Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je mi 14 !!!! a hru si užívám :D
    • Jedna z mála her, která dokáže udělat tolik úžasných příběhů až by se z toho dal sepsat i nějaký román! Pro lidi, kteří mají malou představivost a nedokáží se do toho pohltit NEDOPORUČUJI! Hra je převážně o představivosti. Jen nedokážu pochopit, že tahle hra to dokázala a kdyby si z tohohle nějaký (bohatý) herní programátor vzal příklad a udělal pořádnou propracovanou, graficky pro dnešní děcka přijatelnou a multi-player funkční... Dal bych za to i 2000 kč!

      PS:(narážka na DayZ) Kdo by si v troufl zaútočit na slabého člověka, který by někde sehnal alkohol, AVŠAK by ten slabý člověk byl nakažen a daná osoba by mu sebrala jeho alkohol,oblečení a přitom riskovala nákazu? Myslím, že by se tohle v DayZ nestalo :D
  • I kdyz obvykle do diskuse neprispivam, tak u teto hry udelam vyjimku, tak moc me ta hra uchvatila. :)

    Jenom dve hry jsem byl schopen hrat do 7 do rana a tahle je jedna z nich... ta druha je WoWko v dobach my nejvetsi zavislosti. :)

    Narážim zde na naprosto absurdni (v dobrym slova smyslu :)) situace jako kdyz po mne chteli nejaky straze neco cenneho, aby me pustili do nejakyho komplexu. A ja jsem jim dal svou jedinou cennost v te chvili, coz byla moje prava bota :D
  • Ach boze, potrebuju dodelavat pracovni resty z proflakaneho prosince a vy tu vybalite takovou haluz. Kdyz jsem zjistil, ze mam hru v knihovne (asi z humble bundle) tak jsem jen zkusmo nainstaloval a uz to hraju 20 hodin.
  • Při hraní týhle hry si řikám, jakou mám kliku že jsem se nikdy opravdu neztratil v divočině, nejspíš bych byl do dvou dnů mrtvý, protože bych umrznul první noc, snědl otrávené bobule, zemřel na průjem po požití nepřevařené vody, infekci z nesprávně ošetřených ran, požití nespravných léků nebo by mě roztrhali vlci, případně žízní či hlady *1*
    • metoda léčení "pošlu tam jednu modrou, jednu bílou a jednu červenou pilulku a to by bylo aby mě to nevyléčilo" tady docela naráží *1*
  • Jeste ze ti nezavislaci delaji neco poradneho jinak bych musel travit cas produktivne.
    Hral sem tento rok temer vsechny aaa tituly ale nedohral ani jeden zatimco momentalne hraju Rimworld a mam nejakych 60 hodin + dalsi desitky pred sebou.
    AAA hry jsou stejnej odpad jako holywoodske blockbustery se kteryma se porad srovnavaji, videl sem tento rok 2 a stacilo mi, 3d efekt kazdych 5 sekund, predrazeni herci, prestrelena reklama. za zbytek se najme podprumernej scenarista a ja pak musim po 15 minutach uprostred kina tahat kindle a radsi si cist.
    Mainstream je zumpa pro deti a americany a uz se to dostalo do stadia kdy nema ani cenu to stahovat z warezu ^^
    • TheGGG
      Tak šup, upaluj se podívat na nějakou děsně kůl nezávislou sra*ku z tramtárie, pak si zahraj nějakou kostičkovanou matlaninu a jmenuj se na hypstera roku. Tydle internetové kulturní experty vyloženě žeru.
      • Ty jsi pusť Miley Cyrus a do toho si zahrej Destiny a přitom koutkem oka koukej na transformers. Jmenuj se mainstreamovou šlapkou roku ty debílku a nepruď tady slušné lidi. Nikoho nezajímájí tvoje pubertální problémy.
      • Od te doby co sis zmenil avatara uz to neni jako driv, z justina se ocividne stava muz ale ty si porad moc rozumu nepobral *1*
      • species
        Fuj kanibal.

        jinak -> hipster*
    • Jazz
      To musí bejt smutnej život. *13*
      • zase nemáš komu kourit pero? *7*
  • Co je na hre zvlastni, tak ze prestoze jsou souboje vpodstate textovka, tak mi prijde ze se mi za 102h hrani stalo minimalne, ze by se nejaka situace opakovala. Obcas clovek potka srnku v lese tak ji honi s lukem, nebo prakem pokud si umite udelat a ma pocit, ze skutecne zije tim, co se ve hre deje.

    Je to zvlastni, protoze ac souboje zde funguji na principu kdy kazda postava (stvura) ma aktualne nejaky stav (stoji / lezi, vidi / nevidi, atd....) a podle toho ma moznosti (stejne tak vy) co zvolit, tak jelikoz se vse deje konextove (na zemi mate moznost udelat kotrmelec kdy ma souper mensi moznost, ze Vas trefi, ale Vam do dalsiho tahu zustava handicap ze jste porad na zemi), nebo muzete zkusit soupere ze zeme podkopnout cimz se Vase sance rovnaji.

    Ve stoje mate moznost krome utoku pohyb vpred/vzad, nebo kryt, anebo uhybny manevr - a prave tady tkvi jadro tech souboju. U kazdeho utoku cehokoli si totiz hra obrazne hazi kostkou na uspech podle skilllu a okolni situace.

    Sami autori tvrdi, ze utocit byste meli pouze vyjimecne, vetsinou byste se meli kryt / uhybat.
    • Keyz
      Podle toho co píšeš to je skutečně propracováno.
      To je jistě skvělé a snad si to najde publikum. V tom je krása PC. Mnoho různých odvětví a každý má možnost si najít to co chce. I když já třeba dávám důraz na realistickou grafiku...

      Něco podobného bych rád viděl jako SP s lepší grafikou. Hlavně ne na tahy (to zcela [pro mě] ničí ten pocit věrohodnosti). Během tahů lze vymyslet šílené kraviny které tahy umožňují. Sice dané kraviny lze vymyslet i během RT boje ale tam to hlavně umožňuje slabá A.I které nereaguje jak má na lidskou vynalézavost. Případně to umožňují pravidla hry...

      Tedy snad se to minimálně zaplatí a různorodost her bude na PC stále velká. Tolik k sobeckému a debilnímu vychvalování jak je něco exklusivního a nikdo jiný to nebude mít protože velká firma zlákala pracham tvůrce her...
    • Chim
      Super příspěvek do diskuse. Jsi mě docela nalákal a uvažuju teď, že bych si nějaký čas na tuhle hru přece jen vyhradil a fakt si ji pořídil.

      Co mě osobně na hře během těch pár minut hraní odradilo, byl fakt, že začátek mi přišel hodně o náhodě a štěstí. Pokud se mi během nějakých dvou-tří měst nepodařilo najít nějaké slušné oblečení, boty a spacák, tak jsem nejpozději druhého dne vždycky někde umrznul.
      • Stoji za to si to koupit i za tech 15 co to ted stoji. Jednak budes hrat 1.0 + ted tesne po novym roce pravdepodobne vydaji prvni opravnej update a za druhe si tahle hra ty prachy opravdu zaslouzi.
        • Jo fakt to stojí za to, mám teď nahráno 18 hodin, hra se s člověkem občas nesere a do pár hodin umrzne, prostě špatně zvolený perky, smůla na počasí a loot.
          Jeden příběh pro inspiraci. S trochou štěstí jsem sehnal oblečení a kalhoty, dvě trička už udělají celkem teplo, navrchu raději to méně nápadné, co nevidím pes, vemu kudlu naostřím velkou větev a hle máme primitivní oštěp/kopí a jde se na psa.. no trochu mě ta potvora pokousala, naštěstí nic vážného, psa jsem stáhl z kůže a upekl snědl jsem co mohl, kdo ví kdy zas něco najdu k snědku (běžná strava jsou různé borůvky, bobule a sem tam houba a to díky botanistovi :) takže maso je super strava. Nehledě na původ. z dálky slyším střelbu... a jeje problémy, borec co honí s pistolí psa, raději sem se rychle vytratil do dalšího lesíku a z povzdálí to sledoval, pes to měl spočítaný, jenže ten borec mířil mým směrem, fakt sem si netroufal jít proti pistoli s mou omlácenou panvičkou, takže vyklizení pole a skrývačka, našel sem tělo, asi práce onoho týpka, fungl novej batoh! zázrak zabaluju svoje igelitky a vše hezky rovnám do batohu. Paráda batoh a skoro fungl novej, to se nestane často, a dokonce i bota, nasazuju i levou a konečně mám farmářky :D no a v tu ránu jsem dostal strach, sakra ten pes mě celkem pokousal hmm teče to, na hlavě, na ruce a noze, co s tím, hadry mám jen špinavý, ovazovat to bordelem to je tak na sepsi, takže to necháme tak, riskoval jsem a doplňoval vodu, nemám si jí v čem převařit, to bych si udělal i vyvařený obvazy... život je svině, ale já jdu dál a modlím se že ten pes nebyl nemocnej

          U kterého aaa titulu tohle JDE?
          • jo, narazil jsi na to cim me ta hra dostala :-) Zatim nejlepsi prispevek tady :-))
      • Tak si vezmi melee a strong a muzes toho prvniho vlkodlaka sejmout bez zraneni, pokud budes mit i trapping mas rovnou kozich :)

        Nebo proste rovnou od cryocentra jdi primo na sever ( cca 10 poli ) tam dostanes kalhoty a obcas i dalsi hadry

        Pokud mas trapping muzes se ohrat v kazdym lese, variant je dost :)
    • Kdybych mel popisovat vsechno co me napadne, tak napisu mozna tu recenzi, NEOS me proste dostal a to jsem za vanoce kdy jsem si udelal volno na zevlovani hral prakticky vsechny AAA survival tituly a u kazdeho se dobre pobavil. Tahle hra me bavi ze vsech nejvic a nemalo lidi si ode me vyslechlo ze je to nejlepsi z mych 78 her na steamu.

      Jinak vsem doporucuju mrknout se do diskuzi na steamu, najdete tam vecny hodnoceni hry uzivatelama, ktery hru opravdu hrali, nesmyslnych predsudku od lidi, kteri z nejakeho duvodu maji zapotrebi prudit tam moc neni.
    • ...

      Je opravdu hodne veci, kteryma me hra doslova ucarovala.
      Pouze striucne:
      - konecne hra, kde Vas inventar tvori pouze to co nesete - mate na sobe pouze nemocnicni hadr - ok, mate 2 ruce ve kterych unesete cokoli utahnete, ale pouze 2 veci. nasli jste igelitku? Ok - hodte si ji pres rameno, muzete do ni nahazet milion drobnosti. Najdete vozicek ze samosky - date do nej i batohy plne veci!! Na druhou stranu v nem neuvezete kaminky do praku, protoze ty skrze vozicek propadnou ;-)
      - konecne hra ve ktere si uzivam system nemoci a leceni, prestoze mi prijde ze zlomena noha by mela byt na delsi leceni
      - nepamatuju ze bych nekde mohl natolik pouzivat kreativitu u reseni problemu, obycejne delam peceny maso nad ohnem n klacku, ale ted zadny nemam, skusim pajsr - ejhle, ono to fakt jde :-)
      To samy u vareni vody abych ji mel 100% bez rizika, nemam sakra kastrol, ale mam plechovku - zkusim - jde to :-)
      Hru jsem zacinal hrat s tim, ze jsem setril zapik a scavengoval budovy poslepu, protoze jich bylo moc a plynu malo, ted uz si na to delam louc, kterou uz umim zapalit za jasneho dne i bez zapiku - jak? Zkuste se zamyslet co byste pouzili ve skutecnosti v te situaci :-)
      - Hra obsahuje hromadu predmetu z nichz nektere Vas prekvapi svou propracovanosti treba notebooky, smartphony, cokoli na baterie....
    • ...

      Kryt a uhybani totiz nefunguje tak, ze jste chraneni pred utokem (ne 100%, ale stoji to za to) pouze tento tah, ale i budouci tah, kdy budete utocit budete mit bonus proti utoku nepritele.

      Nezridka se Vam stane, ze z 15 dilku trefite protivnika do ramene, cimz mu zpusobite velkou bolest diky ktery bude mit problem se soustredit, nacez on si sip v dalsim tahu z rany vytrhne a ruku si totalne ochromi (vytazeni sipu tu pusobi dalsi zraneni), bezi na Vas s tim sipem v ruce a pokud ho nechate dojit, je mozne, ze se mu z 1 metreu povede berskerk a Vas s tim sipem osklive zridi - az zabije.

      Ja osobne vyuzivam dost skill plizeni, ktery jsem si vybral a mou oblibenou zbrani je sekacek na maso. Obcas se mi povede se v noci priplizit k nic netusicimu stalkerovi, ktery prisel v noci vybrat budovu kde prespavam o cemz on netusi, nastrazil jsem si kolem plechovkouvou past a on me s ni probudil. Pokladam tise bagaz, beru sekacek a tise se plizim az na metr, on hleda kolem.
      Najednou prijde zasek zezadu do stehna, zlodej je v soku a krvaci, nezridka i pocituje uz hodne velikou bolest. Tim ze je omracen je o tah pozadu, takze muj utok se opakuje atd, atd. Kdyz upadne do bezvedomi z bolesti uz ho jen kopu a kopu, nekdy ho necham s otresem mozku lezet v bezvedomi, ale kdyz prepadnou oni me v noci, chci na tom miste dal spat, takze ho dokopu.
  • Pusti se nekdo do cestiny? :)
    • MOŽNOST A - Chceš to zadarmo - Je to malá hra, cílovka pro pár hráčů a na 97% se s tím nebude nikdo dělat, překládají se hlavně větší a významnější hry. Nemluvě o tom, že updaty můžou rozes*at texty.

      MOŽNOST B - Nabídneš prachy - Seženeš buď někoho levnějšího třeba z amaterskáých překladatelů her anebo zaplatíš profíkovi. Pokud budeš mít více zájemců o překlad, náklady si můžete mezi sebou rozdělit.
      • Chim
        MOŽNOST C - Nebudeš zdechlý a naučíš se konečně alespoň základy angličtiny.
        • No uprimne texty tyhle hry jsou dost barvity, prestoze na filmy koukam v originale bez titulku, tak tady u delsich popisku neceho casto alt tabuju do translatoru *15*
          Ale v cestine bych to asi nehral, rad se naucim zbylej slang.
  • Jeste pridavam wallpaper pro ty kteri vedi *3* http://4.bp.blogspot.com/-Q7qZjkEvmjQ/VKQTvmpopGI/AAAAAAAAF54/oDUrYYaQBxw/s1600/neo_scavenger_wallpaper_2560x1440__fan_art__by_ivanstroganov-d6optkn.jpg
    • Morraw
      Hah to je boží *15*
  • sakra tak sem si to stahl v praci a jelikoz jsem mel chut tak to parim i doma. Opravdu velice povedena hra, z nejakyho duvodu mi atmosferou pripomina State of Decay, i kdyz to jsou diametralne odlisne hry
  • frag.ment
    Tady ty flame v diskuzích už mě opravdu nebaví, je to pořád to same. Hraju už cca 24 let a prošel jsem snad všema platgormama. Teď hraji na konzoli (PS3/PS4) a je to dobrý. Tyhle hry, které mají kostičkovanou grafiku, naprd ovládání a zbitečně uměle nastavenou vysokou obtížnost nechápu. U her se má člověk bavit, ne ? Občas se naštvat, pochopit, co a jak a jít dál. A mimochodem grafika a hudba u hry dělá hodně, jen ti človíčci hrajíci si na "hardcorehrace" se snaží být "underground".
    • "Tady ty flame v diskuzích už mě opravdu nebaví, je to pořád to same."

      jako napsat tohle a za to hned připojit takovej generickej flame starter, to chce asi hodně sebezapření *7*
      • On si totiž myslí, že je posel pravdy. Proto to píše..
    • del0
      Ok. Takže ten, kdo hraje hardcore hry to dělá jen proto, aby mohl být hardcore a underground. Tyhle bláboly mě vždy pobaví. *7* Hned si jdu nainstalovat nějakou ptákovinu, abych tu pak mohl machrovat, že jí hraju. *15* Akorát se budu muset nutit ke hraní. *15*
    • Draken69CZ
      Na to jak dlouho hraješ máš značně omezený pohled na věc. Co nebaví tebe může bavit jiné, je plno lidí co vyloženě vyhledávají hry které je až trýzní svou obtížností. Nevidím jedinej důvod proč by nemohli vycházet ať třeba absurdně těžké hry, pokud jsi hrál na automatech víš o čem mluvím, ale tvůj přechod na konzole značí že chceš hrát/bavit se snadněji třeba kvůli času mám to podobně.
      • frag.ment
        Máš pravdu, už u hry neprosedím 15 (+-) hodin denně abych pochopil základní principy a pak se konečně začal bavit. Ale samo, že je to o lidech a o tom, co tomu chceš obětovat. Já si zahraju párkrát do měsíce nějakou AAA hru a líbí se mi to (než si přijdou stěžovat sousedi, že mám domácí kino asi trošku moc nahlas :- ). Ale nejvetší šlágry v minulosti měly většinou nejkrásnější grafiku i hudbu.
        • to mne zaujala spise veta prvni, 15 hodin sem nepotreboval ani na pochopeni zakladu DCS A-10 Warthog...
          • frag.ment
            Já ten čas např potřeboval u starého UFA. Třeba vývvoj technologií jawm dost pnáloval. To samé u Civilaze. Nechci e tu nějak dohadovat, každej má rád něco jinýho. Např. v Trasport Tycoonu (original) jsem prožil tak 300 hodin. Ale ve své době to mělo skvelej systém, grafiku i hudbu..
        • posledni veta vse osvetluje, typickej konzument slagr tv *6*
          • frag.ment
            Tady těžce pracuje nostalgie. Si prolistuj staré Excalibury. Mimo téma, na Šlágr TV jsem narazil a pod vlivem něčeho veselého je to celkem sranda (na na pár minut).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit