Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle je jako moderní umění na plátně tři barvy jako třeba belgická vlajka a cena 10 milionů dolarů a teda podle recenze nepovedená hra je umění co je jiné černobílé neznamená nic prostě je to jen teda nepovedená hra ----jako obraz od ultra moderního rádoby umělce který nezvládá malovat a jeho snaha být jinej a naplácat na obraz něco jiného je umění a spíš bych řekl že je umění udělat dobrou fungující hru ....a tady bych řekl že je to snad o hrách a jak se hrají tady v našem bordelo státě je každá štěkna ze seriálu třeba ulice taky hvězda stříbrného plátna a umělec *5* *12* a ps" tu ště..tku jsem psal ohledně těch moderních malířů *4*
    • mikezz
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Modern%C3%AD_um%C4%9Bn%C3%AD
  • Nechápu ty diskuze, že hra je moc umění. Teoreticky všechny hry jsou umění dle definice umění ( „užívání dovedností a představivosti k vytváření estetických předmětů, prostředí nebo zážitků, které lze sdílet s druhými lidmi.“) *8*
    Navíc co jsem čet v recenzi nejde o nějakou abstraktní hru - jde jen o plošinovko-logickou hru v černobílém městě s otřesným ovládání, tak co se řeší *7*
    • Jediná smysluplná definice umění je že umění je jen to, co jako umění funguje.
    • mikezz
      Tak z hľadiska súčasného umenia, ktoré rieši hlavne koncept a tá fornmálna estetická stránka sa posunula do úzadia aby prenechala miesto práve obsahu, sa len málo hier dá považovať za umenie.
    • to je dobrá definice, chyták bude ten "estetický zážitek", pro někoho to může být klidně i hraní Call od Duty
      • janchor
        Stejně jako jsou pro někoho estetickej zážitek Transformers. Že je něco umění ještě neznamená, že je to dobrý umění.
        • z hlediska scénáře a režie nepochybně brak, z pohledu 3D animátora nebo člověka co k tomu skládal hudbu to třeba může vypadat úplně jinak
          • ucho
            unikl ti naprosto smysl. jen se to snažíš hodnotit. problém je, že ten film je přesně takový, jaký chtěl být, stejně jako braková literatura je braková ve smyslu klasifikace, ale ještě to nemusí znamenat, že se od sebe kvalitativně neliší a nějaká díla nevyčnívají. proto tu máme řadu béčkových filmů, které ovšem mohou být i tak velmi zajímavé. shodit to na základě toho, že to nemá žádnou intelektuální hodnotu a tudíž to nemůže být umění nebo že je to špatný umění, je pouze jednostranný pohled.
            • počkej teď reaguješ na mě nebo na Janchora? ty nové diskuse na games jsou hrozně nepřehledné :-(
          • podle mě by se to mělo brát jako celek
  • Nevíte co je dobré !
  • N7N7
    Další černobílá gamesa a občas něco červeného, jak originální... Mám depku už jen z těch obrázků. Zadarmo drahé... *7*
    • Jack1947
      Aby si tady červená držka s EN7EN7 nezaonanovali zase... fakt mega machři no. *5*
      • Je to podobné jak ty a nadávání na Ubisoft. Jenže jeho věta dává smysl, neprotiřečí si a nenadává tak často. *1*
        • Jack1947
          Nadávám je na ten nedodělek WD, jinak osobně proti UBIsoftu nic nemám a snad i mít nebudu.
    • N0isy
      Ano. Dáme do monochromní hry, která má vývolávat negativní emoce, barvičky a duhy. Logika. Ale u ignoranta jako ty, který se musí každý den negativně vyjadřovat u Indie her už nic jiného ani nečekám. Pokud ti přijde, že se vývojáři nesnažili udělat něco s grafikou, jak tady, tak u pixelartových her. Tak prosím. Předveď mi něco z tvé dokonalé tvorby. *15*
    • Veskoslav
      Když z toho máš depku, tak proč to neignoruješ. Ale to by jsi nesměl trpět indionovštinou. Tedy chodit ke hrám, které tě dle tvých vlastních slov naprosto nezajímají, pohrdáš jimi a považuješ je za zdegenerovaný herní žánr. A přesto s pravidelností každoročních Vánoc každý týden komentuješ aspoň jednu Indie hru. Nepřijde ti to už nudné? To si tady neumíš najít nic, co by Tě bavilo či by jsi k tomu mohl napsat něco, co ostatním přinese přínos kromě tvé závislosti a deprese?
      • N0isy
        Více bych s tebou souhlasit nemohl.
    • Keyz
      Umění!
      Něco jako http://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/50495/londynanka-maluje-pomoci-vlastnich-zvratku-na-saty-i-platno.html

      Jo, jakmile tam není vidět poctivá práce, tak je potřeba to okecat apod. Klidně se nějaký borec může vožrat, zhulit a během toho udělat různě barevnou grafiku do hry a prohlásit to za umění. Chytne se to a najednou bude uznávaný umělec přes herní grafiku *15*

      Stačí se podívat co se řeší u obrazů. Máš obraz, který věrně zachycuje realitu a oceňuje se tam ta práce a jak perfektně to ten člověk udělal a co vše vystihl.
      Pak zelenou čárou na bílem pozadí, kterou udělá i opice a řeší se tam abstraktní kecy, protože to nemá jasnou konkrétní hodnotu. Tedy co tím vlastně chtěl v nějaký 10 dimenzi autor říci.

      - I když nezatracují lidi co dělají podobné hry. Když nemají prachy ,aby to udělali jak chtějí tak proč ne. I když to takto chtějí udělat i kdyby měli prachy. Je to rozmanité a je větší šance, že si lidé vyberou co hrát. Jen je vtipné, jak se ta vizuální stránka někde vychvaluje jak to "pravé umění" apod.
      • Veskoslav
        Asi jsi moc abstraktních obrazů neviděl, co? Tady je přesná ukázka buranství s prominutím. Viděl jsem nádherné abstraktní obrazy, obrazu malířů, co museli být na LSD i odporné patlaniny, co snad někdo na plátno vyzvracel. A mimochodem reálný obraz je mnohem snažší na nakreslení než kvalitní abstraktní obraz. A abych nebyl za nějakého pokrytce, co tvrdí, že realný obrázek je relativně jednodušší, tak sem postnu své, co jsem kdysi kreslil:

        Reálné:
        http://i.imgur.com/pCYb9px.jpg
        http://i.imgur.com/ri7Q8gw.jpg
        Abstraktní:
        http://i.imgur.com/gMZe1a6.jpg
        • Carmamrdon
          Pěkné. Ve 3. třídě základky jsem si také takto maloval. *4*
        • Btw, už samotné spojení "kvalitní" a "abstraktní" nemá žádnou spojitost s obtížností kresby. To může bejt třeba jen pár čar. Když to ale funguje, tak to funguje. Umění je všechno, co jako umění funguje.
        • Jestli to nebude tím, že u abstrakce jde o to si to umět představit/vymyslet, kdežto u reálu máš z čeho vycházet. To ale nesouvisí s obtížností samotné kresby. Nakreslit něco s takovou mírou detailu, aby to vypadalo jako skutečný je imho težší.
          • Kozy
            No, můžu jenom souhlasit s Veskoslavem, s tim co je těžší bych byl opatrný. Cvikem a pílí můžeš dohnat někoho kdo má "talent" ale když to nemáš v hlavě a nemáš pro to cit tak si v háji.

            Ty jo, docela by mě zajímalo kdo s náma nesouhlasí, když je to pravda.
            • "nakreslit něco realisticky zvládne každý tele"

              Neřekl bych, že třeba Da Vinci byl tele...
            • Kozy
              Vim to z vlastní zkušenosti a ze svého okolí.
              To víš že je tam technika, nakreslit něco realisticky zvládne každý tele když ho to naučíš. Promiň, ale to co tady píšeš mi přijde docela buranský.
            • Keyz
              Pravda to asi nebude.

              A co je složitější lze klidně definovat. Jestli udržíš ruku rovně, tak zcela určitě spíše okopíruješ čáry máry, než například tu věrohodnou lahev. Bez toho aniž by jsi viděl, jak to někdo dělal.

              Protože pak pouze řešíš aby jsi trefil barvu a techniku. Jestli máš jednu čáru,tak tam je technika jako prase...
          • Veskoslav
            Záleží, co kreslíš. Znám spoustu těch, co ti perfektně nakreslí láhev od mléka, že ji budeš chtít vzít z výkresu. Ale jakmile budeš chtít po nich nakreslit cokoliv, co nevidí, tak nenakreslí. Pro mě osobně není reálné těžší. Těžší je pro mě něco vymyslet. A může se jednat od draka až po dvě prolínající se barvy tak, aby něco vytvářeli. Co vidím, nakreslím. Ale podle mě je to snažší než představivost a možnost vlastní tvorby. Ta je aspoň pro mě mnohem těžší.
            • Jack1947
              Bez vlastní představivosti je to celkem složité, né že ne. Pokud není nápad, není představa, není nic... nedá se svítit a nic z toho nevyleze. Dnešní umění uh, no to je na krátké povidání, dneska to je o penězích. Kreslit podle reálu, malovat atp... tak aby to nák vypadalo je těžší v hodně ohledech např nakreslit perspektivu budovy s jinými věcmi dá práci ale kvalitní abstrakce zabere možná více času - uhel pohledu a dovednosti jsou důležité to především.

              Nedá se to tak snadno říct co je těžší každý to má jinak i to tak cítí... já to mám např takhle no.
            • Keyz
              To je ono. Pro tebe osobně není reálné obtížnější. (Například William Holman Hunt si dal tu práci aby vystihl i věrohodné odrazy světla, ale jak píšeš, je to vlastně easy :) )
              Tedy jsi kvalitní malíř. Gratuluji :) Netřeba to ale vztahovat obecně, když to není fakt.

              A, že je obtížného něco vymyslet. Souhlas ale ne u čmáranice, kde máš velkou volnost. Tam neřešíš fakta, jak to udělat jako například u firemní strategie. Namaluješ co tě napadne okecáš to a třeba se to chytne. Nemáš takové mantinely, nedáváš do sázky vše, netřeba mít takovou odvahu. ( i když v případě nového stylu v konzervativní společnosti ano. To klobouk dolů)
              Ani do toho nedáváš všechny prachy jako v případně podnikání. Je jedno, zda to uspěje nebo ne. Čmárat si můžeš doma jako, mnoho umělců a třeba z toho něco vyleze. Ale jo. Vlastně řešíš, nějakou tvojí abstraktní představu něčeho a to musíš vymyslet. To je složité. Ale taky si složitě odůvodním proč jdu na hajzl, že to bude neskutečné...Složité to je pro tvůj mozek, když to řešíš vymyšlené problémy.

              Je jedno jak se to nazývá. Jen je hloupost tomu dávat větší hodnotu za kecy. Když to je o náhodě. Jo, udělá to třeba super, udělal to jako první, fakticky definoval nový styl ale netřeba extra oceňovat jak to udělal, když si nakecá co chce aby byl zajímavý. Čáru udělá každý.

              - Sranda když pak vidíš lidi v galerii kde je nějaké to "moderní" umění. Řeší hlavně co tím chtěl autor říci "Tahle trubka je ohnutá naprosto dokonale, tím to celé vysvětlil" *15*
              Jo, proč ně. Když je to baví.
      • A jak to nemá jasnou konkrétní hodnotu, tak co? Uvažuješ jako obyčejný buran. Ne všechno umění musí být konkrétní. Taky moc nemusím některé mazanice, ale je spousta skvělých abstraktních obrazů. Neřeší se u nich kecy, ale nálada nebo práce s barvou... Není to pro každého, ale to neznamená, že je to špatné *16*
      • jen bych tedy podotknul, že u obrazů naprostá většina umělců projde tou realistickou fází, než začnou dělat abstrakci, u her to tak uplně neplatí
        • Keyz
          Tak u her to ani dobře nejde, když na to potřebuješ prachy aby jsi se dostal do té realistické fáze a vypadalo to nějak dobře.
          U malování koupíš barvy, štětce a jedeš :). Netřeba to draze animovat.

          A důvod proč přechází? Jak určitě víš, tak velký díl na hodnotě obrazu mají okolnosti vzniku. Tedy tento borec to udělal jako první a všichni se mu v dané době smáli ale pak to uznali atd... Kecy okolo tvoří velkou část hodnoty. To je určitě jeden z důvodů, proč zkouší nové věci. Aby měli větší šanci se prosadit.
          Pak je divné proč hra není umění máš tam hudbu, grafiku a příběh.
          • u obrazů jde především o ten vývoj, když někdo maluje 50 let, začíná na realistických věcech a postupně se přes stovky obrazů posouvá k větší a větší abstrakci, může si pak po těch 50 letech dovolit udělat černou čáru přes bílou plochu a bude to umění co prodá za statisíce, když to udělá někdo kdo nikdy nemaloval jako svůj první obraz, tak se mu lidi akorát vysmějí.. no a u her máš přesně ten případ, kdy lidi s abstrakcí začínají, aniž by tou realistickou fází kdy prošli
            • Nechtěl si spíš říct, že na tom nevydělám, protože to nebude umění? Teď sem nějak zmatený. Nevim, jestli se teda platí za jméno nebo za umění. Když o tom teda nikdo nerozhodl, nechápu, jak za to někdo může platit. Nakonec asi dojdeme k tomu, že umění je to, co jako umění obecně funguje na okolí nebo odbornou veřejnost bez ohledu na to, že umění může znamenat pro každýho něco jinýho. TY můžeš považovat za umění co chceš, ale když to lidi jako umění nepřijmou, umění z toho nebude.
            • a proč ne, je to tak abstraktní pojem, že umění může znamenat pro každého něco jínýho, neexistuje žádná svetová komise co by rozhodovala o tom co je uměni a co ne, ale skoro jistě na takovém obrazu nevyděláš, protože se platí hlavně za jméno
            • Největší ironií je pak to, že když u té černé čáry přes bílou plochu neřekneš, kdo jí maloval, tak to nebude umění.
      • N7N7
        Přesně tak. Co na tom, že se to lidem vůbec nelíbí? Stačí se ohnat magickým slovíčkem "art" a někteří jedinci se o to ještě poperou... *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit