zavřít
...

Mass Effect: Andromeda - recenze

Neustále se zrychlující doba letí takovým tempem, že se to zdá od posledního dílu epické sci-fi RPG série Mass Effect být jen chvilka. Věřili byste ale, že už je to celých pět let? Zatímco můžeme sledovat neustále postupující technologický pokrok, který přináší nové a nové vymoženosti v podobě hardwaru...

Novější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Starší

  • Vogon tiscali.cz
    9 souhlasí, 18 nesouhlasí
    Jako první hra od nového relativně nezkušeného studia(Bioware Montreal) je to podle mě dost úspěšný pokus. Základy, čímž myslím hratelnost včetně RPG systémů, jsou, z toho co jsem odehrál, zvládnuté dost dobře a je na čem stavět. V budoucnu stačí doladit ten zbytek, tedy vyprávění a animace, a bude vymalováno. Koneckonců nedávno se jim vrátil Karpyshyn, takže minimálně o příběh bude postaráno. Kdyby se vrátili k formuli ME2 a přestali dělat otevřené světy, tak by bylo postaráno i o nudné questy, protože by je tam nemuseli dávat. Ale zase bych k tomu dodal, že i ty nudné questy jsou oživené dobrou hratelností, protože třeba jetpack doufejme nikdy neomrzí.
    Samozřejmě, někteří mohou namítat, že není zrovna košér použít pro první pokus o hru svatý grál jako Mass Effect, nad tím se ale stačí zamyslit z pohledu EA a vyjde důvod jasný, i kdyby ta hra byla neskutečně špatná, což rozhodně není, tak by se prodávala jako rohlíky, na rozdíl třeba od nového Mirror's Edge.
    Jinak z budoucnosti Neo-Bioware mám radost, příběhové zakončení DA:I v Tresspasserovi slibuje výborný příběh a ME:A slibuje jetpacky, co víc si přát.
    20.3.2017

    reagovat

    • Drizzt (anonym)
      25 souhlasí, 4 nesouhlasí
      EA je hrobař: Bullfrog, Origin, Westwood, Bioware..... Pořád stejný scénář. Kupme studio, co dělá skvělé hry. Nasaďme na to hloupé manažery, kteří vyženou všechny kvalitní zaměstnance. Zůstane jen prázdná slupka.
      20.3.2017

      reagovat

      • Janin (anonym)
        31 souhlasí, 2 nesouhlasí
        Ono ti manazeri nejsou neschopni. Delaji svoji pravi velmi dobre. Jen je treba si uvedomit ze hlavni cinnost EA neni delat dobre hry, ale vydelat prachy. Takze se koupi studio, vyzdima znama znacka (cim nizsi naklady na vyvoj tim vetsi zisk), fanousci to par dilu kupuji ze zbyku protoze to ma zname jmeno a krasne trailery. Az fanousky odradi tak se znacka zahodi a jde se rejzovat na jine. Velmi uspesny model ktery zatim delaji na jednicku. Cilem tech manazeru neni budovat kvalitni znacky, ale co nejlip zpenezit ty co uz vybudoval nekdo jiny. Myslim ze nikdo jiny nedela tuhle praci tak dobre
        20.3.2017

        reagovat

        • Derp (anonym)
          9 souhlasí, 0 nesouhlasí
          ^ True story.
          Vskutku EA nechce dělat kvalitní hry, ale vydělat co nejvíce peněz s co nejmenšími náklady.
          20.3.2017

          reagovat

          • Vogon tiscali.cz
            2 souhlasí, 3 nesouhlasí
            A která firma se o tohle nesnaží?
            Jinak bych řekl, že je daleko lepší, když víš co od někoho můžeš čekat, než když se někdo skrývá za falešné úsměvy.
            20.3.2017

            reagovat

        • Rejsek tiscali.cz
          3 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Jo jo, klasický postup velkých firem. Už jsou příliš velké na to, než aby se musely snažit inovovat a zaujmout. Místo toho se soustředí jen na generování co nejvyšších zisků. Bohužel pro hráče, v tomto případě.
          20.3.2017

          reagovat

        • Virgi tiscali.cz
          10 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Máš zvláštní názory, Parazitování na kreativitě nadšených lidí nepovažuji za dobrou práci. Bohužel parazitismus je v dnešní době nejvíc odměňován. Naštěstí zůstává pořád hodně studií s dobrým záměrem - třeba na přístupu CD- Red, je znát jejich láska ke hrám.
          20.3.2017

          reagovat

        • KrPa tiscali.cz
          1 souhlasí, 0 nesouhlasí
          horsi je, ze vsichni v te naivni myslence vyrobe her porad veri a porad ty kraviny kupuji
          21.3.2017

          reagovat

      • Vogon tiscali.cz
        3 souhlasí, 1 nesouhlasí
        Máš buďto zastaralé informace, nebo si cucáš z prstu, nevím, zní to skoro jako obojí. Já sice taky nemám žádné svěží info, ale stručně:
        EA právě nové studia otvírá. Například: 2009 otevřelo Bioware Montreal, 2015 otevřeli EA Montreal, kde pracuje Jade Raymond. V dnešní době je Bioware pravděpodobně větší než kdy bylo. A neznám nikoho kdo by v blízké době(2015+) pracoval v EA mimo EALA/DICELA(cruuuuunch) a stěžoval si, obzvláště v těch nových studiích jsou podmínky skvělé. A děláš jako by migrace vývojářů byla nějaký neobvyklý jev, obzvláště ze studia které vzniklo před 20 lety. A ještě vtipnější je to, že skoro zníš, jako bys nám tu chtěl namluvit že přijímání nových talentů je špatné. Promiň, že tě zklamu, ale dobří vývojáři nevznikají tak, že jednou za 216 let si Cthulhu šáhne mezi půlky a vyloví super vývojáře, vznikají tak jako ti nejlepší v každé profesi: skrze těžkou dřinu a zkušenost.
        20.3.2017 upraveno v 22:46

        reagovat

        • Drizzt (anonym)
          4 souhlasí, 3 nesouhlasí
          tady je EA hřbitov
          https://i.imgur.com/gxR7ACI.png
          20.3.2017

          reagovat

          • Vogon tiscali.cz
            2 souhlasí, 2 nesouhlasí
            Super, pokud je tvůj argument na úrovni "Dramatický obrázek na imguru", tak radši neargumentuj vůbec. Navíc když na tom obrázku jsou faktické chyby, např. Bullfrog byl zavřen v roce 2001 ne 2004.
            Většina z těch studií byla zavřena v minulém desetiletí, přičemž od roku 2013, kdy nastoupil Andrew Wilson, se EA dost mění.
            A dále: LucasArts zavřelo Disney. Bioware pro změnu nebylo zavřeno nikdy, navíc byly otevřeny tři nové pobočky, a Dice taky ne. Criterion nebylo zavřeno, odešli pouze dva její zakladatelé. Maxis bylo zavřeno v roce 2015, zaměstnanci nebyli vyhozeni, mohli jít pracovat na jiných projektech EA.
            20.3.2017

            reagovat

            • Drizzt (anonym)
              6 souhlasí, 1 nesouhlasí
              fajn, zas tak to nesleduju. Každopádně jsem na EA naštvaný, protože zmrvilo už 2 dobré herní značky - Dragon Age a Mass Effect. A taky jsem na ně naštvaný za Dead Space. Jednička byla úžasná hra, trojka už je mainstreamovatý průměr. Vždycky nějaký manažerský blbec začne kecat talentovanému studiu do toho jak dělat hry.
              20.3.2017

          • rat (anonym)
            0 souhlasí, 0 nesouhlasí
            Bullfrog sem miloval. Geniální a originální hry s nadčasovým vizuálem. V dnešní době něco téměř nereálného...
            20.3.2017

            reagovat

      • flash789 facebook.com
        0 souhlasí, 1 nesouhlasí
        Nemuzes pohrbit neco co by uz davno pohrbene bylo..ani jedna ta firma by uz neexistovala tak jako tak..s EA nebo bez ni.
        21.3.2017

        reagovat

  • hz (anonym)
    21 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Divím se, že přes kritiku, která je uvedena v článku (a taky na ostatních webech), to stejně dostane vysoké hodnocení. Je to hra od velkého vydavatele, takže klasika - sedmičkou neurazíš, že?
    20.3.2017

    reagovat

    • IosephusDeciusetcetc... (anonym)
      0 souhlasí, 0 nesouhlasí
      Znáš to, nenasrat ale pochválit. - citát Karla Drdy
      20.3.2017

      reagovat

  • Magister_Peditum tiscali.cz
    23 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Kde asi udělali soudruzi z BioWare chybu? Už poslední Dragon Age jsem nedohrál a do tohohle Mass Effectu se mi ani moc nechce. Hlavně, že tam můžete sbalit všechno, co běhá. To je jejich největší starost.
    20.3.2017

    reagovat

  • Hnisavec tiscali.cz
    16 souhlasí, 15 nesouhlasí
    nové Bioware hry sú úplny opak skvelých bethesdích RPG hier. A to je veľmi veľmi zlé. Vo Fallout si môžte urobiť ceckatú blondýnu s červenými perami a modrými očami. Môžete vyzabíjať NPCčká a ich telá ešte rozstrielat na zemi na cucky vrátané detí. Sidequesty sú zábavné, premyslené a pútavé, častokrát viac ako main quest. Do hry pridávajú vždy masívny datadisk.

    Bioware RPG je multiplayer dlc mikrotransakcia grind MMO stupídny slniečkový príbeh s LGBT agitkou.Vesmírny gender homo šmolkovia bojujúci jednou lodkou proti invázii alienov za záchranu sveta planéty.
    20.3.2017 upraveno v 18:05

    reagovat

  • Veskoslav tiscali.cz
    5 souhlasí, 7 nesouhlasí
    Fallout 4 mě taky bavil a dostal za 7. Nedávno jsem si dojel starou trilogii, tak se pustím i do tohoto dílu. Jediné, co o hře vím, tak bylo pár "instruktážních" videí a pr*ser s animacemi postav. Víc jsem si nechtěl zjišťovat a kazit si tak zážitek. A že je béčkový scénář? Jako nic proti, ale původní série taky zrovna neoplývala barvitým příběhem starých RPG nebo Kotoru. Vedlejší úkoly ala posbírej to a to byly už ve 2. díle (zejména Hammerfield a dokola se opakující se mise).

    Možná budu zklamaný, ale to je riziko. Letos to bude první hra (nepočítám li Bundle atd.), co si pořídím. Věřím, že horší příběh než má Skyrim to fakt mít nemůže. Z hodnocení mi vyplývá, že si z toho člověk nesedne na zadek, ale není to špatná hra. Není prostě to, co se od ní čekalo.

    P.S: Zahrát si zpětně kritizovaný konec ME3 rozhodně doporučuji pro ty, co nehráli tehdy a ani teď. Je to sice barvička sem, barvička tam, ale je to zpracované mnohem pěkněji a logičtěji než při vydání.
    20.3.2017

    reagovat

    • lol (anonym)
      6 souhlasí, 27 nesouhlasí
      "Letos to bude první hra (nepočítám li Bundle atd.), co si pořídím."

      Smutné jak dopadli PCčkáři, musí se spokojit se šméčkem...

      Konzolisti: Zelda 97%, Horizon 89%, Nioh 88%, Yakuza 0 84%, atd...
      20.3.2017

      reagovat

      • Veskoslav tiscali.cz
        12 souhlasí, 3 nesouhlasí
        Tobě už solidně jebe, že? *7*
        20.3.2017

        reagovat

      • Duncan66 (inkognito)
        1 souhlasí, 4 nesouhlasí
        kdybych chtel hrat traparny jako Zelda, Nioh a dalsi tebou jmenovane hry, tak nehraju na PC. I kdyby ty hry mely hodnoceni 1000%, tak me to necha chladnym, protoze ani jedna neni nic, co by me nejak bavilo hrat stovky hodin. Asi jako bych se ti posmival, ze si na Wii nezahrajes zadny poradny simulator cehokoli a v nejake poradne audiovizualni kvalite, ktera pripomina realitu.
        21.3.2017

        reagovat

      • Fred (anonym)
        2 souhlasí, 0 nesouhlasí
        To je take zlate vidiet tu detsku radost ked sa raz za 3 roky stane , ze na konzoly vyjde viac exkluzivnych hier ako jedna za pol roka. Sice treba skombinovat aspon 2 platformy ale aj to sa niektorym detskym konzolistom pocita.
        21.3.2017

        reagovat

      • CreepyEx (anonym)
        1 souhlasí, 0 nesouhlasí
        Tenhle arogantní výsměch už je trochu přežitej *7* Když je člověk aspoň trochu schopnej, může si pořídit slušný PC i konzoli.. Mám ve svým okolí spoustu takových lidí a já jsem donedávna konzoli taky vlastnil, než jsem ji po půlroce prodal, protože stárne rychlejc včerejší houska.. nemluvě o cenách za hry, který jsou nechutný
        21.3.2017

        reagovat

  • uzivatel1982 tiscali.cz
    3 souhlasí, 2 nesouhlasí
    Podle všeho to bude mít i světlý stránky. www.youtube.com/watch...sDZLA0
    20.3.2017

    reagovat

  • ePifizz (anonym)
    3 souhlasí, 1 nesouhlasí
    a to sem se tak těšil
    20.3.2017

    reagovat

  • GT (anonym)
    24 souhlasí, 2 nesouhlasí
    Bohužel jsem to i čekal,, takže co tady máme ? průměrnou hru, bez české lokalizace, s prvky Mass Effect :))) a navíc za cenu 1500 kč u PC verze,,,
    díky ale raději ušetřím čas, nervy i peníze...
    20.3.2017

    reagovat

  • Rakovinabradavek (inkognito)
    13 souhlasí, 7 nesouhlasí
    Scénáristi, což píšou postavy jsou z 90% z původní trilogie. Problémem byl hlavní scénárista, kterej před tím dělal na Halo, což už samo o sobě je debilní....když lead writer řeklne ostatním, dělejte to tak a tak a vede svůj tým špatně, tak ani sebetalentovanější scénárista pod jeho vedením nemůže vytvořit nic úžasnýho, je to smutný.
    20.3.2017

    reagovat

    • jaja (anonym)
      12 souhlasí, 3 nesouhlasí
      Aspoň že to tu nedostalo 9/10, to by teprv bylo smutný *7*
      20.3.2017

      reagovat

    • Drizzt (anonym)
      3 souhlasí, 6 nesouhlasí
      Drew Karpyshyn, který napsal první 2 ME (vůbec ten svět vymyslel) a taky KOTOR na Halo nikdy nedělal a nedělá. Opustil Bioware a začal se věnovat psaní románů
      20.3.2017

      reagovat

    • Nox (anonym)
      10 souhlasí, 1 nesouhlasí
      „Scénáristi, což píšou postavy jsou z 90% z původní trilogie.“
      Jaký je, prosím, zdroj tohoto tvrzení? Článek, blog/vlog, statistika apod. Myslím to vážně, fakt by mě to zajímalo.
      20.3.2017

      reagovat

      • Rakovinabradavek (inkognito)
        3 souhlasí, 9 nesouhlasí
        Autoři, který ti vyjedou na konci hry nebo pokud v menu znáčkneš na "credits" a pak to porovnáš s "Credits" z původní trilogie. Ono stačí opravdu málo, aby jsi si to vyhledal.

        Mimochiodem, Drew Karpyshyn se do Bioware vrátil a ted pracuje na SWTORu.

        Ghost47: Yop, myslel jsem scénáristu Andromedy. Co jinýho bych asi měl myslet pod článkem o Andromedě.
        20.3.2017 upraveno v 17:51

        reagovat

        • Derp (anonym)
          14 souhlasí, 2 nesouhlasí
          KECY! Těch 90% scénaristů jste si VYCUCAL Z PRSTU!
          Projel jsem si titulky ME2 a ME:A a v Andromedě jenom 2 z 12 scénaristů odpovídá předchozímu dílu!! Což dělá pouze 16% !!!
          20.3.2017

          reagovat

          • Rakovinabradavek (inkognito)
            2 souhlasí, 7 nesouhlasí
            Dostal jsi mě. A jsem rád, že tu má někdo mozek na to, aby se podíval na titlky. Někteří zde tak chytří nejsou a místo toho, aby hledali 2 minuty fakta, tak dávají mínuska ve komentářům a ptají se dementně na to, kde jsem ta data za ty dvě minuty sehnal, bravo.
            20.3.2017

            reagovat

            • Nox (anonym)
              0 souhlasí, 0 nesouhlasí
              No, oni fakta právě hledali. Jenomže, jak uvádíš, zmíněné číslo 90 % bylo tebou vymyšlené – neexistovalo a nebylo možné jej tedy ani najít. Otázka, jak a kde jsi k němu tedy přišel, a eventuální záporné hodnocení byly logickým důsledkem. Nicméně, jsem rád, že se vše vysvětlilo.
              20.3.2017

        • Nox (anonym)
          1 souhlasí, 0 nesouhlasí
          No, ptám se na to proto, jelikož dle mně dostupných informací jenom cca polovina všech autorů/scénáristů z Andromedy dělala na některém z dílů z původní trilogie, a to drtivá většina z této poloviny jenom na třetím dílu. Není to málo, ale není to 90 %. Tak by mně zajímalo, kde jsi přišel k tomu číslu „90 %“.

          Zdroj: IMDb.
          John Dombrow – Andromeda & ME 3
          Cathleen Rootsaert – Andromeda & ME 1 & ME 2
          Lukas Kristjanson – Andromeda & ME 1 & ME 2
          Ann Lemay – Andromeda & ME 3
          Neil Pollner – Andromeda & ME 3
          Jay Watamaniuk – Andromeda & ME 3
          20.3.2017

          reagovat

          • Nox (anonym)
            1 souhlasí, 0 nesouhlasí
            Chci tím říct, že situace nevznikla z důvodu neschopnosti něco najít, ale z důvodu nemožnosti ověřit to, co jsi původně tvrdil. To jest těch tebou původně uváděných 90 %.
            20.3.2017

            reagovat

    • Derp (anonym)
      6 souhlasí, 2 nesouhlasí
      KECY! Těch 90% scénaristů jste si VYCUCAL Z PRSTU!
      Projel jsem si titulky ME2 a ME:A a v Andromedě jenom 2 z 12 scénaristů odpovídá předchozímu dílu!! Což dělá pouze 16% !!!

      Scénář Mass Effect se hodně změnil kvůli
      1.) tvůrce celého ME univerza D.Karpshyn se podílel jenom na dvou prvních dílech
      2.) spousta výojářů z prvních 3 dílů odešla po dokončení ME3
      3.) dokonce i vedoucí projektu, který vyvíjel první 3 díly, Casey Hudson taky opustil Bioware
      20.3.2017

      reagovat

      • Rakovinabradavek (inkognito)
        2 souhlasí, 3 nesouhlasí
        Nikoliv, tým co makal na původní trilogii ted dělá na nové "Intellectual property" www.gamespot.com/arti...11500/

        Karpyshyn - napsal příběh, Derek Watts- lead concept artist, Preston Watamaniuk - Lead Designer, David Falkner - Lead progaramer, Parrish Ley - Lead Cinematic designer, Casey Hudson - Lead Director/EP. a pár dalších
        To jsou ti pánové, jenž stvořili Mass Effect, aby nedošlo k mílce, že svět svoří jeden člověk.
        krom posledního zmíněného (Hudson) jdou v Bioware stále ti samí borci co stvořili Kotor, ME trilogii a některý z nich Baldurs Gate!
        20.3.2017

        reagovat

        • Derp (anonym)
          2 souhlasí, 1 nesouhlasí
          Ten link s článkem je z roku 2013, trochu zastaralá informace.

          Bohužel Stav ke konci roku 2016 se má tak, že většina "borců" buď skončila u SW: The Old Republic (poslední 2 datadisky byly slušné) a nebo odešla *13*

          PS:
          To s tím, že Karpshyn je autorem univerza byla samozřejmě nadsázka. Podílelo se na tom více lidí.
          Problém je v tom, že z původních tvůrců v teamu už prakticky nikdo nezůstal.
          20.3.2017

          reagovat

          • Rakovinabradavek (inkognito)
            2 souhlasí, 0 nesouhlasí
            Není pravda, dle linkedin.com je původní jádro týmu nedotčené a pracuje na nové značce.
            20.3.2017

            reagovat

  • BoB.2 tiscali.cz
    2 souhlasí, 1 nesouhlasí
    A kurv*. *8*
    20.3.2017

    reagovat

Novější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Starší

Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

Přistupujete z neznámé IP adresy 54.145.95.149.
Opište kód z obrázku:   (Kód je nečitelný, ukaž jiný)

Český herní web, který se soustředí na hry pro PC, PS4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS, DS, PS Vita, iPhone a iPad. Pro všechny platformy nabízíme recenze, preview, videorecenze i pravidelné novinky. Na Games.cz najdete i podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Call of Duty, World of Warcraft, The Elder Scrolls, Assassin's Creed, Grand Theft Auto, Battlefield nebo FIFA.