Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DARK HORIZON

    Guilda Dark Horizon hledá do svých řad nové a aktivní hráče s převážným zájmem o PvP!
    Jsme skupina lidí, která spolu hraje od počátku bety (alphy) a jsme zaměření hlavně na PvP a PvE.
    Novým i stávajícím členům nabízíme zázemí v cz/sk guildě, PvP/PvE akce včetně spolupráce s naší ali (secure, mass pvp, doprovody atp.)
    Od svých hráčů očekáváme aktivní přístup a zájem o hru (svůj build, gear...).

    Chceš-li se stát součástí komunity Dark Horizon, přidej se k nám na darkhorizon.cz
  • *11*
  • Ja jsem hru poridil a jsem viceme spokojen stim :) jak se to vyviji :) ostrej start je zatim hlasen na 1 Augusta :) s tim ze Free to play system bude urcite implementovat pozdeji jako u kazde hry :) navic to poedle me zabrani tolika spamum a i gold selerum :) , jako pve hrac hlavne :) se vyskytuji hlavne i v cernych zonach :) je pravda ze jsou zde zergi :) ale to se tyce jen nekolika guild :) ktere si na to hold zakladaji :) ale neni zadnej problem vymlatit 36 lidi jen s 15 clenou skupinou :) pokud sou lidi dobre sehrani :) a vi se co se ma delat neni problem :) . ale je pravda ze lidi kteri vyrostli na wowku a podobnych lehkych hrach tu budou mit peklo :D jelikoz je hra spise ve stylu Ultima Online :) coz je jen plus pro me :) jelikoz jsem tu hru zboznoval, takze jsen doufam ze predstavene novinky co oznamili v prosinci budou v uzavrene bete co nejdrive :) . a zatim jsou ohlaseny 3 Wipy , jeden pri spusteni hry :) teda pred spustenim dale jeden pred otevrenou betou jesli stale bude platit :) ale to nikdo nevi jelikoz zrusili free to play model pri startu :) a dalsi nekdy v uzavrene bete :) ale jak sou znamy tak to reknou tak par dni max dopredu kdy to vlastne bude :)....

    Ya me vinikajici hra :) *14* *14*
    • Nechtěl bys prosím tě a opravdu na tebe apeluji naházet ty smajlíčky do kafémlejnku pěkně rozemlít na kaší a tu si pak narvat DO P****E???
      • Šlo by používat interpunkci?
        • NE! Díky za optání.
  • Nateseny hru koupil.Ted po mesici je hra u ledu protoze zmenili system ziskavani zkusenosti a proste me ta hra ted tolik nesedi.Za dalsi je to pvp hra i kdyz prezentuji i pve system.Do tier 4 staci behat zelene max zlute zony na suroviny a na fame a pak nastane peklo protoze cervene a cerne zony sou obsazeny pvp zerg skupinama ktere zabiji jakekoliv hrace.Pro me pvp styl nutne zlo tak nemam sanci ziskavat t6 suroviny a skilovat zbrane a armor t5.Ma prijit dalsi patch tak sem zvedavy jak se stim poperou.Takze za me zajimavy projekt momentalne u ledu kvuli levelovani postavy.
    • Na tom je videt, ze po kolika? Pomalu 20? letech od Ultimy nezvladaji udelat to, co ultima pohodove resila ... Ta byla cela 100% pvp, ale ... PK rozhodne nemel snadnej zivot, a krome vylozene PK zony po nem vsude slo naprosto vse jak slepice po flusu.
      • Hra je pořád beta a během této bety se mrtě věcí zkouší a bude se měnit. Pokud vás to zajímá, mrkněte se na jejich forum. Je tam Road to Release.

        Spoustu věcí si uvědomují a chtějí upravit. PvP by podlě mě melo doznat značné změny a hlavně by měl vzniknout nový crime a reputation system.

        Samozřejmě tímto tuto hru neobhajuji, bez větší skupiny se nedá hrát a pokud nemáte uzemí v černé zoně, tak prakticky se váš progress jako i guildy rapidně snižuje, právě přes ony velké zergy.

        Každopádně mě hra svým způsobem pořád láká i když je teď na mrtvém bodě a čeká se na wipe nebo nějaké zásadní změny.
      • Jak rikam cekam na patch co prinese dalsiho ale nechapu ze nejde udelat pvp ciste pro blazny kteri se honi za zabijenim hracum.Ja to resim tak ze jezdim do zon nahej na oxovi jen s tools protoze kdo ma porad kupovat nove armory a zbrane.Tak pak at neprezentuji hru jako pve ale napisou cita pvp akce s moznosti craftingu.Me proste bavi sbirat surky craftit a na odreagovani si zajit dung
  • Tak jestli to bude fungovat tak že si hru koupim a budou tam max kosmeticky veci dal na prodej a ne nic jinyho tak je to jen dobře ale jestli do toho primichaj i dalsi placeny veci jako zrychlexi expu,skillu cokoliv jinyho tak at jdou nekam.
    • Jinak goldy (měna za peníze) se daji získavat určitým přepočtem za silver (interní měna).
      Za goldy je tuším možné kupovat premium učet a momentálně tuším rachejtle nebo bannery, když chcete třeba označit nějakou oblast. Banner jde tuším, ale zničit bouracím kladivem.

      Goldy proto zatím spíš vnímám opravdu jen jako kosmetický prvek. Samozřejmě můžete si za goldy pořídit silvery, za které si můžete něco koupit od lidí v aukci. Ano usnadní vám to cestu, ale rapidně vás to nezvýhodní a to z toho důvodu, že o ty předměty můžete snadno přijít.
    • Zrychleni tam je a bude a to vcetne zrychleneho tezeni. Kdyz jsi premium hrac, tak ziskavas 50% na expy vice a 50% více penez. Máš určitou šanci taky, že se ti zdvojnásobí zisk z vytežené suroviny.

      Ale jen pro priklad, pokud to pak jeste neupravi, tak je mozne si koupit ten premium za silver, coz je normalni mena. Za necely mesic jsem byl schopen si zaplatit za pul rok a to jsem si jeste kupoval plnej ostrov a nejake dalsi veci.
    • Jak kdybys to neznal. Já si vzpomenu např. na LOTRO, jejich LOTRO store začínal také kosmetickými věcmi a co myslíš, že tam je teď...
      • Tilwaen
        LotRO jsem už pár let neviděla, skončila jsem chvilku před tím, než byla velká migrace serverů. Máš nějaké aktuální informace o tom, jak to tam teď vypadá? Zmiňuješ store; je to pay-to-win? Co nové expanze a dungeony? Případně cokoliv tě napadne.
        • Neznam uplne aktualni stav ... ale z toho co si pamatuju tak (skoro) vse muzes ziskat ingame, ale ... znamena to tisice hodin grindeni, protoze pokud nezacalujes (nebo nemas nagrindeny body), nedostanes se ani ke qstum. Navic realne ta hra je pusta a prazdna jeste vic nez jiny MMO (predevsim proto, ze je mnohem rozsahlejsi), a spolu/proti hrace najdes tak maximalne ve finalnich zonach, pripadne par tydnu po nejaky expanzi. Je to tak 1/2 roku co sem to par dnu zas hral .., ale spis sem jen probeh novy zony, abych se pokochal (vypada to proste porad uzasne).

          Kamos ma lifetime ucet, tudiz ma defakto gratis i veskerej novej obsah (body se mu nacitaj per time, a prej to tak akorat vyjde) ale hraje jen obcas, protoze neni moc s kym.
          • Tilwaen
            Já měla koupenou základní hru s Morií a Mirkwoodem; s placenými DLC takového rozsahu, jako jsou v LotRu, nemám žádný problém. Za kvalitní obsah tak vývojáře podpořím mnohem raději než měsíčními platbami. Když přešli na F2P model, Turbine body se sbíraly celkem rychle, tak podle tvého popisu zřejmě posunuli křivku grindu, ale to se asi dalo čekat. Vím ale z jiných MMO, jak moc nenažranost některých vývojářů dokáže zmrvit nejen ekonomiku, ale i PvP a PvE - zkrátka všechny aspekty hry (speciální pozdrav posílám do Perfect World Entertainment).

            Až na pár oblastí bylo LotRO celkem pusté i před přechodem na F2P, ale aspoň nikdo nevyžíral materiály *4*
            • Nový class - Beorning. Ale nehral som za neho, takže neviem. Taktiež posledný veľký update pridal "Epic battles", čo je vlastne iný typ "inštancií", ale zaujímavých (hráč je tam len ako pomocná sila).
            • Tilwaen
              To je škoda. Já si pamatuju, že tehdy se člověk ani moc nemusel snažit, aby se mu odemkly nové oblasti, protože si na to celkem rychle body nasyslil.

              Tak mě napadá, nepřidali tam nějaké nové postavy? Vím, že co přidávali tehdy s datadiskem Runekeepera a Wardena, tak obojí byla pecka. A vůbec, v LotRu mě bavilo hrát i za blbého minstrela. Za každou postavu se ve výsledku hrálo úplně jinak; nic podobného jako je Warden jsem třeba v jiném MMO neviděla. Nepřidali něco dalšího?
            • Zrzzek
              LOTRO jsem hrál bez žádného placení a musím říct, že +- do 30 levelu to bylo parádní... Tu atmosféru se jim podařilo zachytit fakt dobře a hra mě celkově hodně bavila... Je pravda, že to bylo takové pusté, ale to mi ani tak nevadilo... Po tom 30. levelu mi prostě chyběly questy... Na to, abych si mohl dokoupit další, bych musel grindit spoustu a spoustu hodin, což je celkem škoda... Kdyby mě hra nechala vylevelovat víš, nebránil bych se zaplatit si nějaký obsah, ale když mě nutí platit si další questy "už" na 30. levelu, vyprdl jsem se na to... Je to celkem škoda, potenciál tam je..
  • Já tenhle projekt sleduji s napětím, protože od dob Ultimy online jsem u žádný jiný hry nezažil tak dokonalej craft. V UO jsem stovky hodin strávil kopáním v dole a jako malej se radoval nad každou hromádkou mitrilu. Pak vynikající sytém kování a pokud mně to náhodou omrzelo, kdykoli jsem mohl někam na monstra nebo na PvP. UO je dávno za námi a nic, co jsem zatím potkal se její propracovanosti nejen nevyrovnalo, ale ani nepřiblížilo. Doufám, že Albion by mohl. Pokud o nějaké hře s dobrým craft sytémem,kde by se navíc dalo třeba hrát za hamižného trpaslíka, víte, rád vyzkouším.
    • Ak chceš prepracovanosť a hĺbku, čo takto EVE Online? *3*
    • a to je prave ten problem v UO nebyly zergy pvp hracu ktere te prejely.. jen par PK a pvp melo uroven.. takovehle zergy maji byt odedeleny jinak je z klasickeho ziti ve hre peklo.. bohuzel nastupce UO se nekona uvidime co ta druha hra.. co si ted nevzpomenu na jmeno :D
    • archie777
      Jó, taky jsem měl před 12 lety období, kdy jsem 6 hodin koukal na makro panáčka v dolu. Starý dobrý časy. Btw nejenom crafting byl skvělej. PVP na UO bylo a je bezkonkurenční. Škoda jen, že cz komunita tak opadla.
      • moje první vzpomínka na UO, kdy jsem na levelu 1 vylezl asi 50 metrů za město, načež se přihnalo 5 hráčů v brnění na koních, během pikosekundy mě rozsekali a obrali mě o ty 3 zlaťáky a plátěný kalhoty co jsem měl tou dobou u sebe, takový ze života *1*
        • Jo, být PK, to mě strašně bavilo :-) Nejlepší bylo zabíjení těch afk zmetků, včetně mountů v guard zóně na ice mustangu atd. To byly časy :-) Nicméně UO se vrátí v podobě http://esqgame.com/cs/. Za to můžu ručit, že to bude daleko propracovanější, než ten trapný fail Albion kde, ten combat stojí o ho*ně.
          • To niky nevyjde... A pokud by se poštěstilo, nevidím to dřív jak za deset let a do té doby bude trh plnej podobných her.
  • kre**ni z******y, tohle bylo NAPOSLED co sem investoval do nejakyho preorderu jeste ke vsemu do bety, proc me nekdo neprofackoval ? hra to neni spatna, ale tohle vazne po*rali... enrage velkej
    • alea206
      Nějak nechápu tak ostrá slova. Podle mě model Free2Play není to nejlepší co pro hry může být, protože hra se pak velice často zvrhne v Pay2Win. Osobně se mi nejvíc líbí model PayToBuy, kterej můžeme vidět třeba u StarCraftů, nebo v případě MMORPG u Elders Scrols. + Placené věci, které přímo neovlivňují hratelnost (skiny, věci na parádu, ...)
      Ve své době jsem hodně hrál StarTrek online. Tam když se člověk dostal na určitej level, tak nový lodě se reálně daly pořídit jenom za peníze.
      • teso, gw2, secret world jsou perfektni b2p mmorpg [gw2 je vlastne uz f2p - plati se jenom datadisk] od tehlech her by se mohlo hodne firem poucit, ze mesicni placeni uz nikomu nevyjde [viz ten secret world, teso nebo treba wildstar, aion atd] protoze aby se hra vyplatila platit mesicne, tak musi byt opravdu velice kvalitni - WoWko[nehejtujte, vite ze je to pravda...nekde vevnitr to vite :D], nebo uzasny Final Fantasy [az na ten 2,5sec gcd, to je desny..ale je to o zvyku]

        Zatimco dobrejch f2p moc neni a tim mam namysli hry, ktere jsou kvalitni a ZAROVEN maji dobry f2p system [tim padem odpada vetsina vcetne jako treba SWTOR - tam jedine jako sub,ARCHEAGE atd]
        Ale napadaji me vyjimky jako RIFT, Wildstar, Tera a skyforge/neverwinter [ikdyz to nejsou moc mmorpg v pravym slova smyslu]
      • Jasne, uzasnej model ... calnes hru, ale abys ji moh hrat, tak si musis koupit dlc1, 2, 3 ... k tomu jeste datadisk a,b,c ... trebas ... at neprehrabujem ... D3 ... kdo ma zakladni hru, tak muze hrat, ale ne spolu s tim, kdo ma datac (jako by to neslo velmi snadno omezit prave na ten zakladni obsah). A kdyz mas koupenej datac, tak si proste zaklad bez nej nenainstalujes ... moooc fajn pristup.
        • Proc by jsi proboha hral zakladni D3...a zrovna D3 se tim datadiskem neuveritelne zlepsilo.
          • Co ty tupce nechapes na tom, ze si chci zahrat s kamosem, kterej ma zaklad, a nechce si kupovat datac? A to neni zdaleka jen o D3, ale plati to prakticky vsude.
        • alea206
          Tak pořád Tě to vyjde levnějc než monthly fee u WoWka ;-)
          Přijde mi to jako rozumnej kompromis mezi F2P a MF
          • To je otazka ... mrkni na ... train sim nebo tak nejak? Tusim to tu i nedavno bylo, kdybys chtel vsechny vydany dlc, tak te to bude stat tusim kolem 40k, a to je rec jen o tech "oficielnich" ... a dalsi hromada je tech neoficielnich. Pokud rekneme za hrani mmo das 300/mes, to mas nejakych 3k6/rok ... rekneme 3k/rok kdyz koupis ten rok, tak nevidim zadnej problem vydavat co 1/2 roku datadisk za 1k5. A mnozi to tak delaj a i castejs. Byt treba po mensich castkach. Sorry, ale na tuhle "hru" na jak se nechat okradat ja pristupovat nehodlam.

            Ano, "nemusis" to platit, ale pak se proste dostanes do stavu, ze defakto nemuzes hrat. Mimochodem, ve wowku to vyresili tak, ze krome posledniho datace dali vsem gratis vsechny predchozi. Zjevne to uz bylo totiz ponekud neunosny.

            Jo, mimochodem, straaasne se smeju ... http://www.statista.com/statistics/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter/ ... kdyz vysel ten posledni datac, tak sem tu psal, ze to nic nezmeni, ze hraci proste odchazej. A mistni fanboys se do me samo pustili, ze to neni pravda ...
      • NO právě, že pro něho je to PaytoBuy :D teď si tu hru bude muset i koupit :D....jinak ja se taky těšil na F2P, takto do toho investovat nic nebudu
    • preorder *1* *1* *1* snad ses teda poucil.
      • alea206
        PreOrder není vysloveně špatná věc, třeba Kerbal Space Program, který se aktuálně prodává za cca 40Euro, já jsem kupoval kdysi za 8. Stejně tak s Vector Thrust, který teda trochu zklamání je, protože Dřívější verze byly lepší než je ta aktuální.
        • Je to spatna vec vzdy, protoze tim davas cela jasne najevo, ze ses vemeno, ktery zaplati i za nikoli houno, ale za slib, ze az se vydelam, prijdu ti ho na hlavu namazat.

          Vazne nevim, proc by nekdo za KSP davat 40ecek ... kdyz se zcela bezne da koupit kolem petikila => cca 18-19ecek. A v akcich samo bezne za pulku.
          • tak zrovinka KSP ne, sleva zatim nikdy nebyla pod 40%, cca 25ecek
            • Jiste ... http://www.hrejihned.cz/hra/kerbal-space-program/ prvni odkaz, ani sem se nesnazil ...17,2 ojro pri aktualnim kurzu.

              A druhej, pri hledani v en ... http://www.allkeyshop.com/blog/buy-kerbal-space-cd-key-compare-prices/ ... 11,7 ojra...
          • alea206
            Jasně beru Tvoje argumenty a rozhodně Ti je nebudu vymlouvat, protože na nich taky něco je. Ale za sebe to beru tak, že v případě Indie her, za kterejma nesedí velký studio a ani se nejedná o mainstreamovej titul, ale o titul pro malej okruh hráčů, tak dát vývojářům najevo že o titul stojíš tím že jim dáš 2-3 stovky v Early Accessu není tak hrozný.

            Přijde mi to podobný riziko jako kdybych si koupil pernamentku na fotbal. Taky dopředu nevíš jestli Tvuj oblíbenej tým bude tuhle sezonu hrát dobře, nebo jako ponocný.
            • Podivej, nedela mi problem poslat klidne i nejakou tu tisicovku na provoz serveru/vyvoj/... kdyz vidim, ze to nejak funguje, ze doticni nejak komunikuji a neco delaji.

              Znam desitky projektu, kde klidne 20, 30 ... lidi se sklada na provoz/vyvoj neceho, co zcela gratis pouzivaji tisice lidi. A ani to mi neva, a klidne to podporim.

              Ale nehodlam nikdy poslat nikomu ani korunu za to, ze neco slibuje.

              Rekneme ze to vychazi z osobnich zkusenosti. A pokud se pak bavime o "realnych" nakupech (=$10k+), tak zcela bezne provozuju to, ze chci danou vec klidne na 1/2 roku do testovani, a teprve kdyz se osvedci a ukaze se, ze ten zvanil co to nabizi nekeca zas tak moc, tak se to zaplati. Velmi casto totiz narazim na to, ze zvalnil predlozi uzasny obrazky vysmatejch rodinek ... a ja za 10 minut testovani zacnu narazet na desitky chyb. A to v lepsim pripade samo.
            • Zrzzek
              V tom případě jsi Lukáši fanoušek. alea206 to bere spíš z pohledu diváka, kterej za svý peníze chce pěknou hru a co nejvíc výher...
            • Co to je za kec, svuj tym miluju a ikdyz hraje pravidelne o zachranu vzdycky natribune budu s ocekavanim lepsich zitrku.
    • jeste bych chtel reagovat na slova o tom, jak ve hre muzete delat cokoliv se vam chce.. neni to uplne pravda, kazdej tam musi farmit material na zbrane/zbroj [hra je silne zalozena na craftu, nejlepsi veci se craftej] closed beta nebyla hratelna cca 14 dni, vsichni kempili stromy a rudu [a co teprv az to pustej, mozna proto nechtej f2p, uz takhle to bylo nehratelny] cz/sk komunita ale kvalitni, grafika akorat... ale hodne hru predelavaj, vedi ze v tom dnesnim stavu je to porad jeste malo, postavit hru na pvp/craftu a na pve se vicemene vyprdnout je cesta do pekel
      • Stejne 20 let stara UO vypada o tridy lip. Na tohle bych se fakt denne divat nevydrzel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit