Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rád bych se zeptal na tu hru .V té hře jsem jen jako manažer týmu ? Nebo za ten tým můžu normalně hrát zápas s hráčema jako to bylo třeba u fify 2013 ?
  • No, já mám FM13 a štve mě tam docela dost příchod talentů, kterým je někdy i jen 15 let a už mají atributy, aby hráli v základu Gambáč ligu. Navíc choděj už s poměrně hodně specializovanými atributy přesně pro jejich pozice (klidně mají 14 - 16 pro klíčové skilly na konkrétní pozici), což mi přijde otřesný.

    Každopádně koupím nejdřív až FM15, jelikož to bude prvni Championship/Football Manager ve kterým budu moct nastavit svoje pravý datum narození. Pak koupím až FM18, pokud ještě nebude žádná WWIII nebo něco.
  • Dá se v té hře konečně něco nacvičit, nebo ani ne? Hrál jsem 2012 za leeds, na začátku jsem nějak nastavil taktiku, aby odpovídala lidem, co mám v týmu, pak jsem postupně koupil pár mládežníků a neustálým klikáním na 'Next' jsem brzy vyhrál ligu mistrů. Uniká mi něco?

    Nejvíc mě štvalo, že když jsem se podíval na celý zápas, byl jsem třeba hrubě nespokojen s výkonem hráče 'A', protože po jeho ztrátě míče padl gol a pak netrefil prazdnou branku... a přesto tenhle hráč dostal rating 8 a program mi tvrdí, že byl nejlepší v zápase... co s tím mám jako dělat? ROzhodl jsem se, že je lepší se na zápas raději nedívat a nasazovat hráče jen podle hodnocení programu. A tímhle stylem jsem s leedsem vyhrál ligu mistrů. Výborná zábava.
  • Ak by vyšiel Football Manager 2014 v tejto chvíli ako nová hra, tú osmičku by si bezpochyby zaslúžil. Avšak nikdy nepochopím, ako je možné, že táto hra dostáva pravidelne vysoké hodnotenia v recenziách. Napríklad F1 2013 dostal v recenzii šestku iba preto, že je v ňom málo noviniek oproti predošlému dielu. A čo Football Manager ? Všetky zmeny, ktoré výrobca rok čo rok robí, by sa možno vošli do jedného väčšieho patchu. Zmení sa skin, rozmiestnenie okien, pribudne zopár kozmetických úprav a ponúkajú to ako novú hru. (ktorá je mimochodom do vydania prvých dvoch-troch patchov skoro nehrateľná). Staré chyby, na ktoré ich hráčska komunita už roky a roky upozorňuje pritom ostávajú. Zvuková stránka takmer nulová, rovnaké zvuky už niekoľko rokov, rovnaké bugy už niekoľko rokov, o českom preklade ani nehovoriac. Ak toto má dostať osmičku, tak to sa poďme rovno všetci obesiť. Osobne vlastním niekoľko ročníkov managera, ale SI Games mi aj s tým hlavatým Milesom Jacobsonom už svojou politikou tak dožrali nervy, že si žiaden ďalší nekúpim.
    • Presne tak, a podobne je na tom aj Fifa Manager... :) Ani ja nechápem, ako toto môže furt dostávať tak vysoké hodnotenia, pritom Fifu, NHL, NFS atď furt ofrflú za nedostatok invencie a pod. A navyše, uvedené hry vychádzajú normálne hrateľné, nie ako tieto rádoby trenažéry futbalového manažéra, ktoré nemá zmysel bez použitia min. patch-u č.2 hrať. Ľudia nekupujte teraz, sledujte oficiálnu stránku vývojárov a o kúpe uvažujte až začiatkom budúceho roku, keď budú chyby v aktuálnej verzii odstránené patchmi. Ďalšia vec, vážne si jeden rok nekúpte FM, ale FifaM aby ste mohli porovnať. Kupovať každý rok Football managera od Angličanov nemá zmysel.
  • Tento typ hier hrávam už asi 10 rokov a veľmi mi vadí na FM ale aj FifaM jedna vec - každý rok sa opakujúce chyby, ktoré sú následne opravované patchmi 1, 2, 3 atď. Komunita a spolupráca vydavateľa je fajn vec, len... človek musí počkať 3-5 mesiacov kým sa opravia zásané chyby, ktoré boli v hre prítomné aj pred rokom. Pri tomto vôbec nepomáha, že "savy" obsahujú chyby, čiže ak chcete hrať hru opravenú napr. patchom č. 1, musíte začať hrať odznovu (nepoužiť savy z verzie pred prvým patchom). Optimista by povedal, že je to fajn, lebo po 3-5 mesiacoch je aj hra lacnejšia... ale absencia manažmentu v štúdiu vytvárajúcom "manažérsku" hru je zarážajúca. A pritom jednotlivé ročníky vydania sa od seba veľmi ani nelíšia, tak čo tam potom tí ľudia vlastne celý rok robia, keď vydávajú nový ročník s chybami, ktoré boli v hre prítomné aj posledné 2-3 roky?
    • Nejsem si jisty, ktere chyby a patche mas na mysli, ale patche opravujici hratelnost minimalne v poslednich letech vzdy fungovaly i zpetne a jedina vec, kvuli ktere bylo potreba zakladat novou hru, byly zmeny v databazi – a to naopak dava smysl.
      • Hrávam FM aj FifaM, ale každý rok len jednu z nich. FM mal bez patchov problém s priebehom zápasov v 3D, napr. za Liverpool proti Nottinghamu som v príprave vyhral prvý polčas 8:0 a druhý prehral 0:4. Áno, trochu som cez prestávku prestriedal hráčov, ale taký efekt by to asi mať nemalo... :) Samozrejme, na fórume som našiel podobné sťažnosti a prvý patch to aj riešil. Nechcem sa veľmi rozpisovať o ďalších chybách v FM, ale ešte napr. zmena/pridanie možnosti/tlačítka v taktických pokynoch a podobne. FifaM sem teraz písať nebudem. Inak, na mysli som mal oficiálne patche od vydavateľa, nie od komunity. Poviem to takto: futbalového manažéra sa na základe vlastných skúseností radšej bez možnosti použiť patch ani nesnažím hrať.
        • No ja samozrejme mel taky na mysli oficialni patche, zadne jine ani nejsou, stejne tak souhlasim s tim, ze ve hre je plno chyb, ale muj prispevek pouze upozornoval na to, ze patche fungovaly i na uz rozehrane hry...
          • Áno, napísal si, že posledných pár rokov, s výnimkou zásahov do databáz. Ja vravím, že tento problém tu bol dlhodobo pri FM aj FifaM a posledné roky už futbalového manažéra začínam hrať len asi v Januári/Lednu, keď už je k dispozícii patch č.2alebo3 :)
  • Football Manager - Czech & Slovak Steam komunita této série
    http://steamcommunity.com/groups/FMCZSK
  • Zdravím,chtěl bych se zeptat jak je to s lokalizací?někde píšou že je někde ne..mě by se docela hodil překlad,nikde to nemůžu najít..jinak vidim že z diskuse vyplivá že lokalizace je?děkuji
    • Lokalizace je, hru lze hrat kompletne v cestine. Comgad ji vydava za "profesionalni", ale to je jen vysmech zakaznikum. Staci se podivat na manazery.net/fmseries.cz/fora SI. Neni to nehratelne, ale misty preklad zcela znemoznuje pochopeni nekterych funkci, jindy obraci vyznam a obecne je spatny. Skutecne profesionalni verzi by delal nekdo, kdo ma alespon nejake povedomi o nasledujicich tematech: cestina, anglictina, fotbal.
  • recenzia z bety...
    • ales.smutny
      Ne, z review verze hry.
      • review verzia je tiež len beta, akurát posledný patch, ktorý vyšiel dostala review verzia o dva dni skôr, ako beta.
        • smejki
          to je potom problém výrobce
    • Nebo review verze, kterou máme jako SI approved fansite už nějakou dobu též k dispozici.
  • FM 2006 rulez
    • Inquisitor
      Já jsem nejvíc nahrál v 2007.
      • Teď mě tak napadlo,vždyť staré ročníky klidně můžou vydávat na gogu *14* nikde to není k sehnání,staré verze stahují ze steamu..no děs *1*
        • Mám originálku FM 2006, Prodám, napiš na karelpipin@seznam.cz

          Funguje i na W7 Ultimate.
      • Taky dobrá.
  • Zdravím, jako majitel FM 13 mám poměrně jednoduchý dotaz směrem k těm, kdo už nějak výrazně hráli FM 14 - Nakolik je ten rozdíl mezi 13 a 14 pocítitelný pro mě jakožto hráče, který za poslední rok projel 13 vrchem i spodem? Resp. jestli má 14 vůbec potenciál na to, aby mi nabídla (např. díky překopání taktiky a jiným novotám) zážitek ze hry, který bych u 13 neměl? Předem díky ;-)
    • No, predne je potreba rict, ze za tech plus minus sedm stovek, za ktere jde sehnat, bych o tom uvazoval uz jen kvuli novym soupiskam. Jinak ten rozdil nebude v mnoha vecech znat, ale v jedne urcite - nastaveni taktiky. Zahrabani soupatek pod nove rozhrani prinasi pomerne jiny pristup k veci. A to i v pripade, pokud clovek hejblatka nemel a vyuzival jen tactics wizard. V tomhle to je letos pomerne znacne jine a ovlivnuje to i dalsi veci (viz nez kdy jindy se treba budou nakupy hracu profilovat do konkretnich roli...). Na druhou stran, aby to nabidlo "zážitek ze hry, který bych u 13 neměl", to asi uplne ne. I tak bych do toho sel.
      • na taktickom system esa nic velke nezmenilo, akurat nemoznost napevno menit niektore veci u hracov.. V starom systeme boli tiez roli hracov a boli definovane poziciou slidov..Rolu si mohol kompletne menit editovanim slidom ako si chcel.. Teraz mas tiez role hracov ale menit ich pokyny velmi nemozes, len tak trochu..A hlavne, vobec nevies, co ktora rola robi, pri slidoch si to videl presne, ci bude utocnit, strielat z druhej dialky alebo len podrzi loptu atd.

        V taktike sa fakticny nezmenilo nic, uplne rovnake postranne pokyny ako boli v FM13, len s tym rozdielom, ze nemozes alterovat slidy, tak funguju vzdy..Ak si v starom system nepouzival default system a mal nieco nastavene podla seba, cize nie na default, postranne pokiny nefungovali. Cize teraz to lo len zjednodusili.
      • A kde to sezenu za 700 na steamu je to drazsi ...
    • Baldur52
      Kupuji každý rok novou verzi a nikdy jsem neměl pocit, že by to byly vyhozené peníze. A letos jsem zatím nadšený, o to víc pokud to porovnám s trochu slabší FM13, kde byl přece jen důraz především na classic mód, který hrát nikdy nebudu.
    • No, je to megalomanská záležitost, takže si to musíš rozhodnout sám :), ale je pravdou, že nové povely u taktity (obecné i na míru šité) jsou znát. Já jsem v prvních hodinách zkoušel jen tu obecnou a dostával jsem sodu čtyři góly na zápas. I když je možné, že za to mohla i zabugovanost umělé inteligence. U starších ročníku stačilo mít taktiku plynulost "vyváženou" + herní systém "standartní" a nějaké menší upravy - samozřejmě 2-3 roky dřiny a VELMI pečlivý scouting. Ve 12tce mi to přineslo v české lize cca 20 titulů, ve 13tce sice jen tři, ale efekt byl víceméně stejný.

      Neříkám, že podobné fígle časem neobjevíš. Ono, občas se stane, že některá taktika působí dobře, avšak jindy zase velmi špatně. Už se mi povedlo v Superpoháru porazit lehce Bayern a pak prohrávat s průměrnými anglickými kluby (moc jsem se v taktice nevrtal). A pokud se nerozhodneš hned, počkej na slevy v prosinci. 13ctka byla snad za pět euro :) - Nebo zkus hokejového managera :D
      • Inquisitor
        Kámoš třeba taktiky nepoužívá vůbec, všechno na default. A po dvou sezonách se Spartou nemá v lize konkurenta, ligu vyhrává o dvacet bodů, už čtvrtou a pátou sezonu vyhrál ligu mistrů a bez problémů poráží Barcelonu apod.. :)
        Hraje to pořád stejně jako FM 2007 a pořád vyhrává. To já si hraju s taktikama jako blbec a tak dobře mi to rozhodně nejde :)
        • Já hraju za poněkud slabší český tým :), takže to bude asi více práce. A co se týče LM, tam se mi ještě nepodařil triumf s českým klubem. Na druhou stranu se mi podařilo vyhrát Euro 2028 s Polskem (musel jsem porazit Francii, Portugalsko a Španělsko) a EL s Derby , aspoň něco :D
        • Baldur52
          kámoš kecá
          • Inquisitor
            To nemá zapotřebý a sám jsem to viděl. Fakt, čestně :)
            • Inquisitor
              To ne, to by snad nikoho takhle nebavilo
            • a nehraje to stylem save, zápas, load? *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit