Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak teď už jen aby si srovnali ceny a nebyli tak předražení :D
  • Mart9
    Jo a v JRC jsem nikdy v životě nic nekoupil *1*
    • Ta doba je už hooodně dlouho za náma .... Zima byl nejlepší ;)
    • Rejsek
      Ja tam obcas cestou z nakupu zobnu nejakou ultralevnou bazarovku na X360 :-)
  • Mart9
    Abych koupil krabici, musela by mi nabídnout něco víc než jen DVD. Třeba Mafia 2 měla super triko, které se dá nosit ještě po 5 letech.

    Ale naprostý vrchol idiocie je to, když koupim krabici s DVD, chci to nainstalovat a ona se mi začne stahovat hra na steamu *1*
  • Vydavatel (treba EA) nabizi distributorvi (jrc) vyrazne nizsi marzi pro elektronicku licenci, nez pro krabicovou verzi hry. U krabicove verze se marze pohybuje od 25-30% (nez zacnete nadavat na zlodeje, podivejte se na najmy v centrech - pobocky mimo jsou ztratove, sice nizky najem, ale lide nechodi), u digitalni licence je to do 5%.
    Neni to o prodejcich, kteri by byli nenazrani, je to o tom, ze vydavatele nechteji hry digitalne prodavat. Nebo spise chteji, aby sis je koupil na jejich portalu a oni nemuseli zivit distribuci...
  • Nejlepší je, když vedení zaměstnancům řekne:

    I díky Vám zaměstnancům jsme vydělali více peněz, firma je na tom dobře a máme i více na výplaty, ale budeme Vám dávat méně abyste se více snažili a ještě Vám zpřísníme možnost získávání prémií. O rozdíl toho na co jste byli zvyklí si budeme hrát každý měsíc soutěže, ale vyhrát mohou jen dvě prodejny z 30.

    Takže přesto, že je firma na tom líp je na tom většina zaměstnanců hůř a jen pár stejně. Nehoráznost!
    • Pokud by něco takového řekl můj zaměstnavatel, tak bych to bral jako otevřený výsměch a hodně rychle bych z takové firmy zdrhal. Nicméně je otázka, jakou kvalifikaci a uplatnění na trhu má člověk, který prodává videohry.
      • Člověk který prodáva videohry může mít i vzdělání pane , co myslíte.
      • Tak oni to neřekli přesně takhle, ale pěkně kulantně politicky. Ovšem význam je stejnej...

        Zdrhnout je člověku líto, protože má firmu rád, ale pokud dlouhodobě nebude na chleba, nic jiného holt nezbude :(

        Nějaký uplatnění by se našlo, prodej jako prodej, jen by se člověk musel více či méně jinde aklimatizovat/zaučit.
    • To te firme vydelali prodavaci? Pochop, ze je to levna pracovni sila z duvodu, ze je lehce nahraditelna. Nelibi se ti plat, na trhu jsou lide, kteri tvou praci vezmou. Kapitalismus - vitej ve skutecnem svete.
      • kapitalismus je satanismus
      • Ano i prodavači na zisku mají nemalý podíl.

        Profesionální prodejce SW/HW není lehce nahraditelný. Roky trvá než získá dostatečnou praxi aby byl firmě přínosný.

        Nejde o to jestli se mi plat líbí v prvé řadě, ale jde o spravedlnost a férovost.

        Spravedlivě a objektivně nastavené ocenění zaměstnanců je základem zdravého klimatu v každé firmě a tudíž jde o jednu z nejcitlivěji vnímaných oblastí. Mzdy a odměny jsou významným motivujícím faktorem, který ovlivňuje fluktuaci, loajalitu, výkonnost a spolehlivost zaměstnanců. A pro spravedlivé a objektivní mzdy to platí dvojnásobně. Proto je správně nastavený systém odměňování a motivace zaměstnanců jedním ze základních kamenů při budování SILNÉHO PRACOVIŠTĚ, což je pracovní prostředí kde lidé umí, chtějí a mohou podávat co možná nejlepší výkony. z http://www.trexima.cz/blogy/spravne-ohodnocene-pozice-jsou-zakladem

        Takže jestli vedení JRC chce budovat SLABÉ pracoviště, jde dobrým směrem!
        • Máš pocit, že v JRC dělají profesionální prodejci SW/HW :DDD

          Jinak s tebou v obecné rovině souhlasím.
  • a když tam zajdu pro dlc? *4*
  • No já teda nevím. Ale zrovna dnes jsem si chtěl objednat nový MGS 5 a říkal jsem si, že zítra mám cestu kolem JRC, takže bych si to vzal rovnou na prodejně. Podíval jsem se na cenu v JRC a zasmál jsem se. Pak jsem se podíval na cenu digitálky, ta byla dokonce ještě vtipnější. Nechápu, jak to někdo nahoře může psát něco o levných digitálních verzích. *1* To platí snad jen pro staré hry, ale rozhodně ne pro novinky. Nakonec jsem objednal o několik stovek levněji na běžném eshopu. Tak drahý obchod, jak je JRC, aby člověk pohledal.
    • zkus zacit prodavat hry a zeptej se distributora na marzi u krabicovych verzi her a digitalnich licenci. Pak prestanes nadavat na prodejce, ktery koncovou cenu neovlivni.

      Nezapomen, ze u her, ktere jsou dotazeny z venku ve valne vetsine nebudou cz titulky/dabing. (nevim jak je to konkretne u MGS).
      Prodaval jsem hry roky. Vetsina (cca 70%) zakazniku si radeji pripalatila +200Kc za lokalizovanou verzi, i kdyz byla dostupna levnejsi anglicka...
  • Já jedině krabice.El prodej mne nesedí.
    • Tak ono to má více aspektů, sám krabice vyžaduji u her které mám fakt rád (Arma, Fallout, STALKER, atd.) ale aktuálně mám na steamu + originu + uplay něco přes 300 her a když si představím že bych měl mít ke každé krabici, tak se doma pomalu ani nehnu *1* další aspekt je vzdálenost nějakého kamenného obchodu, bydlím v cca 30tis. městě a k prvnímu obchodu to mám nějakých 25km, což je tam i zpátky 50km v autě co vyžaduje kolem 10-12l/100km takže to máte další náklady na cestu jen za benzín + čas který musíte cestou strávit, obchod taky není otevřený pořád (už vidím jak sháníte krabicovou verzi v sobotu v noci) takže ona taková el. distribuce taky má něco do sebe *3*
      • Jo, jsou i tací lidé. Né každej má Oktáfku v TéDéÍčku která při 130kmh chcípne, zato bere jenom 5-6l/100km. Já ve 120kmh řadim na 4. stupeň z pěti.
        • Rejsek
          Ja mam 5tivalec co zere prumerne 6,5l a dech mu pomalu zacne dochazet az pri 200 km/h. Jsou i levne a zaroven vykonne varianty :-)
          • Ale, že by taky kolega volvista ? *3* D5tka ? Super motory, ale já jaksi radši benzín.
            • Rejsek
              Nee, alfista *2* Ale Volva se mi taky líbí.
      • Rejsek
        10-12l ? To máš aspoň šestiválec ne? *4*
        • Skoro *3* pětivál - 2.4l turbobenzín + awd + automat + skoro 1.8t, pravda většinou těžší noha na plynu, ale pod 10l se nedá dostat ani když moc chci (pravda, většinou se moc nechci *1* )
  • Já asi nejsem cílovej typ zákazníka. Hry kupuju DALEKO častěji než dřív. Už mě ani nenapadne stahovat pirátskou verzi hry ( max na test jak mi hra poběží na mým kompostu ). Kupuju většinou digitál, kterej se neztratí, nepráší se na něj, mám ho hned a za někdy i za 1/4 cenu než krabicová verze. Kdybych ale chtěl krabicovou verzi s manuálem, mapami atd, tak si hru nejdu koupit do žádnýho kamennýho obchodu. Hru není třeba zkoušet, většinou je dost gameplay videí půl roku před vydáním hry. A i kdybych chtěl hru na PC v kamenným obchodě vyzkoušet, tak už vidím prodavače, jak jí začíná hned kvůli mě instalovat. Podle mě jsou kamenný obchody s hrami přežitek. Nakupují tam jen lidi, kteří nemají ani šajn o cenách na trhu.
    • Veskoslav
      Jasně. Můžeš mi ukázat obchod, kde kupuješ nekradené AAA tituly v den vydání za tu 1/4? Moc rád bych tam taky začal kupovat. Protože já třeba mnohdy nechci čekat půl roku, až to spadne na tu 1/4 té ceny, což někdy ani to ne.
    • Paulcz
      Spíše to je o lidech, kteří na cenu nekoukají a chtějí s tím i zároveň nějakou službu, užívají si nakupování, pokecají, chtějí podpořit lokální prodejnu.. Na tom se dá postavit slušnej byznys, akorát mi to nejde moc s tím, že prodejny bývají umístěný v nákupácích apod.
      • SLužbu navíc ? Jako, že ti prodavač dá ke hře orrál bez ? Nebo netušim o jakých službách navíc mluvíš.
  • Ha ta poslední část mě pobavila. To jak tu někdo psal že má špatné skušenosti s JRC nebo spíš s určitou prodejnou možné je, ale řeknu vám čím to je. Tuhle práci budete dělat jen když vás baví a hry máte rádi. Musíte ale občas poslouchat kretény co si myslí že sežrali všechnu moudrost světa (viz někteří exoti s tohoto webu v diskuzích). A ješte k tomu Vám pak dojde 10 000 výplata a máte víc práce než kdy dřív, tak se nikomu moc usmívat nechce. Cpou vám do hlavy, aby jste lidem vnucovali zboží i když nemají zájem a když to neděláte, tak vám strhnou peníze. Od té doby co do managementu nastoupili ten slovenskej exot Lakatoš jde vše k šípku. V JRC pracuju a nikdy to nebylo horší než je to teď poslední asi rok. Tu práci mám rád, stálé zákazníky znám a zajdu s nimi na pivo. Ale kdyby mi Xzone řekl pojď k nám za stejně málo peněz co teď máš, tak jdu. Dokud v JRC budou ve vedení ti kret*** co jsou teď tak nebudou spokojení prodavači a tím pádem ani zákazníci.
    • Souhlasím, že poslední odstavec je PR blábol. Mezi majitelem a každým jednotlivým prodavačem je příliš dlouhá cesta přes moc lidí. Tudíž peníze putují přes moc rukou a už z tohoto principu nemůže prodavač dostat plat dle zásluh. SKORO každý se bude chtít na profitu jiného přiživit. Tak bylo, je a bude až do skonání lidstva
    • Paulcz
      Prodavač/ka v ČR = 7-10 tis., neplacené přesčasy, v krámě od rána do večera, s šancí, "že to někdy bude lepší" => NE.. :)
      • No já nějakou dobu prodával spotřební elektroniku a počítače a měl jsem plat 17-22 tisíc čistého a velká část mzdy byla závislá na tom, kolik jsem toho prodal. V krámu jsem sice byl od rána do večera (12h), ale směny krátký a dlouhý týden, takže jsem měl mnohem více volného času, než kdybych dělal 5x8. Přesčasy jsme neměli, ale práce ve státní svátek byla adekvátně ohodnocena. Jak zmiňuje OP, že musí lidem nabízet věci, i když je nechtějí, tak to je přece to, co musí prodavač dělat. Navíc ve chvíli, kdy člověk přistoupí na to, že prodej je vlastně taková hra, tak to jde samo.
        Důvod proč jsem nakonec odešel byl ten, že byla minimální šance na postup výš a i když mě ta práce bavila a s platem jsem byl víceméně spokojen, tak jsem ve volném čase studoval a jakmile se naskytla příležitost, chytil jsem ji za pačesy.
        • A zapomněl jsem dodat, že to všude není stejné a jsou zaměstnavatelé, kteří dokážou aktivního prodavače adekvátně odměnit.
      • ja hry prodavam, a plat mem trochu nekde jinde nez si predstavujes, ono dost zalezi u koho pracujes.
    • shots fired
    • Ristoro
      Xzone nemá v ČR konkurenci, co se týče krabicovek. Ani ne tak v cenách, ale jednání se zákazníky. Vždy mi odepíšou jak na fb, tak na e-mailu velice rychle. Taky mají parádní dárky k předobjednávkám :).
      • Ale ma konkurenci, jen ty obchody neznáš:)
      • Jack1947
        Mají tam třeba i BODY! ( i když to je asi už přežitá věc...)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit