Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pri BioWare hrách som sa obzeral po troch veciach:
    Príbeh - väčšinou obsahoval klišé, no pri hrách ako Kotor, DA:O či ME1, bolo tak dobre zohrané, že to nevytváralo ten dojem gýčovitosti a fanservicu, čo sa však začalo vymykať spod kontroly po ME2...

    dalej to sú Charaktery - pri tých mi ide od vizuálneho dojmu po celkovú charakteristiku, tu sa opäť zastavím pri hrách ako DA:O, ME, Kotor a ešte aj ten ME2, ktoré relatívne kvalitne stavali charaktery, ktoré stáli za to, aj keď ste ich nemuseli mať radi ako persóny, stále ste si vypočuli ak chceli niečo povedať, no a po väčšine to obohacovalo prvý atribút.

    Tretím je logicky gameplay - tu sa celkom obávam, že aj pre MP sa to opäť combat v SP odflákne, v prospech nejakého generického wannabe mupltiplayeru, ktorý bude požierať vďaka RNG systému odmien rovnako čas ako sociálne hry na facebooku. Ano, mal som dosť odhratého na ME3 mp, no pri vedomí, že chcem hrať za asi 2/10 charakterov a zbraní, ku ktorým som sa musel pretrtošiť cez haldu pre mňa nezaujímavého spamu, no a nie neuvažoval som o utrácaní peňazí za packy aby som nakúpil tonu RNG obsahu, len aby som si skrátil cestu k vytúženej zbrani či charakteru ...

    Celkovo, ME3 mp, respektíve ak plánujú použiť presne taký istý model pre DA:I, neponúkne nič, čo by ponúkol SP, okrem sem tam normálnych a sem tam dementných ľudí na voice-chate, oveľa viac by som uvítal ak by spravili konečne co-op do SP kampane pre 4 ľudí, pričom tieto sny tu boli už od prvého šampionátu z DA:O, keď tona ľudí prosila BioWare o CO-OP ku DA:O...
  • Takže další repetetivní grindovačka, kde budete hrát 20 hodin, abyste si našetřili na kufřík a budete doufat, že padne nějaká dobrá zbraň a dalších 20 hodin se snažit ru zbraň upgradovat. Nebo koupit speed up kit za 29.99
  • Je zajimave, ze tu pise vic lidi, kteri maji stejnou zkusenost s multiplayerem ME3 jako ja. Prisel mi zbytecny, nesmyslny, ignoroval jsem ho, pak jsem ho zkusil a hraju to dodnes ;-) Takze multiplayer v DA3 si neodvazuju hodnotit, hra samotna me zajima cim dal min, ale nevylucuju moznost, ze bych si ji mohl poridit i jenom kvuli tomu multiplayeru.

    BTW. jakym zpusobem multak v ME3 ovlivnil pribehovou cast? Dohral jsem to bez jedine ucasti v multiplayeru a pak znovu kdyz jsem ho mel na 100%, nevidel jsem rozdil.
    • Existovaly nějaké záležitosti co se týče War Assets. Bez multiplayeru totiž do finální bitvy mohlo vstoupit pouze 50 procent nashromážděných jednotek - zbytek byl vázán na jiných bojištích, protože N7 nebyli schopni je tam držet na uzdě. Pokud však v multiplayeru měl hráč 100 připravenost, jednotky vázány nebyly, a mohly se zůčastnit bitvy o Zemi.
      • A to nejdulezitejsi, dostal jsi zeleny konec:)))))Pak to omezeni zrusili, takze jsi mel vsechny konce i bez multaku.
    • A bude take ovlivnovat konec i pres dusovani autoru, ze MP nebude na SP mit vubec zadny vliv?
      • Extended cut nakoniec znizil potrebny rating na pohodovu uroven, samozrejme ak clovek plnil co sa dalo a neletel jak guma dopredu bez rozmyslania, tak snad sa uz poucili.
      • To nemám tušení, ale vzhledem k tomu, jaká kritika se na BioWare strhla v případě vlivu MP na SP kampaň u Mass Effectu (dnes už důležitý není, protože jde i v kampani získat dostatek bodů pro otevření všech 3 dostupných konců), tak silně pochybuju, že by si dovolili udělat stejnou chybu znovu.
    • hm, tak ne 150hodin, ale dokonce 215 :) (716 her) . Kdyby byl ME3 MP špatný, tak u něj rozhodně tolik času nestrávím *3*
  • Porad ocekavam poradny coop, tato hra i zminovany Mass Effect k tom vyslovene vybizeli. Proc by clovek nemohl hrat "vedlejsiho" hrdinu. Me osobne hrani za jinou nez hlavni postavu nevadi, ale hrat za jednu konkretni a ostatni hraci za zbyle da te hre spravnou akcni atmosferu, kdy se domlouvate real-time a neni potreba nic pausovat.
    Takze zminovany multiplayer vitam, ale mrzi me zaroven, ze zrejme neni soucasti hlavni linie.
    • Ano, ME k tomu vylozene vybizel. Dva hraci oba hrajici za Sheparda....
      • Ano jeden hrac shepard a druhej mohl hrat za jednoho z posadky, ktere daval do kupy a ano je to pro nekterych predstavivost moc, ale holt lidi, kteri chteji hrat pouze hlavni charakter a ridit vsechno tohle nepochopi, coz jsem cekal :).

        Proto jsem tam zminoval, ze me nevadi hrat vedlejsi roli v pribehu a tak to zpravidla s coopem byva. Je zajimave, ze tohle me vazne nikdy netrapilo napr. v Baldurs Gate nebo v NWN.
      • Sherpard/ova a jeho vyvolena/y *7*
  • kedze sa nejedna o recenziu, ale o prebraty clanok, tak by som radsej prijal nezaujte spravodajstvo ako nicim nepodlozene nazory a dojmy... tak to ma multiplayer, no a co? hraci co si to kupuju urcuju ci sa to oplati davat tam a oni su ukazovatelom ci to tam je naviac alebo nie. Ked do GTA dali multiplayer tak ste sa vyplakavali ze je naviac, ved doteraz bolo kazde gta cisto singleplayer zalezitost...
    • To neni tak úplně pravda, v GTA 2 například multiplayer byl. A celkem zábavnej.
      • kazdopadne nechapem ten rant o mp, dopredu odsudzovat nieco co som nehral, dohady, dohady, dohady
  • Tak teď budu muset zatnout zuby a nekoupit to. Sice mám první i druhý díl celkem rád a opravdu bych se těšil, jak bude příběh pokračovat, ale mikrotransakce v hrách za plnou cenu se vážně nesmí podporovat.
    • Sami řekli, že mikrotransakce budou stejně jako v ME3MP.

      Pokud člověk utratí deset euro za Platinu, a nenahraje si Zlato, koupí se tak několik beden, ale nebude vědět, co z nich dostane. Takže v podstatě já zadarmo můžu mít zbraně a zbroj po prvních třech kolech (pokud budu mít štěstí), ale hráč který zaplatil za Platinu může z těch beden dostat pouze Uncommon předměty (smolař...)
      Navíc řekli, že stejně jako v ME3MP nebude žádné P2W - vše půjde získat zdarma, a o grind se díky náhodnému systému odměn nejedná.
  • Lotr
    Mass Effect 3 užil dost hodin a mimo jiné ukazoval, jak zdravě zpracovat free-to-play model

    S tím mám extrémní problém.
    Koupím si hru. A MP mne bere jako neplatícího hráče.
    Můžu si zahrát ale nemám k dispozici všechny možnosti.
    FTP model u hry kterou si koupím?
    Ukažte mi jaký jediný klad to má? Takhle má vypadat free-to-play? Koupit si něco a poté ještě platit abych měl všechny funkce?

    Vše by bylo v pořádku kdyby byl MP ME3 volně ke stažení a pak by byl uplatněný FTP model. Takhle je to plivnutí do tváře platících zákazníků.
    "Na tady máš 80% hry zbytek si dokup"
    • V ME3 multiplayeru jsem strávil hodně přes 150 hodin a neutratil za něj jedinou korunu.
      DLC s novými mapami, zbraněmi a nepřáteli byly zdarma a všechno šlo získat hraním.

      Volně ke stažení nebyl, ale byl zdarma pro všechny majitele základního ME3 - nevidím v tom žádný problém.
      • Lotr
        "všechno šlo získat hraním"

        V tom je problém.
        Lidé například jako já věnují hraní jen málo volného času. Prostě ho nemáme. Pracujeme - staráme se o rodiny - máme jiné zájmy.
        Aby člověk získal DLC "bonusy¨" musel hrát - za herní měnu dokupovat a nebo platit.
        A jak píšeš.
        150 hodin čistého hraní. Pro někoho je i čas komodita.
        Proč by lidé kteří zaplatili plnou cenu měli obětovat desetitisíce jen aby mohli hrát? U hry která se prodávala za plnou cenu.
        Myslíš že EA na lidech jako ty záleží? Chlapče byl jsi 150 hodin jen komparz pro ty kteří zaplatili. Pro hráče která si koupili DLC zbraně které byli účinnější. Jen obětní beránek který si nakonec vynahradil frustraci tím že si konečně koupil za herní peníze "něco".
        FTP model nepatří nikam jinak než do FTP her! Rozhodně nepatří do velkých AAA RPG které musíš koupit. Tečka. Cokoliv jiného je jen urážka platícího zákazníka.
        • To co píšeš má možná smysl u F2P hry nebo nějakého MMO, ale ne u takovéto hry. Kde jsou ty časy, kdy multiplayer byl "zdarma". Tím nechci říct, že tady není, ale na co dodávat nějaké itemy. Pokud nemáš čas a zahraješ si to občas, tak i tak nepotřebuješ tu nejlepší výbavu, protože pokud tě to baví, stačí ti i menší výbava a za každý pokrok jsi rád.
        • Na druhou stranu, aby si člověk zahrál, nic navíc nepotřeboval, hrát šlo s tím, co bylo v základu...
          Desítky zbraní a postav jsou dobrý stejně jenom k plnění challengů a tomu ten čas musíš tak jako tak věnovat..
    • Ono se v MP u ME3 někde něco kupovalo?
      • Když byl hráč netrpělivý, tak si mohl hráč balíčky s vylepšeními/zbraněmi/postavami/atd. nakupovat za BioWare body (které se dají sehnat jen za "reálné" peníze).
        Ale byl tam extrémně nevýhodný poměr cena/protihodnota - nechápu blázny, kteří raději než aby odehráli 2-3 hry a koupili za získané body balíček, tak zaplatili snad skoro 100 Kč za 1-2 balíčky. Přesné ceny si už nepamatuju, je to už pěkných pár měsíců, co jsem ten MP hrál naposledy, ale tak nějak +/- to bylo.
        • Sem tam měl připsat nějakýho smajlíka.. ;)
          Já vim, že ty balíky šly koupit zs BW body, ale kdo by utrácel prachy za doslova zajíce v pytli, když stejně nevěděl, co si koupí..
          Začít se dalo v pohodě s tím co bylo a za vyhraný kredity to minimálně ze začátku přibývalo rychle...
    • On si nekdo v Mass Effectu 3 za ty naprosto nesmyslne ceny kupoval packy do multaku? Vzdyt to nikdy nedavalo smysl. Jen za hrani MP bylo dost bodu na dostatecne dobre vybaveni a vyjma Platinum optiznosti, ktera ve hre puvodne ani nebylo, se bez lepsiho vybaveni dalo obejit.
    • 80%? to si prehnal.
      • Z casti to prehnal, tedy pokud clovek nepocita DLC.
        Multiplayer byl vytvaren i za ucelem dalsiho zisku, kdyby dali vsem rovne podminky, tak by se nic za prachy nemuselo kupovat a jednalo by se ciste o to, jak dobre a casto to clovek hraje a jake ma stesti na otevirani bedynek.
        • Ale zasa MP DLCka davali zadarmo. A vobec, iba vdaka multaku nepovazujem kupu ME3 za sklamanie, pritom som povodne multak nechel ani len spustat.
          • Tak ja na to nenadavam :) V multaku ME3 jsem si uzil nejakou tu zabavu, ale uprimne kdyz zminili multak, tak jsem ocekaval coop v cele lini, jak budeme hrat ve trech nebo ve dvou a ne nejake areny. :(
  • Takže singl bude zase trpět tím, že museli dát čas multiplayeru. Že se nepoučí ....
    • Obvykle je na multiplayerovou část vyhrazen samostatný tým, který využívá prostředky jež vzniknou v rámci vývoje singleplayerové části.
      O nic zásadního hráči ochuzeni nebudou - zvlášť když jde o jednoduchý co-op v uzavřených mapách, takže nic extra náročného na vývoj.
    • Krescz
      to je takova moda asi...to mas stejne jako BF a jejich singl - zbytecnost
      • Dnešní móda je všude nas*at multiplayer. Fakt nechápu proč.
        • No, vona je to dnešní móda už asi 15 let. Koneckonců MP byl už v BG II. Jeden by řek, že si na to lidi za tu dobu zvykli.
        • Že by proto, že multiplayer déle vydrží = sype víc peněž? Singl máš jen jeden a hotovo, multiplayer může pokračovat do haleluja...
        • protoze se vyvojari nemusi piplat s umelou inteligenci protivniku, vse obstaraji zivi hraci, nemusi resit ani znovuhratelnost a delku samotne hry...vse je to o penezich - min prace, min nakladu, driv vydane, driv to vydelava, par DLC se skinama a spec vecickama, protoze vzdycky se najde nekdo, kdo to prikoupi...
  • to rikam porat ze DA je jen copy and paste ME vymenit laser za mec, brneni za neprustrelnou vestu a hotovo *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit