Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslim ze ten vylev nieje len ohladom toho clanku ale ako hovoril Martin Bach ale aj ostatny ze nieco sa nabalovalo a hromadilo a teraz to prasklo alebo aspon cast, bude to ze v podstate od zaciatku sa na hry, ci uz pocitacove alebo konzolove, proste cely segment videohier, pozerala vecsinova populacia cez prsty. Prinajlepsom boli rozne ustipacne a sprdavacie poznamky. V 90tych rokoch ked nastal hlavne vykonnostny boom pc a vdaka tomu sa zacali hry posuvat dalej, sa zacali trochu chytat hier aj media. Ale zasa skor koli sledovanosti, stylom sokujucich sprav. A Doom a podobne boli vyzivnym materialom na "krvave" spravy. Po roku 2000, ked uz bola 3d akcelerovana grafika v plnom prude a hry boli graficky zasa dalej sa uz toho zacali chytat aj politici ked potrebovali nahnat body v roznych kampaniach. Ked mohli tak si zasa kopli. No a dnes ked uz hry su nedvratne sucastou entertainmentu, mam pocit ze si do nich kopne kazdy kto momentalne potrebuje sa nejak prejavit alebo nahnat body. Cakam este kedy zacne do nich kopat holywood kedze obraty a fiancny rast celeho herneho priemyslu je raketovy a uz ohrozuje aj ich. No a toto cele sa v ludoch za tie roky zbieralo. Osobne si myslim ze vecsina ludi to neriesi a len proste hra oblubene hry. Potom je cast ludi ktorych sa to aj dotkne alebo obcas sa k tomu vyjadria a potom klasicka ukricana mensina, asi ako v kazdej oblasti. Osobne si myslim ze ale tento pripad asi bol takou rozbuskou aj vdaka tomu ze zatial co si doteraz vecsinou kopali do hier ludia "mimo hier" v tomto pripade to islo od novinarov/vyvojarov co asi niektory pocitil ako ranu pod pas.
    Mimochodom suhlasim s p. Bachom ze je fakt v dnesnej dobe vadne ze ak sa nepriklanam ani k jednej strane tak som pomali povazovany za hov*do alebo ak nesuhlasim s jednou tak ma automaticky to akoze zaraduje k druhej strane, pritom to vobec nemusi tak byt. A to sa netyka len hier ale paradoxne je to docela casto prave pri LGBT temach a podobne. Niekdy mam pocit ze ludia uz stracaju zdravy sedliacky rozum a ani nevedia v mene coho.
  • Tedy tohleto téma, co lidi už neví roupama co dělat. To mně zas až tak moc nezajímá. Starosti má člověk a ještě aby se zabejval dalšíma hloupostma pár unuděných lidí. Co nemají co dělat.

    Náká komedie nebo co, nevím neřeším.
    • Tema te nezajima, ale MUSIS se k nemu vyjadrit - aby tady nahodou nebyla diskuze, do ktere jsi nenapsal.
  • TheGGG
    Uf, nějak se nechytám, asi mi toho hodně uniklo, o co de s IGF a Mayou Kramer, chápu to správně, že nějak ovlivňovala kdo vyhraje indie fetivaly a spala s nějakým chlápkem z IGF? Předpokládám, že Anita Sarkeesian je zase jiná kauza? Fakt totálně zmatenej, popravdě tak moc, že jsem se ani nedívál na podcast. Každopádně herní průmysl je na vzestupu a kauz a pozornosti bude přibývat, brzo začnou vnikat spolky proti hrám a hráčům obecně.
    • TheGGG
      Edit: Už se chytám, sem se podíval na YT a dlouho jsem se takhle nenasmál. Pěknej b0rdel se nám tady v herním průmyslu rozjel.
      PS: řekl bych že za vším je žena, ale to by mě feministky zabily.
  • TheGGG
    Ajeje, tady se nám rozjelo dospělé téma. Koukám, feministky, ukrajina, izrael, fakt sem si asi spletl stránku.
    Tvl. o čem vlastně ta mařka mlela? Nechcou se mě o tom zhánět nějaké informace, ale zdá se, že hodně nerdů kvůli ní vyrazilo do ulic. Vadí ji moc velký prsa herních hrdinek? To je fakt strašný v porovnaní s tím jak hnusný věci se dějou ženám v mnoha zemích třetího světa.
    • Kozy
      Jde o to že pár lidí nemá do čeho píchnout a tak si vymejšlej problémy. Takový pěkný divadlo.
      • TheGGG
        Tak jsem se díval na nějaký videjka a musím říct, že ta holka je úplně poblouzněná. Asi si hraje na nástupce Jack Thompsona, ale zase z trochu jiného úhlu. Prostě se rozhodla, že se trochu zviditelní a začne rejpat do her, tak jako dřív lidi rejpaly do všeho co bylo nové a neznámé. Od rockové hudby až po televizor.
    • je to tak, v Indii zabíjejí holčičky, protože nemají takovou cenu jako chlapec, v Africe uřezávají za vědomí klitorisy, a v západním světe se zase ubližuje ženám tím, že se zobrazují jako zosobněný objekt sexuální touha! Safra!
      • TheGGG
        A o co teda tý feministce de? To jí vadí nějaký stereotypy ohledně žen ve hrách, nebo násilí či co? Já jen vím, že cosi dala na YT a od tý doby se jí kdejaký magor snaží zastrašit znásilněním či zabitím, ale čím je na*rala fakt netuším. Jestli ale chtěla, aby herní hrdinky byly tlusťošky, pak se není čemu divit, že no lifeři zapalujou pochodně.
  • Osobně jsem si po prostudování této aférky vyvodil dva závěry:
    Novináři, kteří se staví za názor "gamers are dead" by asi měli opustit herní žurnalistiku na místě kde působí a začít pracovat v médiu, které má za cílovou skupinu tu pseudointelektuální část, řešící do nekonečna pseudoproblémy typu "málo žen, moc násilí, atp". To je první část. Druhá věc ve mě vyvolává velkou hořkost - nebyli jsme to my hardcore hráči, kteří pomáhali ze svých peněz zafinancovat herní průmysl v době, kdy to ještě nebyla multimiliardová záležitost? Pamatuji si, že jsem si kupoval hry v době, kdy pro mě koupě novinky znamenala utratit jednu šestinu výplaty, ale nelitoval jsem ani koruny většinou. A ted se dozvídáme, že jsme ta zastarale smýšlející část, kterou je potřeba v rámci nějakého sociálního inženýrství, jakési zrychlené řízené evoluce odstarnit? FUCK YOU, SJW. Chcete bojovat proti diskriminaci žen, proč nejedete do Afriky se zastávat ženskejch, kterejm uřezávaj klitorisy???? Jsou to jen kavárenský povaleči, který si nevidí do úst.
    • Gaming journalists are caught between capitalist reality and their own frustrated aspirations to be serious cultural critics. But they cannot solve their problems by preaching about the death of their audience. That audience is dying only in that it is leaving them, a process the journalists have evidently decided to accelerate. Game journalists are rage-quitting their meal ticket.
      • http://www.slate.com/articles/technology/bitwise/2014/09/gamergate_explodes_gaming_journalists_declare_the_gamers_are_over_but_they.html
  • Největší problém těchto bojovníků za rovnoprávnost je ten, že ve své podstatě bojují sami proti sobě. Je to ale ve finále fajn pro všechny ostatní kteří to mají v hlavě v pořádku, protože se tak otevírá další téma, minimálně v oblasti zábavního průmyslu, závan něčeho nového v komedii je fajn, (rasimus už začíná nudit) https://www.youtube.com/watch?v=oNvzCjJG4Hg
    Ale vážně, mohlo by být zajímavé napsat seriozní herní příběh s hlavními představiteli gayi nebo lesbičkami, mě by to vážně zajímalo, ale když vím že bych tím jakožto tvůrce udělal té kravičce Anitě radost, tak bych raději do hlavních rolích obsadil chlapa a ženskou. Nechtěl bych prostě mít s touto sektou fanatiků nic společného. Takže za mě: "Good job Anita!" a ještě "Go SJ Warriors!" (myšleno doslova jako podpora fotbalového týmu, aby hrál pro pobavení diváků *3* )
  • Zayl
    Teda Lukáši, napis Anitě že chceš do Silvestring media. Jako referenci použij tuhle epizodu a jasný job.
  • flash789
    o co jde?..vyjde nejaka dobra hra? nebo se jen indie tvurci hadaj pac jim vsem tece do bot? prisli novy konzole a indie moda jde do prcic, tak na sebe zacinaj házet spinu.Nebo se tam hada někdo z Bethesdy? EA? Ubi? asi ne co:) Do herního prumyslu se za posledni leta nasralo tuny retardu co delali v garazi hru a ted se povazujou za celebrity, plno novinaru si udelalo renomé diky old school vlne, a ted to jde so sracek a zcela typicky lidi na sebe hazej spinu..a je jedno co to odstartovalo.Indie hry najednou místo 9/10 zacinaj dostavat 6/10 a kupodivu se o nekterych uz nepise vůbec, coz bylo ještě tak před rokem nemyslitelne. najednou vyplouva na povrch ze ty hrozne cool věci jako Kickstarter, Early Acces a tak za moc nestoji..opet..před rokem na to nikdo nedal dopustit. kazdopadne je fajn ze se zase vraci doba kdy hry budou delat lidi co to umi, mají zkusenosti a nezebraj prachy všude mozne..ja jsem rad. Vsichni tihle rádoby vyvojari her si pripustili na telo komunitu, nechali je at jim davaj peníze, nechali je at do vseho kecaji..a tohle je zhruba výsledek. herni internet je plny indie ptakovin které jsou kopii par uspesnych her, které jedine mají nárok na to aby je někdo obdivoval. Doufam ze všichni ti kteří delaji bordel se brzy uklidni, pochopi ze jejich par mesicu slavy je pryc a pujdou tam kde byli předtím, a tuhle zonu hrani nechaji lidem co vedi co delaji. A všechny ty kecy o feminismu a další nepodstatne věci jsou jen důsledkem toho ze nekterym lidem zacina vysychat korytko, o nic jiného nejde.
    • Hanzales
      Pozadí te situace jde tak trochu i ruku v ruce s AAA produkcí.
      Jinak myslím nějaký intergalaktický spad. Lidi celkově nějak začínají více blbnout a midlit se mezi sebou... ;o)
      Kickstarter a Early Access bych do toho jednoho pytle také neházel. Obojí je dobrovolné, volitelné a může a nemusí to projektu pomoct. Je už na každém jedinci, jestli si zvolí projekt podpořit, ať už finančně, nebo testovaním, či obojím, případně si vždy může produkt koupit až bude hotový, pokud uspěje. Taky už je na každém z nás rozpoznat co je nějaké šme a co má potenciál a konec konců je dobře, že o té kvalitě a zájmu rozhodují hráči a ne nějaký kravaťák. Ale to už je tak trochu úplně jiné téma. K věci je to o tom, že nikdy nic není růžové, dokonalé a čisté. Špína je všude, bohužel. Důležité je se tou špínou nenechat pohltit a držet si zdravý odstup a pohled na věc ;o) Média jsou silná věc, ale na konci je to zase vždy ten jednotlivec, který se lecčím nechá pohltit, případně i ovlivnit, nebo si jen rozšíří obzor a pokusí se na věci pohlédnout z více úhlů.
  • Ty dvě páky, tomu se říká HOTAS *4*
  • zarazi me jak clovek co ani nevi k cemu slouzi titulky u filmu a obzvlaste v kine, si dovoli kritizovat film.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit