Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten cover je ze Superbrothers? To vypadá přímo ze hry.
  • walltar
    Je potřeba redefinovat mediální obraz hráčů? Už je herní scéna dost posraná hromadou casualů. To jich někdo chce ještě víc? Já bych radši zase zhoršil mediální obraz hráče, třeba by potom casualové odešli pod tlakem okolí a hry by se zase dělali pro hráče.
    • Mediální obraz a casual tituly jsou dvě odlišné věci - ty druhé tu vždycky budou, protože je po nich zjevně poptávka. Naproti tomu dokud budou hardcore hráči považováni mnohými za úchyly, bude to především ke škodě "pravých" her. YOU se zjevně (mohu-li soudit knihu podle obalu) snaží lidem přiblížit, že tvorba hardcore her je něco cool...
      • Zayl
        To nemá na vývoj her žádný vliv. Jediné co tohle ovlivňuje jsou E-sporty, kde jsou potřeba sponzoři, kteří za své peníze dostávají zviditelnění skrz sponzorované médium. Samotné investice do her závisí pouze na tom, jestli je tu trh.

        Přechod do mainstreamu hrám rozhodně v mnohém uškodil a nejsem si jistý, že bych našel dostatek pozitivních důsledků, abych mohl prohlásit, že to za to stálo.
      • walltar
        No když to řekneš tak ....
  • no pocitam, ze neco takoveho do cestiny asi nikdo neprelozi :D
    • Mno, zalezi ci sa toho niekto ujme. Vyborna Ready Player One mala cesky preklad, otazka je ako sa ten predaval
    • Shakespeare je taky česky a kdo si to naposledy krom studentu divadla přečetl? Když se to stane bestseller, proč ne...
      • Předpokládám, že s tím Williamem je to vtip.. Zrovna jsem uprostřed jeho Sonetů :)
  • To zní velmi zajímavě a nejspíš si to přečtu.

    To "Danbrownovství" mě ale dost znepokojuje. Bojím se, že se ta mysteriózní zápletka může s nějakými osobními výpověďmi o hrách a jejich tvorbě dost prát. Jasně, jde to udělat dobře, ale je to podle mě dost těžké a vnímám to jako určitý trend v knihách, filmech i hrách poslední doby - nacpat tam nějakou "mindfuckovou" tajemnou zápletku nejspíš kvůli tomu, aby to působilo inteligentněji, přitom to kromě nějakého "aha momentu" moc nepřináší... Snad to nebude ten případ, příkladů, kdy to bylo uděláno dobře, je taky hodně.

    Dobrou knihou tohoto typu byli Masters od Doom - nevím, jestli je kvůli hrám, kterých se týká, vhodná k "redefinici mediálního obrazu hráčů", ale je to kvalitní čtení se zajímavým dějem a dobře vykreslenými postavami, přitom si vystačilo s (určitě lehce literárně přibarvenou) realitou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit