zavřít
...

Mass Effect: Andromeda - recenze

Neustále se zrychlující doba letí takovým tempem, že se to zdá od posledního dílu epické sci-fi RPG série Mass Effect být jen chvilka. Věřili byste ale, že už je to celých pět let? Zatímco můžeme sledovat neustále postupující technologický pokrok, který přináší nové a nové vymoženosti v podobě hardwaru...

Novější 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Starší

  • modlero (anonym)
    2 souhlasí, 12 nesouhlasí
    Kdo by sháněl ME Andromeda nejlevněji tak mrknete na https://www.g2a.com/r/masseffectandropreorder
    20.3.2017

    reagovat

  • maxxyou (anonym)
    12 souhlasí, 8 nesouhlasí
    absolútny súhlas s recenziou, ja osobne by som bol ešte prísnejší v bodovaní, ale chápem okolnosti okolo tej sedmičky, Janko dobrá a odvážna recenzia
    20.3.2017

    reagovat

  • mikezz tiscali.cz
    9 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Nebyť v recenzii neustálych narážok na príbeh, som celkom v kľude. 7 tu dostal Fallout 4, ktorý hrám do teraz, Mirror's Edge 2, ktorý ma z nejakého dôvodu brutálne baví a Overwatch tu vyhral hru roku. Ak je ale príbeh v mainstreame kvalitný, znamená to, že je univerzálny a funguje takmer pre každého, takže v prípade Andromedy beriem argument zle vystavaného deja vážne. Takže sa do galaxie, s ktorou sa o 2 miliardy rokov zrazí tá naša, teším za rok niekedy vo výpredaji za 300,-
    20.3.2017 upraveno v 13:45

    reagovat

  • Hacendado (anonym)
    16 souhlasí, 7 nesouhlasí
    Jó jó, staré dobré časy KOTORu už jsou dávno pryč. *1* Chcete pořádný příběh a ne povrchní splácaninu jako z telenovely? Chcete dobrý soubojový systém? Chytlavé prostředí? Bez logických děr? Tak budete muset sáhnout po indii, protože velká studia vám to dnes už nedají.

    Navíc, v RPG už je docela vyvařeno. Trpaslíci, elfové a mágové jsou všude, včetně hajzlpapíru, postapo už stačila rozmrvit Bethesda s rádoby pokračováním Falloutu a scifi už má taky plno. Prostě studia nemají z čeho brát a tak podařené kousky má už Inde scéna. Sorry jako.
    20.3.2017

    reagovat

    • Derp (anonym)
      20 souhlasí, 5 nesouhlasí
      To úplně není pravda. Pořád se najdou AAA hry, které se opravdu povedly.

      Za posledních 12 měsíců já osobně můžu z AAA her doporučit třeba Uncharted 4, Zaklínač 3: Krev a Víno, XCOM2, DOOM.

      Ještě mám 3 hry, které jsem ještě neprojel, takže nemůžu s čistým svědomím doporučit, ale už vím, že to žádné zklamání není: Horizon Zero Dawn, Nier Automata, Torment Tides of Numera.
      20.3.2017

      reagovat

      • Hacendado (anonym)
        4 souhlasí, 23 nesouhlasí
        No, XCOM 2 (i 1) bohužel co do hratelnosti nesahají původní hře ani po kotníky (jsou okleštěné o spoustu možností, jak stálo v jedné recenzi - je to hra pro blbce), XCOM 1čce to pořádně natřeli Xenonauts, až vyjdou Xenonauts 2, tak bude jasno i u dvojky. Zaklínač 3 celkem jde - odmyslím si grafiku a když to zhodnotím po stránce příběhu, tak lepší průměr (i když questy typu vyber šatičky pro Yeneffer, to opravdu nee.). Torment Tides of Numera - ten příjemně překvapil, skalní hráči Planescape čekali hrůzu a děs.
        20.3.2017

        reagovat

        • Objektivni_pravda (anonym)
          7 souhlasí, 3 nesouhlasí
          A prave takovehle questy delaji Zaklinace Zaklinacem. Jen mi vadi narceni "slovanska" hra, kdyz vice ci mene diky kulturni nezachovalosti slovanske Zaklinac samotny cerpa ze zapadni mytologie, byt mentalita hry samotne se mi zda byti slovanska potesujicne. Jen bych to zkratka jen kvuli tomu neoznacil za slovanskou hru, zvlast kdyz to delali vetsinou prozapadni, chrabri francouzum paty lizouci polaci. Tak.
          S Xenonauts a jejich natreni to XCOMu absolutne souhlasim.
          Jo, Torment je celkem pecka, co jsem slysel; sam jsem hral jen puvodni a nedockave vyhlizim na vyraznejsi zlevneni, nebot jakozto studak mam penez jako safranu. Inu, alespon si mezitim pro kritictejsi porovnani a samotne zhodnoceni projedu zanrove bratrimi a bratra, ci spise otce.
          20.3.2017

          reagovat

        • DwaR tiscali.cz
          5 souhlasí, 0 nesouhlasí
          XCOM 1 s modom long war je bez problémov hrateľná hra, ktorá sa s čistým svedomím môže postaviť vedľa xenonauts. ono,xenonauts má tiež hodne nedostatkov, len treba mať odvahu si ich priznať. každá z tých hier mieri na inú cieľovku, takže v tom problém nevidím. v kategórii AAA titulov je xcom naozaj vytŕčajúci titul (dvojku som nehral, nesúdim).
          20.3.2017

          reagovat

        • GoGo (anonym)
          4 souhlasí, 0 nesouhlasí
          Na Xcom ti napíšu jediné - Long War.S touhle modifikací je hra o parník dál.
          20.3.2017

          reagovat

  • KarlosCZE (anonym)
    10 souhlasí, 27 nesouhlasí
    TVL. Už je to tu zase. Hra ještě nevyšla (aspon o tom nevím) a tady už je zase řada moudrejch. Vážně nechápu kam spěje herní svět, když se nikdo nezavděčí ničim. To jsou na každou hru jen kecy! Neskutečný :D A to většina odčumí celou hru na Youtube, protože jim na to mamka nedá prachy :D
    20.3.2017

    reagovat

    • Alveron (anonym)
      22 souhlasí, 8 nesouhlasí
      Věř nebo ne, ale i 10hodinový trial stačil ke zjištění spousty věcí. Třeba ovládání je plný nesmyslů a zaručeně se nezmění. M otevře mapu, to je fajn, M nezavře mapu, z mapy se vyleze přes několik dalších menu opakovaným mačkáním ESC. A podobně.
      Zrovna tak si nedělám iluze o grafickým zpracování. A nevěřím, že to opraví, stejně jako se nenamáhali opravit DA:I.
      20.3.2017

      reagovat

      • facepalm (anonym)
        7 souhlasí, 24 nesouhlasí
        No, tak hold zavres mapu jinak. Hraju, otevru mapu Mkem, ale kdyz ji nezavru tak najdu cestu jak ji zavrit a reknu si "jo, tady je to takhle" a hraju dal. Vubec me nenapadne o dany veci premejslet jako o problemu, natoz si to pamatovat jako problem a nekde to jeste zminovat. Boze
        20.3.2017

        reagovat

        • frag.ment tiscali.cz
          18 souhlasí, 4 nesouhlasí
          Tobě asi frčí nelogické věci co? Já bych tedy očekával, že když Mkem otevřu mapu, tak ji taky rychle Mkem zase rychle zavřu. U většiny her to tak funguje a dokonce i konzole to tak mají (za M si doplň třeba šipku na DualShocku).
          20.3.2017

          reagovat

          • facepalm (anonym)
            2 souhlasí, 9 nesouhlasí
            Boze muj. A co jako? Ano je logicke, ze kdyz ji tim Mkem otevru, tak ji tim zase zavru. Ovsem pokud to je jinak, tak to je jinak. To se mi ma zborit domecek z karet nebo co? Proste to zavru jinak a hraju dal. Jak u dementku na dvorecku.
            20.3.2017

            reagovat

            • fondracek (anonym)
              2 souhlasí, 1 nesouhlasí
              Přičteme si k tomu absenci quick save/load, Load nesmyslne zastrčený v "settings", quest log a jednoho to už trkne - nad UI a UX pro menu tady někdo moc nepřemýšlel, nebo netestoval, v nejhorším případě testoval, nahlásil ale rozhodlo se se na to vykašlat :-)

              Maličkosti to ano...

              Dacansky pristup tak určitě...

              Je ale určitá hranice kdy pozitiva převáží negativa a je snadné nad nima mávnout rukou, někdy je pozitiv méně a není se čeho "chytit" a i na drobnosti je nahlíženo s větší vážnosti...

              Po trialu a přečtení recenze to vypadá že ME:A tuto hranici překročil a je méně, případně nezachránila zbytek...
              20.3.2017

        • Slash_luke tiscali.cz
          6 souhlasí, 1 nesouhlasí
          Zdánlivě je to sice maličkost, ale osobně mě to v trialu taktéž vytáčelo.
          Příčinou těhle komplikací je, že Andromeda má hromadu propojených menu a ne jedno, které je rozděleno na "záložky".
          Takže skočíš do mapy, pak z ní vyjedeš Esc, ale tím se jen dostaneš do nadřazeného menu, z kterého musíš opět vyjet pomocí Esc a až pak jsi s trochou štěstí zpátky ve hře.

          Ono i "hlavní menu" tam je prakticky 2x - zmáčkneš Esc a otevře se ti první, tak trochu rozcestníkové menu, které ale na první pohled vypadá jako standardní hlavní menu. Jenže v něm se nedostaneš k nahrávání pozice, změny nastavení (grafika, zvuk..) atd., musíš přejít ještě do dalšího menu. A to ti umožní vstup do další skupiny podmenu, kde už konečně můžeš měnit jednotlivá nastavení *1* . A aby to bylo ještě zmatenější, tak některé položky najdeš ve více podmenu zároveň - například přepínač titulků je jak v nastavení zvuku, tak v obecném nastavení hry.
          Prakticky všude je přidán minimálně jeden krok navíc a naprosto zbytečně.

          Ovládací rozhraní Andromedy je prostě jen hromada navzájem propojených tabulek, které nejsou zrovna přehledné a orientace v nich je všechno, jen ne intuitivní.
          Kdybys měl školní předmět, kde máš za úkol vytvořit uživatelské rozhraní a ty odevzdal tohle, tak to bude přinejlepším za 3- a to jen v případě, že bys byl učitelčin mazánek.
          Jasně, dá se na to zvyknout, ale zvykneš si i na každodenní bičování - pokud nejsi masochista, tak ti to ale příjemné nebude nikdy. Třeba ale ještě UI vylepší, nebyli by první, kteří jej po kritice hráčů překopali (viz třeba CD Projekt a jejich hrozné menu v 1.0 verzích posledních dvou Zaklínačů).
          20.3.2017

          reagovat

    • Derp (anonym)
      7 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Zvykněte si na vývoj, už dávno nežijeme v pravěku. Trend se posunul a dnes hodně lidí nedá dopustit na různé streamy na Youtube.

      Spousta lidi nemá dostatečně silnou herní mašinu, aby si vychutnalo hry na FullHD na "ultra" detaily (a nebo rovnou 4K), ale aspoň se na taková videa mohou podívat na YouTube. Proto se v současnosti tyto streamy těší tak velké oblibě.

      Navíc dneska pravděpodobně skončilo embargo od EA a novináři mohli začít vydávat recenze novinářských verzí. To už hodně lidí stačilo k tomu, aby si udělali nějaký názor.
      20.3.2017

      reagovat

  • KrPa tiscali.cz
    4 souhlasí, 3 nesouhlasí
    Hral jsem DA:O a ME1 ale na ty pokracovani me to vubec ale vubec netahne. Coz ale nelze rict o jinych hrach/firmach. Delaji s tech svych rpg jakysi online multiplayer paskvil.Kdyby radeji zvolili coop pro 3-4 hrace, udelaji lip.
    20.3.2017

    reagovat

  • 0011 tiscali.cz
    9 souhlasí, 0 nesouhlasí
    aj tak to mě jako fanouška série mrzí, bohužel Tom Hatfield měl pravdu o tom, co se stalo s Bioware:
    twitter.com/wordmerce...ang=cs
    20.3.2017

    reagovat

    • elite (anonym)
      5 souhlasí, 5 nesouhlasí
      http://www.zerohedge.com/news/2017-03-19/mass-effect-andromeda-sucky-animations-bigoted-designer-and-fugly-females-lead-cance

      ^Tohle je este horsie
      20.3.2017

      reagovat

  • Horrido (inkognito)
    43 souhlasí, 6 nesouhlasí
    Klidně jste tomu měli střelit 6/10 které si to zaslouží. Stejně se to, bohužel, bude prodávat jako rohlíky.

    Dopadlo to jak jsem čekal, RPG mistři už jsou dávno někde jinde než u Bioware...
    20.3.2017

    reagovat

    • GoGo (anonym)
      4 souhlasí, 2 nesouhlasí
      Ale kde? *13*
      20.3.2017

      reagovat

      • Jan Vrobel (anonym)
        9 souhlasí, 11 nesouhlasí
        Padl tu ten dotaz víckrát, pokud mám sáhnout na úplně aktuální věc, Horizon Zero Dawn je příběhově i hratelně mnohem dál než Andromeda, přitom je to vlastně podobnej žánr
        20.3.2017

        reagovat

      • KrPa tiscali.cz
        25 souhlasí, 2 nesouhlasí
        treba Obsidian Entertainment nebo CDPR.
        20.3.2017

        reagovat

  • WINI (anonym)
    7 souhlasí, 11 nesouhlasí
    Jestli Bioware chybí kvalitní scénaristi? Spíše jim chybí kvalitní literární předloha, kterou by mohli zkopírovat, jako u minulých dílů... škoda, no... *9*
    20.3.2017

    reagovat

  • skd (anonym)
    4 souhlasí, 25 nesouhlasí
    Hru tvořili BioWare Montreal (původní trilogie byla od BioWare Edmonton), takže porodní bolesti první hry se musí očekávat.
    20.3.2017

    reagovat

    • Fordzy tiscali.cz
      56 souhlasí, 4 nesouhlasí
      Porodní bolesti měl i Zaklínač 1 a přesto to byla boží hra. Andromeda nemá porodní bolesti, jen je to prostě špatná hra. To je celé. *7*
      20.3.2017

      reagovat

      • Harbinger (anonym)
        14 souhlasí, 27 nesouhlasí
        V jakém vesmíru je hra co má průměr 7.7 na metacritic špatná hra ? Jedná se stále o nadprůmerný herní kousek, který se časem ještě zlepší.
        20.3.2017

        reagovat

        • Esanti (anonym)
          27 souhlasí, 8 nesouhlasí
          Problém je, že toto hodnocení neodpovídá realitě, ale jen a pouze sdruženým zájmům recenzentů, kteří mnohdy dostávají zaplaceno za lepší známky. Dneska dostane prakticky každá vysokorozpočtová hra alespoň 7/10. Vývojářská studia dávno pochopila, že než nalít desítky milionů do reklamy, je lepší nalít statisíce do recenzentů. Nechci mluvit konkrétně, ani nechci aby to vyznělo jako narážky já nevím na koho, ale skutečnost je taková, že je mnoho nekvalitních her, které dostávají vysoké hodnocení.
          20.3.2017

          reagovat

        • kulhy_parici_spici tiscali.cz
          14 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Když nosíš královský titul, tak se od tebe očekává, že mu budeš dělat čest. ;)
          20.3.2017

          reagovat

        • KrPa tiscali.cz
          14 souhlasí, 2 nesouhlasí
          kdyz tady dostanene nejhorsi hra roku hodnoceni 6 tak 7 neni o nic vic

          jinac prosim, na metacritiku prvni mesic hodnoti jen tak hateri a fanboyove, takze ty cisla nic nerikaji, po pul roce by to hodnoceni mohlo mit i vahu
          20.3.2017

          reagovat

          • jb (anonym)
            5 souhlasí, 2 nesouhlasí
            Tech, aktualne 7.8, je prumer z recenzi, ktery zatim navic strhava jedna 5.5. Hateri a fanboyove to do vydani hodnotit nemuzou. A cisla pro me osobne nemaji zadnou vahu. Dokud hru nedohraju, tak ji nebudu hodnotit, ani se ohlizet na recenze. Trial jsem si uzil, vim ze grafika je krome obliceju lidi a nekterych ras dobra, souboje taky, tak se bojim jen dalsiho vyvoje pribehu.
            20.3.2017

            reagovat

        • Fordzy tiscali.cz
          22 souhlasí, 5 nesouhlasí
          Asi žiješ v době před deseti lety... Pro značku jako je Mass Effect je 7/10 ekvivalentem 5/10 pro neznámou značku. Dnes je sedmička považovaná za průměr a pro takovou značku je to už nízké hodnocení a recenzenti si nemůžou dovolit jít proti EA a napálit tomu 5/10. Smiř se s tím. A pokud se řídíš hodnocením na metacritic, tak ti bohužel není pomoci...
          20.3.2017

          reagovat

          • Harbinger (anonym)
            5 souhlasí, 9 nesouhlasí
            Tak já se primárně řídím tím co sem si zahrál(z čehož jsem měl rozporuplný pocity) a z recenzí recenzentů kterým věřím.(gameinformer, easy allies)

            Pokud hra má rozpětí 5.5 až 9.5 tak asi se bude jednat o hodně subjektivní záležitost. Je celkem škoda že hra si odnáší hate kvůli obličejovým animacím který měla už i první hra nic moc a absolutně se ignoruje to dobré(příběh, postavy, combat -- i když uznávám že jak příběh tak postavy jsou prostě subjektivní záležitost)
            20.3.2017

            reagovat

            • Harbinger (anonym)
              1 souhlasí, 5 nesouhlasí
              Jako mínusy jsou hezký ale chtělo by to i nějakou konstruktivní reakci : )
              20.3.2017

            • Derp (anonym)
              10 souhlasí, 1 nesouhlasí
              "Je celkem škoda že hra si odnáší hate kvůli obličejovým animacím který měla už i první hra nic moc"

              Jak proboha můžete obličejové animace uvádět na stejnou míru u hry z roku 2017 s hrou z roku 2009 ?!!
              To samo o sobě je už ukazatel ohromného problému: Mass Effect:Andromeda má "o trochu hnusnější" obličejové animace než jeho první díl, který vyšel před 8 lety!!!

              Měl by jste už přestat obhajovat neobhajitelné. Ta grafika je obrovské zklamání.
              20.3.2017

        • Derp (anonym)
          10 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Hahaha, ještě pořád se najde někdo naivní, kdo považuje hodnocení na Metacritic za věrohodné :D

          Třeba tady na Games.cz se dá pochopit hodnocení 7/10, protože se recenzent tomu bál napálit zasloužených 6/10, aby si nepokazili vztah s EA a oni jim přestali posílat hry k zrecenzování.

          Ale na Metacritic jsou provaření až PŘEHNANĚ optimistickými recenzemi. Klidně i polovina jejich "recenzentů" je schopna i u her, které se nedají popsat jinak než "odpad", dát 100%.
          A pak vznikají situace, kdy hodnocení od "recenzentů" na MC je někdo okolo 80%, zatímco uživatelský průměr je okolo 40% !!
          20.3.2017

          reagovat

          • Sombre (anonym)
            5 souhlasí, 5 nesouhlasí
            :D :D :D :D jak psal Esanti, tady asi nikdo neposlal penizky a Andromeda dostala normal hodnoceni. Znam spoustu kravin, blbosti a mnohem horsich her, ale hodnoceni nepochopitelne vysoko. Proc asi. :D :D na recenze jsem se prestal koukat davno a radsi si udelam vzdy svuj nazor, nez tady dat na nejaky rady 15letejch decek co si zahrajou prvnich 10 Hod a hned uz o hre vedi vse :D :D Je to smutny.
            20.3.2017

            reagovat

            • dfq (anonym)
              0 souhlasí, 0 nesouhlasí
              :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D - muzu si taky vyndat mozek?
              20.3.2017

        • anonym (anonym)
          0 souhlasí, 2 nesouhlasí
          Absolutní souhlas.
          20.3.2017

          reagovat

Novější 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Starší

Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

Přistupujete z neznámé IP adresy 54.224.43.96.
Opište kód z obrázku:   (Kód je nečitelný, ukaž jiný)

Český herní web, který se soustředí na hry pro PC, PS4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS, DS, PS Vita, iPhone a iPad. Pro všechny platformy nabízíme recenze, preview, videorecenze i pravidelné novinky. Na Games.cz najdete i podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Call of Duty, World of Warcraft, The Elder Scrolls, Assassin's Creed, Grand Theft Auto, Battlefield nebo FIFA.