Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Arma 2 > Arma 3
  • Kouknu na clanek, na Armu, na komenty... tvl za ty roky zadnej posun. :D :D :D
  • calwin
    tie bugy sú naozaj úplná hrôza... po dvojke arme som už radšej trojku ani neskúšal... tí čo tu oponujú že tam bugy niesu majú peknú slepotu v hlave... ono možno by som tie bugy prekúsol keby tam bola aspoň solídna AI ale začínam pochybovať či to je vôbec možné celú vec naprogramovať tak aby to bolo aspoň prakticky funkčné... to že AI ignoruje úplne moje príkazy radšej pomlčím... v situáciách keď 5 minút nakladám jedno družstvo dementov do nákladiaku vie poriadne potrápiť nervy...
  • oni jsou možná dobrí v simulovani pechotniho boje a techniky janže tohle pusobi spiš jako boj ve "vakuu". chybí jim strategický pohled na bojište (pochopitelne, protože nikoho z dustojniku v timu nemeli a nekonzultovali, max. možna nejaky vojín co dral boty v terenu)
    valka o takovou diru pokud vubec, by se vedla uplne jinak - hlavne s pouzitím letectva nebo lodstva.
    když chteli udelat simulaci pechoty, meli si najmout konzultanta a vybrat scenar, kde by se pechota i realne nasazovala
    • zajímavé, když se mluvilo o zadržení těch kluků z Bohemky, padala slova o tom jaký má ten ostrov nedozírný strategický význam, jak je to poslední obranná linie před Tureckem atd, jak jsou místní základny sledovány satelity 24/7 a když jsou kluci doma, je z něj zase bezvýznamná díra *4*
      • Mezi francii a britanii je par takovych pidiostrovu. Za valky je skopcaci obsadili ... a zacali je mohutne opevnovat. Ve finale v boji o nej nepad ani jedinej vystrel ... proc by proboha mele nekdo dobejvat nejakej trapnej ostrov?
        • Coffin.Corner
          Protože Krym, nebo Falklandy... *3*
          • Krym neni ostrov, rusakum neslo o dobyti ukrajiny, kdyby slo, tak se na krym zvysoka vykaslou.

            Faklandy dtto, v okoli jsou naleziste ropy/plynu, neslo o dobyti britanie. Kdyby slo, tak se na falklandy leda vykaslou a obsadej londyn.
            • je v tom rozdíl na krymu obsadili rusove kličove body jako pristav, vojenske zakladny, letište, nebo civilni vladni budovy a pod. nebojovali uprostred ničeho jako v arme. navic ani nebojovali a nebyla to valečna situace, byli tam civiliste (huste zalidnena oblast) atd. ne jak zeme nikoho na ostrove v arme bez objektu startegickeho vyznamu
            • Coffin.Corner
              Však kdo tvrdí že šlo. Krym je strategická brána na Kavkaz, něco jako pro USA Panamský průplav, pro který také neváhali vtrhnout do Panamy.
              No a u Falkland sis sám odpověděl, na to, proč vždycky stojí za to, dobývat nějaký ostrov...
            • lol, už vidim jak Argentina topící se v krizi obsazuje Londýn když to nedokázal Hitler na vrcholu sil, tim jsi té tve argumentaci o vojenských operacíc nasadil korunu *1*
        • Ano. Spojenci tehdy nechali "vyhladovět" většinu přístavů (napadá mně jen tak z hlavy Calais a Dunkerque a další v Bretaňi) - byla to jejich strategie, jak se vyhnout "zbytečnému" boji - obsazen byl Cherbourg, a na Normanských plážích se vyskytovaly přístavy Mulberry.

          Kromě toho, Guernsey a Jersey až takový strategický význam neměly - těžce opevňovány byly spíš proto, že se jednalo o jedinou část Britského území pod Německou kontrolou - čili podobná situace, jako když Hitler zadržoval Me-262 Schwalbe, dokud z nich neudělali JaBo.

          Na druhou stranu Limnos by mohl být poměrně dobrou předsunutou základnou (zvýšení doletu letadel díky letecké základně, námořní síly by mohly na hlídkách i bojových operacích vydržet "déle" díky bližší námořní základně...) - a pokud bys takovou nechal v rukou nepřítele, je možné, že se ti nepodaří je vyhladovět (viz Malta během zmiňované druhé světové války), a naopak budou HODNĚ velkým trnem v boku.
    • A zkoušels ty vůbec v Armě Zeuse? Možná bys změnil názor.
  • Jack1947
    No ještě by mohli naučit tvůrce opravit konečně bugy co se táhnou napříč celou sérií a bude to fantastické. *3*
    • Výborně, tady někdo dokáže strčit celý QA oddělení BI do kapsy v jednom komentu. Gratuluju! *1* Pokud se rozpovídáš, co za bugy máš na mysli, určitě ti budeme všichni vděční *3*
      • Jack1947
        Tak ty bugy co, jsou notoricky známé zasekávání ve dveřích, létajicí tanky z bakelitu atp... netcode by taky chtěl upravu a ta dohlednost nepřátel kdy vás vidí a vy je ne. Identifikace zásahů je na mizivé urovni, nevíte zdali jste picly nepřítele dokud nepřestane střílet a vy k němu nedoběhnete.
        Myslím že je zbytečné dál pokračovat... bylo by to jen nošením dříví do lesa. Tvou gratulaci přijímám ale nebylo třeba. *3*
        • Tady to podle příznaků trochu zavání cracknutou Armou... ;-). Aktualizace probíhají často, hotfixy se řeší ihned, takže co platilo před půl rokem, dnes už platit nemusí.. Síťový kód je už od přechodu na Steam odlišný a netuším, co s ním máš za problém.
          • Jack1947
            Je vidět že si bud blb, protože já nic nepsal o sítové hře ale o SP a jak brý no, jasně cracknutá verze když si na to stěžují i u officiální hry. Nebo si zaslepený fanoušek = Fanboy nebo si jen hloupej. Bugy tam jsou kamarád ze školy , měl provést v COOP hře extrakci pomocí nákladáku ale jinej kamrád ho na tom místě kde měl být neviděl tak pšt. Je to známé jen na tom míry toleranci odpuštění což se u mně netýká tolik sem se nasral když mně zabíjely v Arrowhead nepřátelé na 3km. Tady tio trochu opravily ale i občas tě zabijí. Patche to nevyřeší a evidentně na to vyvojáři kašlou. *4*
            • Jack1947
              Ok, já ji nehrál takže věřím no. Hrál jsem ji asi až později to nic nemění na tom že ty chyby se táhnou už od ARMA1. OT takže to možná můžeme uzavřít at se to tu zbytečně nezadělá.
            • ArmA: Armed Assault ve chvílii, kdy sem se k ní dostal (tzn. ihned po release) nešla vůbec hrát. To nebyly gamebreakery, to byly spíš záležitosti jako "Tolik grafických bugů, že vidím všude šedé roviny".

              ArmA 2 i ArmA 3 jsou již od vydání relativně dobře hratelné (ano, čím později, tím lépe, ale stále již od release verze).

              Check your facts.
            • Jack1947
              Byla to chyba hry bug... tím pádem nešla dokončit mise. Toto se nedá jen tak přejít. ARMA 1 měla tím pádem bugů ze všech arem nejméně což je velice smutné.
            • "Kde měl být, neviděl ho"...

              A je si pilot absolutně jistý, že byl kde měl být...

              Navigace je mrcha.
        • souhlasím s tebou :) ..jen bych chtěl oponovat tím, že když v reálu na někoho z velký dálky pošleš dávku, taky nepoznáš jestli ji dostal nebo ne... buďto se zvedne, nebo ne...
          • Jack1947
            Tak jo no, ale jak kdy a když po tobě pálí nemáě moc šasu kontrolovat kolik si jich sejmul. Tak možná jen můj provlém ale ověem to s tím že oni tě vidí i několik kilometrů...to tak je. Naštěstí to není tak hrozné jak v tom "OFP2" tam jsem to ani nedohrál první misi... demence.
            • Cracknutá Arma už od dob Flashpointa má v sobě plno takových záměrných šíleností, který ti dovolí hru spustit, ale hrát se to prostě nedá. Asi tak ;-)
          • Jack1947
            Hra je hra, tady tě zastřelí jenže ty nepoznáš jestli ses trefil... a tohle je hra né jinak. *3*
            • Nepoznas protoze si slepy...

              Ja jsem zcela bez problemu schopny potvrdit neutralizaci cile.
  • Inquisitor
    Koukám že to křoví se po přejetí složí naprosto stejně jako ve Flashpointu :)
    • Tvý starosti na hlavu vývojářů :-). Animace křoví je snad to poslední, co hráče ve vojenským sandboxu štve. Ale jasně, dá se to udělat líp.
      • Mno vis ... mozna drobnost, ale vhledem k tomu kolik let to od flashpointu je ... to jen svedci o tom, jak moc na to doslova serou. Takovych veci je tam totiz neurekom.

        A jestli zoves vojenskym sandboxem neco, co pozkozeni vozidel resi ubyvanim HP nekolika malo casti a to jeste zpusobem zdravy/poskozeny/mrtvy... tak to je hodne smutny, protoze i arkady to zvladaji lip. A kdyz pak slysim pindy na tema narocna AI, pricemz AI bud pusobi jako terminator, predator a robokop skrizenej dohromady ... a o minutu jinde zase jako pepek vyskoc po lobotomii ...
        • Vozidla na sobě mají hitpointy, který jsou logicky rozmístěný přibližně podle skutečnosti a to, že se na nich zahrají jen dvě animace mě opravdu netrápí... a sandbox Arma samozřejmě je, ať už je poškození řešeno jakkoliv.
          • Arma rozhodne neni sandbox, arma je tam mozna obrovskej scriptovaci nastroj, ale ne sandbox. Ten totiz funguje sam o sobe. Na Arme nic samo o sobe nefunguje.

            Jestli chces popsat rozdil v intencich Army, tak zhruba nasledovne ...

            Sanbox: Priblizis se k vesnici kde jsou hlidky, ty te zahlidnou a zavolaj si (AI) podporu, preskupej se (AI), zaujmou postaveni (AI) ...

            Arma:V editoru naklipes trigger, po jehoz spusteni se peon cislo 1 presune na pozici A, 2 na pozici B ... a tam bude cumet a cekat na stlaceni triggeru na zahajeni strelby ... kdyz se hrac nahodou vyhne ocekavane zone priblizeni ... a zvoli autorem neocekavany postup ... tak peon 1-100 jen stoji a cumi ve svy zakladni pozici, na hrace vubec nereaguje, a jen tupe zira jak podrezava jeho kolegy jednoho po druhym.

            Sandbox je trebas minecraft - stromy rostou aniz bys to musel scriptovat, potvory utocej, ohen hori zcela v souladu s pravidly hry (takze klidne vypalis klilometry ctverecny mapy) ... to je sanbox, kdyz svet funguje a reaguje bez toho, aby nekdo musel predem celou situaci nascriptovat.
            • A sandbox is a style of game in which minimal character limitations are placed on the gamer, allowing the gamer to roam and change a virtual world at will. In contrast to a progression-style game, a sandbox game emphasizes roaming and allows a gamer to select tasks. Instead of featuring segmented areas or numbered levels, a sandbox game usually occurs in a “world” to which the gamer has full access from start to finish.

              A sandbox game is also known as an open-world or free-roaming game.
      • Inquisitor
        Já to nekritizuju, jenom mě to praštilo do očí, protože Flashpointa jsem nahrál neskutečně hodin. Další díly už jsem moc nehrál, tak proto.
  • Túto zabugovanú hluposť ešte niekto hrá? *1*
    • Jo, a ještě pár roků spokojeně hrát bude :) Parádní hra...
    • Máš svatou pravdu!!! Kam se hrabe třeba na geniální CoD že??
      • Walldstein
        Když vidím ty palce dolů tak nikdo nepochopil tvou kouzelnou ironii.. *1*
        • Shaker
          Ma to porad stejny mouchy, ktery se tahnou uz od Flashpointu, neni to spatna hra, to ne, ale porad mnohem radsi hraju dvojku nez trojku.
          • Než vyladily dvojku, tak to trvalo určitě déle, než rok.. *3*
    • Běž si číst něco o Tukovi a ne*er.
  • Spíš by bylo fajn, kdyby komunitní video naučilo tvůrce Army dělat mise, AI, zvuky, animace a optimalizaci na více procesorů. Až na to poslední by to pro modery nebyl problém.
    • celoush
      Dámy a pánové... tak nějak takto si představuje Hurvínek válku *5*
      • Třeba to bude další skvělé DLC. Arma 3: Hurvinek Makes War
      • Bacha Čelo, to tu ani neříkej, umlátí tě mínusama...
    • Dslyecxi není úplně obyčejnej komuniťák, jeho vazba na Bohemku je velice úzká a dá se říct, že i osobní. On je spíš tak trochu marketingovej nástroj kluků z Arma týmu... Jasně, AI je bolístka pořád (je to daný i gridem pro tak velkou oblast, na které se Arma hraje), ale spíš co se týká taktiky a kooperace AIků. Co se zvuků týče, samply jsou na špičkové úrovni a nahraný autenticky ze skutečných mašin, jde jen o jejich vyvážení. Dopplerův jev funguje, prostorová orientace pomocí zvuků v Armě taky funguje, jen šíření zvuků v zástavbě pokulhává. Animace jsou kapitola sama o sobě a hlavní nevýhoda je v tom, že animace jsou nascriptovaný a prostě se musejí přehrát. Problendovat se mezi nima při události, která animaci přeruší je problém. Aktuálně by Arma měla poměrně dobře běžet na více jádrech, mám zato, že optimalizace proběhla už před delší dobou.
      • A mimochodem, pro animování postav Bohemka využívá svoje vlastní MOCAP studio v Mníšku pod Brdy, kam si zve herce od fochu, kteří scénu odehrají. Toto komunita dohromady prostě nedá, stojí to ohromný peníze, čas a know how herců i animátorů. O technické úrovni svědčí i spolupráce na mnoha filmových titulech (zahraniční produkce pro nahrávky v Česku prakticky pokaždé využívají právě Bohemku).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit