Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ad Knights of the Old Republic: taky bych rád viděl next-gen remake, ale ten je podle mě nereálný. Zatím co předělávka Mass Effect by moc práce nedala, protože grafika pořád vypadá dobře, u KotOR by se muselo předělat naprosto vše. Škoda.
    • KotOR má stylovou lehce komixovou grafiku. MMO Old Republic ještě více zkomixovatěl. Ale je fakt, že grafiku TORu někteří dost kritizovali. Nicméně mi by se konverze KotORu do grafiky TORu líbila.
  • Spousta lidí zde chválí ME1 jako nejlepší díl série. Ale upřímně, vyzkoušejte si ji znovu zahrát někdy v poslední době? Já si ji zopáknul před půl rokem a vzpomínky jsou lepší než vlastní hra. Je v ní spousta nedoladěných herních mechanismů, průzkum planet je koncentrovaná nuda, vedlejší mise jsou si podobné jako vejce vejci atp. ME1 mám pořád rád, ale z hlediska odladění hry i stylu vyprávění příběhu (o konci si každý může myslet co chce) na tom byly ME2 a ME3 podstatně lépe než první díl. Osobně mi nejvíce vyhovoval třetí díl, byť byl akčněji pojatý. Postavy na Normandy nestály po celoud obu hry na svém místě, ale mohl jsi je nalézt v různých částech lodi, na citadele spolu lidé čile komunikovali a mohl jsi si vyslechnout zajímavé příběhy, se zbraněmi se dalo rozumně mířit, herní úrovně byly členitější... .
    • věc co mě nadchla na ME 1? Konečně někdo dostal rozum a zebral zbraním zásobníky! Moje oblíbená kombinace pistolka a sniperka v tom prostě byla úžasná... člověk si vyšperkoval dovednosti a kvery a prakticky neměl problém s přehříváním...

      bohužel ve 2 a 3 to sebrali a věčně šetřit municí hledat zásobníky a přesně střílet protože máš poslední 6 nábojů a že jich uneseš omezené množství... to mě nebavilo... už jenom proto abych si vyskiloloval pistolku na rychlopalného zabijáka se pustím znovu do ME 1 která měla užasné propracované PRG prvky kde člověk musel přemýšlet a hlavně pomocí společníku kombinovat správné dovednosti... *14*
    • conflig
      Já jsem začínal od dvojky, dohrál trojku a pak poprvé zahrál jedničku.. začátek bych těžký ale když to člověk překousl tak si užíval každou minutu..

      Ale atmosférou (a vlastně vším) u mně na první místě zůstává dvojka..
  • Jack1947
    Achjo, ted to bude moda ne Vice a lepe, "zruinujeme dobre znacky, snadno a rychle"... *13*
  • Zábavná byla jen trojka, a i u tý jsem si při hraní chvílemi připadal jak magor (třeba pasáž s virtuální realitou ... ani nechci vědět, jak moc byli vývojáři zfetovaní, když to tvořili). Jednička měla frustrující combat systém a dvojka se mi po cca 5ti hodinách jebla kvůli DLC, tak jsem se na to vysral.
    • No pominu-li, ze vetsina lidi povazuje za nejlepsi jednicku, tak zrovna tahle mise ala Tron je jedna z nejlepsich v cele serii. Pokud uz bych se ptal na vec, pri ktere neco kourili, tak by to byl konec ME3...
  • já chci utimate edition celé trilogie, bude to vůbec někdy na steamu?
    • Veskoslav
      Se Steam nepočítej. Třetí díl ti jede pouze na Originu a ME2 je provázána ze sítí Cerberus, což je defacto taky Origin (sice jede i na Steamu, ale mnohdy na Steamovský ME2 nešly nainstalovat DLC, neptej se mě proč, řešilo se to jenom na fóru:))
      • diky za info, ja mam doma jen jednicku a jedno dlc ktere k tomu bylo zdarma. A prave na steamu je jednicka i dvojka, ale ja doufal, ze bude i nejaka komplet:( skoda no
    • Kozy
      Na Steamu těžko, maximálně na Originu. I tak bych to bral.
  • tak konecne se i konzolisti dockaji HD grafiky a aspon 30fps
    • lol
  • Magister_Peditum
    Jediný díl, který potřebuje trochu "zmodernizovat" je ten první. Shodou okolností je to z trilogie taky ten nejlepší. Takže jedničku bych si klidně znova zahrál. *4*
    • Jednicka i po tech letech nevypada zase tak spatne. Co mi prijde opravdu uchylne je, ze textura oblohy na Citadele je v jednicce nejlepsi v cele serii. Schvalne si to porovnejte.
    • souhlasím, že první díl je moc povedený, ale zároveň se mi zrovna u něho líbila grafika a ta stylizace nejvíce (i bez film grain). Jedničku bych nechal tak, jak je, spíš bych dle jedničky upravil 2:)
      • Veskoslav
        Graficky dvojku podle jedničky? Tak to zase ne. A hlavně si nevzít zbraňový systém z jedničky, ten je vyřešen strašně. Obzvlášť když se zbraň zasekne a následně ti píše přehřátí neustále. A to u povolání voják či infiltrátor je docela problém. Navíc Ghetové vypadají mnohem lépe ve 2. díle než v 1. díle.
        • No ale to musis mit original. Zbrane se zasekavaji jen pri pouziti cracku.
        • Hrál jsem tedy až trilogy a tohle se mi nestávalo. U zbraní mě naopak v dalších dílech velmi naštvala změna na systém nabíjení, který uplně změnil taktiku hry(alespoň než člověk vymaká skill u té které zbraně), kdy hráč musel přemýšlet kdy vystřelí, zvlášť u brokovnice, o zredukování již tak chudých rpg prvků raději nemluvím. I když mám rád celou trilogii jednička je pro mě nejlepší, a to i nejsilnějším příběhěm a nejepičtější závěrečnou bitvou, klidně by ani nemusela mít pokračování
          • Veskoslav
            To se budu hádat:) Zbraně nevyhovují pouze zbraňovým povoláním jako jsou právě voják či infiltrátor. Naopak zbraně jako pistole a lehké samopaly jsou ve 2. a 3. díle mnohem lépe vyřešeny. Jinak RPG prvky v 1. díle také byli na palici, protože Tě to nutilo sebou brát určitý typ lidí jenom proto, aby jsi mohl otevírat skříňky atd. (většinou tedy Tali+Garrus). A to raději nemluvit o tom, když jsem zapomínal otevřít inventář a pak jsem tam měl naráz 50 věcí, co jsem musel pokaždé jednu po druhé podívat se a pak rozložit. Nejlépe má podle mě systém vyřešený ME3, co se týče RPG prvků. Ten také považuji, co se týče příběhu za nejlépe zpracovaný a po úpravách mi už ani nevadí konec. Nejlepší mise je pro mě ve 2. díle a to poslední mise. Nejoblíbenější postava Tali, nejvíce pesimistická a dobře napsaná pak Javik. Navíc ME3 obsahuje podle mě nejlepší příběhovou misi Citadelu. Ideální by byla kombinace. Protože jednička má mnoho skvělých prvků, ale prostředí a reálie jsou prázdné, navíc jeden jediný typ nepřátel po celou dobu hry mě vyloženě vytáčel. A systém zbraní je nejlépe vyřešen také ve 3. díle, kdy si zbraně upravíš dle sebe. Sice typ munice musíš buď mít jako doprovodnou schopnost nebo u spojenců, ale to mě zase tak netrápí. Tam nejsem omezen jako v ME1 či ME2. Jako Sentinel klidně můžu mít Windows odstřelovačku, ale musím také počítat s tím, že se mi omezí schopnosti. Což Sentinel či Adept jsou v 1. díle také řešeni nešťastně a člověk musí využívat pistol, což fakt nemusím.
            • Podle statistik jsou vojak a infiltrator nejhranejsi povolani. Sam se priznam, ze nesnasim magy v jakemkoliv RPG, tudiz i jak jsem hral pouze tyto dve povolani.
              Nacis jakoukoliv sanci, ze je zkusim, mi sebral space ninja v ME3. Tudy opravdu ne...
            • Ano? A jak jsou vyreseny? Je uplne sumak, jestli mas pistoli, SMG nebo sniperku. Vse ma stejny dostrel a vse ma sveho zastupce i v jine kategorii. O prechodu na system munice v predvecer valky uz se radeji ani nezminuji.
              A nevim jak ty, ale ja i v ME2 i ME3 skoncil se stejnymi dvema ci tremi partaky, co jsem bral, protoze ostatni byly jen kombinace. Vezmi v ME2 Garruse a Thanea, dej jim incisor sniperku a nemusis ani strilet, projedou tu misi sami. A to i na nejvyssi obtiznost.
              Jediny typ nepratel? Tak moment, mame 4 druhy Gethu, husky, rachni, zoldaky... zajimave, nejak nevidim jeden typ nepratel. Mne naopak na ME3 neskutecne stvalo, ze vic bojuju s Cerberem nez s Reaperama.
              Souhlasim se zbranemi ve trojce. Navic jim doslo, jakou p*covinu udelali s tou munici a uz nemusis ve trojce jak d*bil behat po bojisti a hledat naboje, protoze ti dosly. Na ME2 jsem si stahl MOD, co dela zbrane hybridni. Kdyz nestrilis, tak se ti zbane dobijeji, kdyz strilis jak silenec, tak musis prebit. Naprosto nechapu, proc tohle neudelali ofiko. Bylo by to logicke a nikomu by to nevadilo.
            • Veskoslav
              No já jsem si při druhém hraní udělal seznam planet, kde jsou anomálie+bohaté planety a jezdím jenom je:-D U ME3 mám podobný seznam. Jinak povolání voják je pro mě osobně asi nejnudnější, co ve hře je. Je to takové pro mě osobně příliš jednoduché a prostě jenom člověk střílí a střílí. Kdyžto biotronika, to je moje gusto.
            • Tak každému vyhovuje něco jiného, já si radši zastřílel než hrál za "mága" takže čistý voják pro mě byla jasná volba a střílení měl bavilo nejvíc v jedničce, dvojka měla lepší ovládání spojenců. V dalších dílech mě strašně nebavily minihry, to už jsem radši jezdil po poloprázdné planetě než skenoval planety pravým tlačítkem nebo lítal s minilodičkou na minimapičce a uhýbal dalším minireaperům to mi přišlo fakt uhozený, ve trojce aspoň zahodily to skenování
  • 1 bych zahrál určitě, 2 možná a 3 určitě ne *2*
  • Abych pravdu řekl, tak jsem obrovský fanda Mass Effectu pro mě je samotná trilogie to nejlepší co mě kdy v herní scéně potkalo, ale i tak beru v potaz, že pro ostatní lidi Mass Effect vůbec není ono a jsem si vědom, že celá trilogie není dokonalá a některé díly mají vskutku zajímavé bugy a tak dále a tak dále. Prostě každý člověk má jiný názor a to mu neberu.
    Ale co se týče tohohle? Ne... Prostě si myslím, že EA jenom tlačí Bioware pro další prachy... Mass Effect ještě vůbec není natolik starý, aby si pro něj udělal HD remake. Jde jim bohužel jen o peníze.
    Radši ať se plně soustředí na nový díl a snad jim EA dá dostatek času!
    • Tohle je remake pro konzolisty! Pokud hraješ na PC, vůbec ho nemusíš řešit. Jako hráč na konzolích budu za remake rád, protože si tuhle hru rád zahraju i za pár let, kdy už PS3 nebudu mít doma. Jsem rád za remaky herních "pecek" pro nové konzole (vzhledem k chybějící zpětné kompatibilitě).
  • ME serie bezi na letitem Unreal enginu který uz nenabizi nejake extremni vylepseni aby to vypadalo o nejak lepe. Aby to lepe vypadalo museli by pouzit engine jiny, coz neudelaji. největší změna by sla zrejme udelat v oblasti textur, ale nechapu proc by kvůli tomu měli vydavat další edici když takovy hires pack by klidne mohlo byt dlc ..navíc klidne zdarma, aspoň co se PC tyce..u novych konzoli asi tezko. Cele to smrdi jen snadnou praci a snadnými penezi, navíc po zkusenosti s poslední ,,kompletni,, edici ME kde chybela většina DLC to zni jako spatny vtip.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit