Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ihned po spuštění jsem konstatoval že jsem vyhodil peníze za totální prpadák a že jsem je měl raději investovat do nějakého špatného finančního poradce. Tahle hrůza je k zblití, vývojáři na zabití. Z tohohle mi bude ještě dlouho špatně. Viva la classic JA2!!! *11* *11* *11* *11* *11*
  • Zdravím,
    mám problém s úkolem : skladiště 14, splnil někdo tenhle úkol??? Už sem hru dohrál ale tenhle úkol nemůžu splnit...
  • Zdravim, kde najdu Arulco? Nemuzu ho na mape najit *7*
  • Já jsem se u hry výborně bavil. Nevím, proč všichni tak prahnou po dokonalosti, ale jakmile překousnete pár oříšků je hratelnost pro mě 95% a kazí ji jen až příliš zdlouhavý (avšak ne nutný) kvalitní mikromanagement. V dnešním světě bezduchého pozlátka famózní záležitost.
  • po dobití letiště a drassenu ne a ne najít žadný důl resp. žádnýho předáka, se kterým bych pokecal a on mi pak cpal prasule do kapsy jako u Ja2, prošel jsem celý drassen a nic, můžete mi poradit, kde mám hledat?
    druhá otázka, když dám milicím zbraň, musím se pak ještě starat o munici? není u nich žádnej slot na uložení střeliva. Když budou milice zraněny během boje, budou se léčit sami?
    Poslední otázka, dá se nějakým způsobem opravovat neprůstřelná vesta? zatím jsem na to nepřišel, jenom opravím zbraně, vylomím zámek, vyléčit se atd.
  • jde, ale musíš dojít na kraj mapy a zmáčknout tlačítko v horním pravém rohu pro globální mapu
    • Díky. Tohle jsme samozřejmě zkoušel jako první a až teď mi došlo, že to bylo v sektoru na okraji mapy, který nikam nevedl.... :)
  • Jsem nečekal, že mě tahle hra tak chytne a zažiji takové deja-vu z před třinácti let :) Jen pořád nemůžu přijít na to jak se vyskakuje z taktické mapy, pokud jsou v ní nepřátelé. Jde to vůbec?
  • Musím říct, že po pár letech, kdy mě dnešní hry přestaly bavit. Našel jsem poctivou hru u které jsem prvním spuštěním strávil 5 hodin. Hra se vážně povedla.
    Ale spíš proč tu píšu. mám menší problém. Chtěl bych ze dvou jednotek udělat jednu. A nemůžu přijít na to jak? Neví někdo z vás jak na to?
    • Napřed si musíš uvědomit, že jednotka může mít max. 6 žoldáků. Potom na velké mapě označíš jednu jednotku a když najedeš myší na druhou, tak ti to napíše zda se chceš připojit k této jednotce.
      Pokud máš v jednotce víc lidí a potřebuješ ji rozdělit, abys mohl zase spojovat a chceš odstranit z jednotky nějakýho žoldáka, tak klikneš na jednotku vlevo na hoře a v pravém dolním rohu v tom okýnku si označíš jednotlivé žoldáky který chceš oddělit. Nahoře v tomto okně jsou dvě ikony přesně si nepamatuju jak vypadají /tuším ruka/ ale myslím že ta levá znamená rozděl jednotku.
  • pri prvnim seznameni s hrou jsem ji nedaval velke sance, uz jen kvuli tomu, ze hned na prvni mape jsem videl pozice vsech nepratel (ruku na srdce, obtiznost jde s touto ficurou rapidne dolu). presto jsem se nenechal hned na zacatku odradit a hral jsem dal ... a po par hodinach me tato hra chytla doslova za gule, jak to snad dokazaly jen hry ze stare skoly (jako treba puvodni dily JA, ktere jsem odehral vsechny). ve hre urcite chyby spousta vychytavek, ktere uz byly v JA2, ale i tak je to z meho pohledu v dnesni dobe plne her, ktere uz se neobtezuju ani hrat, takovy maly zazrak. navic i diky tem zjednodusenim mam sanci tu hru dohrat, protoze ve svych 33 letech uz nemam zdaleka tolik volneho casu, jako jsem mel v mladi ;) takze za me jednoznacne palec nahoru, pokud prehlednete "par" drobnosti, ktere me urcite zily netrhaji, tak se budete kralovsky bavit.
    • Jojo jo, naprostej souhlas, jsem taky rád že tohle pokračování je svižnější než JA2, s dvouma miminama a kristovými léty na krku jsem rád za pár hodinek klidu u compu za týden *3*
  • Nedivím se, že tu dost lidí nadává na nový systém. Popravdě je mi trochu líto, že neokoukali trochu víc od konkurence. Je to takový polotovar s minimem funkcí (v porovnání s nejnovějším ufo nebo 7.62).
    Nemůžu než neporovnávat JA:BiA a 7.62 High Calibre.
    Jediná věc která je v JA lepší je mapa a obchodování. Jakmile přijde na řadu boj, tak je jednoznačně propracovanější 7.62 a o vybavení a výzbroji radši ani nemluvě (krom uniforem kde se naopak můžete vyřádit v JA). Na zbraň namontovat kolik se jen dá (od dvojnožky po svítilnu, ale vždy to má + i -), munice je od každé ráže řada druhů (nejen ráží jako v JA a podivného přiřazení průraznosti, takže od poloviny hry, kdy protivníci mají pancíře asi jako lehčí tank je vám díky průraznosti většina zbraní k ničemu) a hlavně inventář je reálně rozdělen na přihrádky (jestli máte batoh, taktickou vestu, sumky), existují zásobníky (různých velikostí ne jen munice a dost, která se ještě "odpojí od zbraně" pokud ji zastrčíte do inventáře, takže pokud vám dojde munice nelze vzít ze zad záložní nabitou zbraň a dorazit protivníka místo zdlouhavého přebití) . Zásobníky se dají (pokud je to možné) slepit k sobě a urychlit nabíjení. Další věc která je v JA podstatně zjednodušena je sloučení pohybu,postoje a způsobu míření do 4 kategorií, což je docela málo, takže pokud klečíte nebo ležíte, nelze pálit rychle bez zaměřování (což je docela špatné, když AI používá setejnou taktiku :honem k vám a pak vás umlátit nebo sestřelit dávkou).
    Nelze ani předpřipravit míření do nějakého bodu (odkud vím že někdo přijde, třeba roh), čímž se výrazně zkrátí čas potřebný k sestřelení nepřítele, který do toho místa vběhne, tudíž nestihne zareagovat. Ani nelze volně ve všech postojích přepnout na míření za pohybu.
    Ideální by bylo vzít bojový model a vybavení z 7.62 a kampaň (mapu a způsob nákupu/rekrutování) z JA, ale to už bych asi chtěl moc

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit