0 souhlasí, 2 nesouhlasí
            Rypadlo se dává na nějakou budku ?? *7* ( nevím ptám se)
            23.1.2017

            reagovat

          • zdrcujici_pravda (inkognito)
            1 souhlasí, 0 nesouhlasí
            Můžeme spekulovat nad tím, že je dobré mít snadný přístup k motoru a jeho servisu. Nehledě že ze zadní polohy může kontrolovat činnost všech připojených zařízení, ne jen rypadla. Pak můžeme zahájit téma o jakémsi těžišti a ergonomii....
            23.1.2017

            reagovat

            • zzz (inkognito)
              0 souhlasí, 0 nesouhlasí
              A proč ji má tedy kombajn vepředu?
              23.1.2017

            • zdrcujici_pravda (inkognito)
              0 souhlasí, 0 nesouhlasí
              Protože potřebuje kontrolovat stav žacího ústrojí? Pane bože....
              23.1.2017

            • zzz (inkognito)
              2 souhlasí, 1 nesouhlasí
              To by mohl i zezadu nebo z prostředka, navíc by měl i lepší přehled o dalších připojených zařízeních, nejen o žacím ústrojí jo a pak je tu ještě otázka ergonomiky no
              23.1.2017

            • sk (anonym)
              3 souhlasí, 0 nesouhlasí
              a ted si jeste predstavte, ze kabina - at uz u kombajnu nebo traktoru je vzdycky tam, kde jsou velka kola :)
              23.1.2017

      • Blue.Shark tiscali.cz
        2 souhlasí, 0 nesouhlasí
        Reaguješ-li na svůj post, tak ses trefil.
        22.1.2017

        reagovat

  • zaty mojeid.cz
    11 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Taky rád "obdělávám" ale simulace je nuda.
    22.1.2017

    reagovat

  • Odin (anonym)
    3 souhlasí, 2 nesouhlasí
    Musím se také přiznat, že mne tohle opravdu nechytlo, kdysi jsem zkusil FARM CITY a byl tak otrávený z ochrany hry, že jsem to raději ihned po odehrání několika chvil odinstaloval. Nějak nemohu přijít na to co je tak zábavného jako řídit traktor, či jinou zemědělskou obludu, ale proti gustu žádný......
    22.1.2017

    reagovat

  • i (anonym)
    6 souhlasí, 4 nesouhlasí
    Co to mají Němci za zvláštní úchylku. jezeďácké simulace. Tohle tam frčí o 106.

    DLC: Slepičí průjem apod.
    22.1.2017

    reagovat

  • bukrr tiscali.cz
    5 souhlasí, 0 nesouhlasí
    Autor recenze se takovýmhle hrám věnuje častěji? Ještě jsem celou recenzi nedočetl, ale u shrnutí jsem se musel pousmát *15*

    "Že by si ale Farming Simulator 17 pořizoval fanoušek DOOM, to, odvážím se hádat, nehrozí."
    No.. simulátory nejsou můj šálek kávy, ale tahle recenze probudila mojí zvědavost *1* Třeba někdy ve slevě.
    22.1.2017 upraveno v 16:46

    reagovat

    • Minotaur (anonym)
      12 souhlasí, 1 nesouhlasí
      Žádnej skalní traktorista ani farmář nejsem, ale pokud to někomu pomůže, starýho Dooma, Brutal Dooma (novýho jsem nehrál) považuju za TOP 3Dčko, jo, cuc na to, vypadají hnusně… Ale ta hratelnost!! No, nevadí, úvod není zase tak podstatnej, jde o to, že jakožto pařan všeho možnýho, kromě sraček na Facebooku a vůbec na těch nižších platformách, což budou nejspíš hlavně mobilní rychlovky…, jsem si dokázal ulítnout i na rozmetaní hoven ve Farming Simularu 2015. Jo, parádní zábava, pokud člověka motivuje koupě lepšího traktoru, kombajnu a kdejakýho hovnocucu :-) 2017 jsem zatím nehrál, skalní fanoušek asi opravdu nebudu, ale každopádně vim, že tahle série má něco do sebe. A troufám si říct, že je to taková ta pohodová zábava a la Euro Truck / American Truck Simulator… BTW, zkoušel jsem i starší díly a určitě jsem měl i odněkud nekoupenou 2016. Byla tam lepší fyzika, lepší bahno a dost možná i lepší hovn :P Nevim, nečuchal jsem, nejsem skalní…
      22.1.2017

      reagovat

Novější 1 2 Starší

Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

Přistupujete z neznámé IP adresy 54.211.56.110.
Opište kód z obrázku:   (Kód je nečitelný, ukaž jiný)

Český herní web, který se soustředí na hry pro PC, PS4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS, DS, PS Vita, iPhone a iPad. Pro všechny platformy nabízíme recenze, preview, videorecenze i pravidelné novinky. Na Games.cz najdete i podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Call of Duty, World of Warcraft, The Elder Scrolls, Assassin's Creed, Grand Theft Auto, Battlefield nebo FIFA.