Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mohli by udelat druhy dil k Alpha Centauri, pripadne vyjit z druheho dilu (jakoby remake).
  • kdysi jsem koupil Civilization 4 Complete za tři stovky a za tu cenu jsem dostal doslova tisíce hodin zábavy, nejlepší herní koupě mého života, pokud ovšem považujete za zábavu táhnout Evropou v čele Napoleonových vojsk a kosit Belgičany ;)
    • jn skvela hra, ale ta delka me az stve... dal jsem si nejvetsi mapu a nejrychlejsi rychlost hry a presto mi to trvalo 24 hodin nez jsem je vsechny vymlatil a to jsem mel celkem lehkou obtiznost, chtelo by tam pridat treba tlacitko, "dalsi tah" aniz bys musel zadavat vyrobu, nebo prikazovat delnikum cokoli, proste aint nobody got time for this, delka hry maraton a tezka obtiznost musi trvat opravdu nekolik dni cisteho casu, coz je podle me uz prehnany
  • Civ 5 patri mezi me nejoblibenejsi hry. A to i pres to, ze za nektere veci bych autory nejradeji nakopal. Stesti je, ze podle toho clanku nize, si to autori uvedomuji.
    Libi se mi prechod na sestiuhelniky, libi se mi 1 UPT, libi se mi rozdil v dostrelu jednotek (i kdyz lucistnik, co dostreli dal nez vojak s utocnou puskou opravdu vypada smesne), libi se mi grafika (i kdyz mi ji predposledni patch rozhazel a posledni patch jsem radeji jeste nestahl - nevite nekdo, jak rict Steamu, ze tam ten patch opravdu, ale opravdu nechci?). Libi se mi i to navazani surovin na urcite jednotky.
    Ale opravdu bych vrazdil za AI. Nejsem "valecny stvac", vzdy hraju na diplomaticke ci technologicke vitezstvi. Samozrejme, ze stavim armady, ale vetsinou podle klice 1 jednoka, jedno mesto. A i pres to jsem vzdy schopny odrazit jakoukoliv AI, protoze te jednak neumi vyuzit sve jednotky a hlavne porad vyhlasuje valku. Dostane 3x na kokos a poctvrte se stejne pusti do dalsi valky.
    • jak říct steamu že update nechci? kliknout v library na hru pravym, vlastnosti, záložka Updates a vybrat NEVER update...
  • Europa Universalis? Pro čajíčky, série Geopolitical Simulator to je výzva. (Ne dělám si srandu, akorát mě štvou lidi co maj potřebu machrovat s tim že hrajou něco komplexnějšího než "obyčejní stádoví smrtelníci)
  • Civilizace 5 se mi nikdy moc nelíbila, nejradši ze série mám čtyřku. Kromě podivného iPhonovského rozhraní (včetně jablek místo chleba) mi vadila hlavně zmatená diplomacie a klasické moderní osekání všeho.

    Na druhou stranu, jestli vyjde kolekce v pěkné krabici, co bude hezky vypadat na poličce, dám si za rozumný peníz říct.
  • za 15 dolarov na humblebundle.com
  • Ešte keby to chceli vydať bez DRM, či už na gog.com alebo na diskoch.
  • Konecne vydali celou civilizaci 5.Pockam si na vanocni akci a koupit to na steamu za 250.
  • Civilizace V je výborná Grand strategie. Ať mi někdo sem dá tahovou strategii, která je stejně politicky a jinak komplexní a má stejný drajv jako civ5... datadisky a DLC jsou svinstvo doby, ale ještě to není tak zlé jako free to play. co mě osobně na CIV V chybí, je kvalitní zpracování budoucnosti (podobně jako tomu bylo u call to power) a znečištění. chybí mi, že se herní svět neproměňuje s dobou (netajou ledovce atd). Ale i tak... neznám lepší strategii, která má takový záběr a hloubku jako CIV V. A s tvrzením, že se jedná o plochou hru absolutně nesouhlasím. Při své hloubce je naopak obdivuhodné, jak skvěle přehledná oproti starším dílům to je. Kéž vyjde šestka jako plnohodnotný titul se vším co k civilizaci patří, ale s ještě něčím navíc... značce držím palce, tuhle krávu stojí za to podojit :-D
    • Zayl
      To, že je mapa velká, z toho ještě nedělá grand strategii. Civ 5 je dobrá hra na uvolnění po skutečné grand strategii.
    • smejki
      líp nadesignovanou strategii podobnýho rozměru? Civ4, Europa Universalis 3 a 4, Crusader Kings 2, Sins of a Solar Empire, Anno. Fajn, nejsou to tahovky, ale všechny, krom Anno a Civ4, působí jako tahovky, ač jsou real time. Civ5 je ve většině ohledů špatně nadesignovaná hra a možná bych si to nechal pro sebe, kdyby o tom nepsal sám hlavní designer:
      http://www.gamasutra.com/blogs/JonShafer/20130218/186843/Revisiting_the_Design_of_Civ_5.php
      Ano, Civ5, pokud člověk ignoruje předešlé díly, je nejlepší tahovka na trhu. Bohužel. Stejně jako je Arma nejlepší vojenský simulátor, Skyrim nejlepší fantasy open-world sandbox RPG a SimCity'13 nejlepší městský tycoon. Ani jeden nemá konkurenci a dost na to hřeší.
    • takhle to dopada, kdyz si ke strategii odskoci nekdo od maria... *6*
    • jako v čem je komplexní prosimte? snad mi neco uniklo ale obchod je tkvi jen ve vymenovani jistych vzacnych surovin a pozdej je naprosto zbytečnej. Proste mas 2 kusy slonoviny, ktere predas spojenci za penize, abys ho spomalil na začatku a on te za to bude mít chvíli rád. To je celé.
      Diplomacie je presne o tomhle, nekomu prodas par surovin a on se s tebou bude za to chvilku pratelit, ale pozdej te stejne bodne do zad. I když je to Gandhi , což by snad mela byt kulturni a mirumilovna civilizace. Je tam neco víc než tohle?

      Jako ja nevim ale všechny civilizace se tam chovaji jako naprosti retardi. jako v jdenom tahu mne nekdo napadne a v dalsim mi nabidne pratelstvi, kdyz ho porazim. A ostatnim je to šumak že nekdo prave porušil mezinarodni pravo. To máš dokonce i v Europe universalis že na vyhlášení války je treba casus beli.
      Obchod je naprosta zbytečnost protože každa civilizace je sebestačna a na spojence se neda spolehnout (píchnou te stejne do zad).

      Tak ja nevim kde tam tu hloubku vidíš ale rád bych se poučil, možna mi neco unika
  • peaNutz
    Škoda trošku sem doufal eště v poslední datadisk ale co se dá dělat :) ... A upřímně doufám že studio Civilizaci k ledu nepoloží a dají nám za pár let další díl :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit