Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já bych udělal horor, ze kterýho by se lidi podělali strachy a zvraceli zhnusením, nějaký extreme HC s opravdu grafickými detaily *1*
    • Tak přesně o tom horor neni, jsem rád, že to nemáš na starost ty.
      • protože by ses pak u her moc bál? to mě mrzí *7*

        problém moderních hororů je v tom, že jsou moc vyměklé, autoři se bojí pořádně přitlačit na pilu, tyhle omalovánkové nesmysly jako tato hra to jen potvrzují
    • a samozřejmě permadeath, jak se má někdo u hororu bát, když je tam save/load
  • tak čtyřletý děti v mateřský školce by to možná mohlo vyděsit, ty citlivější z nich
  • Horor je jeden z těch žánrů, kde je grafika a audiovizuální prezentace nesmírně důležitá složka hry. Samozřejmě jde strašit i samotným textem a tématem, ale tento účinek v takové hře (vzhledem k její grafice) nebude asi příliš notný.
    • Naopak, u hororu skoro vůbec nezáleží na kvalitě grafiky, hlavní je zvuk a stylizace. Zkus si dneska zahrát první Silent Hill na PS1 a budeš se bát víc, než u většiny nových hororovek s nejnovějšími efekty, protože ta hra má skvělou atmosféru, hudbu, sound design a design monster. Lone Survivor dokázal navodit hodně podobnou atmosféru s 8-bitovou grafikou.
      • Vlastně ano, s Lone Survivor máš pravdu, ten byl super. Až jsem byl sám překvapen, jak to fungovalo :)

        Od téhle hry se nechám rád překvapit, ale skeptický jsem pořád ;)
    • alladjex
      To by podle téhle interpretace neexistovaly hororové knihy...

      Zahrál sis to, že říkáš, že to nepůsobí?
      • Sr_Lobo
        No prave, ze hororovy knihy sou super z toho hlediska, ze veskerou vizualizaci za tebe vytvori tvoje predstavivost, na coz se vazou tovje vlastni zkusenosti, fobie, strachy a podobny zalezitosti. Jakmile mi nekdo ukaze nejakej vizualni vjem tak se to uz o nej nejak opira a v tomhle pripade mi to fakt evokuje horor na urovni Super Mario Bros.
        Ale neberu urcite nikomu, to ze ho to muze vystrasit.
        • alladjex
          Právě. Každý má fantazii posunutou různě. Když vzpomínám na hry z 8bitů, tak je mám v hlavě v úchvatný grafice. Když se na to občas zpětně mrknu třeba na YT, tak to působí legračně. Ale fantazie a mozek sou neskutečný co dokážou. Nemám prostě rád lidi, co něco smetou jen na základě svého omezeného pohledu, aniž by to třeba zkusili.

          Je jasný, že když člověka berou horory a preferuje hry jako Penumbra, Amnezia či co já vim, tak tohle ho neosloví. Ale to neznamená, že hororový žánr tvoří jen ty zmíněné asi vizuálně skvělé horory.

          Navíc pod každou hororovou hrou, která se tu objeví stejně vidím pláč, že "horor už je mrtvý" a "tohle už tu bylo" atp. Proto mi příspěvky jako napsal Shopenhauser přijdou trochu ... zvláštní
          • Btw. pokud mi tu někdo, ohledně Lovecrafta, předhodí Shadow of the Comet, virtuálně mu tímto plàcám po ramenou. Ano, tam to fungovalo, ale VZHLEDEM ke své době a datu vydání :)
          • Pokud vezmeme premisu, že text ve hře bude na úrovni Lovecrafta, a zároveň hra zůstane ve stejné grafické stylizaci, hororový účinek fungovat může, ale také dost dobře nemusí. Jsem ten poslední, kdo by chtěl hodnotit hry podle grafiky, ale horor je natolik specifický žánr, že mu horší (nebo nevhodně zvolená) grafika může dost uškodit, zvláště tedy, pokud stojí na příběhu a dialozích, které si chtě nechtě projektujeme do vizuálu na obrazovce.
          • Sr_Lobo
            Jak rikas no, ja se taky bal u Dooma, Residenta, Sillenta, ale jakmile sem nekde videl takovouhel jakoby "detskou" grafiku tak sem se do toho pocitu nikdy nedostal. Typy jako Pneumbra me bavily presne dvakrat. Poprvy Amnesia, podruhy Outlast a pak uz me proste to cisty prchani prestalo bavit.
            spis bych nejaky hororovy FPS kde se clovek aspon muze branit ale musi se rozhodovat kde kolik omeznejech naboju do ceho vystrili kudy pude a jak dlouho jeste vydrzi treba setrit munici atd. Ze stejnyho duvod jako sem zminil sem nedohral ani Alien isolation coz me vcelku i mrzi :(
  • Sr_Lobo
    Nemam nic proti dobre pouzitiymu pixelartu, ale nechapu jako tohle muze na nekoho pusobit jako horor?! Leda ze by celou dobu hral jenom na Gameboy Color.
    • No já nevím jak to mají ostatní, ale já byl kurevsky napjatý a občas i vystrašený, když na mě v Jagged Alliance 2 vyběhly ty obrovské kočkovité šelmy z garáže. Čili i kreslená, pixelovatá grafika může vyděsit, pokud je v rukou schopného vizuálního umělce a je doprovázena kvalitním zvukem.
    • Tohle nemá s pixel artem nic moc společnýho. Nevim jestli ti něco říká pojem
      RPG Maker....
      • Sr_Lobo
        Vim "zhruba" o co de - co je teda definice pixel artu ? Jakekoliv pouziti pixelovy grafiky, ktery neni mainstreamovy ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit