Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9
    Adam na GDS tutově nepřijde *4*
  • Vem tuhle https://televize.heureka.cz/samsung-ue55ku6072/?ppcbee-adtext-variant=ETA_1&gclid=Cj0KCQiAlpDQBRDmARIsAAW6-DNs025Z4RP46Ky0EHALJ5Wp0XqCKu3_7ze789CY_2cxVGivzwdQ3Q0aAn0OEALw_wcB#
  • Čau, měl bych dotaz ohledně výběru televize ke konzoli. Chci si koupit PS4 Pro. Potřebuju koupit taky novou televizi. Je něco, co má mít, splňovat, aby byla grafika co nejlepší? Nebo je to jedno a koupit prostě jakoukoliv LED TV za 10 tisíc? Nebo třeba vůbec nepoznám žádný rozdíl proti klasické PS4, a když nechci VR, nemá PS4 Pro vůbec smysl? Díky, jestli někdo poradíte.
    • lol. televize te nebude limitovat, bude te limitovat konzole. jinak si radši kup poradny pc s monitorem. Dneska jsou už televize prakticky zbytečnost.
      • Já počítač mám. Chci PS4 kvůli některejm hrám, který jsou jen na PSko.
        • Na okrajový hraní pár her za rok je skutečně nesmysl teď investovat balík do kvalitní TV a PSXPro.
          Kvalitní TV půjdou sešupem s cenou dolů a to už odhaduju v průběhu příštího roku. PSXPro asi taky nemá smysl, tvoje požadavky zcela pokryje PSX4 a až nastane doba vhodná na přesun, ceny budouá jinde.
          Mám to takhle stejně. Na PSX4 jsem si dosud zahrál jen 2 hry, které mne skutečně braly zajímalo mne těch her víc, ale neobstály).
          • Tak ono třeba Bloodborne je lepší než cokoliv, co za posledních x let vyšlo a já tam utopil stovky hodin, takže i jedna hra může stát za koupi, pak tam máš x dalších her a x dalších tam bude, že jsi tam hrál dvě, je tvůj problém.
            • Taky nikde nepíšu, že tem nejsou kvalitní hry. Jen tazatel píše, že odehraje tak 4 kousky do roka a já skoro taky. O nic jinýho nešlo *3* . Pokud uzná (jako že zatim neuznal), že u toho prosedí mraky hodin, určitě nepůjde cestou starší konzole a lacinější TV.
          • Jack1947
            Oni se šoupou dolu celkem rychle 139cm uhlopříčka se dá sehnat i pod 15 tisíc...

            Taky bych nešel kvůli PS4 do nějaké předražené tv... to je zhovadilost.
      • jnsCZ
        Děkujeme za názor a posíláme hezkou písničku https://www.youtube.com/watch?v=LVjTX72ST30
        • jj nejlepší jsou týpci jako ty, když se zeptá na TV 10-20 tis a ty mu napíšeš totálne zbytečnej článek o TV za 30 tis a víc *11*
    • Hlavní parametr je 100 Hz, ostatní je bonus. Nicméně s cenou to nepřeháněj, za dva roky bude padesátitisícová TV v podružných parametrech stejně zastaralá.
    • Pokud máš budget dejme tomu do 30k, tak si Pro ani tv za dvacku nekupuj. Nech/kup si obyč psko a kup si velkou televizi do 15 tisíc. Jestli obměňuješ často a peníze jsou ti jedno, tak kvalitní 4K HDR s co největší úhlopříčkou a pohlídej si ty parametry, který zmiňuje Volej.

      Než bude true 4K standard, bude Pro zastaralá konzole, takže je to zatim jen pro fajnšmekry, co chtějí high end setup. V pro modu ps docela topí a řve. Srovnal bych to třeba s Order 18?? na původním psku, který jsem musel hrát se sluchátkama nebo s hodně ohulenym zvukem.
    • jnsCZ
      Odpověď je relativně snadná: větší cena = lepší obraz. Pod 20 tisíc lze samozřejmě sehnat 4K televize, které "podporují" HDR, což ale znamená jen to, že to ten obraz zobrazí bez defektů. Jenže je to něco jako do starý Feldy tankovat nejdražší benzín s nejvyšším oktanovým číslem. Palivo dobrý, ale motor pojede furt stejně, protože lepší palivo nevyužije.

      Relativně zajímavá situace je v oblasti televizí těsně pod 30 tisíc. Bacha na LG, které mají tendenci fejkovat 4K panely a místo nich používají RGBW panely, díky čemuž je efektivní rozlišení někde kolem 3K. Pro správné zobrazení HDR (což mi přijde jako věc, která má největší vliv na kvalitu obrazu) potřebuješ tři věci: 10bit zobrazovací panel, Direct LED podsvícení a co nejvyšší svítivost (měřená v nitech). Většina levných "HDR" televizí bude mít svítivost někde kolem 300 nitů. Solidní "rozpoznatelné" HDR je někde kolem 600 nitů. Nejlepší televize mají 1500+ nitů - to jen tak pro porovnání.

      Nezmiňuješ požadovanou úhlopříčku, ale dejme tomu, že 4K rozlišení má smysl na panelech větších než 50 palců, lepší je 55. Výše zmíněné požadavky splňuje například 55'' Samsung UE55MU7002 za cca 30k. Za 35k je tam také dost zajímavých modelů, například od Sony. OLED začínají na 50k. S několika kompromisy lze najít zajímavé kusy i kolem 17-20k, ale už to není úplně ono.

      Nemám problém ti s výběrem pomoci, ale v první řadě je potřeba stanovit si nějaký strop.
      • Děkuju za odpověď. Takže když nechci do televize investovat 30 tisíc, mám se na Pro radši vyprdnout a koupit klasickou PS4? Hraju na PC, konzole má být doplněk kvůli exkluzivitam. Manželka na Prostřeno a pod. televizi za 30 nepotřebuje.
        • Rozhodně. Kup si slim nebo z druhý ruky od kamaráda, kterej na tom moc nepařil, tu původní 500 GB verzi a televizi s Full HD a cca 50" úhlopříčkou. Pokud ještě seženeš tv, která není smart, tak si ušetříš spoustu trápení a zhruba tisícovku.

          Taky zvaž jestli je na PS dost exkluzivit, který tě budou bavit. Mně se na něj většinou práší, protože kromě 3 her, ve kterejch mam teda platiny a spousty hodin, mě cca 15 exkluzivit vůbec nechytlo a pustim je jednou za čas, když je chce vidět návštěva.
          • Díky, asi to tak udělám. PS3 jsem si taky koupil kvůli třem hrám, nakonec jsem si jich opravdu užil sedm. Na PS4 je už teď víc her co bych chtěl, a ještě nějaké vyjdou. Ještě jednou dík.
          • lol. tak tenhle príspevek mužeš s klidným svedomím ignorovat
        • prostreno v ultra hd vypada líp
    • Jestli budeš kupovat TV za 10-20k tak je úplně jedno co si vybereš, všechno to jsou low budget panely, které jsou rády, že vůbec fungují. Pravá zábava začíná až na cenně 30k a výš. Předpoklad kvalitní televize na hraní je 100Hz panel a nízký input lag a pokud chceš, aby ten obraz byl i pěkný tak potřebuješ ještě UHD s HDR, ale to už jsme na ceně 40k a výš.

      Rozdíl mezi PS4 a PS4pro by šel vidět i na displeji od mikrovlnky, nicméně zásadním milníkem jsou hry samotné a to jak si vývojáři pohráli s updatem pro PS4pro.
      • 100hz panel se vyplatí obzvlášť když hra běží 30fps...
        • hlavne se takové panely ani nevyrabeji lol
      • Jack1947
        UHD má dneska každá tv ale HDr asi ne a HDr je vůbec podmínka pro jeho spuštení pokud se nemýlím.
        • TheRKD
          Jednoznacne chtej barevne CRT, kdyz se budou v elektru tvarit divne, bud neustupnej. Jo a jeste dva SCART vstupy, jeden je na nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit