Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no jsem z toho trochu zklamanej, mody co Civ IV zadarmo jako Fall from Heaven nebo Star Trek přinesly 100x víc novinek než tenhle plnohodnotnej díl za prachy
  • p.s.
    jinak to hrajou strašni nobove, 2 hodiny kecu a udelali tolik tahu co ja bych zvladl za minutu (ani ne)
  • vypada to dostatočne debilne na to aby to mohli portnout i na konzole, nevite jestli bude i ps4 verze?
  • Keyz
    To vypadá, že ve velkých firmách nikdo nechce udělat zajímavé velké hry. Nikdy na to ani snad nemyslí a tvůrci jen řeší, jak udělat další pokračování co bude ještě více lehké.. Tedy jestli to chtějí, tak ne natolik aby něco změnili.

    Jasně, je zde pravda, že velké firmy se bojí riskovat a proč riskovat když 50 díl toho samého vydělá?
    Ale nechápu, že dobrá firma se soudí většinou pouze podle hospodaření. Když přece mají značky které dojí, tak proč jedou za rok anebo za dva nezkusí nějakou AAA hru, která bude jiná a nebude to předem myšleno jako 10 dílu (jak podobně tvrdil Ubisoft) ale například 1 - 2 díly s nějakým jasným záměrem. Nemusí to být extra HC ale prostě jiné a méně debilní. Když to zásadně prodělá mají rezervu, kterou rychle zaplácnou z dojení a když to vydělá málo tak to je fuk. Nebylo to myšleno jak dojička ale spíše produkt pro (snad) lepší pověst firmy, která ale jak je vidět nehraje roli. MS také nezkrachoval když vydali ten OS pro děti a fungují pořád i když tablety a mobilní zařízení neprodávají nějak podle očekávání. Ale pro lidi, kteří to používají to přineslo něco dobrého a i klidně mají i v porovnání nějaké lepší funkce.

    Všude se vychvalují finanční úspěchy již se neřeší nějaký přínos dané firmy pro branži kde funguje. Přínos nad rámec očekávaní. Po hlavní povinnosti a to zisku a snad i společenské odpovědnosti, osobně velice oceňuji právě inovace a realizace nových i divných, málo úspěšných nápadů. Je lepší mít v seznamu toho co jsem vytvořil 3 dojičky co prodají mnoho a mají 50 dílů a k tomu třeba 10 zajímavých věci, pro menší publikum které to velice ocení a ta hra přinese i něco nového apod.

    Možná by jsme mohli hrát více her které vyplní mezeru mezi extra HC tituly a extra easy tituly pro všechny. Něco (snad) jako Kingdom Come.
    Chtělo by to rozjet kreativní destrukci. Ne, cestu po stále stejných kolejích.
  • "Když se ale vrátím k tvorbě civilizace, přiznám se, že jde o jeden z hlavních důvodů, proč Beyond Earth nepovažuju za přeskinovanou Civ 5" - no, ja vam nevim, ale tohle je podle me docela slaby duvod pro takovy silny nazor. Za preskinovanou Civ5 lidi jako ja BE povazuji kvuli tomu, ze drtiva vetsina doposud ukazaneho obsahu, hernich mechanismu atd. je proste bud stejna, nebo vicemene ekvivalentni mezi obema hrami.

    Jiste, je tu moznost si upravit vlastni civilizaci, aby hraci uplne sedla. Ale je dulezite rict i to druhe - v puvodni Civ5 bylo 16 civilizaci a kazda mela svou jedinecnou schopnost + dve unikatni jednotky, budovy nebo vylepseni. S datadisky tech civilizaci bylo tusim pres ctyricet (!!!), vsechny s vice ci mene unikatni trojici moznosti a tim padem vyrazne jinych hernich stylu.

    V BE je stran osm a kazda ma jen jednu schopnost. Ty nejsou odlisne oproti tem v puvodni hre, ve srovnani jich par dokonce patri k tem pomerne polopatickym a mene zajimavym - plosny bonus do boje, jedna extra obchodni cesta. A k tomuhle si clovek vybere zamereni civilizace (produkce kladivek/vedy/penez navic...) a dva startovni bonusy, jednorazovy (extra penize, sken atd.) a bud zakladni (ne unikatni) jednotku, nebo budovu.

    Ano, BE tedy nabidne vetsi kontrolu nad tim, na co se jeho strana zameri - jestli to budou stejna kladivka jako v Civ5, nebo jestli stejna veda jako v Civ5, nebo jestli dostane na zacatku vic penez, se kterymi muze delat to, co s nimi lze delat v Civ5.

    Takze vydavat tuhle moznost vetsi kustomizace vlastni civilizace a pocatecniho bonusu jako hlavni duvod toho, ze BE bude tak moc jina nez Civ5, to mi moc nesedi.
    • Keyz
      Navíc je divné to zaměření civilizace na nějaký směr.
      V Civ 5 to řešíš specializací měst a to je více logické i praktické. Aby jsi měl celou civilizaci se zaměřením na jednu věc, musí dost komplikovat produkci toho na co nejsi zaměřen.

      Ve 5 asi bylo více možností jak si to udělat podle svého. Díky městům, náboženství apod. To vše během hraní. Zde si vybereš nějaké věci = než začneš hrát bude hodina. Zrovna u 5 dílu mám rád ty postupné možností jak si vystavět města podle potřeby.
  • Keyz
    Super, že je budoucnost veselá.

    - Afrika má konečně dostatek jídla (+10%...) *15*

    Jinak zklamání. Vypadá naprosto stejně jako 5. Něco přehodili jinam a co se tam pohyboval, tak mechaniku snad ani neupravili *9*. Tedy stejné problémy zůstanou.
  • JEdiný co mi vadí je že 16 let budu zkoumat jednotku, která střílí na dálku. Jediná!!! věc!! co mi vadí na celé serii. To že tank střílí na jinou jednotku +-100 let a ani se jí nezbaví :(
    • Keyz
      Jo, tohle je strašná blbost. V 5 jsem vyzkoumal první střelné zbraně a než jsem vyrobil 6 vojáků s mušketami a došel kam jsem potřeboval, již to měl vyzkoumaný každý a ještě jsem sám velice pokročil....

      Tak jsem to obrátil a zase se vracel. To potěší.
      Měli by ten boj zrychlit anebo změnit plynutí času. Dlouhé boje jsou strašně otravné a někdy i komické jak píšeš.
    • Je to divný to máš pravdu, ale asi to ani jinak udělat nejde. Leda, že by tam byla vychytávka, že když dojde ke konfliktu dvou armád, přeplo by se to do jakéhosi real-time módu, což by byla klasická RTS a pak zase nazpátek do CIV.
      • stačí když hra poběží po měsících či týdnech, jako v závěrečných fázich klasické civky
        • Klidně i 1/4 roku. To by se taky ještě dalo.
    • to jsem si taky říkal, v jakym roce se to odehrává, že lidstvo ještě nezná fyziku
  • Výborně, žádnej další h*jzl jako Gándhí. Nikdy nevěřte Gandhímu!
    • vždycky budu mít radši za souseda Gandího než Montezumu, kterej mě nenávidí už před tím, než vůbec zjistí že moje civilizace existuje *1*
      • Preemptivní nenávist! On dobře ví, že si vybereš nějakého neznaBoha :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit