Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • xixixao
    Doufal jsem, že Lukáš začne zase moderovat :/
  • Jsem teprve na zacatku, ale nezni mi to tak uplne spatne: indoktrinovany Shepard + to nejasny vyzneni zaveru .. ja asi budu spokojen (doufam).
    Spis me zarazi scenar uz prvni mise, kdy v okamziku utoku Reaperu na Zemi se zcistajasna nahodou zjisti, ze existuji plany na zbran k jejich zniceni, ale jsou zamceny nekde na Marsu v garazich.. :) a jako na potvoru v tech 20 minutach co je mam v umyslu ziskat se tam potkam s Cerberem.. *1*
  • blahorodie
    No ked budem vediet ze prichadza koniec sveta, pridu mracna, bouze , blesky, hromobitie a potom nam BOH povie : ,,Davam na vas Boži trest: Fight Club bude vysielany kazdy den, po veky-vekov amen ´´ *8*
  • No, já si myslím, že ten Catalyst prostě lhal. Přece řekl, že zničení Reperů zničí i Gethy, tím pádem EDI a taky Sheparda, který je částečně syntetiik. No a podle té bonusové scény vidíš, že to přežil. Podle mě jsou Gethové i EDI v pořádku. Byl to jen další Reaper, který tě chtěl ovládnout. Ale podle mě se opravdu jedná o halucinaci. (viz. Indoctrinate theory - koukni se na youtube)
  • preco Lukas nechce hrat dvojku ME ? v com je to osobna tema, co uz sa mu zdaju byt PC hry evil ? :)
  • deridon
    tak tedy k ME3 ještě, přidám svůj názor na konec Co se týče konce. Mám za to, že od té doby co byl ten větší výbuch, když jste běželi s jednotkou k tomu paprsku a pak se probrali, otrhaní, polomrtví, sotva vnímajicí a vstoupili do paprsku... tak to byla jen haluška či sen či něco takového, limbo možná.. v těchto nesrovnalostech mi to silně připomínalo Inception. Shepard prostě po tom výbuchu je pořád na Zemi, pod sutinami. Tak bych si vysvětlil jeho nadechnutí v konečné scéně. (pokud je to on)

    Poté tedy člověk byl na Citadele, potkáte Andersona a Ilusivemana. Máte s ním divný rozhovor, divnější než normálně, okolo obrazovky se objevuje na chvíli taková černá divná hmota, prostě připomínajicí noční můru. Nevšiml jsem si tedy, že by to souviselo něják s místem nebo proč to tam je, takže mně kdyžtak opravte. Po rozhovoru s Ilusivemanam.. dále pokračujete jak do nebíčka na té platformě. Další podivnost. Objevíte se u The Catalyst.. Shepardovi se zjevuje v podobě malého kluka, díky jeho nočním můrám a výčitkám, že ho nedokázal zachránit na Zemi. Ten mu vysvětluje jak to funguje, avšak to v některých ohledech vůbec nedává smysl a nevěřím tomu.

    Pokračuji tedy ke třem rozhodnutím. Ovládnout - nevim proč je tam modrý paprsek (v celé serii je modrá prostě barva dobra, když to vemu na poměry ostatních výbuchů), ovládnutí mi přijde, jako zotročení rasy, která je nejmocnější ve Vesmíru a vy klesnete na jejich úroveň a nevěřil bych tomu, že by to vydrželo na pořád.. u Gethů byl Legion taky jiný. Proč by se nenašel třeba jediný Reaper, který by byl taky jiný, ale v tomhle případě naopak jak Legion, jen moje domněnka. Syntéza - podle mě zvrácenost, uděláte z lidí vlastně poloreapery proti jejich vůli (těch sebevražd), veškerá přirozenost vymizí.. neřeknu kdyby se to vztahovalo jen na živé bytosti, to bych ještě možná zkousl, ale představte si zvířata, rostliny, prostě všechno, že takhle funguje.. dobře, možná žádné nemoci, ale teď mi řekněte, že by se nenašel někdo kdo by našel způsob jak ty lidi ovládat. např. jako v Deus Ex. Zničení - dle mě nejlepší způsob. Ale.. zabijete vlastně vše co vám usnadnuje a možná i zachranuje život. Co třeba lidi, kteří mají kvuli nemoci v sobě nějáké syntetické implantáty atd? umřou.. Gethové? udělali jste z nich jakoby rasu, už to nebyli jen stroje.. umřou.. ale cílem céle hry a každého bylo, zničit Reapery.. Mohl bych se rozepisovat mnohem víc, ale je toho fakt hodně, co mě napadá.

    Tak tedy vyberete si jednu možnost.. a pak.. se zničí mass relays.. všechny, které jste přivedli k Zemi, se nemůžou dostat domu, ke svým rodinám, ke svým světům, za které bojovali. Umíte si představit to zoufalství? Je tohle vůbec výhra? Dobře po prvním dojmu, zastavili jsme je, ničili nám domovy.. ale co pak? Dále Joker v prostoru, utikajicí před výbuchem... to už je sama o sobě blbost... co by tam kruci dělal... dále crash na neznámé krásné planetě... pro mě jen jaké si zobrazení utopie, že je vše dobré a bude to prostě krásný... musim dodat, že jsme pořád v Shepardově hlavě. Takže konec přijde podle mě teprv v DLC. Pokud ne, fajn beru to, ale zatim to vidim takhle, spousta věcí je až moc divných, nesedí a působí to dojmem nereality (na poměry ME). Jestli to je takhle promyšlené, či podobně, bude to pro mě důstojné zakončení serie v tom DLC, pokud je tohle doopravdový realný konec... Bioware by mělo přemýšlet komu dávají na starost scénář. Beru ten konec, že je cílený a že se pravdy teprv dočkáme.
    • O této teorii jsem slyšel hodně a ještě přidám, že možná ten kluk byl iluze celou hru a že se jednalo o indoktrinaci. Všimni si, že když nastupuje do toho transportu, tak si ho vůbec nikdo nevšímá. Nikdo mu nepomůže nahoru, nedrží ho za ruku. Je to jako by tam vůbec nebyl. Prostě se ho Reapeři snažili ovládnout. Podle mě je to, co říkáš jediné, co dává smysl. Doufám, že to tak bude.
    • Cypri
      Celou dobu doufám, že to takhle bude.
  • podcast 70.Pánové,luxus.Prostě nenacházím slov.Prostředí luxusní,zvuk luxusní.Děkujeme
  • Ellendway
    Dneska je tu nějak zaspoilerováno.
    • pretoze dal Dan navod na spoiler
      • Tak tak, je vidět, že mé slovo se nepronáší nadarmo...
  • *trollface*
  • Trochu mě mrzí, že Petr nezmínil těch mnoho nehorázných nesmyslů, které se v tom konci objevují a taky, že všch 16 takzvaných konců jsou pořád v podstatě jen 3 základní. Nechci opravdu zacházet do detailů, ale opravdu zde nejde o to, že konec není žádný happy end ale fakt, že konec nebo konce prostě nedávají smysl. Jako by konec vytvářel tým lidí, kteří vůbec nevědí nic o ME. S tím Pánem Prstenů bych to spíše přirovnal k tomu, jak celá trilogie byla vystavěná na tom, že Frodo musí zničit prsten v Hoře Osudu, což má být jediný způsob jak jednou provždy prsten zničit. Tak, no a teď si představte, že by v posledních minutách filmu prostě řekli, hele, no tak jsme se k hoře nedostali, tak já vezmu tady to erární kladívko a zničím ho sám. END. V tom je problém. Zničení masových vysílaču je nemožné bez určitých vedlejších efektů viz. Arrival DLC. Vážně nechci spoilovat. Kromě toho ta část kolem Normandie je taky divná, protože nechápu, co přesně tu loď jako mělo poškodit. Ti, co hru dohráli ví o čem mluvim. Takže sám za sebe můžu s klidem říct, že mi smutné konce nevadí, naopak je to pro změnu alespoň nějaká výraznější změna od těch hollywoodských trháků. Příjde mi akorát, že konec trochu odflákli a že vůbec nedává smysl s ohledem na předešlé hry.
    • rancor1223
      To mi popravdě na tomto podcastu dost vadilo, diskuse o něčem čemu redaktoři očividně nerozumí a ani to moc předem nezkoumali (vím, technicky to není možné, ale ta diskuse byla trochu mimo od reality).

      Co se DLC Arrival týče. Energie uvolněná při zničení MR (Mass Relay) se uvolnila ve formě výbuchu (a vyústila ve zničení soustavy). Zde je ale energie uvolněna směrem k dalšímu MR, tudíž výbuch zdaleka nemusí být tak zničující.
      A co se Normady týče. Pokud budeme vycházet z domněnky, že MR udržuje lodě v jakési rychlosti (rychlejší dokonce více než FTL) a druhý MR loď zachytí a zpomalí, jasně nám vyplývá, že tu havárii by nikdo nepřežil *1*. Pokud by tu rychlost trup lodi vůbec vydržel (o čemž pochybuji), letěla by rychlostí minimálně FTL nicotou mezi hvězdami (pochybuji, že by na to měli brzdy). Šance na přistání na obyvatelné planetě nemusím snad ani zmiňovat.
      Osobně mi "sad-ending" taky vysloveně nevadí, ale stejně bych měl raději jak říkáš hollywoodský konec. V poslední době jsou ty konce kde hrdina umírá až příliš časté...
      • Jeden chlapik na officialnych forach povedal nieco v tomto zmysle :D
        Pri DLC Arrival ste odpalili jeden prenasac hmoty a obetovali tak 300 000 batarianov, ak by explodovali vsetky prenasace hmoty tak by to vymazalo celu tu nasu krasnu galaxiu z mapy vesmiru a Sheppard by dal väcsi multikill nez Reapry v ich najlepsom cykle...
        • No právě *1* To je teprve konec *1*
      • Jo a je celkem zajímavý, že pokud máš moc nízkou military strenght tak ten výbuch celou Zemi zničí. Vidíš v tom nějakou logiku? *1*
        • rancor1223
          No to je právě ono. Žádná logika tam není *1* a nad tím se v podcastu snad nikdo nepozastavoval.
          Ano, za předpokladu, že se pochybovali pomocí "klasického" FTL, výbuch MR by je nemusel vůbec zajímat, protože by bylo dávno pryč... Ale kam to vůbec letěli? *1*
          A s tím přeživším Shepardem to jen někdo nedomyslel, protože už jen to že mu pod nohama vybuchla celá gigantická Citadela, je celkem jasný důkaz toho, že to přežít nemohl... Pro mě je to jen jedna z dalších chyb, například se už párkrát stalo, že při Destroy možnosti přežila EDI.
      • No, každopádně pevně doufám, že se k tomu v příštím podcastu vyjádří trochu více objektivněji.
      • No, jak mluvíš o tom FTLku a tak, tak já bych řekl, že oni právě mass relay nepoužili, ale jen ten FTL pohon. Co mi vadí, je to, že energie, kterou vysílač vyzařoval by Normandii vůbec poškodit neměla. (možná jen v případě toho, že bych Repaery zničil a tím možná i veškerou důmyslnou technologii) Problém ale je, že Joker před tím letí pryč v každém konci a v každém konci také havaruje. Jo a ještě něco pro zajímavost. Myslím si, že ten Catalyst lhal, myslím o tom, že se tím zničí Gethové a EDi, protože v té bonusové scéně to Shepard přežil a Catalys přece řekl, že to nepřežije ani Shepard, když je z poloviny syntetic. (cyborg) Takže bych řekl, že správná volba je zničit Reapery.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit