Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...kdyz uz tu musi bejt tako a hromada reklam, nemohly by bejt aspon z oblasti her? Zrovna jsem si chtel precist clanek a pustit video k Dark souls kdyz na me vyskoci reklama pres pulku displaye na nejakej podelanej kuchynskej robot. To si fakt nekdo mysli ze kdyz se zajimam o pc hry ze pri tom shanim vybaveni do kuchyne?!
  • Teda to sekání je naprosto děsný, vždyť se na to nejde skoro dívat, natož to hrát
  • Hnisavec
    15 eur za dvoch bossov a dve hodiny im.nedam veru a to som.ultra hc fanusik
    • zaty
      Já jsem v pve strávil už cca 7 hodin a v nové aréně už cca 10 takže pro mě je to za 15€ více než adekvátní porce zábavy.
  • Rejsek
    3 je rvní DS co jsem kdy zkusil (ne tohle DLC). I když o předchozích dílech mám taky velmi dobré povědomí, ale kvůli své vznětlivé povaze jsem si je držel od těla :-) Nemůžu říct, že se mi ta hra nelíbí, hlavně ten fantasy "feeling" mi tam kupodivu přijde silnější, než v rpg s jasnějším příběhem. Hrál jsem to u kámoše 10min, jen k tomu prvnímu bossovi s párátkem v hrudníku, ale přišlo mi to jako strašný koridor. Je pak dál víc volnosti? Uvažuju o koupi, klasické rpg mě už moc nebavi, teda krom W3 a cítím se konečně připraven na nějakou výzvu :-)
    • MoragStyx
      Přesně jak říkali kolegové Zaty a Drizzt. Já jsem totální cholerik a Souls hry miluju.
    • zkusit to můžeš. Já hrál zase jenom jedničku. Docela mě to bavilo. Hlavně to mělo prvotřídní atmosféru. Ten fantasy svět byl rozhodně neotřelý. Není to ani koridor, ani open world. Je to prostě spousta různých lokací pospojovaných navzájem a kam půjdeš je na tobě. Jen v některých lokacích jsou tužší potvory. Taky to není uplně RPG, ale spíš hybrid akční plošinovky s RPG, protože na rozdělení skillů a levelování tam zas tak moc nezáleží. Na ytb jsou lidé, co to projeli na 1. levelu a jen s kyjem až do konce.
      Pokud chceš opravdu hard-core RPG ze staré školy, které jsou dle mého těžší než DS, tak zkus Icewind Dale II, Wizardry 8 nebo Gothic II. Výborný je taky Drakensang.
      • Tak to je zajímavý. IWD2 byl dost easy, v porovnání třeba s BG2. Resp. si nepamatuju, že bych tam měl nějaký problém. V BG2 bylo spousta potvor, co tě mohly instant zabít/zkamenět/rozložit/teleportovat někam pod zem/vysát úrovně nebo inteligenci atd. Např. souboj s Kangaxxem byl bez specifickýho equipu a kouzel prakticky nemožnej, nepočítám ten fight s Beholderem a Lichem najednou.

        Co se týče obtížnosti, tak bych řekl, že nejtěžší byly starý dungeony, protože tam byly navíc krutý puzzly, nutnost jíst a pít a velký bludiště...
        • Kozy
          Já IWD2 akorát hraju a moje dojmy jsou úplně opačný.
          • Jakože tam jsou těžší fighty než Kangaxx nebo Firkraag nebo final fighty v ToB? Těžko. Nebo mám špatnou paměť.

            Faktem je, že IWD2 jede na 3E DnD pravidel, který už nebyly tak hardcore jako 2E. Ve 3E se dost nerfovaly kouzla a schopnosti potvor. Např. už nebylo třeba zbraň s nějakým minimálním +x bonusem, aby šlo vůbec potvoru zranit nebo ty instant killy typu Imprisonment bez možnosti záchrany proti magii/smrti.
      • Horst_Fuchs
        Zvláštní. Icewind Dale je možná těžký, ale Gothic 2? To byla celkově velmi jednoduchá hra a to i verze s datadiskem.

        Naopak v Dark Souls 3 jsem asi tak 20krát po sobě chcípl hned u prvního bosse a když se nakonec proměnil v cosi s čím jsem si absolutně nevěděl rady tak mi ruply nervy a od tý doby jsem to už radši nezapnul.
        • iSpirit
          hodne invidualni, nekomu prijde tezke neco co druhemu ne, ale souhlasim ze Gothic vubec tezky pro me nebyl, to nevim, kde na tom kolega byl, ze je to hardcore, to je lehci mainstream, ale samozrejme je mozne, ze to pro kolegu bylo tezke v dobe, kdy to hral.
          • a mně zas tak moc těžké nepříšlo Dark Souls. Dostal jsem se k tomu 5 let po vydání a byl jsem tak zmasírovaný tou propagandou o "nejtěžší hře všech dob", že realita pak nesplnila má očekávání. Ano, u Ornsteina se Smoughem jsem chcípl asi 50x, ale i tak mi ta hra svým stylem nejvíc ze všeho připomínala arkádové hry z 80. let - R-Type, Ghosts n Goblins atd.
            Gothic II mi přišel těžký když jsem ho hrál poprvé bez návodu, protože nevíš kam máš jít a když vlezeš někam kam jít nemáš, tak tam chcípneš. Taky jsem napoprvé nevěděl, kam investovat skilly, aby zvýšil svou survivability. Vzpomínám, že první rozehrání G2 jsem musel po deseti hodinách zabalit, a začít hrát odznovu. Každopádně na tu hru vzpomínám jako na jednu z těch těžších. Nebyl moc těžká, spíš akorát
            • iSpirit
              hmm, ale pochybuji, že ten boss fight člověk neúspěšně progresoval klidně i 10 minut a více. Taková Amygdala v Chalice mně trvala klidně i přes 10 minut. No, neříkám, že jsem nějaký skill hráč, spíše takový průměr, ale i tak to bylo už dost o nervy. Jinak Dark Souls poprvé je hodně těžké, a kdo říká že není, tak kecá a hrál to s otevřenou wiki. Já to hrál na PC Warez poprvé, nebyl jsem schopen přejít přes Undead Parish, tak jsem si dal cheaty, to mě nebavilo, pak jsem to odinstaloval a pak zase nainstaloval, pak koupil origoš, abych neměl tendence podvádět a pak už jsem to za nějakých těch 50 hodin dohrál. Poprvé jsem nebyl schopen ani zabít Manuse, Artoriase jsem pregresoval týden, ano jsem spíše podprůměrný hráč, pak na NG+ už to šlo mnohem lépe, ale poprvé jakákoliv Souls hra je těžká.
            • Možná to řekl proto, že umřít 50x na jednom bossovi bylo v těch starých arkádových střílečkách naprosto běžná věc.
            • zaty
              A to DS jsi hrál bez pomoci wiki nebo jiného webu? Páč já v DS1 šel prvně směrem ke kostlivcům a tam jsem dostal na hubu, pak do New Londo ruins a tam jsem dostal ještě víc. A i když se dají DS dohrát na SL1 tak to dávají hráči se stovkami odehraných hodin a pro nováčky je zvyšování těch správných statu zásadní. Btw DS1 jsem při prvním hraní začínal 2x znovu, než jsem se trefil do toho správného buildu, který mi sednul.
            • iSpirit
              Tak propagandu tvoří casualní novináři, jinak je to samozřejmě dost těžká hra, ale jsou těžší, ale říkat o hře, že není těžká a pak dát dovětek, že jsi umřel "jenom" 50 krát na jednom bossovi, je poměrně zajimavé.
      • Kozy
        Akční plošinovka? To snad ne *1*
    • zaty
      Více volnosti ano, ale open world to není. Nicméně za zahrání to stojí. Já na tom byl podobně jako ty. RPG hraju od roku 1990, defakto jiné žánry už nehraju, páč není čas a i když si stále klasickou RPG rád zahraju, Dark Souls bylo pro mě zjevení jako z jiného světa. Takže doporučuju.
  • N0isy
    Ta 2. fáze u Friede je zrovna to nejlehčí na tom fightu. WTF.
    • MoragStyx
      Já vždycky říkám, že na Souls hrách je zajímavé, jak každý má problémy u jiných bossů. Já třeba znám člověka co se hrozně zasekl na Wolnirovi, přitom já ho dal na první dobrou. Naopak já měl největší problémy s Pontiffem a kamarád ho dal na druhý pokus. :)
      • iSpirit
        naprosto podepisuji

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit