Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V článku je chyba v odstavci:

    Sedmý díl The Princeless Bride (1994) se mohl jako první hra Sierry pochlubit půvabnou SVGA grafikou (640x480, 256 barev) ve stylu Disneyho filmů, hra však byla svým obsahem považována za příliš dětinskou a patří k těm méně povedeným dílům série.

    Pokud vím tak SVGA má rozlišení 800x600 a nikoliv 640x480. To je VGA. Nás staré pardály co tyhle adventury hráli neoblbnete *2*
    • Máš to špatně, starý pardále: VGA je 320x200, 256 barev či 640x480, 16 barev. Cokoliv víc (t.j. i 640x480, 256 barev) je SVGA, které bylo už v DOSu nestandardizováno a musely se využívat drivery pro daného výrobce grafických karet.
  • Prvni point and click adventura co jsem hral byla Mutation of Johny Burger *12* *15*
  • Adventury od Sierry mam radi pres neustalou smrt v jejich hrach. V poslednich 3 letech jsem dohral prvni 4 dily KQ a docela si liboval. I po tech letech se to da hrat :)
  • a jedna lechtiva adventura vydana Sierrou, co ma na obale Robertu Williams nahu vo virivke :) http://yois.if-legends.org/vault.php?id=207
  • Ešte by sa možno hodilo pridať tento odkaz pre všetkých, čo si chcú zaspomínať v trochu modernejšom háve:
    http://agdinteractive.com/games/games.html
  • Tak má první adventura, kterou jsem kdy hrál byla textová "Indiana Jones" na Didaktiku. Bylo mi tak 6 roků a ikdyž v té době byla grafika tabu, tak to bylo moc super.
  • Odulin
    Jojo zasejc perfektní počtení. Ale těšil jsem se už třeba na moje velký oblíbence...Kyrandie, Simony, Maniac Mansion, Discworld, Flight of the Amazon Queen, Indiana Jones Fate of Atlantis, Gabriel Knight apod. ale to holt až jindy. Co třeba takovej Dreamweb? Vzpomínáte někdo?Postelová scénka s pistolí se mi tenkrát jako malýmu klukovi dost vryla do paměti:) Ale ne víc než Edna v kuchyni v Maniac Mansion:)))
    • O polovině z těchto her v seriálu řeč bohužel vůbec nebude. Seriál není koncipován jako výčet všech dobrých adventur, co kdy vyšly, ale spíše se zaměřuje na jednotlivé etapy vývoje žánru a na klíčové hry, které byly revoluční nebo něčím unikátní. Osobně miluju Kyrandii i DiscWorld, jsou to moje srdcovky, ale tyto hry vývoj žánru nikam neposunuly. "Pouze" patřily ve své době k těm nejlepším.
      • A takový Toonstruck? Bude řeč o něm? Adventury nepatří mezi mé oblíbené žánry, ale zrovna tento kousek přilepil mou maličkost k obrazovce na hodně dlouho. Hra ve stylu filmu Falešná hra s králíkem Rogerem, kdy jsou kombinováni živí herci s animovanými a prostředím Animákovu ŠÍLENĚ podobným se mi hrozně líbila *15*
        • Ano, Toonstruck. No... Upřímně jsem o něm hodně přemýšlel, zdali ho zařadit či ne - ta přednáška totiž měla být mířena částěčně i na filmového diváka, ale nakonec jsem ho vynechal... Ale zkusím ho "přilepit" k interaktivním filmům, i když tam teda taky nepatří, ale jinam by mi nezapadnul už vůbec. Diky za podnět!
  • Black_Hand
    uff koukam, ze mas opravdu peknou sbirku. sam mam tu edici vsech space questu (uplne vsech) co mas vedle quest for glory. ta pryc nepujde nikdy :). a pak mam jeste Sierra Originals verzi SQ4ky. a hodne ti zavidim dva prni dr. brainy. ty jsem taky zboznoval.

    tak me napada, dotknes se jeste nejaky klasickych adventur co zapadly a jsou pritom zajimave? sam mam originalky obou star treku od dice a musim rict, ze jejich hratelnost se blizi indymu 4ce. vic moznych, ruzne ohodnocenych reseni. kvalitni pribehy v epizodickem formatu co dohromady davaji jeden spojujici. a to jsem to capnul v kosi s brutalnima slevema v holesovicky trznici za par supu tak pred 12ti lety a uplne naslepo :).
    • Bohužel nedotknu. Co jsem nestihl zahrát v době vydání, k tomu se už teď nevracím. Ne že bych nechtěl, ale veškerý čas k hraní mi sežerou nově vydávané adventury. Tak třeba v důchodu :-)
      • Black_Hand
        tak to je skoda. nicmene opravdu doporucuju.
    • Hele! Tam se v ty dobe taky nakupoval. Descenta, Normality a jeste dalsi veci, co uz si nepamatuju. Sice clovek nemel uplne jistotu, ze ta hra bude v anglictine, ale kdyz to bylo super levny... :)
      • Black_Hand
        :D. co to bylo? naka hala 8? nebo tak nak

        Normality jsem myslim mel ze score. pred tydnem nebo kdy ji pridaly na gog. to byla taky hodne zajimava adventura.
        • Jo jo, neco takovyho. Nejen, ze to tam meli v regalech, ale kdyz jsem tam chodil, tak uz to meli naskladany i na zemi treba :) To byl mazec, sem uplne neveril, ze takhle strasne levne ziskam originalky her. Kdyz si to tak uvedomuju, to byl mozna prvni moment kdy jsem si zacal hry kupovat :)
          • Black_Hand
            jj, muj taky. predtim jsem hru jen 2x dostal, jako darek :).
            • Tak to me potesilo. Svet je malej :)
  • Vsimli ste si? Na konci: Thank you for playing HI-RES adventure... *1*
    • Mystery house.
  • Adventury jsou super, řekl bych, že z těch starých her stárnou jakž takž nejmíň a jsou dodneška hratelné. Takového Simona nebo Kyrandii bych se nebál zahrát ani dnes, aniž bych se nad tou grafikou nějak ošklíbal či podobně. Tam to totiž o té vizuální stránce nikdy nebylo, spíš o té atmosféře těch her. Dodneška si pamatuju, jak jsem si maloval mapu toho jeskynního bludiště v Kyrandii, jak tam byly ty svítící keříky, noční potvory, co vás občas sežraly atp. *4* Prostě mám na tyhle dvě zmińované hry krásné vzpomínky z dětství...
    • Snad jedina hra, co se da hrat i dnes (z te ery drevnich adventur), je Indiana Jones and The Fate of Atlantis (protoze je proste genialni a nadcasovy). Ale treba Simon jedna, i kdyz ma i dnes hezkou a roztomilou grafiku, humor a vsechno, nelogicnost pouzivani predmetu, bloudeni po pohadkovem svete, to nechapu, jak to dnes nekdo muze hrat. Ja jsem se zrovna nedavno o to pokousel, zahrat si ji po tech letech a dostal jsem se k trolovi na moste a musel jsem si rict, "tak a dost", tohle se uz dnes fakt neda...

      Ale kdo ma i v dnesni dobe trpelivost hrat a dohravat hry jako Simon1, ten ma muj neskonaly obdiv *3*
      • Simona i jeho druhý díl jsem s velkou chutí nedávno dohrál. A výše zmiňovanou kyrandii dohrávám prakticky každý rok - to je obzvlášť srdcovka. Joo to byly tehdy časy... ty večery strávené u adventru. I takové Quest for Glory I - IV.... to byly pecky. Tehdy jsme to hrávali společně s mojí mamkou. Ona byla mozek a já jsem klikal:-) Ale mnohdy byl i potřeba návod. Dneska jen otevře šlověk internet a má návod hned po ruce... ale tehdy jsme internet neměli a muselo se čekat na nové vydání Levelu nebo score jestli tam návod náhodou nebude.... a mwzitím sme na to třeba přišli... no byly to super časy. V podstatě přestávám moderní hry hrát, už to nemá kouzlo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit