Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Najtrápnejšie video tohto roka
    • Pilgrim66
      Tady si zase někdo nepřečetl ani titulek...
  • Je mi docela smutno ze zdejších kritických komentářů. Protože to za posledních 14 dnů docela hraju a ta hra se mi líbí. Jakožto mmo fpska je ta hra o střílení a ne o té omáčce okolo. Inventář je to poslední co člověk potřebuje a příběh jakbysmet.
    Si to nejspíš lidi pletou s rpgčkem.
    Ovládání je intuitivní a za 10 hodin hry jsem naprosto přesně věděl jak těžit, co těžit, jak lvlovat, jak používat menu a všechno okolo. A to je přesně to co člověk v mmofps potřebuje.

    Hlavní náplň té hry je ve střílení a ta funguje naprosto skvěle. Random generované úkoly, útoky na báze, jak se člověk trochu rozkouká tak pochopí o co jde a v klidu bez jediného lagu a nebo problémů střílí. V generování úkolů a ve střelbě, ve funkčnosti class a obleků jsem nepotkal jedinou chybu.

    Co se týče f2p, tak všechny herní věci jsou pro f2p zpřístupněné. Poplatky se platí za kosmetické věci, za barvy obleků a vlasů, za xp boosty a nebo za instantní craft. Což je model - hra je stejná pro všechny, ten kdo zaplatí má nad plnou hru maličkosti navíc.

    Jako nevím, ten kdo ve střílečce potřebuje inventář a příběh, tak ten by tu hru neměl hrát. Ten by měl jít nazpět do WoWka a nebo kamkoliv jinam. Kdo si chce zastřílet, ten by to měl zkusit.
    • Notebooku stačí měsíc nečištěného prachu a máš po hraní :-)

      A jako nevím, jsem jiný typ hráče. Ve střílečce nehledám jak si tvarovat avatara aby byl svalnatější a nebo blonďatější s hezčím účesem. To je tak nějak... holčičí... bez urážky.

      No a UI je docela dost věc monitoru, já osobně hraju už tak 6 let na 22, předtím na 19 a 17ku jsem měl tak před 10ti a více lety, ještě crt. A konzole zrovna hrajou na televizi, na 80-120 uhlopříčce. Takže jako nikdo moc nepočítá s rozlišením na 10 let starý počítač a nebo notebook. Zkoušel jsi se s tím UI pohrát, jde to dost zmenšit a taky jde vypouknout obraz, aby jsi líp viděl. A taky jde nastavit 1st person - viz options. Jo a taky už jsou na tu hru addony.
      Ale chápu že s tím máš problém. Před 10ti lety po výměně jsem ten rozdíl taky pocítil.
      • Spades
        Ty seš chlape asi dobrý ret*rd ne?
        19'' obrazovka je opravdu velká na NB. Před 10ti lety byly tak možná 16'' CRT s 1024x768
        Navíc UI se nemění s monitorem, ale s rozlišením, tak tady nepiš ptákoviny...
        Mám FullHD, takže toho vidím stejně jako ty, ale prostě to UI je špatně udělané, a nehodlám si ho upravovat... To má být už v základu snad ne? Podívej se na UI SWTOR, nebo WoW, které je přehledné, a nebrání ti ve výhledu.

        Navíc kdybych to zmenšil, tak to nepřečtu, ale to není malým monitorem, to je prostě špatnej design... Jde použít lepší fonty, lepší kontrast, nebo prostě nedávat na obrazovku tuny neužitečného textu.

        Zaprášený NB? WTF? Chápeš ty tupče, že můj NB utáhne většinu normálních her na plné až střední detaily? Asi vím co utáhne, a kdybych to měl zaprášené, tak mi asi nejede nic nemyslíš?

        Ve střílečce hledám streamlinovanou zábavu. Když se u každé druhé věci musím pozastavit nad tím, proč to tak vývojáři udělali, není hra pro mě. Navíc nemám rád, když mi na obrazovce lítá 50 úplně stejných panáků...
        • A tohle je to nepřehledné, špatné a nehratelné UI, které vývojáři nechutně zpackali. Nepřehledné, se špatnejma fontama a s tunou neužitečného textu. Asi hrajem každý jinou hru.

          http://imageshack.us/a/img22/6928/wv6u.png

          A teď by taky bylo fajn, kdyby jsi ukázal svůj screenshot, se kouknem jak to hraješ v HD stejně jako já.
          • Spades
            Hraju ve stejném rozlišení jako ty... Už sem to říkal.
            Veškerý text je strašně malinkatej a nejde vidět na světlém pozadí. Chat je děs a hrůza.
            Obecně se mi desing UI vůbec nelíbí.

            Lagy házím na hru, protože to nejsou lagy počítače omfg... To bych měl asi malé FPS, ale laguje se server. Navíc ty si dobrý ignorant, dokážes pochopit, když jedna hra jede plynule na nejvyšší detaily, a teoreticky by se druhá sekala na nejnižší, a obě vypadají stejně, tak je chyba ve hře?
            • Jak jsem psal, jediné spojení se serverem vyžaduje garáž a inventář a je od 10ti sec. A to samé i s těma vendorama. Mám papírově horší počítač, papírově horší linku a nemám sebemenší problém. Ani při hraní, ani při server requestech, všechny questy bez sebemenšího lagu. A to mám v inventáři stovky věcí.
              Tzn něco musí být v nepořádku u tebe.

              A herní notebook není nikde definovaný, a taková definice neexistuje. Dedikovanou grafiku může mít jakýkoliv počítač, od desktopu až po každý notebook i s nejmenším výkonem. V podstatě je to opak integrované grafiky, a jedná se o samostatnou paměť gpu. A pokud na počítači budeš hrát CS 1.6, na integrované grafice, pak pro tebe bude herní i ten notebook - nehledě na výkon, na grafiku, na rozlišení a milion pitchovin co se ti snaží výrobce prodat.

              A samozřejmě bez blbých narážek to nepůjde a tak musíš zmiňovat rodiče. Ty asi vážně musíš být hlupák.
              Aneb jak jsem psal, všichni pro tebe jsou hlupáci - programátoři, já, hra je nakkt a jen ty jsi dokonalý, co? To jen dokazuje jak omezení lidé jsou dnes schopní získat diplom. A ani tě nenapadne že někdo má 10 let po škole, a nebo žeby nedejbože na výšce studoval a nehrál hry. Nebo dokonce na výšku přivezl desktop, když se doma věnuje přítelkyni a rodině.

              Doufám že si jako učitel za 14 000 měsíčně splníš životní poslání, být nejchytřejší v okolí.
            • Spades
              Jaj aha, tak ten monitor sem přepískl no... nevím kde sem přišel na 19'', ale co už.

              ad lagy, nejde jen o garáz a inventář, jde o všecky requety, aktualizace questu, otevření vendora, koupení věcí atd atd...

              ad herní NB - Herní NB je takové, které ma dedikovanou grafickou kartu, toť vše. Priorita je abych nemusel mít jak desktop tak NB, tak si radši koupím dražší NB, na kterém ty hry pojedou.
              Tzn ty žiješ asi ještě s rodičema, protože nechápu jak by mohl někdo na vysoké mít jenom desktop...
            • Takže ty "lagy" jsou pomalé načítání garáže a inventáře, které jak jsem psal trvá tak 10 sec max. Aha. Takže lagy hra nemá.

              Co se týče tvého notebooku, tak pokud dobře čtu specku na netu, tak nemá 19 palců, ale dokonce 17,3 a tam bude ten problém s UI. Ono rozlišení a HD je v počtu pixelů a počet pixelů ti nikdy nezvětší monitor. To že máš 17ku, i když s jemňoučkýma pixelama vysvětluje proč musíš celé UI nadměrné.

              A samozřejmě žádný notebook není herní, a dokonce sousloví "herní notebook" není nikde nijak definováno. Herní notebook by se dalo říct, že je notebook, na kterém jde hrát hry - tzn klidně 15 let starý s tetrisem. Dokonce se navzájem herní a notebook vylučuje, vzhledem k prioritám hráčů a prioritám konstrukce notebooku.
              Ale to už je slovíčkaření a reklamní tah firem jak prodávat notebooky.
            • Spades
              Proč bych psal specky, když říkám, že jsou to serverové lagy bohajeho... Nemám nízké FPS ani vysoký ping, komunikace s ostatníma hráčema v pohodě, samotná hra je plynulá.
              Co laguje jsou SERVER REQUESTY, tzn když se client něco zeptá serveru, tak server to dlouho zpracovává než odpoví, ale pingy posílá zpátky ihned. Toto je problém pomalého serveru (popř. špatně optimalizovaného)
              Jinak aby už byl konečně pokoj od urážení mého NB, mám MSI GE70:
              i7-3610QM
              GT 650M 2GB GDDR5
              8GB DDR3
              A opravdu mám 19'' obrazovku s FullHD (1920x1080)
              Je to herní NB, čili má vyšší rozlišení.
              Hraju na 30 Mb/s lince, s žádnou jinou hrou problém nemám. (BF3, CS, TF2, Dota 2 etc etc)
              Možná už to bude odladěnější, ale dám tomu nějaký čas, než to zkusím znova. Stejnak nakonec asi koupím Destiny, protože se mi celkově líbí víc, a hlavně je to buy2play titul.
            • Osobně to hraju na gtx470 s ultra, v 1920/1080. Drivery a nebo nvidia optimalizace by to neměla být.
              A jakoby lagy může způsobovat cokoliv, akorát když se frajer vyjadřuje jak blb, nenapíše ani co má za linku, jaké má ve hře pingy a nebo latency, fps, nenapíše spec notebooku a další věci a jen nadává vývojářům, na hru a nebo na mne, tak je uplně jasné kde je chyba.

              A taky mi není dost jasné, když píše že hraje ve stejném rozlišení jako já, tak jak se na 19tce monitoru na notebooku zapíná 22wide s 1920/1080.

              Ale to je jedno, hloupému stejně neporadíš. Obvzlášť když ví, že "dvě podobně vypadající hry musí jet stejně"... lol
            • Jo a mimochdoem, zkousel jsi, zda mas lagy i pri zapnutem vsyncu? Uz jsem zazil hry, kdy to drtilo fps do nebezkych vysin a uvarilo grafiky. Treba tvuj driver dava pauzy aby se chip ochladil, nebo podtaktovava. Nebo CPU.

              Zkus nejake meraky co sleduji cinnost a teplotu cpu a gpu a porovnej battlefield a firefall. Treba prijdes na rozdil.
            • Se ctenim UI na svetlem pozadi jsem zatim problem nemel - nemas nahodou prepalenou gamu? Ona kvalita monitoru a jeho podani barev dela sakra hodne a zvlaste v noteboocich kde jsou vetsinou lacine shitky pokud se nejedna o notebooky pres 40 litru. A moc se mi nezda, ze bys mel 19" IPS nebo Retinu. S chatem nicmene souhlasim, ze to chce doladit, prilis se mi tam michaji chaty - obecny, teamovy a NPC.
              NIcmene jinak se mi UI libi, pro me je prehledne, zbytecne neprekazi.

              Co se lagu tyce - tech okolnosti muze byt spousta. Muzes byt blbe pripojeni k serverum, kdy tvuj poskytovatel nema nejlepsi cestu. Muze se jedna o to, ze sis zapnul nebo naopak nezapnul dostatecne velke shadery - pokud jedes na nejnizsi rozliseni, hodne veci to muze cpat pres CPU. Zkus si dat medium/high, kdyz tvrdis, ze Battlefield je ok.

              A taky to muzou byt ovladace - mam dojem, ze Firefall je AMD optimalizovane, takze treba nvidia drivery maji trable? Nevynucujes nejake nastaveni grafiky? Mimochodem lagy mas jake - zasekava se obraz, zpomaluje, nereaguje ovladani nebo jak?

              V kazdem pripade:
              a) je to open beta
              b) lagy v mmo jsou vetsinou problemem spojeni.
        • 1) UI se mění monitorem, protože pro tvůj monitor máš maximální možné rozlišení, a to ovlivňuje velikost UI. Přednastavené tak, aby bylo čitelné.

          2) před 10ti lety byly crt 19ky, i s rozlišením 1600/1200 atd. Dokonce byly i před 13ti lety.
          Tu máš článek o TOP 10 crt 19palců monitorech z PCworldu. Z roku 2003, ať se ti těch 10 let dobře počítá.
          http://www.pcworld.com/article/112473/article.html

          3) pokud si neumíš hru nastavit (ui), pokud ti hra laguje a ostatním ne, pokud hraješ hry na notebooku a veškeré problémy házíš na hru, pak jsi tupec ty. A to kapitální.
    • Spades
      Hrál sem to asi 2 hodiny.
      Naprosto odpornej interface, přes kterej nic nevidím (zhouba všech MMO poslední doby...)
      Nehorázné lagy (odpouštím, je to Beta)
      Ale co neodpustím je to, že se mi nezapočítávají questy, vendor se mi otevírá 2 minuty a pak mi napíše error. To samé bágl, kterej potřebuješ na pár questů.
      Nemohl sem se dostat v queestu moc daleko, protože mi nefungovala Garáž, nehorázně se lagovala a dělala úplné nesmysly.

      Ale co mi na té hře vadí nejvíc, jsou mikrotransakce, které jsou horší jak v SWTOR, a to už je co říct...
      • 1) interface --> options --> UI settings, popřípadě přehodit pohled 3rd person na 1st person. Nastavíš tam od velikosti oken až po umístění a nebo přímo vypnutí. No a nebo to nehrát na notebooku, na 15tce monitoru na nejnižší rozlišení - to taky můžou být ty lagy :-)

        2) hrál jsem včera od 7mi do večera s přestávkama do půlnoci - ani jeden lag. Bejt tebou, zkontroluju si počítač, jestli se ti nepřehřívá, snížím detaily a řeším připojení. Lagy ta hra nemá.

        3) vendora a batoh jsem za celých 14 dní nepoužil, od začátečního q na thumper. Vendor je potřeba na Hardened CPU, na poslední tři battleframe tokeny. Batoh není potřeba vůbec --> use interface - keybindings - calldowns.

        4) garáž se mi načítá cca 10 sec. Pokud s ní máš problém, zkusil jsi třeba relognout klienta?

        5) no nevím co myslíš. V Swtor si mikrotransakcema odemykáš obsah hry. Tady máš přístupnou celou hru a mikrotransakcema si odemykáš jen skiny battleframů a nebo urychluješ crafty. T2 máš za 10 tokenů z předchozího battleframe a NEBO za peníze.
        Můžeš přesně říct co za microtransakci konkrétně ti vadí?
        • Spades
          Počítačem to není, hraju na nejnižší detaily. Monitor na NB mám velkej (19'') Nelagovala se mi ani hra, ani připojení, ale server requesty (Klikneš na něco a čekáš, než to něco udělá)

          Garáž mi vůbec nejela, relogoval sem, /rui, furt nic, pořád psalo unlock a odemknout nic nešlo.
          Navíc se načítala asi 5 minut.

          To, že za blbej skin chcou 5 USD... Vzhledem k tomu jak malá míra customizace je zdarma bych čekal nějaké normální ceny, jako třeba u TF2 (tak dolar za skin), a né za každou prkotinu vypláznout 40 fazolek.
          • Jediné co laguje, je garáž a inventář, protože tam probíhá nějaké spojení se serverem. Jinak celý gameplay je v pořádku. A i ta lagující garáž u mne trvá cca 10 sec max, a nestalo se mi, že bych se do ní za celý včerejšek nedostal.
            Pokud to hraješ na notebooku v nynějším horku a na nejnižší detaily, tak věřím že to má co do činění s počítačem. Protože osobně s tím sebemenší problém nemám.

            Pokud ti garáž psala unlock, pak jsi nejspíš navolil battleframe, který nemáš odemčený a nebo jsi se snažil odemčít něco, na co jsi neměl resources. Třeba na skill je potřeba 5 000 xp a gas. Pokud nemáš gas, pak neodemčeš skill. To není problém hry, ale neznalosti / nevšímavosti atd.

            Takže na mikrotransakcích ti vadí, že potom co máš jako f2p odemčený uplně celý obsah hry, tak třeba změna barvy vlasů stojí prachy? A nebo že máš na výběr jen 5 základních barviček obleku, a za tygrovanou barvu musíš zaplatit?
            Nvm, podle mne je to adekvátní a rozhodně lepší než v SW:TOR, kde si musíš platit od inventáře, banky, instance, rewardy za questy až po nejzásadnější věc a tou je navýšení capu platidla, co u sebe můžeš mít.
            Ve Firefall nic takového není a můžeš hrát naprosto celou hru f2p.
            • Spades
              1. Tyto věci absolutně nesouvisí s PC, a když hraju BF3 na vysoké detaily, tak problém s NB fakt nebude :)
              2. Nejsem retard, odemykal sem přesně to co sem měl (sekundární zbraň v questu)

              Vadí mi to, že je malá možnost customizace. Nejsou žádné tvary těla a jen 4 základní xichty a vlasy. Chápu, že něco se prodat musí, ale jenom 4 zdarma?
              Ok pokud jsou 4 zdarma očekávám dalších 50 tak dolar za kus, a ne 5 dolarů za kus, což mi připadá jako nepřiměřená cena.

              Upřímně jak Firefall tak Defiance mě těžce zklamali, tak čekám jak na tom bude Destiny
              (BTW podívej se na gameplay. TAK se má dělat User Interface!)
  • to je Colonel Badass z Avatara na úvodním obrázku? *1*
    • Pilgrim66
      Taky me presne napadl.
  • protivnik sa silne podoba na nepriatela z filmu Maska

    http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20120625222029/darkhorsemovies/images/9/90/Dorian_Tyrell.jpg

    ci ma klame zrak?
    • jo taky sem si řikal *1*
  • Taky horší Tribes Ascend to je bohužial musím konštatovať, a ten som vydržal hrať tak 10 hodin dokopy, ale aspoň to vyzeralo pekne a fungovalo to. Toto mi pripada ako vyhodene peniaze a čas vyvojarov von oknom..
  • Tak to se moc nepovedlo... Obecně nemam rád hrané filmečky u her. Vždycky mě to tak vytrhne ze stylizace tý hry. Mam raději když jsou filmečky v grafice hry nebo trochu renderované, mimo to naanimovaní panáci by možná ten filmeček zahráli lépe, nehledě na to že kostými a prostředí u hraného filmečku jsou dost ošemetné, v animaci si s tím můžete dělat co chcete. Ale open beta vítám a zkusím si to...
    • Jo a pamatuju si že snad někdo kdo pracuje na téhle hře měl nedávno nějaké výhrady k MMO hrám a nějak se dušoval jak Firefall bude jiný. Tak to budu obvzláště kritickej až to budu hrát.
  • Ta "punkerka", není to Scar z Nuka Break?
    • vypada tak
  • axell1990
    Zatím velké zklamání, vše je šíleně zabržděné(stupidní tab inventáře se načítá 30 sec a načítá se pokaždý celý znova), naprosto postrádám příběh nebo nějakou linku questů , která by hráče světem trochu vedla nebo alespoň nějaká cíle .... spíš než open betu mi to připadá jako první fáze alpha testu.
    • V dřívější fázi bety tam bylo vloženo story, které začátkem provedlo, ale hra byla z velké části překopána a dějovou linku prozatim nahradila pouze kopa "náhodně" generovaných eventů. Blbé nahrávání menu atp. je zapříčiněno opět nepřipraveností autorů na open betu :)
  • Kr.Pa
    Pane Smutný, nevzpomínám si skoro na žádné hry, které mají hraný trailer a cut scény. Délka traileru je taky obstojná. Tak proč béčkoví? Velice mi to připomnělo command and conquery.
    • Protože ti herci viděli herectví jen v televizi :) a o tom, že by to byl nějaký profi trailer nebo třeba "áčkový" to se říci nedá ;) béčkový je přesně to slovo, které se na to hodí ;) ale ne vždy to znamená špatně a ne vždy to znamená dobře
      • Kr.Pa
        ackovi trailer u her. nikdy to nemuze dosahnout kvalit u filmy, ktere maji miliardove rozpocty a milionove efekty. nebo to snad srovnavas ?
        • až uvidím film s miliardovým rozpočtem, bude to film, který změní svět a potom budu moct v klidu umřít, jestli ne, jsou to vyhozené hodně moc velké peníze :)
        • Jo no tak proč ho dělají hranej? Animovanej by byl mnohem lepší, tohle je takový napůl cesty, ani ryba ani rak. Neni to dobrý ani špatný, kdyby to bylo anymované, třeba v rámci stylizace hry tak by to mohlo vypadat líp. I u command and conquer se mi nelíbily hrané části. Vytrhne mě to z toho stylizovaného světa, navíc hrané scény nejsou nikdy tak dobré v kostýmech a atmosféře jako animované, V animovaných si člověk může dělat uplně co chce se všim. Třeba ten zlej Bosák na konci videa vypadá dost divně, myslim že je to ale hlavně kuli tomu že má lidské proporce, kdyby byl animovanej tak by mu mohli změnit proporce trochu aby nevypadal tak divně v tom oblečku.. Hrané filměčky nemaj většinou takovou kvalitu jako moderní animované filmečky, kde se nemusí spoléhat na to jak dobře herci hrajou, jaké mají proporce, jaké platí fyzikální zákony a podobně...
        • Spades
          Tento trailer je SCHVÁLNĚ béčkový. Má navodit pocit 80tkových filmů.
          • Jo no jenže to tam neni dostatečně zřetelné, teda aspoň podle mě, Když něco dělam schválně špatně tak se ujistim že diváci vědí přoč to tak dělam, ne že se to pak později někde dočtou.
            • Pilgrim66
              Takže maj na začátek napsat: THIS IS A 80s movie style trailer, just in case some idiots don't get it? Zajimavy, ze u Blood Dragon to vsichni chapali...
      • Možná někteří to viděli z televize ale všimnul jsem si toho jednoho herce kterej natočil "nemálo" filmů.
  • Dobra grafika. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit