Tim Schafer nedělá poslední tři dny nic jiného, než že přijímá gratulace ze všech stran. Stačilo k tomu jediné. Na stránky Kickstarter.com sepsal rychlý nástin projektu point-and-click adventury Double Fine Adventure, natočil k tomu se svými kolegy vtipné a profesionálně působící...
jo planescape by byl dobrej...Si pamatuju,že to byla nejvíc hra, bylo by pěkný se dostat na všechny ty planety o kterých tam říkali a kouknout se na nich z vlastních očí,Taky sem se dost nasmála..ale konec mě nasral.
Na predelavky se vysert*.Jak sem se tesil na Jagged Alliance a takovy zklamani.Opet vsechno zjednoduseny a osekany.Par novotin ktery neuskodily se tam samozrejme najde, ale jinak je to takovy nemastny neslany.Dneska uz by nevysel Baldur, kde se clovek musi nalahvickovat, nahazet ty spravny ochrany a odolnosti, zapastit a jit to zkusit na 10 pokus.
Robotron3: Kámo, Tobě bych dal čokoládovou medaili a papírovou korunu, strašně mě bavilo číst Tvé profi názory v této diskuzi, aneb brblat nad tím, jak klišoidní a blbý má BG příběh, a pak to všechno podtrhnout ,,ze jsi zacinal jako nejaky synek, co ani nevi, kdo jsou jeho rodice a priplete se do nejaky potycky, pri niz zabijou jeho otcima, nejakyho maga, co se o nej staral"...
Víš, jak by vypadal ,,moderní" remake BG? Hned v první hospodě by Ti Winthrop (ani nevím proč mi zrovna jeho jméno tak utkvělo v paměti) řekl, *SPOILER* že jsi syn Bhaala, Gorion měl poměr s Tvojí matkou a Imoen je Tvoje napůl Tvoje sestra *SPOILER*, pak by Ti svítila přes půlku obrazovky šipka, kam máš dojít a lidi jako Ty by chrochtali blahem.
A pak ti ještě jako bonus napíše, že jsi hater, který onanuje nad starou hrou *1* Zatímco on v té hře odehrál neuvěřitelných 20 hodin (což pro většinu lidí není ani 1/10 hrací doby) a může na jistotu prohlásit, že je to klišé *1*
Hrajes ty dnesni hry, nebo jen tak zvanis? Co si pamatuju, tak i v Dragon Age, nebo treba Skyrim, nemas nikde zadny sipky, kam mas jit, jen ukazatele na mape a to pouze pokud si aktivujes quest, coz vubec nemusis udelat. To, kolik informaci ti daji do zacatku souvisi jednoduse s tim, jak je vystaveny pribeh, o vem je, jak se odviji atd. Me se pribeh Dragon Age 1 libil mnohem vic nez Baldurs Gate, i kdyz me hned od zacatku uvedl do deje a vedel jsem na cem jsem, oproti pritroublejsimu a pohadkovejsimu Baldurs Gate. Kdyz vas ty dnesni hry nebavi, tak co chodite na games? Chodte si na nejaky retroserver, nebo blog.
Ale co ja se tady budu bavit s praseci hlavou, proste si hrajte ty svy Baldurs Gate treba porad dokola, ja vam to neberu, i kdyz si o tom myslim svoje. Kazdej at si hraje co se mu libi, me vyhovuji odernejsi hry.
V podstate hral. 20 hodin je vic nez dost, (doknce to bylo asi vic) nevim, s cim mas problem. Nebudu dohravat kazdou hru, co me prestane bavit, jenom abych mohl pak argumentovat, ze me prestala bavit.
Ty budeš asi autor, že?
Přestože jsem ze staré školy a top-down střílečky ve stylu Raptora nebo Tyriana miluju dodnes, tohle mě nejenom neoslovilo, ale vyloženě se mi to nelíbí.
Zazněl tu názor, že staré hry si idealizujeme a pak je tu obhajujeme, i když to byla nuda, stereotyp, klišé, bla bla bla,... Dokonce to bylo mířeno na Planescape Torment. K tomu bych se chtěl vyjádřit. Ke mně se PT prostě v dětství nějak nedostal. Teprve před nedávnou dobou (asi půlrok zpět) jsem ho našel na gog. Už jsem si o něm taky četl nějaké oslavné recenze, tak jsem ho koupil, nahodil češtinu, poladil rozlišení,... A musel jsem uznat, že je to jedno z nejlepších RPG, co jsem kdy hrál. Některé staré hry prostě nové nepřekonají, ať tu hejtujete jak chcete.
To neni pravda, ono je rozdl mezitim, kdyz nekdo rekne "nelibilo se mi to, zdalo se mi to klisovity jako vsechno ostatni" a mezi obecnym konstatovanim, ze je neco klise nebo nadhodnocena blbost:-)
Jinak tu normalne diskutujeme a pokud nekdo neco kritizuje obecne, tak by mel byt schopen to obhajit.
Jinak se Sacrifice souhlasim, paradni hra:)
Nemluvím ani o jednom z vás ;) Já si tu něčeho jako hejtování všimnul a dotyčný se obhajobou, proč je PT špatný, ani nezabýval. Jinak souhlasím. Pokračování Sacrifice bych si s chutí zahrál taky.
ja na pokračovanie čakať nemusím, mne totiž Sacrifice leží kdesi na poličke cca 11 rokov odkedy bol ako bonus v nejakom časáku (asi Gamestar) *1* doteraz som ho nehral *1*