zavřít
...

Mass Effect: Andromeda - recenze

Neustále se zrychlující doba letí takovým tempem, že se to zdá od posledního dílu epické sci-fi RPG série Mass Effect být jen chvilka. Věřili byste ale, že už je to celých pět let? Zatímco můžeme sledovat neustále postupující technologický pokrok, který přináší nové a nové vymoženosti v podobě hardwaru...

Novější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 Starší

  • 8643 (anonym)
    8 souhlasí, 9 nesouhlasí
    Prijemne se tesim. Vkusu ostatnich se podrizovat nastesti nehodlam.
    21.3.2017

    reagovat

  • Harbinger (anonym)
    22 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Hru sem si pořídil. Obešel jsem to přes VPN. Moje dojmy po přibližně 20 hodinách.
    Plusy:
    Combat - svižný, zbraně mají váhu a pokud se trefíte tak je dopad relativně cejtit. Občas se předvede tupá AI ale nic tragickýho. Na hard je to opravdu místy těžká hra. Jetpack společně s volným krytem mění střílení k lepšímu. Podle mě nejlepší gameplay v sérii. Skilly jsou super rozdělený, a nezaznamenal jsem nějaký chyby co se tohodle týká. Nejlépe vyladěná část hry.
    Příběh - prozatím mi to příjde jako takový sympatický Béčko s občasným super momentem(první vstup do "Vaultu" a jeho prozkoumávání je rozhodně jedna z nejlepších částí ME. Je tu spousta tajemna a věcí na odhalení(arky, ryderova minulost atd). Obecně vzato mi to přišlo na úrovni ME2 co se týká přesahujícího příběhu. Uvidíme co bude dál
    Prostředí - naprosto fantastický prostředí který vás vtáhne a design čehokoliv co není organický vypadá naprosto fantasticky. Planety jsou různorodý a dokáže vás vtáhnout.

    A teď k problémům. Bohužel už jste si všimli že jsem do + nedal postavy. Nedá se říct že by byly úplně špatný ale zatím se k nim nedokážu nějak extra vyjádřit. Drack je zakyslej přestárlej Krogan kterej si sice nebere servítky ale jinak je to nejnudější postava ze všech. Liam mi příjde jako postava kterou se snažili udělat aby se choval jako váš nejlepší kámoš ale jaksi to nefunguje. A Cora je natolik tragická postava že kdybych mohl tak po každým rozhovoru jí řeknu ať si ten svůj životní příběh dá víte kam. Asi nejlepší 2 postavy jsou Suvi a Vetra. Třeba mi zbytek nepadnul do oka ale tohle fakt není posádka kterou by jste si zamilovali.

    A teď to co je opravdovej průšvih. Bugy, UI, animace a politická korektnost. Za 1) nemůžete ukládat hru během prioritních misí. Což je opravdu velkej problém protože ty checkpointy jsou tak špatně udělaný že bych to BW omlátil ohlavu. Například ve vaultu klidně můžete projít půlku vaultu a pak vás někdo oddělá nebo spadnete do propasti a máte smůlu a můžete jít půlku znova. Neuvěřitelnej amatérismus. Za 2) Pokud náhodou máte checkpoint 5 minut zpátky tak se modlete aby ten checkpoint nebyl poškozenej. Tohle se mi už 2x stalo a vracel jsem o 2 savy zpět(opět ve vaultu). Za 3) UI je použitelné, ale že bych nad tím jásal to ani náhodou. Testováno jen na myši a klávesnici. UI umí bejt občas pěkná mrcha ale řekl bych že je to tak úroveň W3 před patchem(což znamená že je to sotva použitelný) za 4) Animace - tady bych řekl že největším problémem jsou obličejový animace a občasný glitche kdy se animace úplně změní a ničí to zážitek ze hry. Všeobecně vzato bych ale řekl že je to tak úroveň ME2 co se týká klasických pohybových animací(tělo, nohy a ruce) Za 5) politická korektnost - zkuste jít hledat bílí lidi na nexusu. Spočítáte je na prstech 2 rukou. Tragédie. Prostě všechno je buď asiat nebo černoch, případně něco mezi tím. Asari maj vytvořenej snad jeden model obličeje(modifikovaná lexi)..ugh prostě katastrofa
    21.3.2017

    reagovat

    • Rejsek tiscali.cz
      10 souhlasí, 1 nesouhlasí
      Vzhledem k populační explozi barevných ras a vymírání bělochů, to etnické složení není zas tak nereálné. I když, pravděpodobní jsou spíš jen ti asiati, bo černoši v tu dobu teprv přijdou na to, že mimo vyžrání Evropy měli taky včas zajistit nějakou ekonomickou a potravinovou stabilitu a udržitelnost....ale třeba se pletu...
      21.3.2017

      reagovat

    • Harbinger (anonym)
      2 souhlasí, 1 nesouhlasí
      Jinak ještě pozitivně musím ohodnotit vedlejší questy.(je potřeba ty vedlejšáky rozdělit na tzv Tasky a hlavní vedlejší questy). Tasky absolutně ignorujte jedná se o fetch questy nejhrubšího zrna a kromě xpů a občasnýho backstory k planetě nebo k daný postavě vám to nic nedá.
      Klasický side questy jsou ale opravdu dobrý a řekl bych že jsou to nejlepší side questy v celý sérii.
      A jejich opravdu dost(jen tak mimochodem hledání ark jsou side questy)
      Dle mého názoru se v tomhle BW poučilo z DAI kde ty side questy byly katastrofa.

      A ještě jedna věc: Voice acting. Opravdu si nemůžu stěžovat na nějak slabej voice acting nepříč hlavními/sekundárními questy. Dokonce bych řekl že celá rodina ryderů je nadabovaná nejlépe z celé hry. Mám v tuhle chvíli nahráno přes 27 hodin a musím říct že se královsky bavím. Ještě sem jednou napíšu až budu mít dohráno. Což ale bude tak nejdřív o víkendu. Ta hra je obrovská :)
      21.3.2017

      reagovat

      • flash789 facebook.com
        0 souhlasí, 6 nesouhlasí
        ,,kromě xpů a občasnýho backstory k planetě nebo k daný postavě vám to nic nedá,,
        lol to mi prijde dost podstatny..pak chapu ty kecy tady kdyz to lidi vidi takhle..
        21.3.2017

        reagovat

    • Mong (anonym)
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Dík za asi zatim nejhodnotnejsi ceskou "recenzi" ;) uz se celkem tedim ne vikend...
      21.3.2017

      reagovat

  • Co je ti do toho? (anonym)
    12 souhlasí, 33 nesouhlasí
    Nemůžu uvěřit, jak tady "hejtujete" díl Andromeda a vynášíte do nebes druhý (podle mne nejslabší) díl trilogie.
    Uděláme pár hlavních misí (když nebudeme počítat mise okolo posádky, tak máme co? Začátek na základně, kde se probudíte, Freedom's Progress, Horizon, Loď Kolektorů, Smrťák a finální mise! 6 hlavních misí!) potom tam nacpeme pár vedlejších úkolů (zajdi zapnout štít tím, že zmačkneš 3 tlačítka, rozstřílej pár Gethů na planetě, kde zuří písečná bouře a není nic moc vidět, zlikviduj 3 těžké mechanoidy...). Jestli byl někde odfláknutý příběh, tak rozhodně v tomto díle, kde jste doslova tlačeni ke konci a je zde cítit, že je vše spíchnuté narychlo a horkou jehlou. Trochu to zachraňuje jen finální mise, kde se máte trochu rozhodovat a loyalty mise posádky (a to například Mordin nebo Kasumi jako společníci stojí za...). Další věcí, která je tam jen proto, aby člověka rozlítila je skenování planet - což je potřebné pro vylepšování lodi i zbraní ( a pro malé vylepšení připravenosti na válku ve třetím díle) a dál je tam co? VELMI málo zbraní, útok zblízka ani nebudu snad komentovat, vyblbování se s Makem je pryč (hlavně že jak blbouni můžeme jezdit myší po planetě a vysílat sondy - tomu říkám zábava!) a setsakramentsky osekaná Citadela je taky výhra (tři pidi patra! no to je bomba!... v jedničce jsme si to tam mohli trochu prošmejdit, teď se spokojíme se 3 patry a poschodími...).
    Takže než začnete zase mínuskovat a nadávat dál na Andromedu, trochu se zamyslete...
    21.3.2017

    reagovat

    • klokani trus (anonym)
      4 souhlasí, 5 nesouhlasí
      však až vyjde Mass Effect XY 3 tak se bude na Andomedu vzpomínat se slzu v oku jako na kult..klasika internetových diskusí o nových hrách, knížkách, autech, rybičkách atd..
      21.3.2017

      reagovat

    • Fordzy tiscali.cz
      14 souhlasí, 4 nesouhlasí
      Spíš ty se zamysli než začneš blábolit o tom, že druhý díl je nejslabší z trilogie. *7*
      21.3.2017

      reagovat

      • Co je ti do toho? (anonym)
        3 souhlasí, 7 nesouhlasí
        Dobře - já vyjmenoval zápory, vyjmenuj klady. A hlavně nezapomeň na památny okamžik - https://youtu.be/LfXE7PZhOP4?t=2m45s (to když už chcete nadávat na animace a obličeje)
        Je celkem k smíchu, jak trapně dokážeš vyjádřit svůj názor... co takhle nějaké fakta? Zkus to tak, jak se to dělá ve škole "Mass Effect 2 se mi líbil protože...," - neboj, stačí trošku trénovat a už ti to půjde ;-)
        21.3.2017

        reagovat

        • Fordzy tiscali.cz
          10 souhlasí, 5 nesouhlasí
          Já nevyjadřuji svůj názor. Já si jen dělám srandu z tvého špatného názoru a dál tě budu mít na háku. Tě péro a měj se fanfárově.
          21.3.2017

          reagovat

          • Co je ti do toho? (anonym)
            2 souhlasí, 6 nesouhlasí
            :D Jak kdyby ty tvoje za něco stály - kusé hloupé informace...
            21.3.2017

            reagovat

            • Fordzy tiscali.cz
              9 souhlasí, 2 nesouhlasí
              I když my takový troll jako ty za to nestojí. Ale řeknu ti plusy. Kvalitně napsaný příběh s kvalitními dialogy, Dobré vedlejší mise, dvanáct kvalitně napsaných parťáků a každý s osobní misí, geniální koncept suicide mise a možnost, že všichni zemřou včetně Shepharda, fenomenální soundtrack atd... Pokud si nepochopil, že ME2 je velice osobní a v tom tkví její kouzlo, unikátnost a nadčasovost, tak ti bohužel není pomoci. Ale můžeš dál blábolit, rád se zasměji. Ale jestli začneš tvrdit, že Andromeda je lepší než ME2, tak ti rovnou předplatím pokojíček v Bohnicích...
              21.3.2017

            • flash789 facebook.com
              1 souhlasí, 6 nesouhlasí
              suicide mise sice byla mozna dobry napad ale malokdo ji zazil tak jak byla zamyslena, protoze kazdy chtel aby mu prezili vsichni..save load procedura v plnem proudu..pro plno lidi uplna zbytecnost..cela ta suicide mission. Kvalita dialogu a postav je ciste subjektivni, kdokoliv ma pravo na opacny nazor nez ty.
              takze jo, klidne muze byt dost lidi kterym ME 2 nijak uchvatny neprisel.
              Doporucuju si precist kompletni rozbor cele serie od Shamuse Younga, je to na dlouho, ale na cele serii nezustala nit sucha:)
              www.shamusyoung.com/t...=27792
              21.3.2017

            • Fordzy tiscali.cz
              6 souhlasí, 1 nesouhlasí
              A už je mi to jasné... flash alias Co je ti do toho? troll. Záhada vyřešena.
              22.3.2017

            • Co je ti do toho? (anonym)
              1 souhlasí, 2 nesouhlasí
              Aha, je mi to jasné... Pokud nemám hloupé jméno (jako například Fordzy) a "Cool" avatar, jsem troll. Na to sedí i to, že dokážu vyjmenovat fakta, něčím je podložit a říci svůj názor.
              Ale každopádně - rozesmál jsi mne. Lepší postavu jako byla Kasumi jsem v týmu opravdu neměl! To samé Jacob - ten byl taky naprosto úžasný... a dle mého osobního názoru (čekám v odpovědi napsáno, že je to všem ukradné - krásné, že budeš mluvit za všechny, holt víš vše. Je super zde vyjádřit svobodně svůj názor) i Mordin - co u něho bylo tak úžasného? Že mluvil tak rychle? Nebo že mu chyběl lebeční roh? Nebo že hledal někoho (říkejme mu třeba Fordzy) se kterým by to dal dohromady? Těch pár parťáků, kteří byli kvalitní by se dali spočítat na jedné ruce. Než něco napíšeš, tak se nejdřiv zamysli ty... Fordzy...
              Možnost že všichni zemřou... tak to by jsi pak ve třetím díle hrál za koho? Conrada Vernera? (tahle přezdívka by ti mimochodem celkem seděla - upřímně ;) )
              Znovu opakuju - přišla ti jako KVALITNÍ VEDLEJŠÍ MISE - stiskni 3 knoflíky a zapni šít = mise hotova... jestli ano, tak jenom podtrháváš svou nízkou hodnotu YKVe...
              A kladů vidíš u ME2 spousta, zápory nijak neobhajuješ (co těch pár zbraní? 3 pistole i přes DLC? tak určitě...), u Andromedy hejtuješ co se dá a nenapíšeš jediný klad. Potom kdo je tu troll... klikni mi prosím mínusko a nezapomeň napsat, že ty máš pravdu a všichni ostatní se pletou ano? Díky

              PS: je celkem síla, že máme demokracii, ale jak napíšu, že ME2 je horší než ME1, tak se ozvou lidi (říkejme jim třeba Fordzy) a jsou schopní mne vystřelit do vesmíru. Tolik k diskuzi a "Vyjádřete se pod článkem"
              22.3.2017

            • Fordzy tiscali.cz
              2 souhlasí, 1 nesouhlasí
              Tolik blábolů a prd z toho. flashi, flashi ty se nikdy nepoučíš... Do vesmíru bych tě nevystřelil, stačí do blázince. *15* Nemám rád anonymní trolly, tak už na tebe nebudu reagovat.
              22.3.2017 upraveno v 15:54

            • Co je ti do toho? (anonym)
              1 souhlasí, 1 nesouhlasí
              Namísto takových blbostí by jsi mohl napsat "12 skvělých parťáků, Kasumi byla super, protože... Mordin byl parádní, protože..., Jacob byl skvělá postava, protože..." k tomu přičtěme i tvé ostatní vysvětlivky (děkuji, že jsi obhájil malé množství zbraní, malé množství schopností - v prvním díle pomalu člověk nevěděl, kam ten bod spíš investovat, tady měly postavy jen 4 schopnosti.. atd)
              Navíc jsem nikdy nenapsal, že Andromeda je lepší než ME2. Každému se líbí něco jiného - mi první díl, tobě třeba druhý a je celkem úsměvné, že proto, že já mám trochu jiný názor, tak jsem označen za hloupého. Tomu říkám dospělý přístup!
              22.3.2017

    • Magister_Peditum tiscali.cz
      7 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Netvrdím, že je dvojka nejlepší díl série (tím je samozřejmě jednička!), ale který z těch tebou vyjmenovaných "záporů" neměla i trojka? Příběh dvojky měl především perfektní drive a hlavně dával v rámci universa smysl. Bohužel změna scénaristy ve trojce způsobila, že jeho potenciál nebyl plně využit.
      21.3.2017

      reagovat

      • Co je ti do toho? (anonym)
        3 souhlasí, 3 nesouhlasí
        Souhlas s tím, že jednička byla nejlepší díl série - to bez jediné debaty. Trojka měla multiplayer, kde třeba útok na blízko už byl trošku propracovaný. Zbraní je víc ve trojce, jezdit dva týdny v kuse po planetách a vysílat 500 sond jsem ve trojce taky nemusel, citadela má větší rozlohu ve trojce než ve druhém díle, a příběhově mi přijde lepší trojka - co se týče léčby Kroganů a ukončení válečeného konfliktu K vs. G.
        Sám bych to seřadil jako 1 > 3 > 2. Andromedu jsem ještě nehrál, uvidíme jaká bude. Nicméně jsem rád, za normální komentář - cením si, že si někdo sedne, napíše něco co má hlavu a patu a umožní mi náhled z jiného úhlu.
        21.3.2017

        reagovat

      • flash789 facebook.com
        2 souhlasí, 8 nesouhlasí
        Bohužel změna scénaristy ve trojce způsobila, že jeho potenciál nebyl plně využit.

        Tohle miluju tyhle vsevedouci reci ktere jsou podany jako cistocista pravda.. *7*
        21.3.2017

        reagovat

    • Fordzy tiscali.cz
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Co je ti do toho?: Tož, za hloupého jsem tě neoznačil. Spíše za blázna, ale to je vedlejší. Já nemám potřebu ti nic dokazovat a vysvětlovat jaký díl byl nejslabší. Mám rád všechny tři a nemám důvod řešit hovadiny jako ty a porovnávat je mezi sebou. Ale ty si začal v takovém stylu jako, že ME2 je očividně horší než Andromeda a že nechápeš proč všichni hejtujeme Andromedu a zbožňujeme ME2. Tak se nediv, že jsi považovaný za trolla. Já ti neberu, že je pro tebe ME2 slabší, ale objektivně jen blázen by to srovnával s komickou Andromedou. Tak se hoď do klidu a tolik to neprožívej. *4*
      22.3.2017 upraveno v 17:58

      reagovat

      • Co je ti do toho? (anonym)
        0 souhlasí, 0 nesouhlasí
        Já jsem jenom řekl, že než se tady dohejtujeme do Číny, měli bychom si uvědomit, že i do nebe vynášená dvojka má své zápory - to je vše, na co jsem chtěl poukázat ;-) Ano, pokud bychom měli hodnotit druhý díl trilogie a Andromedu, tak Andromeda ztrácí dech. Nicméně nikde jsem nikdy nenapsal, že "Andromeda je lepší než ME2" - já u dvojky taky strávil x hodin a můžu říct, že je to skvělá hra, ale i teď, když jsem se díval třeba na videa a viděl Shepův výraz při rozhovorech, tak si nemůžu pomoct, ale vidím tam úplně stejné problémy jaké jsou vytýkány Andromedě, + mi tam vadí dalších pár věcí (potom co doplním posádku se ani nerozkoukám a je tu finální mise - opravdu jsem párkrát ani nestihl Legionovu misi. Přijde mi to vše strašně na rychlo. V jedničce dokud jsem nechtěl, jsem nic neřešil a toulal se po planetách. Tady odehraješ 5 misí a už se ti hlásí TIM, že musíš tam a udělat tohle...). Ale to je čistě jen a pouze můj názor a nevím, proč při svobodném vyjádření se v diskuzi bychom se vzájemně měli častovat nepříliš tolerantními přívlastky.
        Shrnul bych to tak, že Trilogie je lepší než Andromeda, ale tak jako vše na světě má své klady a zápory, tak také Trilogie i Andromeda má své plusy a mínusy - to je celé *4*
        22.3.2017

        reagovat

        • Fordzy tiscali.cz
          0 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Tvůj první příspěvek působí jako by si chtěl hejtem na ME2 odklonit hejt na Andromedu. A protože představuješ minoritní názor tak schytáváš mínuska. Mimika z dvojky už dnes samozřejmě není ideální, ale v době vzniku to nebyl takový problém jako dnešní Andromeda. Jedničku už taky neglorifikuji jako dřív. Nudné a stereotypní vedlejší mise. Zbytečně moc lootu a věčně plný inventář a čas strávený rozkládáním věcí na omnigel, kostrbatý systém krytí, občas divný level design atd... Každý díl má své mínusy a plusy a všechny jsou dobré. Z dnešního pohledu je vtipné, že se nikdy nepoučili a každý díl má problémy úplně jinde. :D Hratelně je nejlepší trojka
          s dobře vyváženým lootem a krycím systémem, ale zase má problémy ve scénáři a v osekaných volbách. Ale při pohledu na Andromedu jsou problémy v trilogii naprosto neviditelné. :D
          22.3.2017

          reagovat

        • Co je ti do toho? (anonym)
          1 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Nikoli, chtěl jsem jen poukázat na to, že i ME2 má své mínusy, a přestože je spousta lidí, kteří ji zbožňují, najdou se i takoví, kteří si myslí, že jsou ostatní díly lepší.
          Andromeda má také své mínusy, ale přestože je spousta lidí, kteří ji moc nemusí, tak se najdou i lidé, kterým se hra líbí a jak se říká - všechno má své stinné i světlé stránky. Proto si jen myslím, že není fér psát komentáře ve stylu "Ani ten hnůj nekupujte" protože každý má svůj osobitý subjektivní názor a jiný úhel pohledu na věc (Ty můžeš být fanoušek fotbalu, já fotbal vůbec nemusím a pustím si radši hokej apod. - ano, vím že jsou to dva rozdílné sporty, ale snažím se popsat, jak to myslím :D )
          23.3.2017

          reagovat

  • smejki tiscali.cz
    14 souhlasí, 2 nesouhlasí
    Tož, dělal to jiný tým. A ne v tom smyslu, že některý lidi odešli, ale jakože doslova. Bioware není jedna banda, ale několik studií. Tolik k tomu náhlému talentovému úpadku. A evidentně byl hodně blbý nápad na ně tu produkci hodit.
    21.3.2017

    reagovat

    • Bob (anonym)
      3 souhlasí, 20 nesouhlasí
      Na rozdil od vaseho studia tu hru zvladli alespon dokoncit, vydat a sbira nadprumerne hodnoceni. K tomu upadku : ja za upadek povazuju vsechno od Bioware co vyslo od jade empire 2, takze jestli doslo ke zmene, tak jen k lepsimu.
      21.3.2017

      reagovat

    • Magister_Peditum tiscali.cz
      19 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Měl jsem za to, že ME je vlajkovou lodí studia BioWare. Není trochu lajdácké si tak důležitý projekt neohlídat? Vzhledem k tomu, že za to chtějí od lidí stejné peníze, jako za hru od "talentovanějšího" studia, tak se to tímto způsobem omlouvat moc nedá. *3*
      21.3.2017

      reagovat

      • Nox (anonym)
        5 souhlasí, 0 nesouhlasí
        No přesně tak. Souhlas. Pokud už se z nějakého důvodu rozhodli (nebo jim bylo uloženo), že série bude pokračovat, měli na to vyčlenit to nejlepší, co měli. Sorry, ale tohle si původní trilogie opravdu nezasloužila.
        21.3.2017

        reagovat

      • smejki tiscali.cz
        1 souhlasí, 0 nesouhlasí
        neomlouvám, jen vysvětluji. A to předně proto, aby bylo jasné, že Bioware stále ještě nějaký talent někde nejspíš má, akorát nedělal na tomhle. Taky mi to přijde nanejvýš nezodpovědné. Ať už o tom rozhodlo EA, nebo interně Bioware.
        22.3.2017

        reagovat

    • 8643 (anonym)
      0 souhlasí, 1 nesouhlasí
      Procti si prosim credits a potom nadavej...
      21.3.2017

      reagovat

  • FansLunacy facebook.com
    25 souhlasí, 12 nesouhlasí
    Včera jsem zrovna bádal nad tím, jestli si mám hru pořizovat. Dnes tu sedím a vím naprosto s pekelnou jistotou, že se toho ani nedotknu. Protože jak to tady tak čtu, tak jsem asi jeden z kritického mála, kdo se poučil ...

    Nebudu vůbec koukat, jakej vývojař tu hru udělal. Je to Mass Effect - Jméno s velkým "J" - a pokud na to nemám, tak se do toho jednoduše nepouštím a nedávám si cíl, který prostě nezvládnu. NAPROSTO rozumím tomu, že penze jsou potřeba, ale do háje to se dneska musí vzít nějaký titul, co má jméno, a na to konto udělat průměrák, když jsme nakrmili hráče kvalitou? ... To neni fér, to prostě ku*va neni fér. Vezmu si svojí grafiku, svůj děj, svoje postavy, svoje zbraně a udělám si svojí hru - klidně na téma sci-fi bloudění po galaxii - pojmenuju to Andromeda a mám vystaráno. Rozhodně bude míň haterů, co budou prskat, že to je podobný Mass Effectu, než těch, co právě teď prudí, že nám chcípla další hra, další studio atd atd atd... sr*čky, h*vna.

    Očividně je OPĚT hra nedodělaná. Když se dnes narodí dítě předčasně, není tudíž připravené na svět a drží se v nemocnici na speciálních odděleních do té doby, dokud nebude připravené na normální fungování s matkou. U her to tak prostě dnes není. Dodržují se termíny, protože prachy. A tak máme na světě další titul, který si lidi budou kupovat za těžký peníze, nikoliv protože Andromeda, ale protože Mass Effect, a každýmu bude úplně u prd*le, že je to nedodělaný, plitký na pohled co se týče animací, UI a HUDu - ale tak hlavně že tam máme západ slunce a ten pot jde vidět i přes tu helmu.

    Co považuju za sprostotu letošního roku je udělat Mass Effect a nedat důraz na příběh a postavy. Kdo tu hru dělal bože? Labužníci stříleček? ... Odkdy je Mass Effect FPSko? Já si fakt nebudu kupovat RPGčko co nedalo důraz na příběh. Současné Fallout tituly také nemají bůh ví jaký příběh, ale kristepane alespoň je to plně otevřený svět s masivními DLC (Far Harbor a NUka World, to ostatní bylo kvůli zaplacení uklizeček). Tady máme vlastně co? Zase rádoby "otevřený" svět, který vlastně neni otevřený, jen jsou ty koridory širší a je tam víc lidí, co po vás něco chce zabít nebo přinést. Dragon Age:Origins jsem dohrál několikrát, dvojku jsem taky zkousnul, ale Dragon Age: Inquisition jsem nedohrál, protože přesně to je Andromeda. Rádoby otevřený svět. Inquisition měl ale na mé poměry celkem obstojný příběh a animace postav jsou už od Origins snesitelné, někdy i pěkné.

    Dnes neexistuje striktně open world, fps, rpg ... dnes se všechno plácá dohromady a ze všeho skvělého se dnes dohromady udělá průměr. Množírna hadr. Dnes kupuji State of Decay a budu čekat na 2ku. Udělám líp a ještě se pobavím. *7*
    21.3.2017

    reagovat

    • CreepyEx (anonym)
      10 souhlasí, 12 nesouhlasí
      Třeba s tebou budu po dohrání do písmene souhlasit, ale takhle kritickej postoj před vydáním (nedejbož jen na základě diskusí nebo videí na yt) bych nedokázal mít.. Na Fallout 4 jsem se těšil x let a než vyšel, četl jsem jen hejty a špínu.. a potom se dlouhé hodiny královsky bavil.. byla tam spousta bugů, nedodělávek a věci, co mi nešly do hlavy, ale i tak je to pro mě jedna z nejlepších her za poslední roky..
      21.3.2017

      reagovat

      • KarlosCZE (anonym)
        7 souhlasí, 8 nesouhlasí
        Když se zaposloucháš, slyšíš praskat žilky v mozku. Opět říkám, ještě jsi to nehrál, kašli na komenty. Jak píše ten nade mnou Fallout 4 taky strašně sepsuli a pařím ho dodnes. (to samý jiný tituly - Quantum Break (kvůli jediný hře si držím i xbox one jinak pařím na PS4 pro), Max payne 3, a další.)
        Čili si počkám, koupím to a zahraju si to. Pokud mě to nebude bavit pošlu to dál, pokud bude - paráda. Nevím, že je ted modou se nad vším hroutit tvl. U Wildlands to samý. Jak ubisoft, jak tohle, jak tamto a hra je VÝBORNÁ. Žádný větší bugy jsem za 60 hodin hraní nezažil a přitom se půlka netu hroutí jak je to strašný a monotonní. Bohužel je dnešní hráčská základna asi z 90% složená z dětí 13-20 včetně recenzentů a ti bohužel nejsou schopni docenit kvalitu her. Já začínal na 8bitovkách a příběh nám byl u zadele. Mário běží furt jen doprava tvl.
        21.3.2017

        reagovat

        • disposar (anonym)
          4 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Já se spíš obávám, že to jsou právě děti, které nedokáží docenit kvalitu her a proto tu vznikají takovéto nedodělky pro děti, které si prostě nevšimnou nějakého toho nesmyslu nebo grafického bugu.
          21.3.2017

          reagovat

    • arnold (anonym)
      5 souhlasí, 3 nesouhlasí
      Zajímavé, hru vůbec nehrál a zatím ji nikdo ani nedohrál, kromě recenzentů, ale řídí se podle recenzí a psanému slovu o chabém příběhu, což může být fakt, ale jinde dostává hra i devítky s tím, že i hlavní mise jsou svojí náplní zajímavé, napsat negativní obsah na základě jedné recenze a hru si vůbec nevyzkoušet, naproti tomu srovnávat s hrami, které už možná i dohrál je nesmysl.
      21.3.2017

      reagovat

  • Arenoth tiscali.cz
    26 souhlasí, 4 nesouhlasí
    Hele, já to říkám furt, Měli to zasadit do doby konfliktu Turianů a lidí. Hlavní postavou by nebyl člověk ale šlo by vybrat jednu z ras ME. Cílem by bylo ukonřit ten konflikt. Časem by dostal do party jak další postavy tak i člověka.

    Hráč bu musel nejen najít způsob jak ukončit boje ale také jak se galaxie vyrovná s novým "hráčem" ve formě lidské aliance. Tématem by mohl být rasismus jak lidí k "vetřelcům" tak mimozemšťanů k lidem. Bojechtiví generálové, nedůvěřiví vojáci, Pro jednou by se nejednalo o záchranu galaxie.
    21.3.2017

    reagovat

    • Lukyz tiscali.cz
      10 souhlasí, 4 nesouhlasí
      To samý jsem hlásal už po ME3 *15*
      Trilogii zakončili, proč na to agresivně něco roubovat, pojďme raději do minulosti a First Contact war si o to vyloženě říkal. Tam by se mohli kreativci vylblbnout až až *14*

      Njn, místo toho máme Andromedu.
      21.3.2017

      reagovat

      • CreepyEx (anonym)
        8 souhlasí, 5 nesouhlasí
        Možná by to bylo zajímavý, ale mně přijde zbytečný se vracet do minulosti, když víš, jak to všechno dopadne.. neni tam prostor pro novej příběh, jen dílčí zvraty.. *9*
        21.3.2017

        reagovat

        • omiklon (inkognito)
          8 souhlasí, 0 nesouhlasí
          viz třeba Jacksonův Hobbit, který přišel až po LotRovi.. na druhou stranu, takový MGS3 hódně dobře zamíchal kartami!
          21.3.2017

          reagovat

      • Bob (anonym)
        5 souhlasí, 7 nesouhlasí
        Jenze koncept hry mel byt openworld a objevovani novych planet a tomu se musel prizpusobit pribeh. Rekl bych ze kolonizace nove galaxie pod vasim velenim je skvela zapletka. Navic slibili ze kazda kolonie bude mit svuj vlastni pribeh takze muzeme cekat spoustu skvele napsanych vedlejsich questu, ktere mozna I predci hlavni pribehovou linku.
        21.3.2017

        reagovat

    • sk (anonym)
      5 souhlasí, 1 nesouhlasí
      ja bych je nechal cestou do nove galaxie v mezigalaktickem prostoru zmutovat a biologicky propojit s archou a vznikl by takovy prvni predchudce Reapera a pak bych je nechal casem vratit o miliony let z5 do nasi galaxie, kde by zacali decimovat inteligentni rasy a vytvaret Reapery
      21.3.2017

      reagovat

      • Bob (anonym)
        0 souhlasí, 13 nesouhlasí
        Ja bych je nechal vystudovat fyziku zakladni skoly. Zadne hmotne teleso se nemuze priblizit rychlosti svetla a cestovani cervimi dirami je taky nesmysl protoze cervi diry jsou tak male ze se jimy neprotahne ani mikrocastice. Proto by radej zustali doma a venovali se ochrane zivotniho prostredi. Pak by mohli treba udelat pokracovani Jade Empire 2.
        21.3.2017

        reagovat

    • Kozy tiscali.cz
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Ty jo, to zní fakt dobře.
      21.3.2017

      reagovat

  • Mrs.B (anonym)
    14 souhlasí, 1 nesouhlasí
    Za všechno může Montreal. Blame Canada.
    21.3.2017

    reagovat

    • Chumbaba (anonym)
      13 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Přesně tak, řekl bych, že všechno šlo dobře, než se do toho vložila Kanada.
      21.3.2017

      reagovat

  • baron (anonym)
    2 souhlasí, 1 nesouhlasí
    dotaz- fakt tam v editoru kromě té hlavní předvolené nejde udělat bílá postava?
    21.3.2017

    reagovat

    • 123 (anonym)
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      http://www.postimg.cz/i/l844
      21.3.2017

      reagovat

    • Noxi tiscali.cz
      12 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Proč by nešla? imgur.com/ebfPrPx
      21.3.2017

      reagovat

    • 01 (anonym)
      35 souhlasí, 6 nesouhlasí
      A cikán jde? Udělal bych si hrdinu jménem Dežo, místo záchrany vesmíru bral dávky, š*kal Eržiku a vařil piko, ačkoliv to by pak spíš byl Most Effekt
      21.3.2017

      reagovat

      • Bob (anonym)
        19 souhlasí, 4 nesouhlasí
        Kdovi jestli jde udelat I muslim. Hlavni hrdina by byla angela merkelova, ktera by vystrelila do vesmiru 10.000 migrantu jako prvni davku. Jejich cilem by bylo prezit a sirit islam I v jinych galaxiich.
        21.3.2017

        reagovat

      • GGG (anonym)
        16 souhlasí, 1 nesouhlasí
        Zapomněl si zmínit sběr kovů, po galaxii se toho bude jistě válet hromada.
        21.3.2017

        reagovat

    • baron (anonym)
      1 souhlasí, 0 nesouhlasí
      tak jsem to vygooglil a zdá se že to tam přidali v patchi http://www.gamepur.com/news/26144-mass-effect-andromeda-dev-investigating-further-skin-tone-options.html
      21.3.2017

      reagovat

  • Viktor (anonym)
    12 souhlasí, 23 nesouhlasí
    Mam predobjednano, hral sem 8 hodin trialu, ta hra je posun kupredu oproti minulym dilum. Bavil jsem se vyborne. Mimika oblicejovych svalu a pohyb postavy zas tak extreme spatny neni. Crafting, rozvoj postavy a boj jsou 100%. Jediny co je trosku suchy je pribeh, ale zbytek to dorovnava pro me na 85%+
    21.3.2017

    reagovat

  • Lukyz tiscali.cz
    47 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Já se bohužel musím přiklonit k té straně "hejtrů" protože tady podle mě není vůbec nad čím jásat.

    To že je tým nezkušený je alibismus jako blázen a nevím, proč bych na to měl jako koncový zák. brát zřetel. Obzvlášť pokud fungují pod taktovkou EA, který jsou v branži už nějakej ten pátek. Pokud jde o propíraný SJW etno styl, ten neřeším, pokud jsou postavy dobře napsané a sednou do svých rolí.

    Bohužel, tady mi postavy nepřijdou ani dobře napsané, natož padnoucí do role -> příklad hned ze začátku: Ženská na Nexu vám povídá, abyste ji prominuli její vzhled, že je strhaná, na dně atp. zatímco vám tohle povídá hlasem, který bych tipoval tak 40+ postava vypadá (plastově) na 20+
    a je zmalovaná jak selská truhla. Co si z toho dělám za závěr? Jednoduše, že vývojáři to buď odflákli nebo levá ruka netušila co dělá ta pravá. Takových případů je tam X

    Další výtku mám k dodržování nějakého zaběhnutého lore. Že o celé výpravě nebylo v původní trilogii ani zmínka beru, prostě nebylo by jak jinak navázat, ale přijde mi na hlavu padlý, že časově vyráží nějak po ME2 a mají několikrát lepší technologie než byly k vidění v trilogii. Tempest - lepší jak Normandy SR2, což má být nejvíc high-tech loď ve známém vesmíru ( a ne, nikde nebylo nikdy uvedeno, že by se vyráběly kopie nebo alespoň stejně pokročilé lodě. Hry, knihy, wiki - nikde) To samé Nexus, což je prostě "obyčejná" kopie Citadely, která byla opět v původní trilogii ten největší technologický výkvět o kterém ani jedna ze známých ras neměla tušení jak vůbec funguje a kde se berou Keepeři, kteří se o ni starají. Jenže "bigger is better" a tak tyhle věci zcela bez rozmyslu, vysvětlení a ignorujíc odkazy originálu napálíme do nový hry...

    Příběh... má to cenu vůbec začínat? Ok, pošleme tuším 3x 10.000 civilů + posádku na 600 let dlouhou cestu do jiné galaxie (to že nemáme komplet prozkoumanou tu naší teda přejdu) Nějakým záhadným způsobem víme předem, že by tam měly být 3 planety, které by se hodily pro kolonizaci. Nevyšlo to, jasně chápu. Takže na průzkum pošleme toho největšího hlavouna, který by měl tohle všechno koordinovat a v podstatě to celý visí na jeho expertíze. Naštěstí jsou členy tohohle nejelitnějšího týmu průzkumníků taky jeho dvě 22 letý (?!?) děti (tlačenka?). Papá zemře a ačkoli existuje něco jako služební postup (chain of command) tak navzdory zdravému rozumu nebo pudu sebezáchovy přenecháme celou tuhle expedici a životy všech co k ní patří 22 letýmu pubošovi, jelikož jeho tatík si to tak přál...
    21.3.2017 upraveno v 13:29

    reagovat

    • Lukyz tiscali.cz
      38 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Dokázal bych vyjmenovat další nespočet věcí, který mě na tý hře štvou.

      Ovládání postavy mi nepřijde responsivní, jako kdyby postava spíš plavala než chodila.

      Někdo tady zmiňoval ovládní, konkrétně mapu, kterou vyvoláte stiskem "M" ale pro její zavření musíte zavřít min. 3 menu stiksem ESC - ne není to kritická chyba, ale přesně známka toho diletanství a nedodělanosti, která na mě ze všech koutů hry kouká.

      A dál - přistaneme v neprobádané galaxii na neznámé planetě a narazíme na nikdy neviděné agresivní nepřátele (kopírku Protheanů opět přejdu) A hele! 3 z 5 padlých nepřátel mají u sebe modifikace na mé zbraně a vybavení z jiné galaxie! Jaká náhodička...

      Takhle bych mohl pokračovat snad do nekončena, ale nemá to smysl. Každý si udělá svůj obrázek sám a koho hra baví tak mu to samozřejmě přeju a v kouktu duše i závidím.
      21.3.2017

      reagovat

      • CriTCalH (anonym)
        8 souhlasí, 6 nesouhlasí
        Tvé komentáře jsou přesnou ukázkou toho, jak funguje psychika, lavinový efekt a masoví (Massoví) hateři :D. V podstatě máš pravdu skoro ve všem, co jsi napsal (až na detaily). A to je právě ten problém :D. Osobně jsem hrál 10 hodin zkušebku origin access a sledoval min. 30-40 hodin herních videí od řady Youtuberů. Celou tu dobu jsem byl ze hry nadšený, protože jsem si nekladl žádné otázky, nic nesrovnával a nechal jsem prostě jen na hře, aby mě přesvědčila o tom, jestli má smysl ji hrát nebo ne. Mám ji dávno předobjednanou a do doby, než jsem si tvé komentáře přečetl, jsem měl pocit, že už jsem dlouho lepší hru neviděl. No a teď mám pro změnu pocit, že bylo lepší ty peníze vyhodit z okna anebo si s nima vytřít zadek :D. Evidentně je důležité vždycky si udělat svůj vlastní názor bez toho, abych přejímal názovry ostatních, protože bez ohledu na všechna negativa si ji chci zahrát a hlavně si ji chci pořádně užít. A ten zážitek mi nezkazíš ani ty (aniž bys chtěl, jak jsem psal, v podstatě máš pravdu :), ani nikdo další *5*
        21.3.2017

        reagovat

    • Alterack (anonym)
      9 souhlasí, 11 nesouhlasí
      S tím, že animace postav je opravdu na dnešní dobu nepovedená jednoznačně souhlasím. Ale co se týká hodnocení příběhu a onoho přenechání mise jak ty říkáš ??22 letýmu pubošovi'', to mě nutí se zeptat - hrál jsi tu hru vůbec? Protože pokud ano, tak víš, že vzhledem k okolnostem nebyla jiná možnost a služební postup musel jít stranou.Osobně mám za sebou několik hodin trialu i plný verze (ano, i přesto, že v Evropě ještě nevyšla, je možné ji hrát již nyní) a ačkoliv jsem čekal víc, tak zklamaný opravdu nejsem. Pokud chtěli autoři ukončit předchozí příběh a začít něčím zcela novým, v podstatě to nemohlo dopadnout jinak než novou galaxií. To, že se někteří fanoušci série budou stále upínat na původní triologii a podle toho hodnotit Andromedu, je asi nevyhnutelné, bohužel...
      21.3.2017

      reagovat

    • Morraw tiscali.cz
      5 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Hehe. Jak dole píše Flash, kdo má rád sci-fi, bude nadšený *1*
      Díky za minirecenzi. Já třed závidím lidem, které bavil Inquisition. Odpor k té hře asi nikdy nepřekonám.
      Jestli je příběh plytký, tak to nic pro mě. Původní atmosféru trilogie (a hlavně prvního dílu) to nikdy nenahradí.
      21.3.2017

      reagovat

    • Carnage (inkognito)
      1 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Ještě to musíš brát tak, že spousta lidí knihy nikdy nečetla a nikdy číst ani nebude. Ale jinak se mi co si napsal líbí :D hlavně ta ženská na tom Nexusu.
      21.3.2017

      reagovat

Novější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 Starší

Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

Přistupujete z neznámé IP adresy 54.80.111.72.
Opište kód z obrázku:   (Kód je nečitelný, ukaž jiný)

Český herní web, který se soustředí na hry pro PC, PS4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS, DS, PS Vita, iPhone a iPad. Pro všechny platformy nabízíme recenze, preview, videorecenze i pravidelné novinky. Na Games.cz najdete i podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Call of Duty, World of Warcraft, The Elder Scrolls, Assassin's Creed, Grand Theft Auto, Battlefield nebo FIFA.