Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tonnymontana
    ale jo cena je 99 zdrejme euro pro nas plus nejake postovne kdybych byl reditel ve skole mel nejake finance navic a prestiz koupil bych jich deset postovne se rozlozi zaplatil nejake to clo mozna dph ktere si skola asi stejne odecte takze pro cne. zajimavej projekt urcite lepsi nez nektere ktere jsou spise k usmevu. drzim jim palce a doufam ze se mi to nekdy dostane do ruky pro mladata. kdo pamatuje kdyz dostal prvni merkur vi o cem mluvim. tam byl kdysi max motorek a slo to:)
  • Jde o to, dat 8-letym detem pocit, ze si ten pocitac vlastne poskladali sami a nadchnout je, aby se o to, jak pocitac vlastne funguje dal zajimaly. To je, podle me, velice dulezity.
  • GlaDOS
    To mi připomíná laboratoře na vysoké. Vzít návod a podle něj nastrkat drátky do správných zdířek. Tady jde o to, jestli to opravdu něco děti může naučit, nebo je to spíš "pomaluj si vlastí case". Dnešní mladá generace teď elektroniku bere jako "black box", ale o jeho funkci se nezajímá. Hlavně že si zapaří nové kól of dudy a postaví domeček v Minecraftu. Jestli to Kano může změnit, proč ne? Ale z toho videa mi to spíš připomíná více hračku (schválně, jestli k tomu dají i samolepky a barvičky na vyzdobení krabičky), než něco sofistikovanějšího.
    • axell1990
      No pokud jsem to z toho videa pochopil správně tak to má být hlavně hračka a ne něco sofistikovanějšího. Podle všeho jde o produkt mířený hlavně na děti takže jednduchost je na prvním místě. Osobně se však obávám že v momentě kdy to složí a pustí tak to 90% dětí přestane zajímat a vezmou si zase svůj iphone kde si budou klikat na facebook a jeho hry kde na ně pořád vyskakuje že něco dostaly aniž by vložily jakékoliv úsilý . Nedokážu si představit že by současnou generaci dětí nadchla command lajna -,-.
  • Jack1947
    Ano, proc by to bylo jinak nez, prave pro tu nejjednodussi pro deti ze. *3*
    • Ronox
      Bránil jsem tě, ale co je moc, toho je příliš ... Jacku dej si pauzu *3*
    • BookerDeWitt
      Sorry, nic proti tobě opravdu nemám, protože každý má nějakou tu vadu na kráse (narážím tím na tvoji gramotnost)... Ale jak se můžeš hloupě ptát, na jakou cílovou skupinu tenhle projekt míří, když odpověď je ve článku jasně napsaná a navíc si ještě ve finále sám odpovíš. No řekni, má tohle logiku?
      • "Logika jinde neexistuje, logika je pomíjivá. Jsem konotát, to já jsem logika"

        Jack
        • Jack1947
          Ty mi o logice moc nevykladej, jinak opet budu vytahovat tve "zkusenosti" s gumou a zaroven tva slabost na ne o tom by se mohli vest dalekosahle debaty o nicem. *4*
          • Problém je, že i ty Gumy mají svou logiku. A Guma není guma, to je třeba pochopit. Nevím, k čemu by mi dneska bylo vést výzkum na kondomy, školní potřeby a pryž obecně, když to nejsou Gumy? Ztráta času. Ale ta druhá Guma je biologicky potvrzená záležitost, ne nějakej bordel z pryže. Některý vlastnosti mají podobný, ale jinak jsouto rozdílné věci, na který můžu vést diskursy pouze s lidmi, kteří o tom něco vědí. A to tady není. Ovšem, ani pokus vést debatu na tohle téma nepůjde, protože redakce zradikalizovala stráž, a tak by nám ty eseje zavčasu mohli zatrhnout. Ale přesto bacha, nebezpečně totiž začínáš připomínat jednu osůbku. Zatím si to vykládám tak, že pouze kopíruješ jisté údaje a styl, takže je to jen naivní využívání, nikoliv vlastní autorství, ale začíná to smrdět Géčkem, a to by bylo v případě tvé osoby velký zklamání.
            • Jack1947
              Promin, tedy ale mas hodne vyhraneny pokus ci styl jak sve komplimenty podavat. Nejprve o me vlastni logice, pote o gumach... kdyz uz se mame tedy bavit na "urovni" prozmenu. Jinak souhlas radsi otocime list a nebudeme zde resit kdo ma ci nema vetsi gumu. Ja to zle pochopil, prestan se tak srazet tobe to moc na nepomaha a ostatni to jen nadzvihne leda. *3*
            • To mě nepřekvapuje.

              Ale on ten citát měl být v tvém případě vlastně vyseknutým komplimentem, než pokusem vykydat hnůj. Role Jacka je unikát, na tohle já, zástupce toho skromna, co se týká extempore, mám čuch. Jestli sám od sebe očekáváš, že nejsi nelogickou osobou, potom to je mrhání, příteli. Ale řešme radši Kano.
            • Jack1947
              Potom tvem extemporé s gumou a jejim odbornim vykladem si bud jist ze u nelogicke osoby jak jsem ja si uz klesl temer na same dno. *7*
      • Jack1947
        Me to zhruba bylo jasne, jen jsem si nebyl jisty nez jsem se docetl. Ze nic proti mne nemas jo ? Nazval si mne nebylo to tak davno vychazejicim trollem ... *7* Nema smysl vest nejake debaty kazdy jsme nejaky a nekdo nijaky.
        • BookerDeWitt
          Tak to byla jen domněnka. Samozřejmě jsem se mýlil, ale to ještě neznamená, že proti tobě něco mám, jen jsem tě něčím nazval (obvinil, pokud tě to urazilo) ale rozhodně to nebylo myšleno jako nadávka, nebo je troll urážka na cti? Pokud ano, tak se za to omlouvám. A jasně, každý jsme nějaký, ale tvůj projev by mohl mít hlavu a patu. Kvůli tomu, snad, sem píšeš, aby se mohly vést debaty, aby to něco přineslo ostatním diskutujícím nebo si sem chodíš jen tak ulevit od svých myšlenek a je ti jedno, co si kdo o nich myslí? V tom případě tvoje přispívání do diskuze postrádá jakýkoliv význam a jsi jenom onen "troll" kterým jsem tě nazval.
          • Jack1947
            Ja myslim ze uz natom ani nesejde, co nebo jak ... je to vtipne no tady. Ne, ne nemusis se omlouvat.
  • Prijde mi ze todle zadna skladacka neni, reklamni kecy stylu "i made my own computer" je kravina, to slozeni PC je vic komplikovane nez strcit kabely do RosberryPi. Nekdo se chce jen napakovat na tom ze zbytek lidi jsou tupi.
  • proc mam pocit ze je to dalsi vec ktera se hrozne zaplati vsichni budou brecet nadsenim jak je to super a nakonec si to nikdo nekoupi a bude to naprd.
    • Kr.Pa
      Protože tam není co zkazit, RP je celek a připojuješ k tomu jen periferie, na OS taky není co zkazit.
  • Kr.Pa
    Raspberry Pi *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit