Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • yenda1
    Vždy, když někdo tvrdí nesmysl s tím, že vše je relativní dá se použít skvělý protiargument - Albion.
  • Při slově Albion jsem musel zatlačit slzu v oku. Na tohle RPG mám jedině dobré vzpomínky.
  • Pro Albion jsem hlasoval do retro pátku, mám ještě originálku ze Score(ehm..) & Drizzt má prima vkus, jrpg ftw!!! *3*
  • Zrovna u Archimedean Dynasty jsem překvapen. Však ne tím,že se v nabídce GOG objevila ale tím,že v podstatě stejné podobě mi už pár let leží na disku . A když říkám stejné podobě , myslím tím luxusní windows instalátor i s kulatou ikonou , která jako by té z GOGverze z oka vypadla .
    Podezření na využití blahé paměti ignorovaných abandonware instalátorů GOGem tím u mne jen roste. Pak světe div se ,že pod DOSboxem,nejsou žádné fatální probémy ani s WIN10 .........
  • Albion byl a je vychvalován. Po dlouhé době jistý nákup :)
    • solomon.short
      ano, take doporucuji :)
      • Sr_Lobo
        To by me teda zajímalo cim to bude, ze to doporucujes *15*
  • No bezva, ale kdo se na to ma koukat..cesta do praveku...remake by to chtelo (jenze dneska se delaji remaky 2 roky starych her,takze asi nic)
    • nedelejte ze se sebe debily, moc dobře vite jak jsem to myslel. Ono když není argument tak se zacne slovíčkařit. Albion je bezva, jen vypada dneska uz hnusne graficky, designove a stylove vypada dobre, a cesta do praveku to je, nebo ta hra nevysla v hernim praveku nebo co? Dalsi problémy?

      Wasteland 2 za chvili vyjde na novejsim enginu, zmenene ukoly, hlavni dejova linie, jina AI atd..remake ani ne dva roky stare hry.Divinity original Sin, to same..snad to staci.

      A ty Dele radsi mlc, clovek ani nevi jestli jsi to ty nebo ne, rozdvojena osobnost nebo co vlastne..
      • Wasteland 2 za chvili vyjde na novejsim enginu, zmenene ukoly, hlavni dejova linie, jina AI atd..remake ani ne dva roky stare hry.Divinity original Sin, to same..snad to staci.

        :D Ok. Jde vidět, že víš o čem mluvíš.
        • S Wastelandem jdi do.... Takovou splácaninu všeho možné jsem neviděl dlouho. *11*
    • Jmenuj jeden remake dva roky staré hry...

      Podle mě máš taky tu nemoc kdy si pleteš REMASTER a REMAKE.

      K té cetě do pravěku se nehodlám vyjadřovat, říka o tobě vše co je třeba vědět.
      • del0
        On si toho plete víc...
  • Nejlepší příběhové RPG.
  • Albion je lahůdka, ale tolik času už si ve svém věku nevyšetřím... Archimedan Dynasty s klidem přejdu, mnohem raději bych viděl gog verzi geniální Subculture... Revenant je moc fajn hra, mám na ní krásné vzpomínky a možná po ní sáhnu - není totiž "na plný úvazek" jako Albion...
  • Jak moc je ta hra hratelna tedka? Verim, ze ve sve dobre to byla pecka, ale uprimne - kolik starych her je dneska hratelnych?
    • Albion - Hrál jsem před 17? lety, byla to pecka. Hrál jsem to loni, pořád pecka.
    • to nehraj když mas ted tolik prg v novejší grafice, jedine bych to bral jako krajní možnost
      • na novější grafiku kadí pes. Jak ukazuje Zaklínač 3 nebo Skyrim, tak pod krásným obalem a megarozlehlým světem se často nachází prázdnota, šeď a nuda. Kolik vychází ročně opravdu dobrých mistrovským RPG? Jedno? Dvě? Někdy ani jedno?
        Albion je v mých TOP10. A RPG jsem za život pravděpodobně odehrál desítky. Myslím že bych dokázal sestavit 10-20 RPG, které považuju za TOP a které by si každý fanda žánru měl zahrát, protože to prostě stojí za to. Grafika je jen obal, důležitý je obsah.
        • Já bych taky dokázal sestavit TOP 10 RPG, co jsem kdy hrál, ale Albion ani Kotor by tam nebyl (Xenogears určitě ano - ať to nevypadá, že chci znegovat všechno, co píšeš).

          Kotor se mi hodně líbil a je to asi nejlepší RPG od Bioware, ale už to bylo hodně takové Xboxové - prázdné prostředí a jedna velká truhla uprostřed místnosti, aby se to dalo hrát na banánu (ovladači). Čili spíš Torment, Fallout 1 atd.

          Albion byla krásná hra, ale nikdy jsem nepocítil potřebu, se k ní nějak vracet. Z té doby se mi víc líbil třeba Star Trail. Kelti teleportovaní do vesmíru byli přeci jen trochu praštění.

          Je to všechno věc vkusu.

          PS: Skyrim i Zaklínač 3 jsou podle mě super, ale jestli by se dostaly do mé top 10, těžko říct.
    • Vojta_Ilavsky
      Divil by ses kolik. :D Namátkou Deus Ex, System Shock, Diablo I, Shadow Warrior, Duke, Theme Hospital etc.
      • Diablo 1 to snad ne. Proc by ho nekdo hral, kdyz slo dohrat v pohode na poprve za 9 hodin bez cheatu.
        • Proč někdo hraje diablo III kde i na obtížnost expert snad nelze umřít ?
    • del0
      Řekl, bych že dost. Osobně to nestíhám hrát, i když je pravda, že už není tolik času. Do Albiona bych ale asi nešel. Vadí mi ten Zeldovský styl grafiky a pohled.
      • Albion má asi 3 různé druhy pohledu - izometrický zhora v lodi a interiérech, 3D v dungeonech, pohled zhora při cestování po kontinentech, a taktický pohled na souboje. Myslím že má krásnou barevnou malovanou grafiku. Když se jako kosmonaut vesmírné lodi dostaneš na planetu Gaia. Tady se koneckonců sám každý může na grafiku podívat
        https://www.youtube.com/watch?v=iadPq6KwvYU
        • del0
          Na tom FPS pohledu už je zub času hodně vidět. *1* Btw, izometrický pohled tam nevidím. Je to spíš takový ten pseudo-izo ze zhora podobně jako Zelda.
          • FPS pohled vypadal zastarale už před lety, když jsem to hrál. Ale šlo o zvyk, ve městech to vypadalo pěkně, jeskyně byly slabé. Celkově je grafika hezká.
          • zub casu je videt? NEPOVIDEJ! Kdo by to byl od 19 let stary hry řekl? Btw DS nemusim ale ty ses stim avatarem jak totalni tard
            • del0
              Hmm. Vynechal si "na FPS pohledu". U FPS pohledu grafika stárne mnohem rychleji, než u izometrie nebo top-down. Tudíž buď troluješ, nebo si nepochopil pointu komentu. Ale asi troluješ. Mimochodem, nahlášeno za slovní napadání. Ale to je vlastně jedno. Stejně si dáš příště jinej nick, že jo. *15*
          • mně ten pohled nevadí, hrál jsem Chrono Trigger na emulátoru SNES. Další luxusní RPG skvěle hratelné i dnes poprvé (ozkoušeno)

            http://www.hrej.cz/recenze/chrono-trigger-2419/
            • @del0
              Xenogears zmiňuju, hned v druhém příspěvku tohoto vlákna. Příběh Xenogears je totální masakr. Ten příběh je lepší než KOTOR a to je co říct. Člověk co to vymyslel musel mít užasnou fantasii.
              Xenogears má paradoxně mnohem horší grafiku než Chrono Trigger, protože Chrono Trigger je 2D, zatímco Xenogears je 3D a působí trochu kostrbatě a chvíli trvá než si člověk zvykne.
            • del0
              Možná někdy, až nebudu mít co hrát. Každopádně se divim, že nezmiňuješ Xenogears, což je snad nejvíc opěvovaný JRPG.
            • @del0,
              tvoje škoda. Ano, jrpg v sobě mají často infantilní nádech, ale jenom na povrchu. Pod tím povrchem je často totální sci-fi nářez jaký málokdy najdeš v těch západních hrách. Zrovna na SNES vyšlo několik opravdových klenotů RPG žánru

              Chrono Trigger
              Secret of Mana
              Illusion of Gaia
              EarthBound
              Terranigma

              Zkus dát Chrono Triggeru šanci a možná změníš názor.
            • del0
              Tohle nemůžu. Tohle je ještě mnohem dál v tom, co mi vadí na Albionu. *15* Osobně prostě nedokážu tohle brát vážně jako sci-fi (jako vlastně cokoliv, kromě asi pohádky) a ještě se navíc vžít do role postavy, když to vypadá jak dobrodružství pokémonské čtyřky.
    • upřímně, tyto staré klasiky jsou i dnes hratelnější než spousta nových titulů. Zrovna Albion myslím že je hratelný dobře, protože měl/má krásnou malovanou grafiku. Dej tomu pár hodin, než si zvykneš a pak uvidíš, že se ti grafika začne líbil a ten fascinující příběh tě vtáhne.
      Já jsem třeba předlonu hrál a dohrál Xenogears, vloni jsem dal repete System Shock 2, nedávno jsem hrál Anachronox. Ta kvalita prostě nestárne, jen si musíš zvyknout na grafiku, což trvá pár hodin.
      • del0
        Jakej je ten Anachronox? Nehrál sem to, prý to má hodně luxusní příběh (co si ale pamatuju, ve Score a Levelu to zas tak dobrý hodnocení nedostávalo). Akorát sem slyšel, že je to udělané ve stylu "japonských erpégé", takže vlastně čumíš na film a občas si dáš nějakou tu turn-based bitku. Nevím, jestli to má smysl hrát, údajně je to ten typ hry, co stačí "odehrát" na Youtube.
        • Anachronox jsem dohrál, když vyšel na DVD u Levelu nebo Score. Japonská RPG se mi nelíbí a nebaví, tohle mě zaujalo hodně. Jak už napsal Drizzt, sci-fi her je málo, tak už jenom to může být argument pro, ale celkově je to dobrá hra.Působí dost originálně, velkolepě a vtipně (ale není to komedie). Líbila se mi grafika, animace a různá prostředí, nevím, jak bych se na to koukal dnes. Vím, že na začátku jsem si musel trochu zvyknout na ovládání, ale pak to bylo v pohodě a vzpomínám na to jako na jeden z nejlepších herních zážitků, takový ten spíš zapomenutý klenot.
        • hrál jsem to vloni poprvé (byl jsem asi půl roku doma, měl jsem čas), takže nemám pohled pokřivený nostalgií. Je to parádní hra - parádní příběh, parádní humor, parádní délka. Trochu iritující je ten systém soubojů vykradený z jrpg, ale to se dá překosnout, protože všechno ostatní stojí za to.

          Pokud máš rád scifi RPG, tak je to jasná volba, zvlášť když v tomto žánru by se kvalitní kousky daly spočítat na prstech ruky (Mass Effect, Kotor, Anachronox, Albion). Na recenze nehleď, ty jsou často mimo. Hloupá hra jako Skyrim dostane 10/10 a herní klenot jako Call of Cthulhu, Dark Corners of the Earth dostane 6/10
          • S tebou nelze než souhlasit. Ještě k těm dobrým sci-fi RPG bych připojil cyberpunkový Deus Ex. Přiznám se ale, že jsem hrál jen jedničky a dvojky, takže jak vypadají nové díly jsem viděl jen z vlaku.
  • Sr_Lobo
    Albion - aneb jak zabit desitky hodin :) skoda, ze sem nevedel o tom ze se ta chyba da precurat tim cheatem, uz sem se k tomu pak bohuzel nevratil:(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit