No, můžete omyly a lži opakovat, ale na relevanci jim to nepřidá. (španělská inkvizice jako jedináopravdu řádila? Pozoruhodný omyl) Ibn Rušd odpadlík od islámu? Zajímavé... to měl jakožto jeden z klíčových představitelů málikovské právní školy asi silnou schizofrenii:) Neznáte zlatý věk v kontextu islámské vědy? Nu, tak to hodně vysvětluje...opravdu hodně.
To, co píšete skutečně nejsou fakta... Zkuste si něco přečíst o vědcích v islámské Persii, tedy řících na tomto území. Pak byste nevypouštěl absurdity jako, že většina perských učenců nebyli muslimové. Ale možná jsem těch sedm let na škole zabývající se právě tímto strávil v obrovské iluzi a záměrně mi kapacity na tuto problematiku lhaly, jistě v rámci nějaké konspirace :))
Mimochodem, Korán jsem četl, i některé sbérky hadísů (ono je jich poněkud...hodně a jejich relevance se liší jak dle řetěze tradentů, tak náhledu daného směru islámu potažmo právnické školy). Obávám se ale, že vy jste toho o diskutovaném tématu mnoho nečetl... Je až trochu absurdní představení, asi jako když někdo ukazuje na červenou a křičí "žlutá, žlutá!" :)
(editováno v 00:44)
1.12.2011