Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Největší píčovina ten system.. Hraju za nejlepší týmy a prostě snad nejde vyhrýt.. Vždy mám 20 tutovek ale gol stejně nedám.. Potom jedna šance soupeře a dostanu gol.. :D Proti někomu silnějšímu dostanu 4:0 ... nechápu tenhle systém proto přestávám hrát.
  • Tenhle manager je totální k.o.k.o.t.i.n.a !!
    výsledky vůbec neodpovídají... Vždycky když hrajete proti outsiderovi tak vás přejede.. Jste 30krát sami před golmanem ale nikdy to nedáte ( blbost)! Ty taktický pokyny jsou snad jen na okrasu ne.. Nejen, že ta tabulka s pokynama je naprosto špatná,ale nejde nastavit co chcete... třeba aby golman rozehrával na krátko k obránců absolutně nejde, ikdyž mu to přikážete.! Obránci se pořád vysouvají akdyž mají bejt zatažení a aby byli nějak zatažený tak musíte hrát absolutní beton ?!? Proč ?!? Ve skutečným fotbale to tak není!! Navíc nastavíte krátký přihrávky nebo cokoliv a stejně dělají pravej opak!!! Nebo samotnej engine je strašnej, obírání o balon neexistuje, jen bezhlavý nakopávání a zbavování se balonu..spíš mi to i chvilkama přijde jako futsal než normální fotbal.. A to je jen špička ledovce..!
    Zlatej FM 2015 tam co jste natavili tak to bylo! i ten engine byl podle mě lepší...
    • Tahle hra sla do kopru uz hodne let zpatky. SI games z toho vytriskali maximalni kvalitativni potencial nejlepsim hernim enginem jakej kdy manager mel. Tento engine ale vubec grafiku nepotreboval.

      Dalsi roky se zamerovali pouze na to jak hru od geeku priblizit taky laicky verejnosti. To znamenalo pridavani grafickych prvku.
      To evidentne ale znamenalo oklesteni enginu (pravdepodobne nebylo mozny za jeden rok napsat vizual na vsechno co ten engine umel).
      No a vysledkem je bohuzel zase jako vzdy bastl, ktery misto toho aby vsechno pocital v zavislosti na vlastnostech hracu, kteri spolu v dany moment bojuji o mic a nejakem hodu kostkou, tak zkratkovite vyhodnoti predem dany vysledek situace, ktery se da vyrenderovat do grafiky jednim zpusobem.

      Komerce opet porazi kvalitu.
  • Mně to připadá jak výherní automaty. Člověk namacka nějaký tlačítka a stroj vyhodí výsledek. Ale co se děje uvnitř stroje, to nikdo neví.
  • karlman.hajsky
    Úroveň závislosti " zapomněl sis vyměnit trenky " stále zůstává?
  • Mart9
    Musím uznat, že je to pro fanoušky manažerů vynikající série (mám koupené 2007 a 2014), ale z nějakého důvodu tu hru nikdy nedokážu hrát dlouhodobě jako třeba FIFU nebo NHL. Jednou za několik let (viz koupené ročníky) mě to neuvěřitelně chytne, jen ten pocit, že bych si to zahrál, je tak silný, že hru koupím. Následující týdny v ní strávím přes 300 hodin jako posledně, ale najednou se to ve mně otočí a já tu hru v podstatě nenávidim. Je to najednou jako by to byla práce a ne hra.

    Že trpim u těch simulovaných zápasů je věc druhá, nejradši bych si to vždy odehrál sám.
    • Inquisitor
      Mě to přestane bavit, když se dostanu do nějakýho top klubu. Potom už nějak nemám motivaci hrát dál.
      • Mart9
        Dostaneš? Vždyť tam nemusíš chodit ne?
        • Inquisitor
          To ne, ale pořád v jednom klubu už mě to taky nebaví a že bych účelově chodil s první ligy do třetí, to taky ne. Prostě jak se časem vypracuju na vrchol, tak to už to není ono. Ale ono to stejně trvá dost dlouho, takže je to v pohodě.
          • Mart9
            Tak dlouho jsem nikdy nevydržel. Za těch 300 hodin jsem dal asi 4 sezony.
    • Superego
      Tak to jsi zrovna prošvihnul pro mě nejlepší ročník 2011. Ale je pravda, tuhle hru nelze hrát pořád (skoro jako žádnou). Je to prostě o tom jak píšeš, utopit tam fůru času a pak zase na nějaký ten měsíc pápá a pak znovu.
  • Superego
    Tuhle hru rovněž miluju, ale tento ročník mi přijde nanejvýš průměrný. Revoluce se vskutku nekoná, ale problém je, že se nekoná ani evoluce (až na změnu data v názvu hry a pár grafických úprav). Ony dialogové možnosti co zmiňuje recenzent byly už v minulém ročníku a měly absolutně stejný efekt. Navíc brankáři v této verzi mi přijdou ještě více kiksovější než v ročníku 2015 a některé výsledky jsou opravdu spíše k smíchu. Vyhrát se Stoke nad Arsenalem 6-2, poté nad Chelsea 7-3! a následně padnout ve stejné sestavě s třetiligovým týmem 1-6! je opravdu vtipné. Ano takové utkání opravdu jsou a stávají se, ale ne pravidelně, což je tady celkem problém. Někdy je hra prostě tupá a vlastní simulace hry mi přijde ještě více tupá než předchozí ročník. Stále u mě v téhle simulaci vede 2011, kde mi ty výsledky přišly rozhodně více realistické. Tady prostě platíte pouze za změnu ikonky na ploše a změnu názvu, nekoná se totiž ani evoluce. Potvrdilo se mi, že se FM už nevyplatí kupovat každý rok a stejnou chybu opakovat nebudu. Budu praktikovat koupi 1x za 2-3 roky, s aktualizací přestupů to nevidím jako problém. Stejně tak je opruz do nové verze shánět facepacky a loga když je v minulé verzi pěkně máte pohromadě. Pro majitele 2015 nemohu rozhodně doporučit.

    EDIT: To že by hra měla "směšné HW požadavky" jak se píše v recenzi beru jako vtip. Ano hra má sice směšné požadavky, ale možná tak na GPU, co se týče CPU, ale hlavně RAM tak pořádně žere, teda za předpokladu, že si nepustíte hru bez jakýchkoliv grafických addonů a o maximálně 4 hratelných ligách (což je alespoň pro mě docela o ničem). A jestli se hráči při 3D zápasu chovají realističtěji bych se docela hádal - ano vypadá to lépe, ale to je asi tak celé, a když píšu lépe, tak myslím v jednotkách %, poznat je to opravdu výjimečně. Brát návrat menu do staré pozice považuji rovněž za irelevantní, protože po několika odehraných hodinách jsem neměl problém si zvyknout na tu "revoluční změnu posunout menu na opačnou stranu".
    • Já mám 2013 a v plánu je nejdřív tak 2018 :))
      jinak mam zapnuty skoro vsechny ligy z evropy a zere to asi 2,5 GB (nemam zapnuty snad jen turecko a dansko + USA a asii)
      Ale holt je to novej dil, takze RAM to urcite pápne
    • Psychotic
      Souhlasím, že ohledně novinek je 2016 hodně chudá. A navíc je pro můj stroj nějak náročnější - match engline 2015 jel na nejvyšší detaily dobře, 2016 se seká. A přitom vypadá v podstatě stejně...

      Ale je ti jasné, že když se ti nechce stahovat face-packy a loga, tak je prostě můžeš přesunout ze složky 2015 do 2016 a budou normálně fungovat, že?
      • Zkus to šoupnout boarderless window... taky se mi to sekalo, ale tohle pomohlo a běží to hlaďoučce
        • Psychotic
          Dík, zkusím.
      • Superego
        Psychoticu, já vím že lze loga a facy přetáhnout, ale ne 100% jich funguje - loga většinou všechny, ale facepacky opravdu ne. To se mi potvrdilo při přesunu z 2014 do 2015, u některých hráčů se prostě zřejmě změnilo jejich ID a zjišťovat u tisícovek faců kde došlo ke změně, tak je lepší si to stáhnout znovu. Já jsem prostě megaloman, který musí mít co nejvíce faců a log *1*
        • Psychotic
          To mně se to alespoň v české lize se sortitoutsi mega-packem nestalo nikdy, ale perfekcionismus chápu :-)
          • Superego
            Chlape u mě u český taky nikdy, a to hraju i divize, ale stalo se mi to u Vanarama South, kde mi zmizelo několik hráčů a taky u Serie D. *1* Takže zrovna TOP ligy. No u mě tahle posedlost zašla tak daleko, že jsem si na netu hledal fotky hráčů z divizních soutěží a dělal si ve Photoshopu facepacky sám, kde nebyly k dispozici. :-D Na tom jsem taky utopil dost času.
  • http://store.steampowered.com/app/301120/

    Bude recenze také na Eastside Hockey Manager? Fotbal zde máte pořád ale hokej nic?

    - Doufám, že opět nečekáte na zaslání kódu jako u jedné strategie za pár korun. Tam Vám to neposlali a tak jste čekali snad rok. *15* To bylo trapné.
    Tak tohle snad bude profesionálně a rychle. Dík.
    • Mart9
      Hokejisti jsou tam Petr, Martin a Lukáš. Petr hraje FM, takže určitě nebude hrát EHM, Martin mi na manažery nesedí a Lukáš recenze nedělá. Takže máš podle mě smůlu.
      • No a hlavne je to stale este early access a imho to tak skoro do normalnej verzie ani nedoputuje.
        • Superego
          early access to už neni poměrně dlouho. Dávno je to vedeno jako plnohodnotná verze.
  • Tuhle hru nikdy nepochopím...
    • Stačí si udělat kurz exelu a pochopíš to. Každý rok nová tabulka.
      • Ja to zbožňuju.. chápu, že nechápete, ale má to svoje kouzlo *4*
        • Také nemám nic moc proti. Když tě to baví. Ale je to zejména o tabulkách jako všechny podobné managery. Další rok změní tabulky a jede se dál.

          btw nebylo by lepší mít Fotabll Manager X a platil by jsi předplatné anebo za updaty? Zde máš 2015, pak kupuješ znova 2016, protože pro 2015 již nic není a furt dokola.
          • Kdyby slo pokracovat v savu tak bych to taky kupoval casteji.
          • Není to jenom update tabulek. 3D engine si mění a zdokonaluje každej rok a jsou tam vždycky 10 nových featurek, který tomu dávaj hloubku. Kdo se zajímá o fotbal po taktický stránce, dokáže to neskutečně docenit. Neskutečně moc jsem se toho díky tomu naučil a s trochou nadsázky díky tomu dneska pracuju v oblasti fotbalu.
            • Fuj, to je čeština *15*
            • Mart9
              Napiš mi prosím, co děláš, klidně na email, zajímá mě to. Díky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit