Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rybka je dobry to je pravda, ale skor ci neskor by nejaky stroj ziskal vacsiu oblubu a zaujal na trhu dominantne postavenie. Nastup PC bol nevyhnutny.
  • ted jsem si to precetl, a se vsim se da souhlasit, az na ten protirecici si konec

    to mi nepripada vubec podobny, vic ruznych vyrobcu s nekompatibilnima platformama jako jsou dneska konzole a svet temer bez hranic jakym je dnesni pc
  • Rybka je proste dobrej. A uz by mel nappsat nejakou filosoficko technickou 500ti strankouvou knizku, at si muzu pocist a rict si, ze to s timhle svetem nejde uplne do kopru. Uprimne kolik lidi dokazete vyjmenovat, kteri maji takovej prehled a jedte umi psat a jsou tedy nejak verejne cinni. Tady u nas myslim. Sere me, ze proste nejsou. Me nezajima, ze je nekdo chytrej, ale jak to pouziva. Vic takovych Rybku. A uz neco sesmol. Je te skoda psat jenom do casaku a na tuning. Kdyz si vezmete, jakej boom na YT je s vlogama, kdy kazdy hova.. se dnes vyjadruje, tak bych zaplakal. Rybkova genialita je ve veobecnych znalostech a spojovani je. Nemusel bys psat jen o IT.
    • Jack1947
      Vždyt má články v Levelu i o (ikdyž jen) mobilních hrách, Hw a historie Hw je jeho silná parketa. To bys věděl kdybys Level četl. Na začátku má taky "Wolffův revír" *3*
      • level jsem si kupoval 5 let takze jeho clanky myslim znam dost dobre. Ale to je malo. Ten chlapec ma mnohem vetsi potencial nez smolit jen kolem hw tomu ver. Proste ted pise da se rict na objednavku, kdo zaplati. Tak ci onak. Kniha je kniha tam se toho vleze vic
  • petr.polasek.37
    Pár detailů:
    Acorn byl velmi důležitou společností, i když je moc lidí nezná. Jejich BBC Micro musí znát každý, kdo někdy hrál Elite - tam totiž vznikl. Navíc vymysleli architekturu ARM.

    MSX byly jednu dobu hodně rozšířené, hlavně coby klony. Vyráběla je Yamaha, Sharp,... Pár se jich dostalo i do našich krajin.

    Internet existoval už v době osmibitů v 80. letech. Ovšem v docela jiné podobě. Připojení bylo vytáčené a musela se zavolat přímo BBS, na kt. jste se chtěli připojit. Už tehdy si tak mohli uživatelé osmibitů vyměňovat data. Samozřejmě, programy pouze v rámci dané platformy.

    Laptopy podobné Z88 jednu dobu existovaly, bohužel brzy zanikly. Daly by se k nim zařadit počítače Atari Portfolio, HP95LX, HP100LX, HP200LX, HP1000CX, Sharp PC-3100, Poqet PC, ZEOS Pocket PC.
    Například HP200LX byl téměř úplně PC kompatibilní, na 2 dnešní 2500mAh Ni-MH akumulátory vydrží pracovat obvykle alespoň 20 hodin a váží ~250g. Jako systém měl DOS s grafickou nadstavbou.
    • hp200lx, neni to ten, co se s nim rybka chlubil tuhle ve fightclubu?
      • petr.polasek.37
        To netuším, ale já jeden kousek mám. A nemá prasklý pant ani flekatý displej!
        Mimochodem jde o výborné zařízení. V standby v šupleti vydrží klidně měsíc. Díky plné qwerty klávesnici (můj má francouzskou AZERTY *9* ) je výborný na hraní textových her a je to perfektní sériový terminál. Nejvtipnější je připojit k tomu sériovou myš s kuličkou, která je skoro stejně velká jako samotný 200LX. *1*
  • Veskoslave není ti opravdu trapné že za tvojé trapné kecy se staví redakce, pomáhá ti s jejím výmazem Hochu hochu už se konečně prober, tvá mentální nevyrovnanost ti zřejmně nedovolý být asapon trochu normální ale to nemění nic na efektu že si to už přehnal a opět si ukázal že každý blb jednou narazí tvrdě do zdi. Ty si jen mentál popřemýšlej o tom co si zas a znova zde provedl. Díky.
  • Především bych chtěl autorovi poděkovat za připomenutí hry Alley Cat. Hned jsem si na youtube pustil gameplay *14*
    Microsoft mi na PC přijde, že už je za zenitem. Příchodem osmiček chátrá zpětná kompatibilita a systém se čím dál více uzavírá po vzoru Apple. Jinak ohledně přenosu dat- to je vtip? Abych měl jistotu, že flashku přečtu "všude", musím použít obstarožní FAT! Windowsy ani nejsou schopny přečít cokoliv jiného, jak ty svoje NTFS a FAT! Přitom implementace NTFS-3G v Linuxu ukazuje, že i přes chybějící dokumentaci lze zajistit podporu. Nepodpora jiných filesystémů mi u Windows vadí ze všeho nejvíce.
    Takže závěrem bych řekl: děkuji MS za rozjezd PC, byla to pěkná jízda. Ale už je čas na něco jiného.
    • PC neni MS ty troubo PC je i tebou zminovany Linux....
      • Kdyz pominu, ze jsi asi necetl to, na co reagujes, tak mas pravdu. PC neni MS, ale PC neni ani Linux. Da se dokonce rict, ze Linux bezi na vice zarizenich s jinou architekturou, nez na PC strojich (ve smyslu x86 architektura). Nicmene tezko hledat jinou spolecnost nez MS, ktera by byla s PC spjata od pocatku az do soucasnosti. Navic na drtive vetsine PCcek se jako OS pouziva nejaka verze Windows a pokud MS nespacha dalsi pokus o sebevrazdu, jako v pripade W8, tak to tak bude i nadale.
      • Ty jsi v prispevku, na ktery reagujes, videl tvrzeni, ze PC je MS? Troubovite zni spis tvrzeni, ze PC je Linux. PC je hw platforma, kdezto linux je sw platforma, ktera se neomezuje jen na pc.
  • Takže mám pár dotazů na Veskoslava: Proč lezeš do diskuze, když neumíš argumentovat? Proč pokračuješ v diskuzi, když ji přitížen při lži? Proč po přistižené lži začneš nadávat?
    • ja mam par dotazu na tebe: 1. kam patri tebhle komentar? tady zadnej veskoslav nic nepise 2. vis na co je tlacitko "reagovat" a zvladnes ho pouzivat?
      • I mr id…iot by moh vedet, ze tiscali je neustale rozesrany a ze to tlackato funguje tak v 50% pripadu ...
  • Konzole x PC, fotbal x hokej, jablko x nejablko, vepřové x hovězí...
    Když jsem byl ještě malej kluk, nosil jsem péro šíp a luk a snažil se ostatní přesvědčit o tom, že fotbal je lepší než hokej, hovězí je lepší než vepřové a PC pro mé potřeby slouží lépe než konzole. Když jsem vyrostl, má přesvědčení se nezměnila, jen jsem si uvědomil, že jsem blbec, když se snažím svou pravdu cpát ostatním. Pro mě za mě, ať souseda v hrobu třeba zahážou jeho appfelovými výrobky.
    • osviceni skrz vlastni sebeuvedomeni. vitej v zenovem svete.)
  • Rybka koukám stále umí. Kvalitní článek, děkuji.
  • bez PC by jedna hra stala 3000,- *1*
    • staci se podivat, jak to bylo driv s hudbou a jeji cenou, cim uzavrenejsi distribucni cesty, tim vetsi palky, ale ne, to konzolisti nepochopi, radsi si daj dalsi kolo svyho pongu *5*
      • HD pongu a se 4ma barvama! tak nejak by vypadali hry v roce 2014...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit