Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jason_dinAlt
    Kozy jsou moje nejoblíbenější zvířata. Mám rád kozy. ;o)
  • Ať si klidně Blizz dělá reklamu, když u toho pošle peníze na charitu a podobne tím líp
  • Ebola? Zase nějaká médii vytvořená fiktivní nemoc? *2*
    • Rejsek
      Jo, je to skoro jako chripka, jen se ti akorat "roztecou" organy a vykrvacis ze vsech sliznic v tele. V takovem stadiu uz se vyplati 9mm injekce do spanku;-)
      • Na tu "obycejnou" chripku umira kazdorocne (bez epidemii) kolem 1/2M lidi. kolik ze jich umrelo na tu "epidemii" eboly? Nejakych 8k ...tedy +- 100x min
      • jojo jen tento vykend na obic chripku zemrelo na svete 10x vic lidi nez na ebolu za cely rok....
  • Je to chválihodná akce a nikdo by s tím neměl mít problém. Ovšem je nutné si to říct narovinu:

    1. Pro Blizzard je to především reklama a za 2. s čím je potřeba bojovat, není ebola, ale lidská blbost, která se v těchto afrických regionech nakupila v opravdu obrovské míře. Riziko eboly je možné snížit na minimum a kromě toho, až zmizí ebola, objeví se jiná nemoc. Snahou všech a to především méně vyspělých afričanů by mělo být, aby se konečně za ta desetiletí nezávislosti naučili o sebe starat a nežít jako prasata. Ve velké míře totiž byla ebola způsobena katastrofální primitivností zdejších podmínek a lidí, kteří neumí dodržovat ani základní hygienická pravidla. I děti ze základní školy ví, že kde je špína a bída, tam jsou nemoci. Dokud špína a bída neskončí, budou tam nemoci a bude se tam na ně umírat. Ostatně se tam umírá i na daleko méně závažná onemocnění. I když jsou třeba chudí, nemusí si výkaly lít pod okna a pohřbívat mrtvé hned u zdrojů vody. To věděli lidé už před tisíce lety a já si říkám, že to k nim taky mohlo dorazit.

    Afričani se už musí probrat. Věřím, že každá krize může vyvolat efekt facky, která může navodit konečně stav bdělosti a poučení. Ebola byla fackou (jednou z mnoha) a já doufám, že se konečně proberou.
    • Az na tu drobnost, ze po tisice let, kdy ti africani zili bez "civilizace" jim zadny podobny problemy nehrozily. Ty sme jim tam zatahli prave pokusama o jejich "zcivilizovani".
    • To ze kolonie oficialne zanikli, neznamena ze su krajiny nezavisle. prave naopak, teraz ked ich opustili statny okupanti sa tam nasackovali korporatny okupanti, nie moc vzdialeny prizbuzny blivajzu a spol.
      Nechci aby sa prebrali, lebo najskôr budu chciet aby im biely vratili co nakradli. a kedze biely im to nedaju tak z toho bude akurát dalsia vojna.
      • Špatní okupanti, kteří jediní tam nechali nějakou známku civilizace... A bílí tam něco nakradli? Prostě přijeli a vzali si to, co černoši nedokázali sami využívat. Veškerá infrastruktura vesměs pochází z koloniální éry. Možná by měli být ještě vděční za to, že je Evropané posunuli z pravěku do novověku. *3*

        Afričané mají vlastní státy s vlastními zákony. Kdyby chtěli, mohou dělat cokoli s mezinárodními korporacemi. Jenže problém je jasný - korupce. Korporace si zaplatí africké státníky, kteří jim pak jdou na ruku.

        Na druhou stranu, korporace Afričany nenutí lít výkaly po ulicích, že? Je to taky o přístupu Afričanů.

        Samozřejmě dekolonizace nebyla bezproblémová a vesměs většina dnešních afrických států jsou státy dosti umělé držící sotva pohromadě. Řada problémů tam vychází z narušení tradiční společnosti a z umělosti těhle států. Jenže, už je to dlouho a já tvrdím, že přestože je tam bída, můžou si tam uklízet před domem a řádně se starat o to, co tam mají. Musí sami na sobě pracovat.
  • Keyz
    Typická jednorázová akce která má mimo jiné zviditelnit nějakou firmu a lidi kteří přispěji skrze ten spešl předmět a tak nutit další aby udělali to samé a také měli kozu, když jí tedy má i Franta...
    Pak se bude machrovat jak jsem tedy zachránil dítě v africe které mělo jedno ruku a je to strašně super a daná firma je super a vše je super! Mezitím doma chcípne někdo, protože namísto pomoci v zemi kde žiji jsem to poslal za kozu někam mimo..

    Tohle nemám rád a není to charita jak má být. Udělá se reklama a lidi dají prachy někam (ani přesně nelze zjistit kam a jak), a firma se na tom namaže. Ten kdo daroval může ve hře machrovat, že daroval díky spěl předmětu který každý vidí a moralizovat o tom, že ty jsi nedaroval protože nemáš kozu a tím udělat to co che daná firma. Namazat se ještě více.
    To je jejich hlavní cíl. Nikoliv pomoc. Kdyby byl cíl pomoc, tak je ve hře klidně reklama všude a přímé odkazy na danou charitu. Od toho to je dar....

    Sice super, že prachy stejně asi dorazí kam mají ale tento způsob je odporný a navíc není ani účelný. Charita je tom,že maximum prostředků jde tam kam má dík tomu, že se přispívá přímo. Případně dobré firmy dají info a odkaz na stránky dané charity. Nedávají lidem spešl věci, aby se odlišil ten kdo něco dal a ten kdo nedal. Hlavní je aby většina něco dala. To můžou rovnou rozdával zlaté, stříbrné kozy podle toho kolik kdo dal.... *11*

    Navíc je chyba nechat na nalákat a poslat něco někam do afriky. Jestliže mám navíc nejvíce to pomůže v místě kde bydlím. Také to lze nejlépe kontrolovat a vidět dopady v případě větší částky. Tedy jestli chce někdo pomoci, tak je nejlepší prvně doma poté venku. Ale lze pochopit, že vidina kozy je lákavá. S prostým darem na pomoc lidem bez domova v ČR se moc chlubit nedá. Protože krom poděkování nedostanu nic.
    • Ne, mezitim ti tvoje pojistovna rekne, ze tvoje dite lecit nejde, protoze to neplatej, ale toho africana/afghance/ukrajince/... vylecej, a to presto, ze si tu zadny pojisteni neplati.

      Jinak presne jak rikas, je to presne stejny, jako "veledary" mobilnich operatoru pri vsemoznych vanocnich sbirkach, pricemz to v realu plati ti pitomci, co posilaji ty sms.
    • Blizzard dela podobnych akci nekolik do roka.
    • No já myslím, že nějaká mezicivilizační forma pomoci je dobrá, protože to přispívá k rozvoji vzájemných vztahů. Kdekoli na světě je tolik problémů, že by nakonec každý stát mohl dávat všechny své peníze do řešení svých vlastních problémů a stejně by to nestačilo. Takže si každý stát stanoví míru nutnosti řešení problémů a nějaký peníze mu zbydou, které může investovat za pomoc v Africe.

      Akorát stejně si myslím, že dost lidí má už dost investováním peněz do států, kde se o sebe neumí a ani snad nechtějí starat a kde řádí banditi jak ze středověku.
      • afrike mozeme pomoct len tak ze odtial odídeme. a to plati hlavne pre zapadne koncerny ktore stale vyciciavaju tieto krajiny. Vojna v afrike moze skoncit do tyzdna, a to tak ze ZAPAD aj VYCHOD prestanu PREDAVAT zbrane africanom.
        • Zbraně nejsou to co zabijí, ale je to člověk. Když nebudou mít samopaly, budou se mlátit klackama.

          S těma korporacema je to plus a mínus. Plus je, že tam přináší aspoň nějaké investice. Mínus je, že tyhle korporace korumpují místní vlády a odčerpávají síly těhle států. Tady bychom měli začít u sebe - např. u dotací v zemědělství, které významně narušují obchod a znemožňují vývoz jinak levnějších zemědělských produktů z Afriky do Evropy. Přestože Francouz vyrábí dráž než třeba Liberijec, nakonec právě dotace stlačí cenu tak, že Francouz prodá levněji a Liberijec má smůlu.

          Možná na tom něco je, že bychom se měli sbalit a odejít z rozvojových trhů a nechat je se vyvíjet. Západní korporace vydělávají na otrocké práci všude po světě. To je smutná pravda. A my z toho profitujeme...
  • "A jeste si uvedom, ze pokud ted opravdu nede.... "

    To nedává vůbec smysl...
    • Zvláštní taky je že dřeš od 5 do 18 a přitom se tady vykecáváš na diskuzích.
  • Rejsek asi taky žije ve fantasy světě. Realita je krutá.
    • Realita je takova jakou si ji udelas a jake lidi si vyberes za pratele zname ci koho si natahnes do baraku(zenska). svet je jinak jen misto kde se kazdej snazi nejak prezit.
      • Rejsek
        Prave proto si zaslouzi pochvalu kazde solidarni gesto, ktere nekdo udela. A jste fakt natvrdli. Prave proto ze neziju ve fantasy svete, tak rikam to, co rikam. Ve fantasy svete ziji naivkove jako Qwer. Ja razim heslo dat lidem, kteri by jinak kvuli lenosti, ci nedostatku casu neprispeli, moznost prispet az pod nos a oni prispeji. Mnozstvi a rychlost jsou dulezite.
  • Trochu se divím, že tady ještě nepadlo slovo "čecháčkovství"... :)
    • V tom smyslu, že bezhlavě sypou peníze jen když se vyřkne "charita"?
  • Tak jsou to borci no. *3* Ale pochybuju, že si nevzali něco bokem do kapsy. Z hlediska byznysu většina charit jen využije neštěstí druhého ke svému profitu. Nechci odsuzovat lidskost, ale kromě megabohatých lidí by to asi zadarmo nikdo neudělal.
    • Rejsek
      Je hloupe si zduvodnovat nesolidaritu pouze cizim profitem. Uz jen transport pomoci neco stoji a subjekty napojene na celou humanitarni proceduru urcite nemuzou delat zadara, protoze by to brzy mohli zabalit a kdo by pak zajistoval jeji prisun atd. ?! Kazdy takovy odmereny clovek by se pak mel sam sebe zeptat:" proc tedy nejdu, nenakoupim zradlo a sam ho tam nedovezu?"- Nemam na to, samozrejme. Tak od toho tu jsou potom ty humanitarni sbirky. Pokud clovek nechce prispet tak at drzi hubu, nikdo ho prispivat nenuti a nezada ho aby si to verejne ospravedlnoval! Ja posilam kazdej mesic blbych 30kc sms na UNICEF. Vim ze to ty decka nedostanou vsecko, ale alespon neco....
      • Hlupak ses spis ty. Bez se zeptat libovolnyho bezdaka jestli chce koupit obed. Posle te do pr... on chce prachy, protoze a obed si chlast nekoupi.
      • Rejsek
        Ano, takze lidi sami se mezi sebou domluvi, jeden vybere penize a koupi pristroj za pul mega a donese ho....ehm...komu? Nekomu kdo ho zadarmo odveze treba do afriky? To co myslis ty by fungovalo mozna tak u nas do decaku, nebo pro bezdaky, urcite ne na mezinarodni urovni. Pokud si z toho nekdo ukroji vic nez je slusne, je to uz na jeho svedomi. Pokud pominu to, ze o mych pohnutkach vis uplne ho*no, tak si prosimte jeste zjisti spravny vyznam slova pokrytec.
        • Pokrytec je podlě mě ten kdo si musí kupovat odpustky místo toho aby opravdu něco udělal. Určitě máš ve svém okolí plno lidí, kteří potřebují pomoci...

          Pokud někdo chce opravdu provádět charitativní čínnost a ještě se tím vychloubat, měl by tak činnit bez ohledu na odměnu. Ano je možné, že někdo koupí léky a druhý nekoupí nic ale odveze je potřebnému.
          • Rejsek
            Peníze posílám, nikomu se tím nechlubím a jen tady jsem to použil jako příklad, že neváhám přispět, i když je mi jasné, že ne celá částka se dostane potřebným. Odměnou za to ze mě podezřívavý a jasnovidecký kr*tén, jménem Qwer, udělal pokrytce a kupovatele odpustků. Ano, vybral jsem si svůj jednoduchý způsob, ale alespoň nějaký, narozdíl od spousty ostatních. A až si ty nedospělý blbečku najdeš práci a od 5 do 18h budeš v čoudu, tak mi přijď hrdino napsat, jak jsi pak třeba do 10 do večera lítal po městě a rozdával žrádlo bezdomovcům. To jen pro příklad, ať furt dementně jasnovidecky nespekuluješ o mé osobě a máš se o co opřít. Vychloubání?.... Vychloubání je to proto, že z toho nedůvěřiví a pochybovační hlupáci, jako ty, dělaj hroznou vědu, nenormální věc a podvědomě svými kecy odrazují ostatní a když vidí něco takového, nazvou to "vychloubáním", místo aby si vzali příklad a udělali to taky. Až o tom nebude nikdo pochybovat a všichni ti podezřívaví hlupáci přispějí taky, bude to zcela normální věc a nikdo se tím už "chlubit" nebude, protože to bude zcela normální. Každý nemusí hned lítat a poslat osobní život dopr*ele aby pomáhal druhým. Stačí i ta jediná blbá sms za 30kč.....už to je dobrý začátek.
            • Samozřejmně, že část musí dojít, jinak by celý kolos nemohl fungovat.

              Myslím, že ti akorát došli argumenty pokrytče.
            • Rejsek: proč se s tím blbečkem vůbec dohaduješ ? Ztrácíš s ním čas.
              vždy je lepší udělat aspoň něco, než nic. Tečka. I kdybys poslal pětikorunu, jemu to může být u zadnice.
              Neřeš ho, neobhajuj se ,)
              • Rejsek

                Reakce na příspěvek:

                Toz je to diskuze, tak diskutujeme, taknejak jsem marne doufal, ze mu to dojde:-) Nejsem trpelivy recnik :-)
            • Rejsek
              To, ze se k potrebnym penize z ruznych sbirek dostavaji, je prokazane, takze tenhle tvuj posledni zblept, je tupa vymluva. Obvinujes tu vlastne sebe, ne me. A uz na tebe seru, nema smysl ti nic vysvetlovat. Uloz si ten text a precti si ho treba za 10 let, az dostanes rozum.
              • Reakce na příspěvek:

                Ty v jsi v praci na netu a penize ti taky na ucet prichazi za nic
            • Je to stejné asi jako kdyby jsi peníze vzal spláchnul do záchodu a doufal, že se k někomu potrubím dostanou.
            • Rejsek
              Ty jsi fakt d*bil *15* Tak nežer a pracuj jenom proto, abys všecko odevzdal chudým a potřebným. Pak budeš teprv hrdina pro lidi tvého uvažování. Já si (teď použiji tvé oblíbené slovo) POKRYTECKY nenalhávám, že mi na těch lidech záleží, protože jsou mi jejich osudy na 99% u prd*le, na starosti mám sebe a svou vlastní rodinu a na té mi záleží nejvíc. To volné 1% je tam proto, že jsem pokorný a solidární člověk a není mi to u prd*le na 100%, tak dělám alespoň to co dělám. Určitě je pro potřebné lepší milion lidí, co pošlou blbých 30 kč, než 10-20 svatých soudivých bláznů jako ty.
            • "Každý nemusí hned lítat a poslat osobní život dopr*ele aby pomáhal druhým. Stačí i ta jediná blbá sms za 30kč.....už to je dobrý začátek. " Myslím, že tohle mluví za vše. Tvůj koměntář je jen samá výmluva, zloba a agrese... Jednou za měsíc si odšktneš, že jsi udělal dobrý skutek před televizí, s plným břichem a v pohodlí svého domova.
              • Rejsek

                Reakce na příspěvek:

                A jeste si uvedom, ze pokud ted opravdu nedelas sam skutecne vsecko, cos tu napsal, tak ne ja, ale ty sam jsi pokrytec ze vsech nejvetsi ;-)
      • Navíc, každý měsíc platíš blbých 30kč na co? Na to aby jsi měl lěpší pocit? Jsi obyčejný pokrytec.
      • Pokud charitu, tak neposílat peníze ale jídlo, oblečení nebo přímo zakoupit přístroj. Právě proto, že z nadací se stávají korporace a profituji na neštěstí nebo smůle druhých.

        Nejlepší mi příjde model kdy se vystaví seznam potřebného materiálu a lidé dávají přímo konkrétní věci a ne peníze.
      • Takže je dobře že dáváme peníze, Blizzard to jen přeposílá dál a kousek si z toho ukrojí?
        • Tilwaen
          Samozřejmě, nechali v tom své zdroje. Nebo bys přispěl na tuto konkrétní charitu sám, z vlastního přesvědčení, bez dalšího prostředníka? Pokud je Tvá odpověď ano, přispíváš na nějakou z dalších charit, které právě nemají podobnou akci prostřednictvím nějaké třetí strany?
  • Poriadne kozy dokazu predat a zarobit na seba :)
    • *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit